Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Trening dla leniwych w domku:)

Boogie

Rekomendowane odpowiedzi

Pełen old-school :D

ale ciekawy jestem czy tą rzeźbę też zbudował na tych 8-minutowych ćwiczeniach w domciu :D ?

no jasne:D...moja ciocia ostatnio zanotowała rekord umytych talerzy...po 2 mln talerzy przestała liczyć...i to jedną butelką znanego płynu do mycia naczyń:eek:

wiedzialem że wróżka to napisze wiedziałem:D

no jak sie chce miec efekty to systematyka sie przyda:) pomyśl tylko tak, kurde będe to robil to zima nie będe zdychał z bolu na nartach :), :D

właściwie to tylko ta myśl mnie motywuje:)....żeby po 2 godzinach nie odpaść na stoku trzeba sporo potu wylać:o....wiem ...wiem....

• 2 weeks later...

Bardzo fajne ćwiczenia, dzięki za wrzutkę! Robiłam podobne, ale mniej urozmaicone - te są naprawdę wszechstronne, nie pomijają chyba żadnej grupy mięśni. Właściwie to dodawałam sobie ciężarek 2 kg na nogę, żeby mięśnie naprawdę pracowały, to i tak mało w porównaniu z nartką z bucikiem. A tu już trzeba ćwiczyć na poważnie, co będzie, jak śnieg się (porządny) w październiku zrobi - i tak już bywało, choć dawno, może się powtórzy:D?

juz kiedys temat ruchu i cwiczen byl poruszony,systematycznie trzeba cwiczyc a nie ze na miesiac przed wyajzdem czy na dwa-kazdy dzien , kazdy trening jest wskazany, i nie tylko nog,brzucha ale całego ciala.

Cwiczyc powinno sie jak i przed nartami jak i po a jak juz sie to robi przez rok caly czas regularnie to gitara:D

Bardzo fajne ćwiczenia, dzięki za wrzutkę! Robiłam podobne, ale mniej urozmaicone - te są naprawdę wszechstronne, nie pomijają chyba żadnej grupy mięśni. Właściwie to dodawałam sobie ciężarek 2 kg na nogę, żeby mięśnie naprawdę pracowały, to i tak mało w porównaniu z nartką z bucikiem. A tu już trzeba ćwiczyć na poważnie, co będzie, jak śnieg się (porządny) w październiku zrobi - i tak już bywało, choć dawno, może się powtórzy:D?

Zamiast ciężarka to buty narciarskie na nogi i masz dwa w jednym.

Tylko jak robisz przysiady w butach to jakoś łatwiej niż bez znaczy, że ćwiczenia mniej obciąża nogi co nie jest wskazane.

kazdy ruch jest dobry, pływanie tez jest bdb bo zwiększa wydolnośc lecz w pływaniu bardziej pracują ręce, ale no wg mnie tez dobre rozwiązanie

No właśnie, ręce ręce.

Sam lubiłem pływać kraulem samymi praktycznie rękami. To przychodzi samo z siebie z ilością kilosów na basenie. I to jest sport do którego wracam :)

Na basenie proponuje wypożyczyć sobie dużą płetwę - na obie nogi - i popływać na plecach samymi nogami. Kto zrobi na raz pełną parą więcej niż 400m - GRATULUJE. W najlepszych swoich czasach przy 400m takim "stylem" byłem za przeproszeniem : zesrany z bólu. A pracują nogi i brzuch.

Działa to także przy opcji z dwiema płetwami i ruchami nogami razem.

No właśnie, ręce ręce.

Sam lubiłem pływać kraulem samymi praktycznie rękami. To przychodzi samo z siebie z ilością kilosów na basenie. I to jest sport do którego wracam :)

Na basenie proponuje wypożyczyć sobie dużą płetwę - na obie nogi - i popływać na plecach samymi nogami. Kto zrobi na raz pełną parą więcej niż 400m - GRATULUJE. W najlepszych swoich czasach przy 400m takim "stylem" byłem za przeproszeniem : zesrany z bólu. A pracują nogi i brzuch.

Działa to także przy opcji z dwiema płetwami i ruchami nogami razem.

mysiek latwiej było powiedzieć nogi do delfina :)

u nas na bazie wopr jak jeszcze była na stawikach takowe sie 2 razy przewineły:D

Właśnie od paru miesięcy mam zamiar też wrócić do pływania, tylko jakoś nie mogę znaleźć czasu. Że się ręce wyćwiczą, to świetnie. (Tury - tu ręce się bardzo przydają:D). Odnóża częściowo załatwia rower. A ciężarki wolę od butów, bo jak sobie leżą w pokoju, to w wolnej chwili można je złapać i pomachać dowolnym odgałęzieniem, dolnym czy górnym, zresztą też pogibać się - zrekompensować zgięty kark - śmiesznie byłoby zdjąć but z nogi i nim wymachiwać;).

• 3 weeks later...

Prasowanie

Tak trochę dla rozrywki. Z racji tego, że jestem chwilowo przez okres rekonwalescencji żonusi gospodynią domową to robię wszystko to co kobitka w domu robi.

Wczoraj wymyśliłem, że jak sobie deskę do prasowania obniżę to mogę prasować w półprzysiadzie. 2w1. Żonusia miała ubaw, a ja niezłe ćwiczenie wytrzymałościowe i jeszcze pranie wyprasowane. Polecam.:D:D:D:D

• Like 1

Właśnie od paru miesięcy mam zamiar też wrócić do pływania, tylko jakoś nie mogę znaleźć czasu. Że się ręce wyćwiczą, to świetnie. (Tury - tu ręce się bardzo przydają:D). Odnóża częściowo załatwia rower. A ciężarki wolę od butów, bo jak sobie leżą w pokoju, to w wolnej chwili można je złapać i pomachać dowolnym odgałęzieniem, dolnym czy górnym, zresztą też pogibać się - zrekompensować zgięty kark - śmiesznie byłoby zdjąć but z nogi i nim wymachiwać;).

mozna bucikami pomachać tylko trzeba rolety opuścić w oknach:D