GTI3 Napisano 2 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2008 Od 8 lat jeżdze klasykiem (bo ten styl sprawia mi wiecej radości niż Carving) Nie są mi obce wyskoki, obroty, szybka i ostra jazda. Jakie narty do mojego stylu jazdy bedą najlepsze? potrafię jeżdzić a na sprzęcie sie nie znam 176cm, 72kg dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Długie:D. A tak na poważnie to nie wiem czy coś znajdziesz z klasycznych nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Długie:D. A tak na poważnie to nie wiem czy coś znajdziesz z klasycznych nart. Hmmm a może niech poszuka takich "na muldy" ? Wąskie mało wycięte - w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Od 8 lat jeżdze klasykiem (bo ten styl sprawia mi wiecej radości niż Carving) Nie są mi obce wyskoki, obroty, szybka i ostra jazda. Jakie narty do mojego stylu jazdy bedą najlepsze? potrafię jeżdzić a na sprzęcie sie nie znam 176cm, 72kg dzięki Dla takiego stylu jazdy wybor nart jest bardzo duzy, az za duzy, do tego narty powinny byc skretne a to daje glebsze taliowanie. nie powinny byc twarde, ale tym sie nie przejmuj, jak bedziesz jezdzil tak jak piszesz to szybko twardosc straca. Dlugosc 160 do 170cm. na krotkich pozornie najlatwiej i to dla mnie jest najistotniejsze. Sam lubie tez tak jezdzic, nazywam to "byle gdzie" /trasa, zjazd w rozjezdzony snieg , kalabraki, pod wyciagami, las, skroty/ i do tego wybieram narty 165cm, r < 13m, 74 mm pod butem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Klasyczny to myslę że tak jak sie jeździło kiedyś nie zadne 165cm tylko 205 lub 200cm nie radius 13 tylko 40m i to tyle co do klasyka:D nózki razem i śmiegiem w dół 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Od 8 lat jeżdze klasykiem (bo ten styl sprawia mi wiecej radości niż Carving) Nie wiem na ile GTI3 jest obeznany z carvingiem (najwyraźniej go próbował) ale byłbym ostrożny w oferowaniu mu krótkiej slalomki. Jeśli to ma być typowy klasyk (nóżka w nóżkę i wąziutko) to typowa narta carvingowa jest bardzo niebezpieczna. Nie twierdzę, że nie da się na niej jeździć "ala klasycznie", niemniej wymaga to nieco szerszego rozstawienia nóg i traci nieco ze swego uroku. Żeby nie być gołosłownym: znam przypadek instruktorki (była zawodniczka) która ignorując ostrzeżenia wskoczyła pierwszy raz na carvingowe deski i pomknęła " po staremu". Niestety dół stoku osiągnęła na toboganie. Z realizacją propozycji RACECARVERR'a mogą być obecnie kłopoty, więc chyba lepiej ograniczyć się do jakiś mniej radykalnych gigantek długości 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Sam lubie tez tak jezdzic, nazywam to "byle gdzie" /trasa, zjazd w rozjezdzony snieg , kalabraki, pod wyciagami, las, skroty/ i do tego wybieram narty 165cm, r < 13m, 74 mm pod butem. Sam jeżdziłem jeszcze niedawno na takiej narcie WSZĘDZIE. I wszystkim polecam takie nartki. Alfredoo, co to "kalabraki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Alfredoo, co to "kalabraki" ? Kalabraki to jest ogolnie cos, co wystaje z czegos. W tym przypadku chodzi o wystajace kawalki lekko przemarznietego sniegu, stare slady, i no wiesz juz kalabraki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Nie wiem na ile GTI3 jest obeznany z carvingiem (najwyraźniej go próbował) ale byłbym ostrożny w oferowaniu mu krótkiej slalomki. Jeśli to ma być typowy klasyk (nóżka w nóżkę i wąziutko) to typowa narta carvingowa jest bardzo niebezpieczna. 100% racji. Gdzieś czytałem, że przy mocno taliowanych nartach jak postawimy klasycznie nóżka przy nóżce to dzioby na siebie mogą zajść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 100% racji. Gdzieś czytałem, że przy mocno taliowanych nartach jak postawimy klasycznie nóżka przy nóżce to dzioby na siebie mogą zajść. Hmmm, może jestem lajkonikiem w tych sprawach, ale to jakie łopaty te narty by musiały mieć ?? Ja miałem na nogach największe coś kole 134mm i klasyk wychodził całkiem sprawnie. Oczywiście możliwość taka istnieje ale : ZAWSZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 100% racji. Gdzieś czytałem, że przy mocno taliowanych nartach jak postawimy klasycznie nóżka przy nóżce to dzioby na siebie mogą zajść. Dzioby to mały pikuś,gorzej jak tyły -wtedy przy dynamicznej jeździe upadek nie należy do przyjemnych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Dzioby to mały pikuś,gorzej jak tyły -wtedy przy dynamicznej jeździe upadek nie należy do przyjemnych.. Pytanie więc, czy komuś kiedyś zdarzyła się taka sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Jeśli kolega do mnie niema za daleko to zapraszam, mam na górce pełno sprzętu klasycznego w dobrym stanie (195cm do 207cm), dasz na flaszkę i bierzesz:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTI3 Napisano 3 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 hehe widze że łątwiej bedzie zminić styl jazdy na Carvingowy niż kupić narty do klasyka:D Na każdych nartach można jeżdzić "nóżka przy nóżce" ale myślem ze są robione jakieś "nowoczesne" narty pod tym kątem??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 hehe widze że łątwiej bedzie zminić styl jazdy na Carvingowy niż kupić narty do klasyka:D No i Kolo pozałował flaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Jeśli kolega do mnie niema za daleko to zapraszam, mam na górce pełno sprzętu klasycznego w dobrym stanie (195cm do 207cm), dasz na flaszkę i bierzesz:D:D RACEMAN TO JA TEZ WEZME, MOGE? (ale z flaszki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Alfuś przyjeżdżej i bierz!!!! Jakoś się rozliczymy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picu Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Tak wracając do tematu, można by kupić jakieś downhillówki albo supergigantki... Jak się ma dojście do źródła takowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi