Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Skipassy... będzie drożej!!

SB

Rekomendowane odpowiedzi

Są już nowe cenniki karnetów narciarskich na sezon 2008/2009 i niestety będzie drożej...

Salzburger Sportwelt czyli między innymi Schaldnmnig, Flachau, Gastein, Grossarl: cena za karnet jednodniowy 40 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 189 a za karnet w niskim sezonie 182 e.

Niedaleka lokalizacja tych ośrodków(mniej niż 700 km od granicy w Cieszynie) z bogatą ofertą kwater nowoczesnymi i szybkimi wyciągami stawia ten region moim zdanie w czołówce najbardziej atrakcyjnych dla nas.

Stubai lodowiec: cena za karnet jednodniowy 36 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 186 a za karnet w niskim sezonie 167 e.

Wysokim atutem tego ośrodka jest gratisowy skipass dla dzieci do 10 roku życia.

Soelden czyli Ötztal: cena za karnet jednodniowy 42,5 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 212 a za karnet w niskim sezonie 190,5 e.

Tu zawsze było drogo, ale teraz to już jest chyba zbyt drogo...

Val Di Sole: cena za karnet jednodniowy 39 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 208 a za karnet w niskim sezonie 184 e.

W dolinie słońca z bardziej skansen- owatą niż nowoczesną infrastrukturą ponad 200 e za karnet to już jest chyba lekka przesada:mad:

Livigno: cena za karnet jednodniowy 36 e, za karnet 6 dniowy w wysokim sezonie 177 a za karnet w niskim sezonie 149 e.

Zdecydowanie najtaniej, tylko trzeba jeszcze wziąć pod uwagę płatne drogi.

Ceny za karnety podałem w przypadku dorosłych osób(niezbyt starych;))

Edytowane przez SB

...tym wzrostem będzie to że panie w kasach będą miłe dla kupujących skipasy:)

Ja tylko sprawdzałam val gardenę. Ceny wyglądaja ok, ale jedna oferta apartamentu mnie zaniepokoiła bo się okazało ze za tydzien chcą 1000 euro za apartament 4-6 osobowy + dodatkowo 120 euro za każdą osobę mieszkającą w tym apartamencie...

Edytowane przez Dumpling Zębowa Wróżka

A może ktoś wieźmie kalkulator do ręki

Ja to zrobiłem i ...

W Kaprun, w sezonie 07/08 skipass na 6 dni kosztował 184 Euro. Teraz będzie kosztował 192 Euro.

Podwyżka o 8 Euro.

Kurs Euro w grudniu 2007 - 3,60

Kurs Euro dzisiaj - 3.33

Wyliczenie:

184 x 3,60 = 662,40 PLN

192 x 3,33 = 639,36 PLN

Wniosek:

Winietkę na Austrię mamy za darmo! :)

A jak pojedziesz z żoną i dziećmi to masz na kilka piw! :D

Ja to zrobiłem i ...

W Kaprun, w sezonie 07/08 skipass na 6 dni kosztował 184 Euro. Teraz będzie kosztował 192 Euro.

Podwyżka o 8 Euro.

Kurs Euro w grudniu 2007 - 3,60

Kurs Euro dzisiaj - 3.33

Wyliczenie:

184 x 3,60 = 662,40 PLN

192 x 3,33 = 639,36 PLN

Wniosek:

Winietkę na Austrię mamy za darmo! :)

A jak pojedziesz z żoną i dziećmi to masz na kilka piw! :D

Dla porównania dopiszę ceny we Francuskich stacjach:

Paradiski (La Plagne+Les Arc) 243E:eek:

3V - 225 E

Espace Killy (Val d'isere+Tignes) 208,5E

Niewiele taniej jest w ośrodkach wysuniętych bardziej na południe.

A mnie , jak konia owies, ucieszyły te darmowe piwa.:D

No to się tak nie ciesz, bo tych piw nie będzie, cena 3.33 za euro była już nie aktualna w momencie jak JC o tym pisał, a w tym momencie jest już głęboko nieaktualna, bo na dzisiaj to jest 3.39 i na cenie samego skipassu wyjazd w Alpy się nie kończy choćby z powodu ceny paliwa które ubiegłej zimy można było kupić za troszkę ponad 1 euro a teraz jest to blisko 1,5 euro, a i w szynkwasach alpejscy gastorzy pewnie zrobią korekty, na cenach i kwater również, no i tak ziarnko do ziarnka aż zbierze się miarka.....

pytanko o Francje

Dla porównania dopiszę ceny we Francuskich stacjach:

Paradiski (La Plagne+Les Arc) 243E:eek:

3V - 225 E

Espace Killy (Val d'isere+Tignes) 208,5E

Niewiele taniej jest w ośrodkach wysuniętych bardziej na południe.

Czesc,

A moze moglbys polecic jakies miejsce we Francji? Interesuje mnie kwatera w hotelu/pensjonacie zebym mogl sobie rano wyjsc i od razu jechac i wrocic na nartach do kwatery. Szukam czegos we Francji i interesujaco wyglada Tignes le lac czy jakos tak.

Pzdr.

Czesc,

A moze moglbys polecic jakies miejsce we Francji? Interesuje mnie kwatera w hotelu/pensjonacie zebym mogl sobie rano wyjsc i od razu jechac i wrocic na nartach do kwatery. Szukam czegos we Francji i interesujaco wyglada Tignes le lac czy jakos tak.

Pzdr.

Tutaj masz kilka informacji na temat Francji:

http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6645