JC Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Zapowiada się, że w tym sezonie będą czynne wszystkie wyciągi w Szczyrku: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_newsa=5380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Zapowiada się, że w tym sezonie będą czynne wszystkie wyciągi w Szczyrku: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_newsa=5380 Pamiętam, jak kiedyś przy ruszaniu orczyka na miziową, strzeliła lina od uchwytu orczyka, ktory został nam w rękach. Wracając: obawiam się, że stan urządzeń może odbiegać od ideału. A ciekawe jak z trasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 To samo i mnie się przytrafiło na najdłuższym orczyku z Czyrnej na Halę Skrzyczeńską a było to w latach świetności tego ośrodka. Ważyłem wtedy mniej niż połowę z tego co teraz. Niechby się nawet parę linek zerwało tylko niech coś w tym Szczyrku ruszy z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Pamiętam, jak kiedyś przy ruszaniu orczyka na miziową, strzeliła lina od uchwytu orczyka, ktory został nam w rękach. Mysiek nie obawiaj sie tego bo Cie nie skasuja za wstęp tylko za orczyk:D plus linka:D ps .Figo ale poważny facet musi ważyc a nie jak te kalesony po 60 kg:D z plecakiem i nartami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 ps .Figo ale poważny facet musi ważyc a szczególnie poważny narciarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 ps .Figo ale poważny facet musi ważyc a nie jak te kalesony po 60 kg:D z plecakiem i nartami:D Prawie trafiłeś To było coś ponad 50kg :eek: z plecakiem i nartami oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Fikol ale jo to pisoł a nie Mysiu:D ten cytat:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macko Napisano 8 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2008 Może coś się ruszy w przyszłości http://izba.szczyrk.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=31 pozdr MakcoS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2008 nie wiem czy sie śmiać ze szczęscia czy płakac że tyle czasu potrzebowali ehhh no ale i tak są w du za murzynami z infrastrukturą- ja jestem dobrej nadzieji bo bardzo mile wspominam szczyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2008 http://izba.szczyrk.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=31 pozdr MakcoS Wszystko super, ale ... zwróćcie uwagę, że Szczyrkowi znowu chcą zrobić AŁA!!! Ktoś wpadł na genialny pomysł jak pozbyć się największego GRZYBA w okolicy kosztem Szczyrku. Jakiego zapytacie? Szczyrkowi chcą wcisnąć skocznię w Malince!!! A co Szczyrk nie ma swojej? Przecież to duma Wisły! Co władze Wisły już nie chcą skoczni, bo teraz trzeba będzie do niej dopłacać? Po co? Jedyne rozsądne wytłumaczenie to takie, że tym będzie można dobić nową inicjatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2008 Hmmm nazwisko Richter - to nie ten co rządził w GAT Pilsko i gówno zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2008 Wszystko super, ale ... zwróćcie uwagę, że Szczyrkowi znowu chcą zrobić AŁA!!! Ktoś wpadł na genialny pomysł jak pozbyć się największego GRZYBA w okolicy kosztem Szczyrku. Jakiego zapytacie? Szczyrkowi chcą wcisnąć skocznię w Malince!!! A co Szczyrk nie ma swojej? Przecież to duma Wisły! Co władze Wisły już nie chcą skoczni, bo teraz trzeba będzie do niej dopłacać? Po co? Jedyne rozsądne wytłumaczenie to takie, że tym będzie można dobić nową inicjatywę. Za słabo się ta ziemia osunęła i dało się naprawić. Jakby "zjechało" jak trzeba to dzisiaj może nie było by problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2008 Za słabo się ta ziemia osunęła i dało się naprawić. Jakby "zjechało" jak trzeba to dzisiaj może nie było by problemu. A problem jest, widziałem w telewizji dyrektora COS i mówił że koszt rocznego utrzymania skoczni to 400 000 zł, a podatek jaki co roku trzeba odprowadzić za nią do miasta to 1 milion zł i mówił że on po prostu w budżecie nie ma takich pieniędzy:D Może by patron wziął na siebie te koszty:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2008 Lepiej prezydent OLEK! Najbardziej się jarał ,że skocznia będzie. Patron ma w pomyśle tylko pośrednie uczestnictwo. Za dobrze skakał i się naród podjarał ,na czele z ówczesnym prezydentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ps Napisano 11 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2008 A co w Szczyrku ze słynną trasą Fis na Skrzycznem? Słyszałem, ze mają ja poszerzyc, bo straciła homologacje Fis - jest za waska. Zawody na ten sezon juz zaplanowane, pierwsze juz w grudniu:eek:. Chyba, ze na tej Czyrnej-Solisko sa jakies trasy Fis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 12 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2008 No nareszcie a teraz zamienią w szczyrku wszystkie orczyki na kanapy do tego ze 2 gondolki i wszędzie sztuczne naśnieżanie i Szczyrk kładzie wszystkie ośrodki w Polsce na kolana Pozdrawiam fanów Szczyrku (tras nie infrastruktury ;-) )!!!!!!! Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 12 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2008 No nareszcie a teraz zamienią w szczyrku wszystkie orczyki na kanapy do tego ze 2 gondolki i wszędzie sztuczne naśnieżanie i Szczyrk kładzie wszystkie ośrodki w Polsce na kolana Pozdrawiam fanów Szczyrku (tras nie infrastruktury ;-) )!!!!!!! Szymek to sie nazywa wrodzony optymizm i mega poczucie humoru:) choć tak samo myśle wiiem ze to ine realne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2008 to sie nazywa wrodzony optymizm i mega poczucie humoru:) choć tak samo myślę, wiem ze to nie realne:D Bugi to jest bardzo realne,......bardzo. Tylko w innych granicach administracyjnych np. w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2008 Bugi to jest bardzo realne,......bardzo. Tylko w innych granicach administracyjnych np. w Austrii. noo:D przenieśmy więc szczyrk pod ich zarząd:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monczar Napisano 11 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2008 Miałam "przyjemność" widzieć jakieś 3 lata temu gdy dwaj potężni panowie wciągali sie orczykiem na solisku.Okazało się że orczyk nie był na tyle wytrzymały,aby znieść taką kilkunastominutową podróż.Linka strzeliła,jeden z panów został z orczykiem w ręku a drugi całkowicie zdezorientowany zjechał w dół i wylądował w moich ramionach (wciągałam się kolejnym orczykiem) Na szczęście nikomu nic się nie stało,ale do dziś patrzę niepewnie na wszelkie linki,szczególnie orczykowe. Powracając do tematu otwarcia wyciągów,to wczoraj rozmawiałam z pewnym szczyrkowskim górolem,ktory zawsze wszystko wie (ale on naprawdę wszystko wie!) i cała Czyrna w tym sezonie ma być otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 Oglądaliście Wydarzenia na Polsacie Oglądaliście Wydarzenia na Polsacie? Była mowa o porozumieniu w Szczyrku. Może po 8 latach się uda!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 16 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2008 oberzałem fragment w necie... Ale co to oznacza ? GAT jest nadal właścicielem wyciągów ? Ktoś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 tez widziałem cos tam na temat porozumienia-porozumienie chyba bedzie-teraz modernizacja całego stoku i urzadzen (ktore maja X lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2008 oberzałem fragment w necie... Ale co to oznacza ? GAT jest nadal właścicielem wyciągów ? Ktoś wie ? Tutaj szczegóły obecnej sytuacji w Szczyrku: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5967543,Narciarze__trasy_w_Szczyrku_beda_przejezdne_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2008 No właśnie!! Temat nosi tytuł " Szczyrk wyciągi będą czynne" i nasuwa się bardzo ważne pytanie gdzie teraz należy szukać informacji, rzetelnej wiarygodnej i odświeżanej dynamicznie informacji, o panujących warunkach narciarskich w Szczyrku, bo jak patrzę na stronę GAT to chyba nie tam, bo oni tam na chwilę obecną żegnają sezon narciarski i dziękują narciarzom za cierpliwość, czy tak jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi