Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Co sądzicie o tym kasku.

highlander187

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam cały sztywny i do tych z miękkimi uszami podchodzę z lekkim dystansem... jak dla mnie kask to kask i cały ma być ze skorupy więc miękkiego nie kupię. Ale oczywiście najlepiej by było gdybyś przymierzył w sklepie i zobaczył czy jest wygodny, nie pije w uszy i dobrze przywiera do łepetynki. Bez przymierzania to tak troszkę bezsensu...

Zgadzam się z Kasią. Przede wszystkim musisz go przymierzyć i potem dopiero zamówić z internetu odpowiedni rozmiar. Co do tych uszy, to ja też preferuje twarde boki i takie właśnie mam. Większa ochrona, wygoda ta sama, słyszalność dobra i słuchawki od telefonu też można wcisnąć spokojnie.

Ogólnie ten kask Rossi jest fajny ale polecałbym "twardziela" jednak :D

ja doszlem do wniosku ze skoro jezdzilem 15 lat bez kasku i nic sie nie stalo to jak kupie kask to raczej nagle nie zaczne walic glowa po stoku

Błąd myslenia!:D

Jak zaczniesz jeździc w kasku to szybko zauważysz że teraz więcej możesz (tak mi podpowiadała psychika) i zaczniesz próbować coraz to wymyślniejszych arobacji na stoku bo będziesz wiedział że główki sobie nie obijesz:)

Ja tak mialam z rowerem (jak sobie kask kupiłam to pojechalam na taki leśny tor z hopkami, troche sie poobijałam i poskrobałam pedałami ale głowa jest cała) i tak samo było z kaskiem na narty :) Daje większe mozliwości do fantazyjnych wyczynów o ktorych się zawsze marzyło żeby spróbować ale zawsze rozsądek powstrzymywał :) Jeszcze tylko żółwik i zacznie się prawdziwa zabawa:D:D:D

dzieki za wypowiedzi

widze ze wiekszosc jest za twardzielem

ja doszlem do wniosku ze skoro jezdzilem 15 lat bez kasku i nic sie nie stalo to jak kupie kask to raczej nagle nie zaczne walic glowa po stoku

i stad wybor padl na miekkie uszy no i oczywiscie cena

A ja mam miękkie z "twardszymi uszami".

Jednak do pełnej skorupy nie mogłem się przyzwyczaić.

Powód: niemiłosierny UPAŁ !!!

A teraz druga strona: kask fajny ale cena niefajna.

A ja mam miękkie z "twardszymi uszami".

Jednak do pełnej skorupy nie mogłem się przyzwyczaić.

Powód: niemiłosierny UPAŁ !!!

fakt - jak nie ma choc sredniego mrozu to goraco w leb jak cholera;

a przy lekkim plusie to.... uffff :)

Może to zależy od kasku a może od zawartości łba;), ale ja mam pełny i nawet w plusie nie czuję przegrzania

Może to zależy od kasku a może od zawartości łba;), ale ja mam pełny i nawet w plusie nie czuję przegrzania

Sławku rozumiem, że mówisz, iż w Twej drogiej czaszce czystej jakości porcelanka ?

Może się nie grzeje, ale za to strasznie potłuczona.

Może napiszesz jak to się stało? Od dziecka czy wypadek ?

Życzę miłej nocy i pozdrawiam serdecznie Ciebie oraz całe forum.

Ale to jest przeciez zrozumiale, jezeli ktos ma idealna zawartosc jak i ksztal przesliczny to coz mu moze doskwierac oprocz ewentualnego braku lusterka ;) (a moze mozna i bys sobie sprawil taki kask:rolleyes:)

Myslales aby zrobic jakis odlew tej swojej szlachetnosci dla potomnych, no bo sportretowana to juz jest na pewno....

kask to kask i zawsze będzie w nim cieplo i chłopaki bez spięć :) kask nawet twardy full jak ma dobre wywietrzniki to gwarantuje optymalną przewiewność

Zrozumiałe. Chciałem tylko powiedzieć, że ciężko dostać dobry "pełny" kask z dobrą wentylacją. A profesjonalne w ogóle takowych niemają (patrz Carrera H,Maier).

no tak mysiek racja, bo tym profi owa wentylacja nie jest potrzebna, a z 2 strony ja tam lubie jak mi gorąco w czache- i w rowerowym mi sie łęb poci i w takim wiec obojętne mi jaki kask:) po prostu tatus mi kupił pełny i tak zostało:P choc przymierzalem kiedys z miekkimi i...... jak pancerniak:D

Panowie i Panie!!! Stara prosta metoda choć nigdy jej nie stosowałem bo jeszcze się nie spociłem w twardzielu. Jak robi sie Wam gorąco to trzeba sobie wybrać górke z takim nachyleniem,że Was zmrozi na sam widok:D:D.

Chociaz z drugiej strony to pocenie się może mieć inne przyczyny.Wtedy należy poszukac stoku o duuuuuuużo mniejszym nachyleniu i wtedy droga na dół nie bedzie już taka mokra i pod ''czapeczka"" się nie zagotuje:D:D

a widziales go gdzies w nizszej cenie? gdzie?

Taniej niż u mnie to nigdzie nie było w Polsce :)

150pln za kask Carrera w limitowanej przeźroczystej wersji :)

Tu miałyby zdjęcia z galerii skionline z ale do k&^y nędzy nie mam siły jej przeszukiwać ...

Były jeszcze w wersjach normalnie kolorystycznych, całkiem czarne oraz Ice Blue czyli niebieskie przeźroczyste :)