Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

I po nartach

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

znowu cos do lekarzy....... a powiedz mi to czy ich wina ze dali mu częsci nie te co potrzeba?? ja Ci polecam iść tak popracowac jak lekarz przez tydzień od 7 do 19 albo przez 24h i mieć taką odpowiedzialność jak oni uczyć sie przez całe życie...., i dopiero pogadamy:) wiem ze to może jest moje nie obiektywne zdanie bo znam to środowisko od środka no ale na początek pomyśleć i wczuć się a dopiero poźniej pisać :P

a co do tych częsci to ku... przegięcie pały- wkoncu to nie lekarze dostarczają częśći:) i lepiej że wstrzymali operację niż wsadzili badziew:)

swoją drogą cierpliwość trzeba mieć- ale to juz wina tych na górze:)

ja 3mam kciuki i zycze powodzenia:)

Edytowane przez bugajson
  • Downvote 1

:)

nie chicałem tak ostro, po prostu wina leży w aparcie administracyjnym który nadzoruje i zarządza służbą zdrowia, co do tych częsci o których mowisz to częśc jest robiona na zamowienie etc ble ble ble:) ogolnie to jest błędne koło- lecz w niektorych szpitalach funkcjonuje to lepiej w 2 gorzej:), a stawy i kolana tak czy siak roba najlepiej Hanysy:)

ehh i jeszcze czewień dostałem "za glupote" śmiech na sali:D

dobra nie gadamy o służbie zdrowia bo sie gorąco zrobi:P

Edytowane przez bugajson
  • Downvote 1

znowu cos do lekarzy....... a powiedz mi to czy ich wina ze dali mu częsci nie te co potrzeba?? ja Ci polecam iść tak popracowac jak lekarz przez tydzień od 7 do 19 albo przez 24h i mieć taką odpowiedzialność jak oni

Nie do lekarzy tylko ogólnie i kompleksowo do służby zdrowia.

Łącznie z tym problemem który poruszyłeś .

• 2 weeks later...

No w końcu finał

Czas zakończyć ten wątek.

Serdeczne podziękowania wszystkim za słowa otuchy i wsparcie.

Żonusia 6 dni po miejmy nadzieję ostatniej operacji, czuje się dobrze. Najpóźniej za 2 dni będzie w domu. Teraz rehabilitacja. Może za 3 miesiące do Livigno pojedziemy razem:).

Dzięki pomalutku wracają siły w nodze. Jeszcze miesiąc o kulach.

Zwróciłeś uwagę co robi mala mi ? za chwilę wyciągnie posty sprzed kilku miesięcy, byle coś napisać... jakiś agresor mi się włączył:D:D:D:D

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla żony!! Jak sie teraz czuje? Lepiej jest?

Zwróciłeś uwagę co robi mala mi ? za chwilę wyciągnie posty sprzed kilku miesięcy, byle coś napisać... jakiś agresor mi się włączył:D:D:D:D

Widziałem, ale nudzi mi się w robocie.

Gratuluję bardzo dżentelmeńskiego mikro dialogu. Swoją drogą mała mi ma średnią dzienną 1.69. Pamiętam średnie dobrze ponad 5, przechodzące całkiem cichutko.

Gratuluję bardzo dżentelmeńskiego mikro dialogu. Swoją drogą mała mi ma średnią dzienną 1.69. Pamiętam średnie dobrze ponad 5, przechodzące całkiem cichutko.

otworzyłem skionline i zobaczyłem podpisy pod ostatnimi postami... chyba z 9 mala mi... mówiłem o agresorze :D:D:D... i jeszcze to forum...

oczywiście mogę się mylić:D

oczywiście mogę się mylić:D

Widziałem już osobników dostających takiej sraczki, że od góry do dołu tematów występował prawie w całości jeden podpis:eek:. Mała napisała parę postów, co istotne nie odbiegając od tematu, a wolę takie posty, niż pozostałe 80% bzdetów o niczym:D Zresztą słynne było tu zdanie "nie nabijaj postów" i jeśli by się go trzymać, musiałoby być pod co drugim wpisem:D

Oczywiście, że się nie mylisz - mały "atak klonów" nastąpił. No, ale jak już tak po dżentelmeńsku gaworzycie, to poczekamy, aż się "wyszczela" ;)

dotknęła mnie Twoja wypowiedź o tych klonach :P Wy też kiedyś byliście "nowi", a to że się ktoś zarejestruje i zacznie wypowiadać na pewne tematy to chyba nic złego... chyba dobrze, że forum sie rozwija i ma nowych użytkowników. Proszę o trochę wyrozumiałości ;)

ochrona zdrowia

Łokieć 3 życzę nartowania z ukochaną!!!.Czytając kolejne posty zrobiło mi się bardzo smutno,wiecie,że jestem już na wstępie mało obiektywny-ale tak jest zawsze,jak ktoś zabiera zdanie w' swojej'sprawie.Na dzień dobry,a raczej Dobry Wieczór-to nie służba/bo ona się skończyła/a ochrona zdrowia jest winna temu złu.Oczywiście wiadomo jak wygląda usługa medyczna w Naszym Kraju,ale zastanówcie się do końca-nasi lekarze i pielęgniarki widzine miło w innych krajach UE i nie tylko?/debili nie zatrudnią nawet do śmieciarek/.,Cały problem polega,jak nasze pieniądze są wykorzystane przez ubezpieczyciela-w Naszym przypadku NFZ/czytałem gdzieś wcześniej o tym problemie,poczytajcie ustawe o NFZ i ZOZ/-o to oni decydują ,gdzie i jak będziemy leczeni-szpitae są wykonawcą.Są za.... limity,które dobijają szpitale.dlatego osoba niekorzystająca wcześniej z leczenia nie może skorzystać z leczenia -pomimo płaconych składek.Ale osoby starsze wykorzystują Nasz limit-ale to nie jest problem,im się to należy,ale NFZ ma oszczędności a szpitale cholerne długi.Wszyscy w UE ocenili naszą ochronę zdrowia na wysokim poziomie-chodzi o kwalifikacje,a nie dostępność do lekarza.czy korzystaliście z pomocy doraźnej w Austrii,a nawet pobliskich Czechach..??-u nas to RAJ,widziałem kilkakrotnie dzialanie medyków z krajów UE -nic więcej,a nawet mniej oferuja-oczywiście nie poruszam USA-bo tam dopiero zaczyna się kapitalizm..NaM MedykoM,nie zależy na prywtyzacji,ale w dzisiejszych czasach to jest jedyna metoda,żeby każdy otrzymał leczenie na czas,bez limitów zabiegów i przyjęć/My możemy pracować w jednym zakładzie/a obecnie jako anestezjolog w kilku.Więcej nie piszę,Oczywizda,że NIKOGO nie chciałem obraźić-PODRÓWKI DLA WSzystkich NARCIARZY:)-LEWY

Darek i Dziewczyny.

Darek.

Wiadomo, ze nic nie jest tylko czarne lub tylko szare.

Przy czym majac pewne osobiste uwagi, zastrzezenia, pretensje zazwyczaj mowimy (pacjenci) o okreslonym podejsciu pewnych osob sluzby zdrowia do Nas, a nie o obiektywnej sytuacji i zajefajnej logice i charakterystyce NFZ.

A nawet jezeli choc troche jedno jest zwiazane z drugim to wiadomo ze Jestescie na extra "naswietleniu i przeswietleniu i swieczniku" bo to zawsze chodzi o zdrowie i zycie.

A nikt nie stawia wszystkich w jednym rzedzie i tych samych mianownikow.

Szacunek i pozdrowienia.

Dziewczyny - piszcie "ile sie da".

Do co poniektorych Asów to hohohohohoho jak Wam daleko :P.

A do tego ze wzgledu na przywilej eplci (malo Was tu i wogole i w szczegole :D;)) macie na pewno extra przywileje.

JUice-ale wiedz,że nie pisałem w obronie układu-to są fakty,nie jestem teoretykiem,ale praktykującum lekarzem,i nie chodzi o szacunek dla ochrony zdrowia,ale obiektywizm.Zawsze wyglada to inaczej -ze strony lustra-tak jak policjant Nas łapie za prędkość-zawsze będzie wrogiem,a MY światłami czy CB damy znać o tym zagrożeniu.Społeczeństwo nastawiło się na ochrone zdrowia-popezrz media-a nikt nie dyskutuje o zasadnosci istnienia NFZ-o to chodzi..!!.Oczywiście nie jest dobrze,ale szpitale czy przychodnie są przygotowane na udzielanie usług ,ale w ramach konkretnych kontraktów i wyceny tych usług.Z mojej działki -np Niemcy czy Austria leczenie pacjenta w OIT/oddz.intensywnej terapii/kosztuje ok.5000e/na 1 dobę.:cool:a u Nas 0 zł-to chyba jest różnica powodująca upadłość szpitala albo niechęć leczenia.:eek:Musimy wiedzieć za co płacimy i co za to mamy,na dzień dzisiejszy płacimy i nic nie mamy-również dotyczy EKZ/europejska karta zdrowotna/.Poczytajcine na stronach NFZ ,a póżnie piszcie o należnościach-..jakie było moje zdziwienie,jak widziałem Polaka jak złamał kość udową na Pitztal w maju 2007 - przedstawiając swoją kartę EKZ -okazało się,że musi zapłacić 20.000 e-transport lotniczy + leczenie,bo k.. nogi nie złamał na schodach hotelu .ale na stoku przy wysokości 3000m.n.p.m.Ubezpieczenie na wyjście .,czy wyjazd w góry to podstawa-PAMIĘTAJCIE;)

Czas zakończyć ten wątek.

Serdeczne podziękowania wszystkim za słowa otuchy i wsparcie.

Żonusia 6 dni po miejmy nadzieję ostatniej operacji, czuje się dobrze. Najpóźniej za 2 dni będzie w domu. Teraz rehabilitacja. Może za 3 miesiące do Livigno pojedziemy razem:).

Napewno pojedziecie razem.

Pozdrow swoja Frauuu:D

• 1 month later...