Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Fischer RX Hot Fire 160cm + FX12

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak jedziesz na krawędziach to nawet nie próbuj wprowadzić narty w ześlizg bez zwrotu (np celem zatrzymania) bo narta i tak nie wyjdzie z szyn.

Nie za bardzo to rozumiem:confused:, w każdym razie z skrętu ciętego do ześlizgu hamującego nie ma najmniejszego problemu w każdym momencie przejść.

2. Trzeba się pilnować, żeby nie zostać z tyłu "za nartami" bo przysłowiowa katapulta gwarantowana. Mnie się udało szybko wrócić kilka razy do pozycji zrównoważonej, ale trzeba się zwijać. Przynajmniej z tego powodu ani razu gleby nie zaliczyłem.

Jest taka stara czeska maksyma: jak se ne pszewrócis to se ne poleżysz:D

Nie tak trudno.

Zapraszam na wspolne fajerowe zajecia w Sudetach :)

Nie chodziło mi, że trudno zejść biodrem, tylko, że trudno słowami to opisać.

A z tymi fajerowymi zajęciami to mnie chłopie nie denerwuj. Bo nawet nie wyobrażasz sobie jak bym chciał.:D Ale sytuacja u mnie wiesz jaka jest:mad:.

Może w przyszłym roku.

Na razie przegłosowano plan na free ski w grudniu Livigno. Pomyśl nad tym.

25 Eu na dobę z darmowym skipasem, pod nosem wyciągi, warunki extra. Taniej się chyba nie da.

Pozdrawiam.

Nie za bardzo to rozumiem:confused:, w każdym razie z skrętu ciętego do ześlizgu hamującego nie ma najmniejszego problemu w każdym momencie przejść.

Nie wiem czy chodzi nam o to samo. Jak jadę skrętem ciętym na niemałej prędkości. Narta jest wkrojona w śnieg jak na moje umiejętności to przejście do ześlizgu z kontynuacją tego samego skrętu nie jest takie łatwe. Na innych nartach tego "nie stwierdzono". Najlepiej jest wtedy wykonać zmianę krawędzi z rotacją.

A tak w ogóle to mam taką frajdę z jazdy na tych łopatach, że to lepsze niż wiecie co.:D.

Nie chodziło mi, że trudno zejść biodrem, tylko, że trudno słowami to opisać.

Mi tez o to chodzilo

Na razie przegłosowano plan na free ski w grudniu Livigno. Pomyśl nad tym.

25 Eu na dobę z darmowym skipasem, pod nosem wyciągi, warunki extra. Taniej się chyba nie da.

Pozdrawiam.

Ten temat jest do omowienia / uzgodnienia :) PM ??

p.s. Jakby Cie juz bardzo przyszpililo, to zawsze w tygodniu mozesz odpalic szybkie audi, wystartowac o 2 w nocy, start w Spidlu o 8.00, jazda do 14-15 i na kolacje w domciu :rolleyes: Tylko powiedz wczesniej jaki dzien

Jak chcesz dluzej pospac to start o 3.30 i jazda na Czarnej Gorze od 9.00

Nie wiem czy chodzi nam o to samo. Jak jadę skrętem ciętym na niemałej prędkości. Narta jest wkrojona w śnieg jak na moje umiejętności to przejście do ześlizgu z kontynuacją tego samego skrętu nie jest takie łatwe. Na innych nartach tego "nie stwierdzono". Najlepiej jest wtedy wykonać zmianę krawędzi z rotacją.

A tak w ogóle to mam taką frajdę z jazdy na tych łopatach, że to lepsze niż wiecie co.:D.

Niż co?:D odpowiedz bo nie łapię:D

Da się i musisz to umieć bo to jest taka ewolucja RWD czyli ratuj własną dupę i zdarza się że nie ma czasu na zmianę krawędzi bo sam już jesteś na krawędzi.... zagrożenia np.