osica Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 (edytowane) Witam. doradzcie ktore narty kupic?? Waham sie miedzy tymi dwoma Rossignol Attraction III i Salomon Instinct Fever Nie jezdze wyczynowo i nie sadze ze bede , potrzebuje narty do amatorskiej, raczej relaksujacej jazdy. Mam 168 cm, waze jakies 65 kg. Co radzicie? Czy dlugosc nart 162 bedzie dla mnie oki? Wczesniej jedzilam juz kilka lat na zwyklych nartach, teraz zadecydowalam sie przerzucic na carvingi )) czekam na Wasze rady! osica Edytowane 21 Wrzesień 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Jak wybierałem nartki dla dziewczyny, słyszałem o tym modelu Rossiego same bdb opinie. W przeciwieństwie do serii Passion... którą testowaliśmy i jest "do dupy" - opinia testerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Witamy na naszym forum, a co do pytania... Ja polecam zawsze modele dla pań, każda szanująca się firma ma takowe więc tylko przebierać pozostaje koleżance. Jak jest możliwość to radzę wypróbować narty przed kupnem na stoku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Witamy na naszym forum, a co do pytania... Ja polecam zawsze modele dla pań, każda szanująca się firma ma takowe więc tylko przebierać pozostaje koleżance. Jak jest możliwość to radzę wypróbować narty przed kupnem na stoku! zgadzam sie w 100% bo z kobietami oj niewie oj nie wie siE:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 To prawda, najlepiej wypróbować narty gdzieś na stoku. Nie bede sie wypowiadal co do modelu, bo bylbym nieobiektywny niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 ale Bobic, ja np uważam ze dyna i rossi robia najlepsze narty dla kobit:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Co do marki i modelu nie będę doradzał bo każdy lubi co innego. Jednak jak napisałaś ma to być narta do relaksu. Przy takim założeniu w/g mnie narta przy Twoim wzroście 168 powinna mieć max 155cm. Dłuższa narta będzie nartą trudniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Witam, Ja swoim Paniom zawsze starałem się dobrać deski o długości: wzrost minus 15 cm, czyli dla Ciebie max to 155 cm, a co do wyboru to najlepiej obydwa modele przetestować na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2008 A ja zakupiłem 145cm dla kobitki 162cm - zobaczymy czy będą jej bardziej pasować niż blejdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Mysle,ze Hotrok bedzie mial cos do powiedzenia w tej sprawie.O ile sie nie myle to zona Hotroka na takich wlasnie smiga-attraction III-(calkiem niezle Jej to wychodzi) i jest naprawde zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Skoro Hucu mnie wywolal do tablicy to juz spiesze z odpowiedzia. Wszystko to co napisal sie zgadza z prawda. Moja zona ujezdza wlasnie takie narty - Attraxion III. Jest z nich bardzo zadowolona. Bardzo poprawila technike, nie boi sie szybszej, dynamicznej jazdy. Narty sa stabilne, latwo skrecaja, dobrze radza sobie w rozjezdzonym sniegu. No i bardzo wazna sprawa - narty sie jej podobaja (wiem, ze u kobiet to ma duze znaczenie) Jezeli juz mialas kontakt z nartami to spokojnie sobie na nich dasz rade. Co do dlugosci to Rossignol robi 154cm i takie bym Ci polecal do twojego wzrostu. P.S. Hucu, zona czytala tego posta - bardzo sie ucieszyla, ze tak pozytywnie oceniasz jej umiejetnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi