Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Co to jest za narta.

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega (poziom 1 z perspektywą bardzo długiej drogi do poziomu 2 w Alpach woli termy:D) zlecił mi zakup nart do nauki. Pytanie mam takie: co to za narty:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=420996648

Co to za duchy? Szukałem w kolekcjach i ni groma znaleźć tego nie mogę.

Oczywiście jak ktoś się z tym badziewiem spotkał to niech napisze czy to się dla takiego delikwenta będzie nadawało i co można za to zapłacić? Z góry dziękuję za info.

To jest najtansza narta, ktora szla do Makro czy innych sieci - dla poczatkujacego raczej lub kogos, kto malo czasu w ciagu roku spedza na nartach i nie chce wydawac z byt wiele kasy.

Budowa - pianka

To jest najtansza narta, ktora szla do Makro czy innych sieci - dla poczatkujacego raczej lub kogos, kto malo czasu w ciagu roku spedza na nartach i nie chce wydawac z byt wiele kasy.

Budowa - pianka

I o takie cóś właśnie chodzi. Nie chcę jaj sobie z mojego przyjaciela robić, ale jakbym wrzucił na Youtube film z jego jazdą to byś powiedział kup mu narty za stówę i niech jeździ a raczej płuży:D. Ale każdy z nas traktuje narty inaczej. Tacy maniacy jak my wyjeżdżamy zimą żeby się na nartach "scharać" jak konie podczas kręcenia westernu:D. A tacy jak on traktują wyjazd na narty tak jakby na plażę do Egiptu jechał. Jak za wiele nie podbiją to mu je kupię dla świętego spokoju.

Dzięki za info i pozdr.

O ile mnie pamięć nie myli, narta fischer SRC to pozakatalogowy odpowiednik katalogowej serii S bodajże z sezonu 2004/2005. - po prostu robiona dla jakiegoś markietu.

Podana w linku wygląda na odpowiednik S 5.5.

Swego czasu dość dużo ich widywałem na stoku – zapewne z racji niskiej ceny zakupu.

Na początek przygody z narciarstwem na pewno będzie ok. pod warunkiem wszakże, iż technicznie nie będzie skończona.

Jednakże moim skromnym zdaniem namów kumpla na zakup dobrych, wygodnych butów (tak naprawdę ważniejsze są niż narty) a narty z wypożyczalni. Do tego kilka lekcji pod okiem kogoś doświadczonego lub instruktora. Taniej, możliwość jazdy na różnych nartach i ich dobór w miarę progresu umiejętności, uniknięcie nietrafionego zakupu.

To tylko moje zdanie.

Pozdrawiam

:)

Może ma ktoś z was godną polecenia parę dł 160-170 cm. Raczej miękka. Promień bez znaczenia, cena 300-400 PLN.

Patrz: ski-bilek.

Daj znać jakby co to zakupię i spakujemy do jednej paczki.

Dzisiaj kolejny zakup: Carrery X-change z dwoma szybiorami za 40ojro :)

Po prostu znowu się zaczęło :D

Ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaa.

• 2 weeks later...

Tylko nie kupujta tych nart!!!!!

Pamiętacie te narty o które pytałem:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=420996648

Aukcja sie zakończyła na kwocie bodajże 200 zł, ale do sprzedaży nie doszło

A teraz gość napisał ile chce za nie naprawdę.

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=431092839

Dodam, że nowa w Delta sporcie widziałem za 399 PLN.