SB Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 (edytowane) Są już nowe cenniki karnetów narciarskich na sezon 2008/2009 i niestety będzie drożej... Salzburger Sportwelt czyli między innymi Schaldnmnig, Flachau, Gastein, Grossarl: cena za karnet jednodniowy 40 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 189 a za karnet w niskim sezonie 182 e. Niedaleka lokalizacja tych ośrodków(mniej niż 700 km od granicy w Cieszynie) z bogatą ofertą kwater nowoczesnymi i szybkimi wyciągami stawia ten region moim zdanie w czołówce najbardziej atrakcyjnych dla nas. Stubai lodowiec: cena za karnet jednodniowy 36 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 186 a za karnet w niskim sezonie 167 e. Wysokim atutem tego ośrodka jest gratisowy skipass dla dzieci do 10 roku życia. Soelden czyli Ötztal: cena za karnet jednodniowy 42,5 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 212 a za karnet w niskim sezonie 190,5 e. Tu zawsze było drogo, ale teraz to już jest chyba zbyt drogo... Val Di Sole: cena za karnet jednodniowy 39 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 208 a za karnet w niskim sezonie 184 e. W dolinie słońca z bardziej skansen- owatą niż nowoczesną infrastrukturą ponad 200 e za karnet to już jest chyba lekka przesada:mad: Livigno: cena za karnet jednodniowy 36 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 177 a za karnet w niskim sezonie 149 e. Zdecydowanie najtaniej, tylko trzeba jeszcze wziąć pod uwagę płatne drogi. Ceny za karnety podałem w przypadku dorosłych osób(niezbyt starych;)) Edytowane 1 Wrzesień 2008 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 troche drogie te skipassy ale dla narciarza jazda jest bezcenna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Ale euro dołuje trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Eee no to dużo drożej przy ojro w takich cenach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Teraz żebym pojeździł to będę chyba musiał coś przyrobić na lewo:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 a czy w Szczyrku i Korbielowie skipassy będą też droższe na ten rok ? Zakładam wzrost poziomu usług o 1,23% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 (edytowane) ...tym wzrostem będzie to że panie w kasach będą miłe dla kupujących skipasy:) Ja tylko sprawdzałam val gardenę. Ceny wyglądaja ok, ale jedna oferta apartamentu mnie zaniepokoiła bo się okazało ze za tydzien chcą 1000 euro za apartament 4-6 osobowy + dodatkowo 120 euro za każdą osobę mieszkającą w tym apartamencie... Edytowane 1 Wrzesień 2008 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 A może ktoś wieźmie kalkulator do ręki Ja to zrobiłem i ... W Kaprun, w sezonie 07/08 skipass na 6 dni kosztował 184 Euro. Teraz będzie kosztował 192 Euro. Podwyżka o 8 Euro. Kurs Euro w grudniu 2007 - 3,60 Kurs Euro dzisiaj - 3.33 Wyliczenie: 184 x 3,60 = 662,40 PLN 192 x 3,33 = 639,36 PLN Wniosek: Winietkę na Austrię mamy za darmo! A jak pojedziesz z żoną i dziećmi to masz na kilka piw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 No to nie ma co czekac - trzeba sie brac za robienie dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Spoko, spoko! O ile pamiętam, na Pitztalu seniorzy jeżdżą za darmo... Sprawdzę od jakiego wieku, ale kiedyś i my będziemy mieć taką uciechę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Spoko, spoko! O ile pamiętam, na Pitztalu seniorzy jeżdżą za darmo... Sprawdzę od jakiego wieku, ale kiedyś i my będziemy mieć taką uciechę:) No pozwala to spojrzec z pewnym usmiechem w przyszlosc, ale jesli pozwolisz to postawie jednak na "te inne" uciechy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 No pozwala to spojrzec z pewnym usmiechem w przyszlosc, ale jesli pozwolisz to postawie jednak na "te inne" uciechy ;) Ale chyba nie zamiast nart do, powiedzmy 80-ki?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Ale chyba nie zamiast nart do, powiedzmy 80-ki?! Zamiast i do 80-tki chyba nie (choc sie nie zarzekam ), ale w trakcie czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 2 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2008 A właściwie co tu liczyć? Radość z jazdy jest bezcenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 2 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Ja to zrobiłem i ... W Kaprun, w sezonie 07/08 skipass na 6 dni kosztował 184 Euro. Teraz będzie kosztował 192 Euro. Podwyżka o 8 Euro. Kurs Euro w grudniu 2007 - 3,60 Kurs Euro dzisiaj - 3.33 Wyliczenie: 184 x 3,60 = 662,40 PLN 192 x 3,33 = 639,36 PLN Wniosek: Winietkę na Austrię mamy za darmo! A jak pojedziesz z żoną i dziećmi to masz na kilka piw! Dla porównania dopiszę ceny we Francuskich stacjach: Paradiski (La Plagne+Les Arc) 243E:eek: 3V - 225 E Espace Killy (Val d'isere+Tignes) 208,5E Niewiele taniej jest w ośrodkach wysuniętych bardziej na południe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 2 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2008 A mnie , jak konia owies, ucieszyły te darmowe piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2008 A mnie , jak konia owies, ucieszyły te darmowe piwa. No to się tak nie ciesz, bo tych piw nie będzie, cena 3.33 za euro była już nie aktualna w momencie jak JC o tym pisał, a w tym momencie jest już głęboko nieaktualna, bo na dzisiaj to jest 3.39 i na cenie samego skipassu wyjazd w Alpy się nie kończy choćby z powodu ceny paliwa które ubiegłej zimy można było kupić za troszkę ponad 1 euro a teraz jest to blisko 1,5 euro, a i w szynkwasach alpejscy gastorzy pewnie zrobią korekty, na cenach i kwater również, no i tak ziarnko do ziarnka aż zbierze się miarka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drbru Napisano 3 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2008 pytanko o Francje Dla porównania dopiszę ceny we Francuskich stacjach: Paradiski (La Plagne+Les Arc) 243E:eek: 3V - 225 E Espace Killy (Val d'isere+Tignes) 208,5E Niewiele taniej jest w ośrodkach wysuniętych bardziej na południe. Czesc, A moze moglbys polecic jakies miejsce we Francji? Interesuje mnie kwatera w hotelu/pensjonacie zebym mogl sobie rano wyjsc i od razu jechac i wrocic na nartach do kwatery. Szukam czegos we Francji i interesujaco wyglada Tignes le lac czy jakos tak. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 3 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Czesc, A moze moglbys polecic jakies miejsce we Francji? Interesuje mnie kwatera w hotelu/pensjonacie zebym mogl sobie rano wyjsc i od razu jechac i wrocic na nartach do kwatery. Szukam czegos we Francji i interesujaco wyglada Tignes le lac czy jakos tak. Pzdr. Tutaj masz kilka informacji na temat Francji: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6645 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 3 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Trudno, zaoszczędzę na żonie i dzieciach, a piwa muszą być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi