Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

PS w Soelden

Rekomendowane odpowiedzi

Agnieszka Gąsienica jest na 30 i będzie startowała w drugim przejeździe. Karasińska 51. Świetnie pojechała Lara Gut startująca z 37 numerem - jest 4 ze stratą 0,82 do prowadzącej.

LAra owszem świetnie ale Agnieszka na w wynikach FIS jest 31 :( nie oglądałem pierwszego przejazdu, mam nadzieje że RaiSport ogarnie transmisje drugiego ;)

No i pierwsze zawody PS z sezonie 2008/2009 za nami:) Brawa dla Agnieszki za 26 miejsce i 5 pkt w klasyfikacji!:) Świetnie zaprezentowała się 17 letnia Lara Gut zajmując 5 miejsce:)

1. Kathrin ZETTEL 2.22.09

2. Tanja POUTIAINEN +0.98

3. Andrea FISCHBACHER +1.48

26. AgnieszkaGASIENICA DANIEL +4.59

Jutro zawody panów, retransmisja na Eurosporcie o 18:30! A 15 i 16 listopada zawody w Levi:)

Edytowane przez szparaa
dopisek
  • Like 1

Przepraszam w takim razie marku mój błąd ;)

szkoda że Aga w drugim przejeździe byłą lepsza tylko tak naprawde od jednej zawodniczki ale i tak to wielki sukces i fajnie by było gdbyby cały ten sezon wygladał podobnie ;) a jak nie to ewentualnie lepiej ;))

PS. Na nastepne zawody Pań przyjdzie nam troche poczekać niestety :( ale od Levi sie zacznie jazda na dobre chociaż tyle :)

czekam na Wasze opinie zjazdu naszej zawodniczki,znacie się lepiej-instruktorzy i zawodnicy.Dla mnie ok technicznie,ale tylko dla mnie..!!Podobał mi się komentarz komentatora zawodów.:cool:

ja tam jestem laik , ale wg mnie jej drugi przejazd ( pierwszego nie ogladałem) był Ok . Zaczęła bojowo , na tym stromszym trochę ją "stawiało" na bramkach , ale bez większych wpadek dojechała do mety i to chyba było dla niej najważniejsze. Pierwsze koty za płoty i oby w kolejnych zawodach było coraz lepiej :)

ja tam jestem laik , ale wg mnie jej drugi przejazd ( pierwszego nie ogladałem) był Ok . Zaczęła bojowo , na tym stromszym trochę ją "stawiało" na bramkach , ale bez większych wpadek dojechała do mety i to chyba było dla niej najważniejsze. Pierwsze koty za płoty i oby w kolejnych zawodach było coraz lepiej :)

No tak ja też to widzę..ale może są uwagi. Z tego co było widać było dobrze,ale słaby czas..ja nie wiem jakie duże błędy mogły to spowodować,bo na ściance wydwało się dobrze.Dlatego myslałem ,że znawcy tematu na spokojnie,oczywiście nie złośliwie ocenią przejazd.:rolleyes:

Niemieckie alpejki straciły sprzęt -

Z piwnicy hotelowej wyniesiono w nocy z piątku na sobotę sprzęt narciarski należący do Carolin Fernsebner, Niny Perner i Fanny Chmelar. Straty wynoszą wiele tysięcy euro.

Na stoku w sobotnie przedpołudnie ukradziono także kijki należące do Marii Riesch.

Maciek nie dojechał... Bydlinski wypadł tam gdzie połowa zawodników po wyżej 60 numeru... ale góre jechał całkiem odważnie choć tyle ;)

Chciał jechać odważnie, ale była to raczej walka z żywiołem, zacząłem się bać żeby mu nóg nie pourywało, bo w takie turbulencje mu narty wpadały:eek:

Czyżby sie zapowiadał sezon szwajcarów ?? Miller w drugim przejeździe nie zachwycił, bardzo ładnie pojechał Ted ;) dziwi tylko postawa tych zasłużonych juz raczej austryjaków Matt - wielki błąd na garbie kosztował jakieś 20 pozycji a Rainer też co bramke spadał z lini... a w dziesiątce młoda austryjacka krew Shoerghofer - to raczej nowość

A tak w ogóle dzisiaj w Soelden można było zaobserwować ciekawe zjawisko. Dwóch zawodników(z końcówki stawki) pojechało bez kijów, kije posłużyły im jedynie do wybicia z bramki i tam je porzucili a dalej jechali bez kijów, wyglądało to bardzo podobnie jak slalom carvingowy.

Wiecie coś z tego:confused:

miałem dodawać to samo pytanie... zachodziłem we łeba po co im to było i to jesli sie nie myle to Larson tak zrobił m.in w każdym bądź razie to raczej srednio pomocne wiec przy pierwszym uznałem że mu sie wypieły (leki) ale jak drugi zrobił to samo... komentator powiedział że gigant jest luźno ustawiony... przy krętym to by coś dawało a tak ? a na dodatek ani jeden ani drugi nie dojechał ;/