Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Idealne auto dla narciarzy

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Tak samo jak Outback czy nawet Forek z prawdziwą terenówką ;)

Terenówki to to nie są, ale w lżejszym terenie są bardzo dzielne. Myślę że z nawiązką przewyższają możliwości jakich oczekuje narciarz, który wykorzystuje 4x4 na parkingu pod stokiem, a pozostały rok śmiga po mieście. Te samochody nie jadą dopiero jak zawisną na budzie, a tak to drą do przodu jak szalone.

Edytowane przez John

Idealne auto:

to takie które zajedzie i przyjedzie:rolleyes:

Dziś wybrałam sie na Skrzyczne...o 9:00 już mnie ściagano z drogi..na BB.

niema to jak specjalisci w Żywcu od rozrządu:mad:

Moze az tak sie nie znam, moze przecenilam swoja wiedzę, ale pękł pasek rozrządu. Nie mam kontrolek i innych gadzetów w aucie, nic nie wskazywało ze cos się bedzie dziać az tak zlego..hmmm i całe szczęscie ze tych kontrolek nie ma , bo pewnie zanimby zasyganlizowaly byłyby wieksze problemy.

Ale pytanie dlaczego do tego doszło?

otóz dwa lata temu specjaslista garazowiec zrobil mi tanio rozrząd polecany wychwalany..okazuje się ze obudowe na walku mi kleił nie spawał..zwyczajnie popaćkał przy tym zimering, ten od kleju - super kleju troszke się stopił, i zacząl olej wyciekać...rok wczesniej zimering wymieniłam i było ok, dotenczas jak obudowa na wałku znowu pekła... wtedy wyszło szydło z worka - ze pasek ze starego auta dal, ze pompę nie z tej astry, nic tylko w Zywcu auto naprawić.

dodam tylko ze to 3 serwisy na ta male miasto daly popalić .....jak cos nie gra, a ze mam stare auto musze po szrotach jeździć bo państwo z serwisu nie moze... teraz szczescie ze znalazlam Bosch:)

az strach sie bać bo zotało mi wymienic parownik w inst gaz.

jutro auo odbieram i heja na nartki:)

auto ok, 4 os wejda z nartami, bagaze wiec jak dla mnie na narty pasi:)

SB, prawda że 5 osób w Q7, X5 nawet w wersji 7 osobowej to porażka.

Te pseudo 2 dodatkowe siedzonka to max dla psa się nadają no chyba że z domu pod kościół :P

No, w tej wersji 7 os to 5 os ma tylko gorzej, bo te fotele choć składane, to powierzchnię bagażową ograniczają. Z drugiej strony taka wersja 7 os ma taką zaletę że będąc ekipą "na 2 samochody" na miejscu można śmigać jednym autkiem, pod warunkiem że jest nie więcej niż 7 os i że właściciel takowej Q7 nie jest spaczony na punkcie swojego cacka, a zazwyczaj jest;) i albo nie wpuszcza do samochodu osób trzecich w ogóle, albo puszcza na bosaka:p:D.

albo puszcza na bosaka:p:D.

Kiedyś po powrocie z wyprawy na Quadach, nie posłuchano mnie i nie zabrali kolesie ciuchów na przebranie. W drodze powrotnej zostali zatrzymani przez patrol, gdzie w aucie siedzieli sobie 4 faceci tylko w samych gaciach...dokumenty w bagażniku :D:D:D

Ja już czuje niewygodę jak jadę we czwórkę a co dopiero 5 osoba na "podłokietniku" :rolleyes:

Edytowane przez SB
naprawa cytatu

• 2 weeks later...
audi (allround z najwiekszym silnikiem) - najgorszy automat jaki probowalem

bmw - najlepiej prowadzace sie (x5 i wagon serii 5 z 4x4) - natomiast to co z cena robia to juz skandal - za taka cene chociaz skora powinna byc w standardzie……. za wentylowane siedzenia to juz majatek

subaru - nadal najlepiej sprawdzony 4x4 system. stylistyka - co si ekomu podoba nigdy nie bylo super ladne

disco4 bylo by najwieksza pomylka - stale osattnie miejsce w jakosci i pierwsze w zawodnosci…..

Ze wszystkim się zgadzam. W allroadzie ten beznadziejny automat miał chyba 4 biegi :P

BTW "ciekawe ilu tu piszacych kiedykolwiek mialo auto/a z 4x4…… a myalse ze 4x4 to podstawa w samochodzie na narty , jezeli nie chcemy przegapic najlepszego opadu sniegu……..

Po treści postów można to określić ;)

• Like 1

Ze wszystkim się zgadzam. W allroadzie ten beznadziejny automat miał chyba 4 biegi :P

Nigdy nie było allroad'a z 4 biegami ;) A czy jest on beznadziejny to już zależy od oczekiwań kierowcy. Allroad nie należy do zwinnych i zwrotnych samochodów.

A może Acura;)

Ta Acura ma z tyłu dyferencjał z możliwością 100% blokady. A w pozostałych autach pewnie wyłączyli EDS, by wyglądało to bardziej "spectacular" dla grubego Amerykanina bez szkoły. Nawet BMW z dołączanym napędem i włączonym EDS pokonuje taki test z palcem w d...

W 2 min:

Edytowane przez John

Ewa, podpowiem ...mój kolega jak potrzebuje gdzieś śmignąć poza kontrolą to ma "jakieś" urządzonko które zabiera ze sobą do auta :D

Ja takiej potrzeby nie miałem ;)...bo i tak wszystko do mnie trafiało:D:D:D

no tak urzadzonko,a papiery?? w których dokłądnie piszesz godzinki, stan licznika itp;) u mnie w pracy od poł roku szczegółowo sprawdzaja:) tak na dobra sprawę jak potrzebuje smignąc biorę swoje...jest bardziej ekonomiczne, bo na gaz;)

• JC unpinned this temat