Bończa Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Wahałem się, czy pisać ten post, bo to trochę reklama urządzenia. Ale skoro SITN wysyła e-maile polecające ten sprzęt, to warto temat przedyskutować. Czy ktoś korzystał z urządzenia do treningu narciarskiego Skier's Edge, którego używają kadry narodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 A ja pomyślałem,że to "nasz" Skier-s ma z tym wątkiem coś wspólnego. Ale wygląda na to,że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 STIN wysyła bo mają z tego kase (to logiczne) Naszej Kadrze to chyba by pomógł CUD:D sprzęt jest napewno bardzo dobry tylko cholernie drogi więc nie obetne premi ludzią żeby kupić ten wynalazek (ale juz tak myślałem:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Już pisalim o tym: http://skionline.pl/forum/showthread.php?t=5669&page=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Sprzęt jest faktycznie drogi. Próbuje więc namówić jeden fitness klub na zainwestowanie w niego. Ponoć wysłali nawet zapytanie ofertowe do przedstawicielstwa. Zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Sprzęt jest faktycznie drogi. Próbuje więc namówić jeden fitness klub na zainwestowanie w niego. Ponoć wysłali nawet zapytanie ofertowe do przedstawicielstwa. Zobaczymy co z tego będzie. Dostałem taka ofertę rok temu i wież mi nic rewelacyjnego cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Dostałem taka ofertę rok temu i wież mi nic rewelacyjnego cenowo Wiem ja też ją kiedyś dostałem. Nieco inaczej sprawa się przedstawia dla klubu w którym stoi z 50 różnych maszyn - niektóre wcale nie tańsze. Jest szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 A słyszeliście o takim urządzeniu o nazwie - Skipol. Jest ono produkowane przez firmę z Bielska - podobno także polska myśl konstruktorska. Jest to symulator narciarski, na którym się jeździ na "prawdziwych" nartach (ślizgi są zmienione ma metalowe). Można go było zobaczyć całkiem niedawno na Sarnim Stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Skipol można tez oglądać u GURU Polskiego narciarstwa Carvingowego Marka Ogorzałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Ten skipol jest całkiem niezły: "SKIPOL to ruchoma bieżnia symulująca stok narciarski. Osoba ćwicząca jeździ na nartach lub snowboardzie pozostając w jednym miejscu, podczas gdy bieżnia przesuwa się w odpowiednio dobranym tempie. Oferuje dodatkowe opcje. Dzięki nim, możliwa jest regulacja kąta nachylenia bieżni oraz uruchomienie tzw. muld podczas treningu, co daje wrażenie jazdy w warunkach ekstremalnych z prędkością nawet do 30 km/h! Dzięki możliwości regulowania parametrów takich jak prędkość, długość lub czas trwania zjazdu, SKIPOL stwarza bliskie realnym warunki jazdy na nartach czy snowboardzie. " Ciekawe jak te muldy mają wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 5 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2008 Trenowałem na tym chwilkę w Kluszkowcach i ten Skier's Edge to muszę przyznać świetna zabawka ale niestety bardzo drogi koszt od chyba 4000 zł. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 5 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2008 Świetna sprawa, można skupić się na szlifowaniu umiejętności na takim czymś, przydałoby się....fajnie, jakby można było na tym trenować za opłatą w jakichś fitness klubach czy coś, tylko pewnie nikt się tym nie zainteresuje bo po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Idąc dalej w rozwoju, mamy coś na kształt wirtualnego giganta: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi