marino199 Napisano 28 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2008 Mam pytanie, jestem początkujący, w zeszłym roku zaczołem jeździć na nartach, byłem w Zubercu Sk. Było fajnie ale jakiś niedosyt.. Trasa ze 2km, zjazd 5/10min, wjazd 10min+czekanie w kolejce. Czyli więcej stałem niż jeździłem. Teraz znajomi się zastanawiają już nad wyjazdem, chcę coś zmienić, może dłuższe trasy, może mniejsze kolejki:) W grę wchodzi cena usług, może być troche drożej ale aby ten km zjazdu taniej wyszedł Jako wieloletni narciarze macie może jakieś sugestie. Trasy wielo kilometrowe, jakas agroturystyka, inne rozrywki- baseny itp. Gdzie lepiej Polska, Słowacja, Czechy, Austria czy dalej? Trasy zarówno dla snowbordzistów jak i narciarzy, będzie nas z 15 os:) Dziękuję za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2008 (edytowane) Napisze tak. Czytaj forum,czytaj powoli,czytaj dokładnie. Jeśli nie wszystko to wiele,...bardzo wiele odpowiedzi na ten temat znajdziesz. No i witam Cię. I jakbyś mógł uzupełni swój profil byłoby miło. A tak od siebie proponowałbym Ci (Wam) Velką Racę SK Edytowane 28 Wrzesień 2008 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość januszb Napisano 28 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2008 i dalej nikt nic nie wie o "Długich trasach narciarskich" Napisze tak. Czytaj forum,czytaj powoli,czytaj dokładnie. Jeśli nie wszystko to wiele,...bardzo wiele odpowiedzi na ten temat znajdziesz. No i witam Cię. I jakbyś mógł uzupełni swój profil byłoby miło. A tak od siebie proponowałbym Ci (Wam) Velką Racę SK ale nic dziwnego jak Figo "1- początkujący" coś marino199 "2 - trochę mniej początkujący" próbuje wytłumaczyć. Radzę Wam poszukać jakiejś oślej łączki z instruktorem, podciągnąć się przynajmniej do "4-5" a potem dopiero na długie trasy pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino199 Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2008 Widocznie źle określiłem swój poziom jazdy- może przez wrodzoną skromność- To by było gdzieś koło 6-7 na te 10. Zaraz zacznę edytować. Mi akurat kondycji i zapału nie brakuje, może umiejętności ale rachując to jakieś 500 km przejechałem w swoim życiu (zeszłym roku), może mało ale ośla łączka to odpada, jak i ten zuberec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość januszb Napisano 28 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2008 to zmienia całkiem Twoje pytanie Widocznie źle określiłem swój poziom jazdy- może przez wrodzoną skromność- To by było gdzieś koło 6-7 na te 10. Zaraz zacznę edytować. Mi akurat kondycji i zapału nie brakuje, może umiejętności ale rachując to jakieś 500 km przejechałem w swoim życiu (zeszłym roku), może mało ale ośla łączka to odpada, jak i ten zuberec. i uważam że skromność to zaleta ale akurat w tym miejscu nie ma sensu bo niewiadomo co można by Ci było polecić. Z umiejętnościami 7 poradzisz sobie we wszystkich ośrodkach alpejskich a długość i ilość tras oraz pozostała infrastruktura wokółnarciarska jest wprost proporcjonalna do KASY jaką chciałbyś wydać na ten wyjazd. Napisz koniecznie -na jak długo chciałbyś pojechać - tydzień, dwa -czy dysponujesz autem i np. 1000-1500km w jedną stronę nie stanowi problemu -jaki termin -ma być hotel z żarełkiem czy może być apartament -no i najważniejsze, ile to może Cię max. kosztować wtedy można coś konkretnego doradzić, a jeśli klikniesz ten link pod moim podpisem to zobaczysz ośrodek z najdłuższymi trasami w Alpach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino199 Napisano 29 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Wyjazd planuje na przełomie stycznia-lutego, jeszcze się dowiem żeby nie trafić na ferie dzieciaków wtedy mniejszy tłok, możliwe że poźniej, koniec lutego. Niestety Nowy Rok w Zubercu, więc wypad w alpy będzie siedmio dniowy. 2000zł/os to max. z transportem niema problemu. Noclegi mozliwie w agro turystyce, apartamenty, lub niedrogi pensjonat jeśli mają darmowe wyciągi dla gości:) Może Austria, Włochy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Wyjazd planuje na przełomie stycznia-lutego, jeszcze się dowiem żeby nie trafić na ferie dzieciaków wtedy mniejszy tłok, możliwe że poźniej, koniec lutego. Niestety Nowy Rok w Zubercu, więc wypad w alpy będzie siedmio dniowy. 2000zł/os to max. z transportem niema problemu. Noclegi mozliwie w agro turystyce, apartamenty, lub niedrogi pensjonat jeśli mają darmowe wyciągi dla gości:) Może Austria, Włochy? tylko, że wyraz "tłok" w Alpach nabiera innego wymiaru :-)))))... Nawet podczas ferii... Obrazowo to tłok w Alpach to 9 rano poza sezonem w dzień powszedni w Białce Tatrzańskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Zgadzam się z FIGO i polecam Velką Racę - trasy fajne, kolejki umiarkowane - jest co zjeść i wypić .... A 2000 PLN to ze skipasem w Austrii czy bez - bo tygodniowy kosztuje około 170 -180 euro, ferie w Austrii są bodaj w 2 połowie lutego i wtedu ceny "kwater" idą troszkę do góry już teraz są problemy z "dobrymi" (****) hotelami bo wtym samym okresie są fedrie u nas w kraju. Polecam poszukiwanie apartamentów w Austrii przez lokalne/miejskie ośrodki informacji turystycznej - mają spory wybór (sam tak szukam od 3 lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi