zbyszek42 Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 (edytowane) Witam, w styczniu 2009 r. planuję wypad samochodem do Sestriere, czy może ktoś z Was tam jechał autem, jaką trasą i ile kosztował przejazd autostradami we Włoszech. Ja zaplanowałem trasę Bielsko-Biała, Cieszyn, Mikulov, Wiedeń, Graz, Klagenfurt, Tarvisio, Udine, Werona,Turyn, Sestriere. Z góry dziękuję za wszystkie info. Edytowane 23 Wrzesień 2008 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Przeanalizuj jeszcze taki wariant: Bielsko Biała, Cieszyn, Brno, Znojmo, Hollabrunn, Stockerau, Krems i St. Poellten, dalej A1 na Innsbruck, przełęcz Brener, Trento, Turyn, Sestriere. W km może byc na to samo ale wydaje mi się ta trasa jest naturalniejsza i na pewno mniejszy dystans tą trasą przemierzasz po Włoskich płatnych autostradach. Wybór należy do Cibie:), szerokiej drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 SB ma rację. Chyba jego podpowiedź jest cenną radą. Jeśli nie planujesz zwiedzania włoch to trasa podana przez SB jest lepsza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Mapa google pokazuje jednak trasę przez Klagenfurt,czyli taką jak wybrał Zbyszek. Jeśli chodzi o opłaty to niestety nie pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Przez Klagenfurt opłaty - 44 Euro; przez Brennero - 38 Euro za Via Michelin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Zliczyłem "na piechotę" kilometry i moją trasą jest o 2 km bliżej:D niż przez Graz, ale jeśli już bym maił jechac tą trasą to na pewno bym jechał przez Znojmo a nie Mikulow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 21 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Dzięki za info. Z moich obliczeń też wynika, że różnica nie jest jakaś wielka, choć nawigacja z "uporem maniaka" pokazuje trasę przez Klagenfurt. Ja 3 razy jechałem przez Znojmo i jakoś osobiście ta dróżka nie rzuciła mnie na kolana - strasznie wąska, było to 3 lata temu i może coś się zmieniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Dzięki za info. Z moich obliczeń też wynika, że różnica nie jest jakaś wielka, choć nawigacja z "uporem maniaka" pokazuje trasę przez Klagenfurt. Ja 3 razy jechałem przez Znojmo i jakoś osobiście ta dróżka nie rzuciła mnie na kolana - strasznie wąska, było to 3 lata temu i może coś się zmieniło... Nawigacje to niejednokrotnie pokazują różne dziwne herezje. NA drodze Brno Znojmo nic się nie zmieniło(ostatnio jechałem 2 mies. temu), ale ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń do tej drogi, jest to lokalna droga ale i mnie się nią jedzie dobrze, drogi ubywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi