kaja45 Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Witam czy ktoś użytkował takiego softshela The North Face model Peregrine na Winstopperze firmy Gore, mam okazję zakupić oryginał za dobre pieniądze, ale potrzebuję opinii na jej temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Witam, ja w zeszłym sezonie kupiłem kurtkę Berghaus'a soft shell gore, testowałem ją na wszystkich swoich wyjazdach, jest OK. Mam jeszcze windstoppera gore model Choktoi Pro Berghausa i również jest OK. Moje wszystkie doświadczenia są pozytywne z zastrzeżeniem, że będziesz użytkował takie kurteczki w czasie gdy nie ma dużych opadów śniegu lub deszczu, choć soft shell podczas niewielkiego opadu sprawuje się lepiej od klasycznego windstoppera; parametry oddychalnośći bardzo dobre, dla mnie lepsze niż kurtek z laminatem dwu- lub trzywarstwowym z membraną gore-tex, wiatr Cię nie przewiewa. Wg. mnie są to wdzianka, z których można być bardzo zadowolonym w określonych warunkach pogodowych. Ja osobiście podczas wysiłku fizycznego emituję bardzo dużo ciepła, a z powodu "rzadkiej skóry" bardzo się pocę to zawsze miałem komfort cieplny mimo, że termometry na zewnątrz wskazywały 15 na minusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Witam czy ktoś użytkował takiego softshela The North Face model Peregrine na Winstopperze firmy Gore, mam okazję zakupić oryginał za dobre pieniądze, ale potrzebuję opinii na jej temat. Hejka, ja mam model z Allegro Spisuje się tak jak powinien soft shell. Tak więc oryginał musi byćj jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Hejka, ja mam model z Allegro Spisuje się tak jak powinien soft shell. Tak więc oryginał musi byćj jeszcze lepszy Właśnie czytałem, że na Allegro jest mnóstwo podróbek, ale skoro spisuje się dobrze to OK, odzież TNF można kupić w bardzo dobrej cenie w USA, nawet przywożąc ją legalnie i płacąc podatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Właśnie czytałem, że na Allegro jest mnóstwo podróbek, ale skoro spisuje się dobrze to OK, odzież TNF można kupić w bardzo dobrej cenie w USA, nawet przywożąc ją legalnie i płacąc podatek. No tylko nie na ebayu usa. Będziesz miał taką samą jak z allegro. Z resztą poczytaj dokładnie na necie a sam ocenisz. Ja poczytałem i zdecydowałem się kupić na allegro. Kupiłem męski i damski i żadne z nas nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 (edytowane) Rozumiem, ale nie chodzi mi o ebay, jest taki sklep internetowy w USA, który od lat sprzedaje TNF, Columbią, Lafumą i innymi, mają dobre ceny, ale nie wysyłają do Polski, trzeba załatwiać przez kogoś w stanach. (artec.com) Edytowane 24 Wrzesień 2008 przez kaja45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Kaja podrzucisz linka na PM? Może też bym sobie coś wybrał? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2008 A może wymyślimy pare kurtek dla nas i napiszemy i wyślą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi