JC Napisano 4 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Na lodowcu Stubai budowany jest nowy orczyk Daunschart wzdłuż którego wytyczone zostaną dwie nowe trasy niebieska i czerwona. Termin uruchomienia jesień 2008. Aktualną mapkę znajdziecie tu: http://www.skionline.pl/stacje/?co=stacje&miejscowosc_id=96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misia Napisano 4 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2008 szkoda że nie krzesło i dłuzsza trasa, ale dobre i to;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2008 (edytowane) szkoda że nie krzesło i dłuzsza trasa, ale dobre i to;-)) Krzesła to sie tam raczej nie da postawić, jak to na lodowcu! Edytowane 4 Wrzesień 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Krzesła to sie tam raczej nie da postawić, jak to na lodowcu! No jakby to było w Polsce to na pewno by się dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 4 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2008 W Soelden na Gigijoch rozbudowują knajpę i wymieniają tą starą trzyosobową kanapę na ósemkę:eek:. Całą budowę ładnie widać na kamerach: http://www.soelden.com/main/DE/SD/WI/Wetter/livecams/index.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 4 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2008 rejon Stubai-a z trasami 7 i 9 był jak dla mnie najfajniejszy . Nowe trasy będą niezłym uzupełnieniem tego fragmentu lodowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2008 no i dzieje sie super w alpach pozostaje tylko czekać a potem wystartować z pi**** z kopem sie znaczy i szusowaac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Na Stubaiu powstała również platforma widokowa na szczycie góry Grosser Isidor 3200 m.n.p.m. umożliwiająca zapewne fascynujący widok 360 stopni, inwestycja miała być ukończona na koniec sierpnia, czyli najprawdopodobniej jest już czynna:). Warto jeszcze dodać że w dniach 22-26.10 na Stubaiu po raz kolejny odbywa się największy test sprzętu narciarskiego, można przetestować ponad 3000 artykułów związanych ze sportami zimowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misia Napisano 5 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Ta platforma moze byc fajna,na Stuabiu byłam juz kilka razy tylko jedno mnie w nim denerwuje! Jak sypie snieg nie zalezy im na przygotowaniu stoków, nie to co we Włoszech! Ale poza tym Stubai to Stubai i mimo to wrócę na niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 5 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Aktualną mapkę znajdziecie tu: http://www.skionline.pl/stacje/?co=stacje&miejscowosc_id=96 Zlikwidowano też prawie wszystkie czarne trasy, a raczej pozmieniano je na szlaki pozatrasowe (choć podobno i tak nie były nigdy ratrakowane - tak gdzieś czytałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 27 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Warto jeszcze dodać że w dniach 22-26.10 na Stubaiu po raz kolejny odbywa się największy test sprzętu narciarskiego, można przetestować ponad 3000 artykułów związanych ze sportami zimowymi. Warto tez jeszcze dodac,ze od 08/11 do 14/11 na Stubaiu bedzie walczyl z tyczkami hucu.No mam nadzieje,ze jeszcze ktos z ''ferajny'' sie dolaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Warto tez jeszcze dodac,ze od 08/11 do 14/11 na Stubaiu bedzie walczyl z tyczkami hucu.No mam nadzieje,ze jeszcze ktos z ''ferajny'' sie dolaczy. Ooooo Hucu musimy się zgadać. Bo jadę w ciepłe kraje, ale wcześniej mam trochę wolnego (w sumie 3 tygodnie) i myślałem coby jadąc na lotnisko do Frankfurtu, wybrać się wcześniej i poszusować 3-4 dni Myślałem o Kaprun, albo coś bliżej Monachium jak np. St.Johan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Ooooo Hucu musimy się zgadać. Bo jadę w ciepłe kraje, ale wcześniej mam trochę wolnego (w sumie 3 tygodnie) i myślałem coby jadąc na lotnisko do Frankfurtu, wybrać się wcześniej i poszusować 3-4 dni Myślałem o Kaprun, albo coś bliżej Monachium jak np. St.Johan W tym terminie na w St. Johan na pewno nie pojeździsz, a w sumie to jest mało prawdopodobne żeby w tym terminie pojeździć gdzieś poza lodowcami, aczkolwiek nie niemożliwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2008 W tym terminie na w St. Johan na pewno nie pojeździsz, a w sumie to jest mało prawdopodobne żeby w tym terminie pojeździć gdzieś poza lodowcami, aczkolwiek nie niemożliwe:) Tak właśnie myślałem ... Trudno. Niestety chyba Kaprun będzie najlepszym wyborem jeśli potem mam jechać na Frankfurt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Tak właśnie myślałem ... Trudno. Niestety chyba Kaprun będzie najlepszym wyborem jeśli potem mam jechać na Frankfurt. Czy do Kaprun, czy na Stubai, czy na Tux z Frankfurtu jest wszędzie mniej więcej tyle samo km. Ja nie widzę osobiście sensu łączenia tych 2 wyjazdów w jeden bo z Frankfurtu do Tyrolu czy Kaprun jest niewiele bliżej jak z Sosnowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi