jarekfay Napisano 17 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Czy ktoś może coś powiedzieć o Mayrhofen Zillertal, chce sie tam wybrać w ferie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Czy ktoś może coś powiedzieć o Mayrhofen Zillertal, chce sie tam wybrać w ferie. Polecam!!! Poczytaj tu: http://www.skionline.pl/stacje/?co=przeczytaj&id_newsa=1390&start=0 Zajeździsz się i to w dodatku codziennie w innym ośrodku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 17 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Jeden z lepszych austriackich osrodkow ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Jeśli to jest Twój pierwszy wyjazd na narty w Alpy, to robisz potworny błąd... to tak półżartem... A tak poważnie samo Mayerhofen to jedno z piękniejszych tyrolskich miasteczek, no i te tereny narciarskie co nad nim górują. Wiedz o tym że do miasteczka z głównego terenu narciarskiego na Penkenie na nartach jednak nie zjedziesz tylko w obie strony koleją gondolową z jednym słupem po drodze:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 17 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Tyle tylko, że standardowe 6 dni to zdecydowanie za krótko. Jak będziesz chciał pojeździć w każdym z ośrodków doliny to wypada tak po 1 dniu w każdym. Na pewno warto tu wrócić. Polecam nocleg gdzieś w środku doliny, tak aby nigdzie nie było zbyt daleko aby rano dojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekfay Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Dzięki za opinie, chyba sie tam wybiore. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Dzięki za opinie, chyba sie tam wybiore. Pozdrawiam Jedź w ciemno! I jeszcze jedno jak wrócisz to opisz nam jak był! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 widze ze tu naprawde jest niezle,ale ja bede raczkowac z wyjazdami,do kazdego kiedys smigne ale to z czasem SB chyba wim o co ci loto z tym "robisz bład" ale to dla mnie zostanie na przyszlosc ale ładnie napewno tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 SB chyba wim o co ci loto z tym "robisz bład" ..... No to wyjaśnię żeby nie trzeba było zgadywać o co mi chodzi. Zillertal to wśród alpejskich(nie tylko austryjackich) ośrodków alpejskich najwyższa półka i zaliczając go jako dziewiczy wyjazd na narty to tak jak by się przesiąść z malucha do super limuzyny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 No to wyjaśnię żeby nie trzeba było zgadywać o co mi chodzi. Zillertal to wśród alpejskich(nie tylko austryjackich) ośrodków alpejskich najwyższa półka i zaliczając go jako dziewiczy wyjazd na narty to tak jak by się przesiąść z malucha do super limuzyny.... a co byś mógł Sławku zaproponować na pierwszą wyprawę do Austrii takiemu żółtodziobowi jak ja...może mniejszy ośrodek?...termin raczej wczesna wiosna...marzec przełom kwietnia?...może jakiś lodowiec,ale niekoniecznie:confused:....wiem trochę zjezdzam z tematu....no,ale przy okazji...ostatnio oglądałem Twoją galerię i decyzja jest trudna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 a co byś mógł Sławku zaproponować na pierwszą wyprawę do Austrii takiemu żółtodziobowi jak ja...może mniejszy ośrodek?...termin raczej wczesna wiosna...marzec przełom kwietnia?...może jakiś lodowiec,ale niekoniecznie:confused:....wiem trochę zjezdzam z tematu....no,ale przy okazji...ostatnio oglądałem Twoją galerię i decyzja jest trudna:D Nie ma sensu w tym momencie gdybać gdzie by tu pojechać początkiem kwietnia, bo może być tak że ze względu na pogodę będą wchodziły w grę ośrodki tylko lodowcowe, a może być tak że będzie pełna zimy w górach i będzie się dało pojeździć w normalnych ośrodkach. A w jakich to już od Twoich preferencji zależy, czy chcesz narty odpiąć i popołudnie i wieczór w knajpach i dyskotekach spędzić, czy oprócz przedniej jazdy na nartach i przytulnej kwatery nic więcej Ci do szczęścia nie potrzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Nie ma sensu w tym momencie gdybać gdzie by tu pojechać początkiem kwietnia, bo może być tak że ze względu na pogodę będą wchodziły w grę ośrodki tylko lodowcowe, a może być tak że będzie pełna zimy w górach i będzie się dało pojeździć w normalnych ośrodkach. A w jakich to już od Twoich preferencji zależy, czy chcesz narty odpiąć i popołudnie i wieczór w knajpach i dyskotekach spędzić, czy oprócz przedniej jazdy na nartach i przytulnej kwatery nic więcej Ci do szczęścia nie potrzeba.... jadę z 11 letnim synem...bez kobiet:p...ale on długo wieczorami siedzi przy kompie...no wiesz to i disco nie wypali:D...zupełnie poważnie:rolleyes:...szukam ośrodka raczej spokojnego bo i tak nie użyję w tej obsadzie:o...narty,narty i płyn bursztynowy i ewentualnie liść bobkowy na golenie:D...pewnie poproszę Cię na bierząco czyli blisko wyjazdu o jakiegoś niusa,ale jak możesz skrobnąć parę słów to myślę że ta wiedza zainteresuje nie tylko mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 płyn bursztynowy Dobrze główkuję....masz na myśli rudą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Dobrze główkuję....masz na myśli rudą. no tak to taki gryps...na zmyłkę:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 ...szukam ośrodka raczej spokojnego bo i tak nie użyję w tej obsadzie:o...narty,narty i płyn bursztynowy Przeczytaj wpierw to: http://www.skionline.pl/stacje/?ids=&co=przeczytaj&id_newsa=1462 A potem to:http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6640&page=2 może nie koniecznie całe ale tak od #19 posta No i galeria:http://www.skionline.pl/forum/galler...imageuser=4315 Nie wierzę żebyś wrócił nie zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 no tak to taki gryps...na zmyłkę:D:D Będąc w Val Di Sole 2 lata temu, Figo wyciągnął flaszkę postawił 3 szklanki(dla mnie, siebie i Witusia) i nalał po troszce na dno;), a mój 8 letni wówczas syn pyta się go na ucho: wujek co to jest?? Na to Figo mu mówi że wódka, no to Łukasz przyniósł szklankę postawił i mówi nalej mi też trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Przeczytaj wpierw to: http://www.skionline.pl/stacje/?ids=&co=przeczytaj&id_newsa=1462 A potem to:http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6640&page=2 może nie koniecznie całe ale tak od #19 posta No i galeria:http://www.skionline.pl/forum/galler...imageuser=4315 Nie wierzę żebyś wrócił nie zadowolony:) wiem że zadałeś sobie trochę trudu żeby to znaleść,ale właśnie to mi się w Tobie podoba:D dzięki dla mnie i dla innych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Będąc w Val Di Sole 2 lata temu, Figo wyciągnął flaszkę postawił 3 szklanki(dla mnie, siebie i Witusia) i nalał po troszce na dno;), a mój 8 letni wówczas syn pyta się go na ucho: wujek co to jest?? Na to Figo mu mówi że wódka, no to Łukasz przyniósł szklankę postawił i mówi nalej mi też trochę. dobre:D:D:D...mój champion też nieraz "zagląda" do kieliszka:eek:...oczywiście pod kontrolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 18 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2008 super link nr.2 i walka z panem A:o....dzięki za linki i sporo tam ciekawych rzeczy....poczytamy,postudiujemy....i na gorąco przed wyjazdem spytam sie Ciebie już na priva gdzie warto śmigać...nie powiem bo reputacja należy się jak nigdy:D....co uczyniłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kettenhund Napisano 13 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2008 Proszę o podpowiedz. Czy jest to wielka niedogodnosc , jezeli zakwateruję się np w Fugen? Czy wtedy dojazd np do gondoli na Penken jest długotrwaly.Czy parkingi sa zatloczone? Czy skibusy jezdza czesto? I czy mozna sie na nie zdac jako na glowny srodek lokomocji po dolinie?? Konkludując:Czy lepiej szukac kwatery w Mayrhofen (czy Finkenberg), czy w bardziej oddalonych wioskach ,bo dojazdy to nie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 13 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2008 Także byłem Mayrhofen i zdecydowanie polecam ! Mieszkałem w Finkenbergu i nie miałem żadnego problemu z dojazdem ani z parkowaniem pod gondolą. Niestety byłem tam dawno wszystkich szczegółów nie pamiętam np. o ski-busach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 14 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2008 Zależy co rozumiesz pod słowami niedogodność i problem. Droga jest, parkingi są więc można dojechać, odległość także znośna - około 20 km, ale jak będziesz chciał pojechać na Hintertux to masz już do pokonania ponad 40km. Wszystko zależy od tego, gdzie zamierzasz jeździć. Jeżeli planujesz jazdę raczej w tzw. "Erste Ferienregion im Zillertal" to lokalizacja jest ok. Ja osobiście proponowałbym noclegi gdzieś w środku doliny czyli coś pomiędzy Zell am Ziller i Mayrhofen oraz okoliczne miejscowości. Można powiedzieć, że wtedy "wszędzie masz blisko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kettenhund Napisano 25 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2008 Zalogowalem się w Ramsau . W centrum . Odpadnie problem z lancuszkami na kolach (choc mam 4x4 to "milicjant" moze sie upierac:)).Dziekuje za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2008 Zalogowalem się w Ramsau . W centrum . Odpadnie problem z lancuszkami na kolach (choc mam 4x4 to "milicjant" moze sie upierac:)).Dziekuje za odzew. Ramsau im Zillertal tak?? Bo Ramsau in Österreich jest pewnie tyle co Nowych Wsi u nas, oczywiście nie wszystkie są narciarskie. A wracając do wybranej przez Ciebie lokalizacji powiem że bardzo trafny wybór, Ramsau im Zillertal leży w samym środku doliny Zillertal i jest znakomitą bazą wypadową. Dodam jeszcze że po "płaskim" jedzie się aż za Mayerhofen i dopiero a od tamtego miejsca droga nie dość że zaczyna się robić wąska to faktycznie mocno pnie się w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 25 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2008 Ja też się balem,że chodzi o to R, przy Dachstein....Ale Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi