highlander187 Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Witam. Na początku napisze ze zapoznałem sie z postami o kaskach. Chciałbym jedna zasięgnąć opinii o tym konkretnym kasku. http://www.sportportal.pl/kask-rossignol-exhibition-toxic-p-337.html cena jak dla mnie przystępna i podoba mi sie kształtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Ja mam cały sztywny i do tych z miękkimi uszami podchodzę z lekkim dystansem... jak dla mnie kask to kask i cały ma być ze skorupy więc miękkiego nie kupię. Ale oczywiście najlepiej by było gdybyś przymierzył w sklepie i zobaczył czy jest wygodny, nie pije w uszy i dobrze przywiera do łepetynki. Bez przymierzania to tak troszkę bezsensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 no i czy nie wyglądasz jak rycerz spod Grunwaldu:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 12 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2008 w galerii jest jedna moja fotka w kasku... lubie wyglądać jak rycerz:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 13 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2008 Zgadzam się z Kasią. Przede wszystkim musisz go przymierzyć i potem dopiero zamówić z internetu odpowiedni rozmiar. Co do tych uszy, to ja też preferuje twarde boki i takie właśnie mam. Większa ochrona, wygoda ta sama, słyszalność dobra i słuchawki od telefonu też można wcisnąć spokojnie. Ogólnie ten kask Rossi jest fajny ale polecałbym "twardziela" jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
highlander187 Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2008 dzieki za wypowiedzi widze ze wiekszosc jest za twardzielem ja doszlem do wniosku ze skoro jezdzilem 15 lat bez kasku i nic sie nie stalo to jak kupie kask to raczej nagle nie zaczne walic glowa po stoku i stad wybor padl na miekkie uszy no i oczywiscie cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 13 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2008 ja doszlem do wniosku ze skoro jezdzilem 15 lat bez kasku i nic sie nie stalo to jak kupie kask to raczej nagle nie zaczne walic glowa po stoku Błąd myslenia! Jak zaczniesz jeździc w kasku to szybko zauważysz że teraz więcej możesz (tak mi podpowiadała psychika) i zaczniesz próbować coraz to wymyślniejszych arobacji na stoku bo będziesz wiedział że główki sobie nie obijesz:) Ja tak mialam z rowerem (jak sobie kask kupiłam to pojechalam na taki leśny tor z hopkami, troche sie poobijałam i poskrobałam pedałami ale głowa jest cała) i tak samo było z kaskiem na narty Daje większe mozliwości do fantazyjnych wyczynów o ktorych się zawsze marzyło żeby spróbować ale zawsze rozsądek powstrzymywał Jeszcze tylko żółwik i zacznie się prawdziwa zabawa:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 13 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2008 psychika podczas jazdy w kasku zmienia się niesamowicie...zgadzam się z Kasią...i nie tylko na nartach...ostatnio doświadczam tego na....quadzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2008 Wróżko dlatego ja żółwia nie kupuje:P chce ten margines bezpieczeństwa pozostawic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 13 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2008 Cześć , corka jeżdzi w takim i nachwalić się niemoże acha jeśli masz kupować to jedynie po przymiarce! PS. ma także otwierane wywietrzniki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2008 dzieki za wypowiedzi widze ze wiekszosc jest za twardzielem ja doszlem do wniosku ze skoro jezdzilem 15 lat bez kasku i nic sie nie stalo to jak kupie kask to raczej nagle nie zaczne walic glowa po stoku i stad wybor padl na miekkie uszy no i oczywiscie cena A ja mam miękkie z "twardszymi uszami". Jednak do pełnej skorupy nie mogłem się przyzwyczaić. Powód: niemiłosierny UPAŁ !!! A teraz druga strona: kask fajny ale cena niefajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2008 A ja mam miękkie z "twardszymi uszami". Jednak do pełnej skorupy nie mogłem się przyzwyczaić. Powód: niemiłosierny UPAŁ !!! fakt - jak nie ma choc sredniego mrozu to goraco w leb jak cholera; a przy lekkim plusie to.... uffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2008 A ja mam miękkie z "twardszymi uszami". Jednak do pełnej skorupy nie mogłem się przyzwyczaić. Powód: niemiłosierny UPAŁ !!! fakt - jak nie ma choc sredniego mrozu to goraco w leb jak cholera; a przy lekkim plusie to.... uffff Może to zależy od kasku a może od zawartości łba;), ale ja mam pełny i nawet w plusie nie czuję przegrzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2008 Może to zależy od kasku a może od zawartości łba;), ale ja mam pełny i nawet w plusie nie czuję przegrzania Sławku rozumiem, że mówisz, iż w Twej drogiej czaszce czystej jakości porcelanka ? Może się nie grzeje, ale za to strasznie potłuczona. Może napiszesz jak to się stało? Od dziecka czy wypadek ? Życzę miłej nocy i pozdrawiam serdecznie Ciebie oraz całe forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2008 kask to kask i zawsze będzie w nim cieplo i chłopaki bez spięć kask nawet twardy full jak ma dobre wywietrzniki to gwarantuje optymalną przewiewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2008 Może to zależy od kasku a może od zawartości łba;), ale ja mam pełny i nawet w plusie nie czuję przegrzania Ale to jest przeciez zrozumiale, jezeli ktos ma idealna zawartosc jak i ksztal przesliczny to coz mu moze doskwierac oprocz ewentualnego braku lusterka (a moze mozna i bys sobie sprawil taki kask:rolleyes:) Myslales aby zrobic jakis odlew tej swojej szlachetnosci dla potomnych, no bo sportretowana to juz jest na pewno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2008 kask to kask i zawsze będzie w nim cieplo i chłopaki bez spięć kask nawet twardy full jak ma dobre wywietrzniki to gwarantuje optymalną przewiewność Zrozumiałe. Chciałem tylko powiedzieć, że ciężko dostać dobry "pełny" kask z dobrą wentylacją. A profesjonalne w ogóle takowych niemają (patrz Carrera H,Maier). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2008 no tak mysiek racja, bo tym profi owa wentylacja nie jest potrzebna, a z 2 strony ja tam lubie jak mi gorąco w czache- i w rowerowym mi sie łęb poci i w takim wiec obojętne mi jaki kask:) po prostu tatus mi kupił pełny i tak zostało:P choc przymierzalem kiedys z miekkimi i...... jak pancerniak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Ej, no ja ma Carrera i głowka mi się nie przegrzewa... a jezdzilam w nim tylko w Val di Sole (czyli raczej plusowe temperaturki, takie do opalania...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2008 mi tez sie nie przegrzewa a mam kask badziewniarski w porownaniu z waszymi:) kazdy ma inne odczucia co do komfortu w kasku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 15 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2008 A w moim wypadku miałem SCOTTa z jednym lufcikiem i było jak w szklarni a teraz mam dziewięć i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2008 A w moim wypadku miałem SCOTTa z jednym lufcikiem i było jak w szklarni a teraz mam dziewięć i jest super. ja tez mam chyba 1 lufcik ale lubie jak mi cieplo w glowe wiadomo ze smiesznie wyglądam jak zdejme kask no ale:) i tak na ten sezon bd new:P a jaki model scotta masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
highlander187 Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2008 A ja mam miękkie z "twardszymi uszami". Jednak do pełnej skorupy nie mogłem się przyzwyczaić. Powód: niemiłosierny UPAŁ !!! A teraz druga strona: kask fajny ale cena niefajna. a widziales go gdzies w nizszej cenie? gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 15 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Panowie i Panie!!! Stara prosta metoda choć nigdy jej nie stosowałem bo jeszcze się nie spociłem w twardzielu. Jak robi sie Wam gorąco to trzeba sobie wybrać górke z takim nachyleniem,że Was zmrozi na sam widok:D:D. Chociaz z drugiej strony to pocenie się może mieć inne przyczyny.Wtedy należy poszukac stoku o duuuuuuużo mniejszym nachyleniu i wtedy droga na dół nie bedzie już taka mokra i pod ''czapeczka"" się nie zagotuje:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2008 a widziales go gdzies w nizszej cenie? gdzie? Taniej niż u mnie to nigdzie nie było w Polsce 150pln za kask Carrera w limitowanej przeźroczystej wersji Tu miałyby zdjęcia z galerii skionline z ale do k&^y nędzy nie mam siły jej przeszukiwać ... Były jeszcze w wersjach normalnie kolorystycznych, całkiem czarne oraz Ice Blue czyli niebieskie przeźroczyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi