sstar Napisano 30 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2023 8 minut temu, Jeeb napisał: 4x4, Elektrik? No co ty:-( Rocznik 2005 choć może nie widać w tym roku świętujemy pełnoletniość 18+ u nas od 10 lat, właśnie przyprowadziłem mej pani pod dom z loftów aby zdążyła do pracy… w tle dodge nie nasz niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 1 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2023 To nie jest idealne auto dla narciarzy. Ani jedno ani drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2023 Tym autem do większości garaży nie da się wjechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2023 (edytowane) 17 godzin temu, sstar napisał: Tym autem do większości garaży nie da się wjechać... Bo jest na gaz LPG ? Edytowane 6 Czerwiec 2023 przez MarioJ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2023 3 godziny temu, MarioJ napisał: Bo jest na gaz LPG ? Wyjątkowo zboczony pomysł by to był.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 6 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2023 10 godzin temu, MarioJ napisał: Bo jest na gaz LPG ? Łamie się na załamaniu. Ale good guess. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2023 Dziś z nad morza rajd koguta wracał, niektórzy na lawecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2023 To idealne nie jest. No ale… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2023 Godzinę temu, sstar napisał: To idealne nie jest. No ale… Jak nie jak tak.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 13 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2023 (edytowane) A może to,własności terenowych nie można odmówić,może służyć także jako wyciąg...https://sherp.eu/ Edytowane 13 Czerwiec 2023 przez lski@interia.pl 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2023 Można? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2023 No przecież nie moje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2023 (edytowane) Nawet w idealnym aucie dla narciarza czasem trzeba zmienić olej… kupaż… Edytowane 16 Październik 2023 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2023 Godzinę temu, sstar napisał: Nawet w idealnym aucie dla narciarza czasem trzeba zmienić olej… kupaż… Co Ty za wynalazki lejesz do tego silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2023 6 godzin temu, Lexi napisał: Co Ty za wynalazki lejesz do tego silnika... takie, żeby jeździł, a ty jake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń Chyba, żadne... przyjeżdżasz rano do pracy i gdzieś musisz zaparkować... Jan pisał, że jakieś dobre ma w góry... chyba na innym forum... zamiast pojechać dziś w Jeseniki pojechałem do pracy... pomarzyć pozostaje i zaplanować może jutro... tymczasem kupiłem kalendarz tego gościa... https://www.karolnienartowicz.com/10-najpiekniejszych-szlakow-w-karkonoszach/ https://www.karolnienartowicz.com/10-najpiekniejszych-szlakow-w-gorach-izerskich/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 19 minut temu, sstar napisał: . tymczasem kupiłem kalendarz tego gościa... Proste - zajmij sie dystrybucją kalendarzy i se kupisz Porszaka.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2 godziny temu, Lexi napisał: Proste - zajmij sie dystrybucją kalendarzy i se kupisz Porszaka.... Kiedyś próbowałem to robić odwrotnie, kupiłem opony pirelli licząc na kalendarz, ale tez się nie udało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Czy ktoś z Was używa boostera i może polecić przetestowaną markę i model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń Trzeci zimowy sezon za fotelem w tej maszynie, ale pierwszy wypad z bagażnikiem na dachu. Komfort lepszy, narty i buty do bagażnika = brak wilgoci w samochodzie od sprzetu. Jazda z bagażnikiem na dachu dość ciężka powyżej 120km\h 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 50 minut temu, Kolorowy napisał: Trzeci zimowy sezon za fotelem w tej maszynie, ale pierwszy wypad z bagażnikiem na dachu. Komfort lepszy, narty i buty do bagażnika = brak wilgoci w samochodzie od sprzetu. Jazda z bagażnikiem na dachu dość ciężka powyżej 120km\h Co to za dyliżans? Box na dachu jest OK nawet do 160km/godz, z dwoma minusami: - szum [po jakimś czasie przestaje być słyszalny] - wyższe spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń (edytowane) Ja z tym istotnie większym spalaniem z boxem, nie specjalnie wierzę. Moje Mondeo Kombi MK4, 4 osoby+box Bermude 500 (8 par nart)+cały bagażnik, prędkość max do 140. Spalanie W-wa-Kronplatz_W-wa wyszło 6,5 według kompa, a faktyczne z dystrybutora 6,7. Silnik 2,0 diesel 140 KM Edytowane 31 Styczeń przez gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 25 minut temu, gabrik napisał: Ja z tym istotnie większym spalaniem z boxem, nie specjalnie wierzę. Moje Mondeo Kombi MK4, 4 osoby+box Bermude 500 (8 par nart)+cały bagażnik, prędkość max do 140. Spalanie W-wa-Kronplatz_W-wa wyszło 6,5 według kompa, a faktyczne z dystrybutora 6,7. Silnik 2,0 diesel 140 KM Jezdzilem A4 Quattro 2.0 TDI 177 z boxem na dachu . Puttgarden-Brixen. Cala trasa pod wiatr. Wyszlo grubo ponad 8 litrow. Normalne srednie 7.2 Obecnie BMW G31. RWD. Zobaczymy jak bedzie? Dosc optymistyczne te Twoje dane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redster Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 31 minut temu, gabrik napisał: Ja z tym istotnie większym spalaniem z boxem, nie specjalnie wierzę. Wyższe spalanie nie jest kwestią wiary, a fizyki 😉 Zwiększony opór powietrza i dodatkowo większy ciężar auta utrudnia w pewnym stopniu jazdę. My zaobserwowaliśmy średnio 1-2l więcej na 100km niż bez boxa. Oczywiście ciężko o obiektywny pomiar, bo każdy ma różny styl jazdy i dwa razy tak samo trasę się nie przejedzie. U nas prędkość/hałas był do zaakceptowania przy 140-150 km/h. Jako ciekawostkę warto sprawdzić jaką producent boxa pozwala mieć dopuszczalną prędkość, podpowiem, że poniżej 140 🙃 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 1 godzinę temu, Kolorowy napisał: Trzeci zimowy sezon za fotelem w tej maszynie, ale pierwszy wypad z bagażnikiem na dachu. Komfort lepszy, narty i buty do bagażnika = brak wilgoci w samochodzie od sprzetu. Jazda z bagażnikiem na dachu dość ciężka powyżej 120km\h Ja dokładam jeszcze takie wieszaki na narty obok box-a, by mokrych ze stoku nie pakować do środka. Dopiero po wysuszeniu, oczyszczeniu szczotką wkładam do box-a na dłuższą podróż. Jak jadę z synem w 2 osoby, to narty do środka auta w specjalną torbę Audi (kupioną na Alledrogo za 100 zł) wraz z tymi poprzeczkami i montuję na dachu dopiero po pierwszej jeździe na nartach na danym wyjeździe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi