pablo_duch Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Mialem cien nadzieji ze uda mi sie skierowac do Austrii na nartki ale kupa wielka z tego wychodzi, wiec moze Czechy zalicze!Czytalem własnie posty o Splindzie ale moze powiecie mi gdzie najlepiej pojechac zeby tras było troche i zebym mogl cwiczyc jazde krok po kroku,wiec jesli nzjadziecie sekunde skrobnijcie cosik bo Zona mysli o szklarce ale tam byłem w lutym a teraz chce cos bardziej ambitniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Szklarska - chyba ze snieg ze soba przywieziesz SM jest bez watpienia (moim zdaniem) najatrakcyjnieszym osrodkiem. Do tego masz w miare dobra baze wypadowa jakbys chcial poprobowac w Roketnicach, Harrachovie i innych. Janskich zdecydowanie nie polecam (moim zdaniem). Z baza noclegowa nie mam specjalnie doswiadczen - na pewno mozna w necie cos znalesc, ale jakbys chcial to na pm - mam kontakt telefoniczny na Czecha (na Hromovce ma w zimie punkt head-a), ktory oferuje miejsca pensjonacikowe z zapleczem kuchennym i z karnetami upustowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Pablo słowacja jest piękna np.velka raca od trzech lat kupuje tam karnet całosezonowy i tam jeżdzę i jest fajnie tylko w wekendy to jest tłoczno polecam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Ja jeśli chodzi o Słowację polecam Ci Rohace. Przyzwoity nocleg z kuchnią w Zubercu ok 35 zł. Karnety nie pamiętam, ale chyba też nie drogie. Krzesło 4os plus kilka orczyków. Jest gdzie poćwiczyć i co ważne brak kolejek do wyciągów. Dodatkowo super widoki na niskie tatrzunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Chyba racja, z tego co tu moglem wielokrotnie wyczytac i to co slyszalem od znajomych to Slowacja oferuje bardziej rozwinieta usluge nartowania - moim zdaniem i chyba Tyle ze tu ciut blizej, a przy okazji zrobimy test czeskiego browca i wspolna jazde. Choc i tam moze sie trafic sklad odpowioedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Tyle ze tu ciut blizej, a przy okazji zrobimy test czeskiego browca i wspolna jazde. Czeski browar to nie to co Polski czeski to tak wypic i sie wysikać i nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Czeski browar to nie to co Polski czeski to tak wypic i sie wysikać i nic wiecej Racja z malutkim wyjatkiem: pilsner urquel + ewentualnie jak ktos lubi to budweiser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość januszb Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 pablo chce do Czechów a Wy mu Słowcję wciskacie a jak w Czechach to tylko żłopać piwsko potraficie tu jest chyba najfajniej na narty pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Czesc Janusz milo slyszec Zlopac na nartach nie, bo sie beben napina i osprzet domaga wyjzenia na swieze powietrze - jedno i drugie przeszkadza intensywnemu i zwawemu nartowaniu. Ale czegos sie trzeba ciut napic - ludz nie wileblad (i nie ryba) Wciskacie nie wciskacie - mowi sie co kto uwaza, Pablo wybierze. Ja nadal za Spindler - i nadaj nie polecam (moim zdaniem) Janskich Lazni (Cerna Hora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Wątek Janskich i Cernej Hory był już przerabiany: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Wciskacie nie wciskacie - mowi sie co kto uwaza, Pablo wybierze. Ja nadal za Spindler Racja-nikt nie wciska tylko kazdy poleca.Dzieki wam moge cos dobrac do warunkow finansowych i pewnie po sprawdzam to i owo Ten Splinder do mnie jakos przemawia bo stad blisko do innych miejsc narciarskich Ja jeśli chodzi o Słowację polecam Ci Rohace. Przyzwoity nocleg z kuchnią w Zubercu ok 35 zł. Karnety nie pamiętam, ale chyba też nie drogie. Krzesło 4os plus kilka orczyków. Jest gdzie poćwiczyć i co ważne brak kolejek do wyciągów. Dodatkowo super widoki na niskie tatrzunie. moze masz jakiegos linka i jak mozesz zapodaj mi na priva:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość januszb Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 (edytowane) Rohace polecam noclegi tutaj, kufel pifka 28 koron i niedrogie noclegi z zarelkiem http://www.chatazverovka.sk/ubyt/ Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez januszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 polecam noclegi tutaj, kufel pifka 28 koron i niedrogie noclegi z zarelkiem http://www.chatazverovka.sk/ubyt/ fenkssss zapoznalem sie z linkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 polecam noclegi tutaj, kufel pifka 28 koron i niedrogie noclegi z zarelkiem http://www.chatazverovka.sk/ubyt/ od stycznia 2009 nie będzie 28 koron tylko 2-3 Euro:eek:....niestety:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 od stycznia 2009 nie będzie 28 koron tylko 2-3 Euro:eek:....niestety:( To jest ciekawy temat - czy rzeczywiście wszystko na Słowacji zdrożeje? Na razie prawie wszyscy Tam, mówią, że tak. Będziemy to pifko obserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Rohace .....moze masz jakiegos linka i jak mozesz zapodaj mi na priva:D Pablo, polecam przejrzyj sobie ten wątek: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6138 jest kilka namiarów, linków, opis ośrodka i krótka filmowa relacja mojego autorstwa Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 A jakbyś chciał odwiedzić Tatry Bielskie i pojezdzic w : www.strednica.sk dam Ci namiar na najbliższy "zaprzyjaźnoiny" pensjonat kole tych wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Ale te Rohace to mi sie takim troche ciupke malym osrodkiem wydaje, chyba zebym sie mylil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 A jakbyś chciał odwiedzić Tatry Bielskie i pojezdzic w : www.strednica.sk dam Ci namiar na najbliższy "zaprzyjaźnoiny" pensjonat kole tych wyciągów. fajnie tu ale tak patrzac to jest to na lewo od zakopca to z moich rejonow to kilomtrow troche na robie to chyba lepiej dolozyc kilka i i austrie... ale dziekuje zapisuje linka i bede miec go na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Ale te Rohace to mi sie takim troche ciupke malym osrodkiem wydaje, chyba zebym sie mylil Nie mylisz się To nie jest duży ośrodek, jedna kanapa 4 os, dwa orczyki i praktycznie jedna trasa zjazdowa, z powiedzmy 2-3 wariantami zjazdu, które się ze soba przeplatają. Jak pisał kolega Frytowski w wątku, który wcześniej przytoczyłem, po 2 dniach można się znudzić. Duży plus, że jest to raczej kameralny jak na nasze warunki ośrodek i nawet w weekendy nie ma tam dużego tłoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 (edytowane) Jeseniky Czechy SudetyKiedyś, jak miałem bliżej do Czech na narty niż obecnie, jeździłem do Jeseniky w Sudetach - przejście graniczne koło Głuchołaz.Był tam specyficzny mikroklimat - na dole zielono, kilka kilometrów w górę pełna zima. W tamtych czasach to był fajny ośrodek narciarski, no ale nie wiem, jak jest teraz. Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez Bończa Błąd geograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 fajnie tu ale tak patrzac to jest to na lewo od zakopca to z moich rejonow to kilomtrow troche na robie to chyba lepiej dolozyc kilka i i austrie... ale dziekuje zapisuje linka i bede miec go na uwadze To prawda, jechać tylko przez Czechy i Słowacje jak się da Natomiast atmosfera i loozior kompletny a widoki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 (edytowane) Nie mylisz się To nie jest duży ośrodek, jedna kanapa 4 os, dwa orczyki i praktycznie jedna trasa zjazdowa, z powiedzmy 2-3 wariantami zjazdu, które się ze soba przeplatają. Jak pisał kolega Frytowski w wątku, który wcześniej przytoczyłem, po 2 dniach można się znudzić. Duży plus, że jest to raczej kameralny jak na nasze warunki ośrodek i nawet w weekendy nie ma tam dużego tłoku. dodam jeszcze od siebie , że w samym Zubercu (miejscowość u podnóża Tatr Zachodnich , wjezdżamy z niej do doliny Spalena i dalej doliną do ośrodka Rohacze ) są dwa ośrodki - Milotin i Janowki , gdzie , jak jest śnieg , można naprawdę sobie pośmigać, a jak jest duuużo śniegu to nawet jakiś mały frirajdzik można sobie tam urządzić. Obydwa stoki są też oświetlone i naśnieżane Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez aklim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi