Roobs Napisano 17 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Dla narciarza...to wystarczą grzane kanapki, worek na narty i 4x4 reszta co się podoba Mnie wystarczyłaby Skoda Octavia 1.9 4x4, choć to też spora dyskusja te 4x4 . Ale umownie mnie odpowiadała by Noooo i koniecznie służbowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Witam, wracjąc do cech, które powinno posiadać MOJE idealne auto dla narciarza: 1. Duży bagażnik - przynajmniej ok. 600l do rolety. 2. Troszkę większy prześwit tak z 18cm. 3. Napęd 4x4, może być Haldex i temu podobne. 4. Rozsądny silnik - najlepiej disel 170-200KM. Jeśli chodzi o moje preferencje to najlepsze byłoby podwyższone kombi. W tej grupie nie ma zbyt dużego wyboru: XC70, Subaru Outbeck, A6 Allroud, Octavia Scout, no może Superb Scout jak się pojawi. Macie racje każdy kupuje to co lubi i to co mu się podoba + ilość środków finansowych. A Subaru kupujemy za walory jezdne, a nie za wygląd. Ta marka zyskuje w oczach potencjalnego nabywcy po jeździe, a reszta jest wtedy drugoplanowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 (edytowane) Zacznijmy podsumowywać: 1. (zbyszek42) Duży bagażnik, najlepiej nie mniej jak 600l. 2. Większy prześwit, minimalnie 18cm. 3. Napęd 4X4 (dopuszcza się haldex i takie tam;)). 4. Silnik minimum 170KM, mile widziany diesel. 5. (Roobs) Ogrzewane fotele. 6. Worek na narty. 7. Ogrzewana kierownica. 8. (Piotr_67) relingi dachowe. 9. Ogrzewanie przedniej szyby i lusterek (szczególnie przydatne rano). 10. Tempomat. 11. Dobre dywaniki gumowe na podłogę. 12. (mihumor) Webasto (ogrzewanie niezależne lub postojowe). 13. Czujnik deszczu. 14. ............... Proszę dalej uzupełniać, w miarę upływu czasu zobaczymy co nam wyjdzie;) Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwiec 2011 przez Piotr_67 Dopisanie następnych punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Ja bym polecił urządzenie zwane kiedyś webasto, mam w aucie taki dodatkowy silniczek, który sie programuje zegarem i on na zadaną godzine nagrzewa silnik oraz wnętrze samochodu. druga fajna i przydatna rzecz to czujnik wycieraczek, taki drobiazg ale fajnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 mihumor, można też z pilota włączyć Wolę worek, przeszkadza trochę ale nikt nie wyciągnie sprzętu z boksu lub wypnie z relingów Fajna jest też grzana kierownica...tylko czy to już nie za dużo potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 (edytowane) ......Fajna jest też grzana kierownica...tylko czy to już nie za dużo potrzeb Roobs, to ma być ideał;) Od razu pakujemy do listy:cool: Pozdrawiam PS. Roobs wyciąłem Mój niepotrzebny komentarz na temat worka, coby było przejrzyście. Edytowane 20 Czerwiec 2011 przez Piotr_67 PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 a czy Sekretarka osobista jest dopuszczalna w tym zestawie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Jeśli ma prawo jazdy,jak najbardziej:DJuż od pewnego czasu zauważyłem,że wolę być wożony:D Z tych Waszych opcji wyjdzie jakieś 250.000 PLN w marnym średnim samochodzie:DA gdzie skipassy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 mihumor, można też z pilota włączyć Wycieraczki :eek: Fajna jest też grzana kierownica...tylko czy to już nie za dużo potrzeb Jeżeli w zestawie z grzanymi pedałami to nie Pzdr., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 (edytowane) Jeśli ma prawo jazdy,jak najbardziej:DJuż od pewnego czasu zauważyłem,że wolę być wożony:D Z tych Waszych opcji wyjdzie jakieś 250.000 PLN w marnym średnim samochodzie:DA gdzie skipassy;) Czy w tej cenie ujeta była sekretarka:D Darek tylko po co sekretarce prawo jazdy, której w trakcie jazdy trzeba dyktować tekst. Ma uważać aby z pióra nie pociekło na tapicerkę :eek::D:D juice jak miałbym wybierać, grzane pedały czy zgrzaną sekretarkę to wole to drugie Edytowane 22 Czerwiec 2011 przez Roobs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 No nie wiem,ale zabierać sekretarkę,aby jej w czsie podróży dyktować jakiś tekst;)-jak dla mnie nieporuzomienie;)Inną robotę zlecić -to tak:D;)Tekst fonem,albo przez neta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Wolę worek, przeszkadza trochę ale nikt nie wyciągnie sprzętu z boksu lub wypnie z relingów Fajna jest też grzana kierownica...tylko czy to już nie za dużo potrzeb Za zbyt grzaną kierownicę można zapłacić mandat:DAle worek na narty to podstawa,z rodziną 4-osobową spokojnie bez ograniczenia komfortu zajeźdzmy na miejsce.Nie ma potrzeby kupowania boxów i krzesełek/drabinek:p/,można grzać 250 km/h bez oporów powietrza:DDla mnie to główny powód wyboru auta:D/oprócz silnika;)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 30 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2011 hmmmm:D "Dla mnie to główny powód wyboru"...atut ...dobry śilnik i woreeek :D:D można grzać bez oporów:D:D:D.To ma być coś dla narciarza a nie "rakieta dla sekretarki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Z boxem też można grzać, kolega mój regularnie 200 lata z boxem a mówił, że i 225 dało radę tylko poziom szumu wzrasta:D. A do takiego worka w aucie idzie 8 par nart włożyć? No powiedzmy 6 par - dało by się do 6 ograniczyć na wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 30 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2011 .To ma być coś dla narciarza a nie "rakieta dla sekretarki" A czemu nie,przecież kobiecie też się coś od życia należy;):D Michał -pięć par woziłem w worku,osiem nie ma szans:p,sześć nie wiem,może by się udało.Z boxem to producenci chyba zalecają do 150 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Do 130 generalnie zalecają bo trudno więcej gdyż to jest max ograniczenie w wielu krajach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 30 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Kombi z boxem spokojnie jeździłem ponad 170km/h, ale SUV-em to 150 km/h i to max., a jak był boczny wiatr to auto było jak żagiel i koniec z przyjemną jazdą. Z workiem jakoś nie jeździłem choć go mam, bo do boxa zawsze coś można jeszcze zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Jak Suv waży ponad 2 tony to wiatr odczuwa się tylko na wyświetlaczu komputera gdy włączymy info o spalaniu, jak jechaliśmy w Alpy i mocno wiało to Landek Disco (2,5 tony pusty) mojego kumpla co to ma benzynę chyba 4,2l spalił 23l średnio (normalnie 17l). Mój na paliwie rolniczym pod dobry wiatr ze 2 litry więcej weźmie. Ale inny mój kumpel bez udziału wiatru stosunkowo lekką Imprezą 2,5 WRX spokojnie 20 l z boxem spali:D. Ja tam wolę boxa, kaski, złówie, kurtki, spodnie i inne badziewia się włoży a do tego czasem można w tym sprzęt przetrzymywać. To też dobre rozwiązanie jak się ma nocleg bo bagaż się do rolety zamyka i reszta w boxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2011 (edytowane) Niestety jak się nie zabierze nart do przymiarki,kupując auto,i nie chce boxa,to będzie tak jak u mnie-jedzie szybko,napęd na 4 koła,ale narty gigantowe mają czuby na kierownicy... Edytowane 2 Lipiec 2011 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 2 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2011 No chyba że kupuje się auto największe jakie można:D Wtedy nie trzeba zabierać nart...chyba że są to "loty" i ma się wzrost 210 cm:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2011 Niestety jak się nie zabierze nart do przymiarki,kupując auto,i nie chce boxa,to będzie tak jak u mnie-jedzie szybko,napęd na 4 koła,ale narty gigantowe mają czuby na kierownicy... Hmmm a u mnie wchodzą 174cm w poprzek tylnich siedzeń w ibizie. I druga para mniejszych 154 bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2011 Niestety jak się nie zabierze nart do przymiarki,kupując auto,i nie chce boxa,to będzie tak jak u mnie-jedzie szybko,napęd na 4 koła,ale narty gigantowe mają czuby na kierownicy... Nawet powyżej 180 cm w moim starym superbie sedanie się mieszczą,no chyba ,że powyżej 190 cm;)Teraz w kombi SII dla Małysza do skoków można przewieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2011 Hmmm a u mnie wchodzą 174cm w poprzek tylnich siedzeń w ibizie. I druga para mniejszych 154 bez problemu. Tego nie lubię:eek:,worek nie jest oazą bezpieczeństwa,ale zawsze bezpiczniej i wygodnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2011 Tego nie lubię:eek:,worek nie jest oazą bezpieczeństwa,ale zawsze bezpiczniej i wygodnie:rolleyes: Też nie lubię, ale inaczej musiałbym mieć drugie auto Ewentualnie przy złożonym siedzeniu tylnim, krótsze wchodzą wzdłuż do mojego fotela jak ciut się do przodu przesunę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2011 W swojej obecnej mażdzinie,też nie mam worka:eek:.podział siedzeń na 40/20-c0 upośledza możliwości pasażerów;),ale w 3 ososby ogień-co może potwierdzić Johny:)jak dla mnie ten samochód staje się nudny;)260 km/350 MN,wolę dupwozy:eek: z workiem:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi