Korba88 Napisano 29 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2008 Witam Zakupiłem w końcu narty Salomon Aero X, jestem mega ciekawy jak na nich się bedzie jeżdziło ..... KURCZE GDZIEEEEEE TA ZIMAAAAA :-))))))) A i z tego podniecenia zapomniałem napisać prośby o opinie !!!!!! Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2008 Witam Zakupiłem w końcu narty Salomon Aero X, jestem mega ciekawy jak na nich się bedzie jeżdziło ..... KURCZE GDZIEEEEEE TA ZIMAAAAA :-))))))) A i z tego podniecenia zapomniałem napisać prośby o opinie !!!!!! Pozdrawiam Wszystkich Ile dałeś ? Jaka długość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korba88 Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2008 Kupiłem w Gold Sporcie po obniżkach 2000 PLN w Łodzi a długość 170 cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2008 Kupiłem w Gold Sporcie po obniżkach 2000 PLN w Łodzi a długość 170 cm Pozdrawiam Żartujesz ? Słownie: dwa tysiące złotych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korba88 Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 Dokładnie tak jak napisałeś dwa tysiące nowych polskich złotych ... a to drogo ?????? Czy tanio ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 jak dla mnie "troszku drogo" ale no moge sie mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 Dokładnie tak jak napisałeś dwa tysiące nowych polskich złotych ... a to drogo ?????? Czy tanio ?????? chyba raczej nie drogo tylko barrrrdzo droogo http://search.ebay.pl/search/search.dll?sofocus=bs&sbrftog=1&dfsp=1&from=R8&satitle=salomon+aero+x&sacat=-1%26catref%3DC6&sargn=-1%26saslc%3D2&sadis=200&fpos=44253&sabfmts=1&saobfmts=sifonly&ga10244=10425&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&fsop=1&fsoo=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 to ktos Cie korba przekręcił na pare setek na to wychodzi........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 to ktos Cie korba przekręcił na pare setek na to wychodzi........... Delikatnie, delkatnie mowiac.... Ale tak jest w 19 przypadkach na 20 w naszych "goldsportach" i im podobnym - rabia czleka jak sie tylko da. Inni podobnie od kazdego srednio luksusowego towaru Rozloz to sobie Korba na 100 wyskokow narciarskich - wyjdzie 5 zeta na wyskok i tak juz nie boli A nastepnym razem trzeba rozgladac sie "szerzej" W kazdym razie oby Ci najlepiej sluzyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 i rada na przyszłość zakupy w inter gold i cholewa wi jakich duzych sportowych to ostrożnie:) bo tam czają sie ostre pułapki:) ale człowiek sie uczy na swoich błędach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korba88 Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 O kurcze To się trochę wkopałem, ale cuż tak jak powiedziałeś człowiek uczy się na własnych błędach.... a na tą aukcje na ebay to za późno zobaczyłem jakoś mi się w oko nie rzuciło, a pozatym to mam nadzieje że mi sie bedzie dobrze jeździło.... Teraz tylko to mi zostalo :-)))))) pozdrawiam i dziekuje za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 Conajmniej 3 razy przepłaciłeś (nie chcę powiedzieć 4...) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 ło kur**** wa:) ostro:D hehehe:) no to boli portfel:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 Ja bym na jego miejscu zaraz je zwrócił do sklepu - zgodnie z prawem. Ale szczerze mówiąc to jestem w ciężkim, mega ciężkim szoku, że można tyle przepłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 31 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2008 Ja bym na jego miejscu zaraz je zwrócił do sklepu - zgodnie z prawem. Nie ma takiego prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Soczku, a nie może odstąpić od zakupu/umowy w ciągu iluś tam dni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Soczku, a nie może odstąpić od zakupu/umowy w ciągu iluś tam dni ? mozesz w ciągu 7 dni o ile strony nie ustaliły inaczej, lecz towar musi byc taki jak go od nich odebrałeś opakowany etc... takze jest takie prawo:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korba88 Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Dobra to już mnie nie dołujcie :-)))) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Bugi, a bylbys uprzejmy przytoczyc to "uregulowanie" bo bym polemizowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 (edytowane) Powództwo o unieważnienie umowy jest rodzajem powództwa o ustalenie prawa lub stosunku prawnego. Do powództw o ustalenie nieistnienia stosunku prawnego należą też powództwa o ustalenie nieważności czynności prawnej (np. powództwo o ustalenie nieważności umowy). Powództwo to jest określone w art. 189 K.p.c. – powód może żądać ustalenia przez sąd istnienia lub nie istnienia stosunku prawnego lub prawa, gdy ma w tym interes prawny. ogolnie jest wiele przepisów z ktorych mozna sie do takiego sklepu dopitoloć, KC KPC a chbya najlepiej prawa konsumenta, a jak nie to sąd i zasada sprawiedliwosci społecznej most important ustawa o szczegolnych warunkach sprzedaży konsumenkciej http://prawo.money.pl/grupa-pl_soc_prawo/zwrot;towaru;bez;podania;przyczyny;,watek,472342.html tutaj koleś tez chce cos oddać najwazniejszy link http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=139 wiec Soczek da sie da :-) Edytowane 1 Wrzesień 2008 przez bugajson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Powództwo o unieważnienie umowy jest rodzajem powództwa o ustalenie prawa lub stosunku prawnego. Do powództw o ustalenie nieistnienia stosunku prawnego należą też powództwa o ustalenie nieważności czynności prawnej (np. powództwo o ustalenie nieważności umowy). Powództwo to jest określone w art. 189 K.p.c. – powód może żądać ustalenia przez sąd istnienia lub nie istnienia stosunku prawnego lub prawa, gdy ma w tym interes prawny. ogolnie jest wiele przepisów z ktorych mozna sie do takiego sklepu dopitoloć, KC KPC a chbya najlepiej prawa konsumenta, a jak nie to sąd i zasada sprawiedliwosci społecznej most important ustawa o szczegolnych warunkach sprzedaży konsumenkciej http://prawo.money.pl/grupa-pl_soc_prawo/zwrot;towaru;bez;podania;przyczyny;,watek,472342.html tutaj koleś tez chce cos oddać najwazniejszy link http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=139 wiec Soczek da sie da :-) No proszę. Jeszcze powiedz Bugi , że to z pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 dobra , juz nie dołujmy Korby:) można przeciez do tematu podejść tak , jak w tym dowcipie o dwóch ruskich , którzy spotykają się na lanczu w jednej z najdroższych nowojorskich restauracji i jeden z nich zauważywszy na szyji drugiego piękny krawat pyta się ile za niego zapłacił. Słyszy odpowiedź , że 1000 $ . Na to ten pytający krzywi się i z pogardą w głosie mówi , eh ty durak , ja znam w Nowym Jorku sklep , gdzie te same krawaty można kupić za 2000$.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 niee niee z pamięci niee:) z pamięci moge KC ale teraz jest naprawde potęż(rz)na ochrona praw konsumenta:) tylko po prostu trzeba te prawa znac i na twardo z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Powództwo o unieważnienie umowy jest rodzajem powództwa o ustalenie prawa lub stosunku prawnego. Do powództw o ustalenie nieistnienia stosunku prawnego należą też powództwa o ustalenie nieważności czynności prawnej (np. powództwo o ustalenie nieważności umowy). Powództwo to jest określone w art. 189 K.p.c. – powód może żądać ustalenia przez sąd istnienia lub nie istnienia stosunku prawnego lub prawa, gdy ma w tym interes prawny. ogolnie jest wiele przepisów z ktorych mozna sie do takiego sklepu dopitoloć, KC KPC a chbya najlepiej prawa konsumenta, a jak nie to sąd i zasada sprawiedliwosci społecznej most important ustawa o szczegolnych warunkach sprzedaży konsumenkciej http://prawo.money.pl/grupa-pl_soc_prawo/zwrot;towaru;bez;podania;przyczyny;,watek,472342.html tutaj koleś tez chce cos oddać najwazniejszy link http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=139 wiec Soczek da sie da :-) Bugi - pojechales po bandzie na nieostrzonej brzytwie nie przymierzajac Dac to sie da wszystko - nawet z baby zrobic chlopa (i na odwrot), a pozniej sie mozna sadzic czy on/ona jest jeszcze ojcem czy tez matka - i czy fakt ten implikuje jej/jego wczesniejsze sie stosunkowanie czy aktualne uzywanie A jaka z tego sprawiedliwosc spoleczna to pfrrrrrrr......ruraparura..... Ale o tym o czym rozmawialismy to: Nie ma zadnej regulacji prawnej ktore daje mozliwosc w prosty sposob na zwrot (nienaruszonego i w takim samiutenkim stanie) zakupionego towaru (no chyba ze ten lekko przetrawiony juz ) i zwrot zaplaty czyli odstapienia od umowy o ile warunki szczegolne tej umowy o tym nie stanowia. A przy zakupie konsumenckim - czyli w obrocienie nie profesjonalnym - zadne takowe nie wystepuja. Poniewaz naczelna zasada obrotu handlowego (glownie w zakresie zobowiazan k.c., ale tez k.h.) jest "pewnosc" transakcji handlowych - w tym i konsumenckich, a "pacta sund servanda" Te 7 dniowe zwroty to mielismy 20 lat temu w troche innej epoce. Teraz wiele sklepow stosuje w okreslony sposob ta zasade - dodakowe prawo kupujacego ale na zasadzie umowy dwustronnej (dodatkowy przywilej konsumenta), a nie z powodow odgornych i nakazowych - ot chocby daleko nie szukac castorama, ale rowniez inne marki z mniej przemyslowymi produktami. Takze Mysiek lepiej dwa razy sie zastanow niz z czyms "przykozaczysz" poniewaz przepisu takiego jak przy rekojmi albo reklamacji za toba nie ma, a sciezka Bugiego - aczkolwiek sluszna, mozliwa i wienczaca dzielo byc moze - to jest kreta, ciemna i meczaca. A przeplacajac narty o 5 paczek masz czas i ochote na zabawy z polskim sadownictwem ?? Ufffff:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2008 no tak soczek masz racje, pytaliscie tylko czy da sie wogole to odp ze wogole to sie da ale nie jest to tak proste, musze jeszcze poszperać w tych prawach konsumenta czy tam nic takiego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi