JC Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Nie pisałem nic bo rozumiem,że gdybamy sobie o nowych autkach. Mi zależy, żebyśmy wspólnie wymienili takie cechy, które zastosowane w jednym aucie sprawią, że będzie to ide3ał narciarskiego auta(oczywiście teoretycznie)! I mam tu na myśli także rzeczy mniej ważne takie jak schowki, rozwiązania przestrzeni bagażowej, dodatki. Np. w Zell am See byłem zmuszony do parkowania w ... delikatnie mówiąc ciasnym garażu! I ty z pomocą przyszedł mi system parkowania, który sprawdził się w 100%. Np. jeżdżąc samochodem nowym modelem Chrysler Voyager miałem okazję wypróbować użycie kamery, która włączała się razem ze wstecznym. Przy tak dużym aucie cofanie było proste i bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Subaru Forester lub Legacy...mały bagażnik rekompresujesz "trumną" na dachu...4x4 to wiadomo i moc ciekawa...idąc dalej w las XC90 i X5 tu opisy są zbędne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Figo a czemu mx5 ma nie jechać wiadomo tylny napęd lekkie auto 140 kucy to troche strach, a co do tej calej elektroniki, ja wole mieć rozsądek na 1 miejscu a potem te elektorniki, bo jak jeździsz z głową to w 99% taka elektornika nie potrzebna:) wiadomo przyjade sie w sytuajach krytycznych ale rozsądek to podstawa, ja nei wiem czemu ale jednak wole auta mniej naszpikowane tymi kablami, takie stare autka bez elektroniki miały dusze dało sie je samemu reanimowac a tu co? a tu zagladam u ojca pod mache a tam sam plastik i dwa korki olej i plyn do spryskiwaczy......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 ...ja wole mieć rozsądek na 1 miejscu a potem te elektorniki... Wiesz Bugajson: nas można o wszystko posądzić ale nie o zdrowy rozsądek:D nie ubliżaj nam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Właśnie X-Trail ma taką kamerę cofania świetnie działającą. A to co JC pisze o parkinowaniu w Zeel am See to tego doświadczyliśmy w Marilewie:) to są miejsca na mój Figocar:D Ravka weszła ale Bema ni cholery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ps Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Ja popieram Subaru Forester'a I generacji. Jest to alternatywa dla tych, których nie stać na Volvo XC70:D, bo można takie dostać za 15 tyś. z silnikiem 2,0. Samochód ma stały napęd na 4 koła (w opcji reduktor) i większy prześwit co przydaje się w zimie, do tego jeszcze w 11 sekund do setki i v-max 180 km/h po autostradach. Trzeba przyznac ze takim autem można gnać po krętych drogach jak osobówką i również wybrać się na narty po większych opadach śniegu bez zakładania łańcuchów. PS: A takie moje skryte marzenie to Jeep Grand Cherokee, amerykaniec, oczywiście tylko do lansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Wiesz Bugajson: nas można o wszystko posądzić ale nie o zdrowy rozsądek:D nie ubliżaj nam:D hehe no tak zapomnialem :D:D:D wybaczcie:) : :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 A ja sobie tak wezme opcje nie w 100% racjonalna, i majac w zalozeniach ze mam jedno auto do "wszystkieg" + ze sklad osobowy na narty nie przekracza 4-5 osób to audi Q7 3.0 tdi + drobny chipek Oczywiscie przy braku zachamowan cenowych. Pomijam tu drobne mankamenty o ktorych nie wiem + dokladam nieracjonalne upodobanie oka wlasnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 (edytowane) soczek tak sie fajnie temat rozwijał a tu zeszliśmy na psy Edytowane 10 Wrzesień 2008 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 audi Q7 3.0 tdi Soczek!Tak się fajnie temat rozwijał a tu zeszliśmy na psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 ale od q7 i tak touareg jest lepszy:) a nawet pedziol bym bije go na gowe:) jedyne co to stylistyka na korzyśc audi- takie moje odczucia a co do cipow chipow i inych... oplaca sie to dopiero po dobrym dlubnięciu silnika:) wieksza turbina IC, blow off i te inne, nowa mapa zaplonu bla bla bla i chip , chyba ze chodzi Ci o odblokowanie silnika:) bo jak wiemy diesle pracują na 78-80% możliwosci- bo taką barierę zostawiają producenci fabrycznie od tak niewiadomo czemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 ale od q7 i tak touareg jest lepszy a nawet pedziol bym bije go na gowe jedyne co to stylistyka na korzyśc audi- takie moje odczucia a co do cipow chipow i inych... oplaca sie to dopiero po dobrym dlubnięciu silnika:) wieksza turbina IC, blow off i te inne, nowa mapa zaplonu bla bla bla i chip , chyba ze chodzi Ci o odblokowanie silnika:) bo jak wiemy diesle pracują na 78-80% możliwosci- bo taką barierę zostawiają producenci fabrycznie od tak niewiadomo czemu:) Zadnych cudow - na mysli tylko drobny chip za 1,5 kola jako zmiana oprogramowania - 60/80 niutow wiecej i 40/50 kucykow. A "oplacanie" wiele tu na rzeczy nie ma. Acha - i akurat touarega w porownaniu tym uwazam za maly dolek - szczegolnie z dieslem V10 - take me zdanie Soczek!Tak się fajnie temat rozwijał a tu zeszliśmy na psy Wybacz, ze troche zajechalem poziom. Ot styklo by i tyle. Nawet jakbym musial psa z tylu wozic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 A ja sobie tak wezme opcje nie w 100% racjonalna, i majac w zalozeniach ze mam jedno auto do "wszystkieg" + ze sklad osobowy na narty nie przekracza 4-5 osób to audi Q7 3.0 tdi + drobny chipek Oczywiscie przy braku zachamowan cenowych. Pomijam tu drobne mankamenty o ktorych nie wiem + dokladam nieracjonalne upodobanie oka wlasnego a może 5,9 tdi 500km i 1000 moment jak już to wszystko na maxa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 A gdzie taki motor bo na szybko nie kojarze. BMka x6 czy tez pegout 908 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 soczek v10 montowany jest tez w touaregach....bo to ten sam koncern VAG poczytaj troche:), a co do takiego cipa za 1,5 kafla hmm no troche sie tym interesuje i kosztuje to troche wiecej jeżeli chce sie to mieć zrobione metoda " nie chałpniczą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 A gdzie taki motor bo na szybko nie kojarze. BMka x6 czy tez pegout 908 ?? w q7 taki jest http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Aktualnosci/Audi_Q7_V12_TDI,a,90646.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 jak pamięc mnie nie zawodzi to ten sam silnik będzie montowany w audi R8 tylko z inną skrzynią biegow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 ale temacik się nam rozzzzzzzzzzciągnął :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 już jutro można na takiego zarobić :D:D tylko 2 zł potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 nie łudzcie sie ja jutro garne ta kase:D:D:D jak wygram kupie kazdemu pare nart:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 ale temacik się nam rozzzzzzzzzzciągnął :eek: No troche, jak tu np. R8 jechac na narty - z boxem czy tez z dech robic dodatkowy spojler :eek: No ale moze JC strzelilbys juz swoim typem ?? Jezeli jest takowy. p.s. Bugi - jestes trzymany za slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 3majmy ramy to sie nie po**** placzemy:D:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 11 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2008 A ja sobie tak wezme opcje nie w 100% racjonalna, i majac w zalozeniach ze mam jedno auto do "wszystkieg" + ze sklad osobowy na narty nie przekracza 4-5 osób to audi Q7 3.0 tdi + drobny chipek Oczywiscie przy braku zachamowan cenowych. Pomijam tu drobne mankamenty o ktorych nie wiem + dokladam nieracjonalne upodobanie oka wlasnego I na pewno jak każde Audi kombi ma worek na narty w tylnej kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 11 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2008 a jak ktos chce szpanu to mozna kupic tą trumne automatyczna co sie zsówa w doł taka bajerka do Q7 pasuje idealnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 7 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2008 (edytowane) A dla Mnie AUDI Q7 jest idealnym autem na narty spełnia wszystkie warunki auta dla narciarza przestronne wnetrze naped na cztery koła (guattro i wszystko jasne) pneumatyczne zawieszenie (pięć mozliwości zestrojenia charakterystyki zawieszenia) dobre silniki extra systemy wspomagajace trakcje abs eds asr ebv perfekcyjne nie wspomne o bezpieczeństwie.A i ten worek do nart troche wyśmiewany przez kogoś przy szybkich nieplanowanych wyjazdach fajnie sie sprawdza (bynajmniej przy rodzinie cztero osobowej)nie trzeba walczyc z boxem. Edytowane 7 Grudzień 2008 przez jaca72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi