Gość Napisano 13 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2019 38 minut temu, leitner napisał: @surfing, brawo! Co chwila mówi się o tym, że jest pełno pijanych narciarzy, a jednocześnie w tym sezonie w SONie powstaje strefa Aperol i strefa Soplicy. To jest po prostu przegięcie Nie tylko pijanych, ale niamal nieprzytomnych, tylko czekać na kolejne bliskie spotkania z pługami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 13 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2019 (edytowane) 5 godzin temu, leitner napisał: Co chwila mówi się o tym, że jest pełno pijanych narciarzy, a jednocześnie w tym sezonie w SONie powstaje strefa Aperol i strefa Soplicy. Panowie - absolutnie nie neguję, że jest za dużo pijanych na stoku. Szkoda, że w ogóle są. Zgadzam się również z tym, że z nowymi przybytkami estetycznie jest bardzo słabo, a ten aperol pod nogami pasuje jak pięść do oka (pod każdym względem) Co do pijanej patologii - naprawdę uważacie, że ci goście (gościówy) - zaprawili się do amentu np. na Hali Skrzyczeńskiej cienkim piwem w plastiku za 13-16 zeta??? Albo drinkami z aperolem, przy woltażu max rozwodnionym lodem za 20 PLN?? Większość z tych ludzi naprało się wcześniej (lub w trakcie) gorzałą z Biedry, promocyjną Soplicą za 18 zeta za półlitrową flaszkę, a nie kielonkiem w tej samej cenie, w jakiejś "strefie". Problemem jest kultura, świadomość, brak umiejętności korzystania z dobrodziejstw cywilizacji etc. U nas na nartach jest za dużo buraków po prostu, a nie knajp z alkoholem pod różną postacią w ofercie. Edytowane 13 Grudzień 2019 przez Greg 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2019 8 minut temu, Greg napisał: Panowie - absolutnie nie neguję, że jest za dużo pijanych na stoku. Szkoda, że w ogóle są. Zgadzam się również z tym, że z nowymi przybytkami estetycznie jest bardzo słabo, a ten aperol pod nogami pasuje jak pięść do oka (pod każdym względem) Co do pijanej patologii - naprawdę uważacie, że ci goście (gościówy) - zaprawili się do amentu np. na Hali Skrzyczeńskiej cienkim piwem w plastiku za 13-16 zeta??? Albo drinkami z aperolem, przy woltażu max rozwodnionym lodem za 20 PLN?? Większość z tych ludzi naprało się wcześniej (lub w trakcie) gorzałą z Biedry, promocyjną Soplicą za 18 zeta za półlitrową flaszkę, a nie kielonkiem w tej samej cenie, w jakiejś "strefie". Problemem jest kultura, świadomość, brak umiejętności korzystania z dobrodziejstw cywilizacji etc. U nas na nartach jest za dużo buraków po prostu, a nie knajp z alkoholem pod różną postacią w ofercie. Niestety nie do końca masz rację, miałem watpliwa przyjemność spotkać dwóch takich ledwo powłóczacych nogami w knajpie przy gondoli ..., spożywali spore ilości taniego piwa z wystarczajaca ilościa alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 13 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2019 9 minut temu, Sariensis napisał: miałem watpliwa przyjemność spotkać dwóch takich ledwo powłóczacych nogami w knajpie przy gondoli Po pierwsze - na dole -nie musieli jechać z powrotem do góry. Po drugie - mogli być już nawaleni przed czasem i przyszli się dobić. Po trzecie - statystyka - 98% nabije się wcześniej, a 2 % mając nadmiar kasy traci mózg i faktycznie napruje się za dziesięć razy większą kasę. Ale to będzie tylko 2%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2019 34 minuty temu, Greg napisał: Po pierwsze - na dole -nie musieli jechać z powrotem do góry. Po drugie - mogli być już nawaleni przed czasem i przyszli się dobić. Po trzecie - statystyka - 98% nabije się wcześniej, a 2 % mając nadmiar kasy traci mózg i faktycznie napruje się za dziesięć razy większą kasę. Ale to będzie tylko 2%. Tak, napili się wcześniej i przyszli ze snowboardami się dopić bo tam drożej Piwowarska maja, a te buty ubrali bo lubia tak lazić na popijawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 W dniu 13.12.2019 o 19:24, Greg napisał: (..) Co do pijanej patologii - naprawdę uważacie, że ci goście (gościówy) - zaprawili się do amentu np. na Hali Skrzyczeńskiej cienkim piwem w plastiku za 13-16 zeta??? Albo drinkami z aperolem, przy woltażu max rozwodnionym lodem za 20 PLN?? Większość z tych ludzi naprało się wcześniej (lub w trakcie) gorzałą z Biedry, promocyjną Soplicą za 18 zeta za półlitrową flaszkę, a nie kielonkiem w tej samej cenie, w jakiejś "strefie". (...) W pewnym sensie zgadzam się z Tobą, ale zarówno po sobie jak i po grupie znajomych, w której się obracam, wiem, jak działają tego rodzaju reklamy - ponieważ strefa Aperolu czy Soplicy jest reklamą alkoholu. I jak każda reklama ta również zachęca do picia. To często wystarczy, żeby ktoś skoczył do położonej nieopodal Żabki czy Euro i kupił sobie alkohol w normalnej cenie i potem przyszedł z nim na stok. Tak, o dziwo czasem tak też się dzieje. Oczywiście - największy problem jest u nas z kulturą picia. Na takiej Słowacji zaskoczyło mnie mocno, że w każdym barze czy restauracji można było kupić wódkę, jednak ani razu nie widziałem pijanego Słowaka na stoku (co nie oznacza, że takich nie ma - na pewno jest ich mniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 3 godziny temu, leitner napisał: Na takiej Słowacji zaskoczyło mnie mocno, że w każdym barze czy restauracji można było kupić wódkę, jednak ani razu nie widziałem pijanego Słowaka na stoku Czyli masz potwierdzenie, że problemem jest czynnik ludzki, a nie oferta. Praktycznie każda knajpa w Alpach ma konkretny wybór trunków w karcie. Często w cenach niższych, niż bary apres ski na dole. Te nasze igla, strefy Soplicy i inne Kuflonki generalnie mogą się schować. Poniżej wrzucam parę fotek z Sellarondy - jedno z najstarszych schronisk w Val Gardenie, górna stacja gondoli z Corvary - po wyjściu z gondoli wpadasz od razu na bar, i raczej nie widzisz takich ledwo powłóczących nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 5 minut temu, Greg napisał: Czyli masz potwierdzenie, że problemem jest czynnik ludzki, a nie oferta. Praktycznie każda knajpa w Alpach ma konkretny wybór trunków w karcie. Często w cenach niższych, niż bary apres ski na dole. Te nasze igla, strefy Soplicy i inne Kuflonki generalnie mogą się schować. Tak, ale oferta powinna być dostosowana do lokalnych uwarunkowań. Usilne kopiowanie różnych ofert z Alp czy nawet Słowacji na nasz teren nie zawsze kończy się dobrze (o czym przekonał się już także TMR) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 Hotel Orle Gniazdo w Szczyrku, kwarantanna w Orlim Gnieździe w Szczyrku będzie możliwa na mocy zapisów specustawy. https://dziennikzachodni.pl/koronawirus-kwarantanna-w-orlim-gniezdzie-w-szczyrku-wladze-miasta-dowiedzialy-sie-o-tym-nieoficjalnie/ar/c1-14873457 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 3 godziny temu, surfing napisał: Hotel Orle Gniazdo w Szczyrku, kwarantanna w Orlim Gnieździe w Szczyrku będzie możliwa na mocy zapisów specustawy. https://dziennikzachodni.pl/koronawirus-kwarantanna-w-orlim-gniezdzie-w-szczyrku-wladze-miasta-dowiedzialy-sie-o-tym-nieoficjalnie/ar/c1-14873457 Zdaje się, że zmarły z szpitalu w Tychach pochodził ze Szczyrku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: Zdaje się, że zmarły z szpitalu w Tychach pochodził ze Szczyrku... Tak, 83 lata, zaraził się od Holendrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: Zdaje się, że zmarły z szpitalu w Tychach pochodził ze Szczyrku... Pierwsza ofiara koronawirusa w Szczyrku. Zmarł starszy mężczyznahttps://bielskobiala.wyborcza.pl/bielskobiala/7,88025,25812385,pierwsza-ofiara-koronawirusa-w-szczyrku-zmarl-starszy-mezczyzna.html Na koniec o powiązaniach z izolowanymi z BB Pozdrawiam mirekn Edytowane 23 Marzec 2020 przez mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 17 minut temu, mirekn napisał: Pierwsza ofiara koronawirusa w Szczyrku. Zmarł starszy mężczyznahttps://bielskobiala.wyborcza.pl/bielskobiala/7,88025,25812385,pierwsza-ofiara-koronawirusa-w-szczyrku-zmarl-starszy-mezczyzna.html Na koniec o powiązaniach z izolowanymi z BB Pozdrawiam mirekn Młody człowiek, tyle przed nim życia było jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 Nowa oferta w Szczyrk Po raz pierwszy w historii polscy narciarze mogą korzystać z sezonowego karnetu narciarskiego zwanego Sprytna Sezonówka również w sezonie letnim. Kluczem do tego przywileju jest kolejna tegoroczna nowość - letnia przedpłata Sprytnej Sezonówki. https://www.skionline.pl/stacje/sprytni-narciarze-moga-korzystac-z-osrodkow-gorskich-takze-latem,newsy,8086.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 1 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2020 (edytowane) Mistrz Progressora znów coś remontuje przy trasach żebyście mogli zjeść smaczną kiełbaskę. Jazda pod górę, rewelacja VID_20200625_142759.3gp Edytowane 1 Lipiec 2020 przez Góral spod Skrzycznego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 Wycinek z prasówki - miasto Szczyrk wycofało się z finansowania skibusów: - Bardzo tego żałuję, ponieważ darmowe skibusy były dobrze odbierane przez narciarzy. Niestety, musieliśmy się wycofać z ich finansowania, po prostu miasta nie stać na to w tym momencie - mówi Antoni Byrdy, burmistrz Szczyrku. Zapytaliśmy w największym tutejszym ośrodku Szczyrk Mountain Resort, czy mimo decyzji władz miasta jest szansa na utrzymanie skibusów. - Rozmowy w tej sprawie jeszcze trwają. Ostatecznej decyzji jeszcze nie ma - mówi Michał Słowioczek z ośrodka Szczyrk Mountain Resort. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 Po prostu "genialna" decyzja. Jak widać chcą rozładować korki 😂 Naprawdę dużo ludzi zostawiło przez to samochody przed pensjonatami. Ja po przyjeździe w ogóle nie ruszałem samochodu przez tydzień, tylko skibusami dojeżdżałem... Myślałem, że w ubiegłym rok nie jeździły przez pandemię a tu proszę, taka niespodzianka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 (edytowane) Zlikwidowali parkingi wzdłuż drogi teraz wycofanie z skibusów, brawo.... Edytowane 16 Listopad 2021 przez marek_kapica edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 1 godzinę temu, Stusi napisał: Po prostu "genialna" decyzja. Jak widać chcą rozładować korki 😂 Naprawdę dużo ludzi zostawiło przez to samochody przed pensjonatami. Ja po przyjeździe w ogóle nie ruszałem samochodu przez tydzień, tylko skibusami dojeżdżałem... Myślałem, że w ubiegłym rok nie jeździły przez pandemię a tu proszę, taka niespodzianka... A Ty dlaczego zrezygnowałeś z zakupu elektrycznego auta? Mógłbyś tanio i szybko, bo po buspasach jezdzic do pracy, bez problemu parkować w centrum za darmo. Co, masz inne potrzeby a kasy w portfelu ubylo? Wyobraź sobie że takie same problemy ma Szczyrk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 15 godzin temu, Greg napisał: Wycinek z prasówki - miasto Szczyrk wycofało się z finansowania skibusów: - Bardzo tego żałuję, ponieważ darmowe skibusy były dobrze odbierane przez narciarzy. Niestety, musieliśmy się wycofać z ich finansowania, po prostu miasta nie stać na to w tym momencie - mówi Antoni Byrdy, burmistrz Szczyrku. Zapytaliśmy w największym tutejszym ośrodku Szczyrk Mountain Resort, czy mimo decyzji władz miasta jest szansa na utrzymanie skibusów. - Rozmowy w tej sprawie jeszcze trwają. Ostatecznej decyzji jeszcze nie ma - mówi Michał Słowioczek z ośrodka Szczyrk Mountain Resort. Myślę ze przepychanka musi być miedzy miastem a ON no bo z jednej strony miasto nie ma "bezpośrednich" pięniędzy z ON do których dowoziło klientów (za wyjątkiem jakichś dzierżaw jak myśle). Z drugiej strony bez ON Szczyrk nie istnieje prawie. Myślę ze kasy brakuje..mocno brakuje - jak i wszedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 Myślę, że wycofanie się ze finansowanie darmowych skibusów, to doskonały pomysł w kontekście budowy dużego centrum przesiadkowego na wjeździe do Szczyrku 🙃. https://bbfan.pl/artykul/w-szczyrku-powstanie/1161986 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlperAnonim Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 35 minut temu, moruniek napisał: Myślę, że wycofanie się ze finansowanie darmowych skibusów, to doskonały pomysł w kontekście budowy dużego centrum przesiadkowego na wjeździe do Szczyrku 🙃. https://bbfan.pl/artykul/w-szczyrku-powstanie/1161986 Chwilowe zawirowania. 🙂 Cieszcie się z planów nowej gondoli. Pytanie kto ją zbuduje i kto będzie jej operatorem ? Wygląda że to będzie Miasto czyli trzeci podmiot w tej układance wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 2 godziny temu, marek_kapica napisał: Zlikwidowali parkingi wzdłuż drogi teraz wycofanie z skibusów, brawo.... kiedy? gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Bumer napisał: A Ty dlaczego zrezygnowałeś z zakupu elektrycznego auta? Mógłbyś tanio i szybko, bo po buspasach jezdzic do pracy, bez problemu parkować w centrum za darmo. Co, masz inne potrzeby a kasy w portfelu ubylo? Wyobraź sobie że takie same problemy ma Szczyrk. Tylko, że Szczyrk zarabia na narciarzach i transport z którym są takie problemy powinien być priorytetem. A skoro taki problem z kasą to niech się jakoś dogadają z ON, nie musi przecież być to za darmo. Ja tam mogę dopłacić parę zł do i tak już drogiego karnetu, ale w zamian mieć pewność że dojadę pod wyciągi. Edytowane 16 Listopad 2021 przez Stusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 W dniu 15.12.2019 o 21:30, Greg napisał: Czyli masz potwierdzenie, że problemem jest czynnik ludzki, a nie oferta. Praktycznie każda knajpa w Alpach ma konkretny wybór trunków w karcie. Często w cenach niższych, niż bary apres ski na dole. Te nasze igla, strefy Soplicy i inne Kuflonki generalnie mogą się schować. Poniżej wrzucam parę fotek z Sellarondy - jedno z najstarszych schronisk w Val Gardenie, górna stacja gondoli z Corvary - po wyjściu z gondoli wpadasz od razu na bar, i raczej nie widzisz takich ledwo powłóczących nogami. Dla mnie to kwestia targetu stacji: - Austria - narciarz, dla którego główną atrakcją są trasy. - Szczyrk - turysta z kasą, który przy okazji spróbuje nart! Rozwiązanie: zamknijcie niebieskie, otwórzcie Bieńkulę i Golgotę, i temat się skończy! Jak tym turystom włosy dęba staną na widok trasy, nic nie wypiją, albo... zrezygnują z jazdy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi