juice Napisano 25 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2008 Mam pewne dylematy, a teraz ciezko o serwis i porownanie sklepowe..... Czy ktos (taki maly chlopiec / dziewczyna jak ja, albo kolo takiego chlopca ) ma buta w rozmiarze 26 i moglby podac dokladnie w milimetrach dlugosc wkladki jaka przy tym wychodzi ??? Z gory dzieki i z nadzieja czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 Hmmm ja mam 26,5. Ale wydaje mi się, że na necie znajdziesz gdzieś tabelę. Kupujesz u skibilka buciki? Bo wystawia ostanio prawie tlyko 26 albo 26,5 i wczoraj poszly fajne technici za 40 ojro ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeQuila Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 juice, tak sie nie da:) U kazdego producenta moze byc inaczej. Musialabys poprosic o zmierzenie konkretnego egzemparza. Co wiecej, nic ci to nie powie o szerokosci buta. Moze to pomoze: http://www.bootfitters.com/size.htm pozdrawima T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeQuila Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 sorry, Musialbys ... (cos mi sie pozajaczkowalo z pcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 Dziwna ta tabela jest dziwna. A to dlaczego. Buty w pracy mam 41. Adidasy mam 40,5. Atomic AFT 26,5 !! I co ? Soczku, nic tylko przymierzać. Sam pamiętam ile butow narciarskich przymierzyłem zanim się zdecydowałem. No chyba, że jakaś dobra cena - daj cynk bo też może bym kupił sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 Soczek, bo może nie zrozumiałam... Ty chcesz kupić buty narciarskie bez uprzedniego ich przymierzenia??:eek: Nawet jakby gość w sklepie dałby mi do przymierzenia buciki a potem powiedział że w takim razie da mi do domu takie same tylko z magazynu, zapakowane firmowo to bym najpierw musiała je przymierzyć - egzemplarze często różnią się od siebie w dość istotnych szczegółach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeQuila Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 ... Buty w pracy mam 41. Adidasy mam 40,5. Atomic AFT 26,5 !! I co ? No wlasnie, to, ze nie ma jednolitej numeracji zbytnio. Mozesz zgadywac czy but Ci pasuje czy nie jak znasz numeracje konkretnego producenta. Masz juz jedne buty i kupujesz nastepe. Warto zwrocic uwage na numeracje Mondo. Jest dosyc czesto podawana obok innej UK czy US. I jest to wlasnie rozmiar wkladki w centymetrach. Tak mi cos swita. pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 Soczek, bo może nie zrozumiałam... Ty chcesz kupić buty narciarskie bez uprzedniego ich przymierzenia??:eek: Nawet jakby gość w sklepie dałby mi do przymierzenia buciki a potem powiedział że w takim razie da mi do domu takie same tylko z magazynu, zapakowane firmowo to bym najpierw musiała je przymierzyć - egzemplarze często różnią się od siebie w dość istotnych szczegółach... ebay tak kusi myslalem ze jakby co nie podpasilo to znajde jakiegos kopciuszka i mu bucik przymierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 juice, tak sie nie da:) U kazdego producenta moze byc inaczej. Musialabys poprosic o zmierzenie konkretnego egzemparza. Co wiecej, nic ci to nie powie o szerokosci buta. Moze to pomoze: http://www.bootfitters.com/size.htm pozdrawima T. A dlaczemu polowka numera w tej tabeli wydluza buta skoro polowki narciarskie "tylko" poszerzaja w tym samym rozmiarze..... Albo juz calkiem sie mnie pokielbasilo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 Soczku, buty to chyba jedyna rzecz, której nie kupiłbym na odległość od skibilka Po prostu trzeba przymierzyć i już! Sam poluje na buty u niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 No to sie wyluzowalem na razie Atomic M-tech 110 poszedl za 161 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 (edytowane) No to sie wyluzowalem na razie Atomic M-tech 110 poszedl za 161 euro No tak, wszyscy znajomi się przebijają Mnie podebrali te: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120296353827&ssPageName=ADME:B:ONA:DE:1123 Wejdz sobie na allegro i poszukaj goscia z butmi Atomica za 150 czy 160pln. Podobno ma 500 par Sam chce do niego zajrzec Już znalazłem : http://www.allegro.pl/item422081218_buty_atomic_okazja_nowe.html Edytowane 26 Sierpień 2008 przez mysiauek znalazłem linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 Soczek wszystko juz chyba zostalo powiedziane.Tak jak wrozka,mysiek i inni nie wyobrazam sobie zakupu buta bez naprawde dlugiego mierzenia.Flex 110 solidnej przymiarki. Ale na pocieszenie to kilka sezonow temu spotkalem M-110 atoma w bardzo dobrej cenie i nawet sympatycznie lezaly,tylko spotkalem kilka opini,ze wszystko zajebiscie po za jednym-NOGA MARZNIE:eek:.Teraz moze jest lepiej.Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 Już znalazłem : http://www.allegro.pl/item422081218_buty_atomic_okazja_nowe.html Mam prośbę o oświecenie. Co jest z tymi butami, że gość je opyla po 160 zet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 (edytowane) Mam prośbę o oświecenie. Co jest z tymi butami, że gość je opyla po 160 zet? Zap.....li całego tira i mają taniutko.. U moich znajomych co mają dużą firmę transportową i spedycję taki numer im wycięła lewa firm transportowa. Tylko, że to było pięć tirów telewizorów plazmowych.......Straty na 2 mln PLN. Edytowane 27 Sierpień 2008 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 A nie wiesz gdzie te plazmy sprzedają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 Dwa tiry się odnalazły, reszta poszła na (tu pewnie myślicie, że na wschód) niestety w przeciwnym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 Soczek, choćby nie wiem jak cena była korzystna to butów narciarskich bym nie kupiła bez przymierzenia bo co jak potem z takimi butami zrobie jak mi nie podpasują?? Bede sie bujać zeby je gdzieś opchnąć?? Tylko kłopot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 Buty są tak naprawdę ważniejsze niż narty. Skutki źle dobranych nart można zniwelować własnymi umiejętnościami i technika itd. .... w ostateczności uporem i samozaparciem. Źle dobranych butów nie da się zastąpić niczym ....... można ”załatwić” sobie cały wyjazd. Prawdziwy bój o wygodę http://sport.alpinistyka.pl/8_19700_0.html Pozdrowionka dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 Dzieki wszystkim za chlodny prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 ...Źle dobranych butów nie da się zastąpić niczym ....... można ”załatwić” sobie cały wyjazd. Prawdziwy bój o wygodę http://sport.alpinistyka.pl/8_19700_0.html Pozdrowionka dla Wszystkich To dobre!! Ten patent na formowanie butów na ciepło ufffff, pozazdrościć samozaparcia!! ... widzisz Soczek na co by Ci przyszlo a swoją drogą to 160 pln za te atomy - super cena, nawet kilka sztuk łyknąć w popularnej rozmiarówce i po jedym dniu na giełdzie narciarskiej spokojnie sie opchnie wszystko za min 500 pln/szt Przy tej kalkulacji 10 sztuk = super wyjazd w alpy "all inn" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 27 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 ... a swoją drogą to 160 pln za te atomy - super cena, nawet kilka sztuk łyknąć w popularnej rozmiarówce i po jedym dniu na giełdzie narciarskiej spokojnie sie opchnie wszystko za min 500 pln/szt Przy tej kalkulacji 10 sztuk = super wyjazd w alpy "all inn" Akurat nie wiem czy ten interes by wyszedł (choć to całkiem możliwe). Te modele buta były cały zimowy sezon dostępne w kilku sklepach sportowych (Alfa, Manhattan - Gdańsk, Batory, Klif - Gdynia) w Trójmieście tyle że w małych rozmiarówkach 22- 24,5 i jak pytałem to w ogóle nie schodziły a cena wynosiła (w sklepie) bodaj 180,-. Teraz trochę większe numery więc może w końcu to zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2008 Robalek, nie bede za mocno dyskutowal ani sie wyklucal, ale jestes pewny co piszesz ? Atomic w 110 m-tech za 180 zeta. To brzmi co najmniej jak "opowiesci z drzewa sandalowego". Chyba ze uzyles jakiejs waluty ktorej kursu nie znam :eek: U mnie chodzil Atomic w barwach narodowych flex 130 ale tak cholernie waski ze ledwo co moglem wcisnac noge (a mam zgrabna nozke ), on i tak sie od tego rozchodzil na skorupie, o dopieciu jakiejkolwiek klamry mozna bylo tylko marzyc. Model chyba 2 letni, stal na jakies 4,5 stowki a i tak sie nie zenil za bardzo. Ale do Twojej ceny to .........- no chyba ze podasz walute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 28 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2008 Robalek, nie bede za mocno dyskutowal ani sie wyklucal, ale jestes pewny co piszesz ? Atomic w 110 m-tech za 180 zeta. To brzmi co najmniej jak "opowiesci z drzewa sandalowego". Chyba ze uzyles jakiejs waluty ktorej kursu nie znam :eek: U mnie chodzil Atomic w barwach narodowych flex 130 ale tak cholernie waski ze ledwo co moglem wcisnac noge (a mam zgrabna nozke ), on i tak sie od tego rozchodzil na skorupie, o dopieciu jakiejkolwiek klamry mozna bylo tylko marzyc. Model chyba 2 letni, stal na jakies 4,5 stowki a i tak sie nie zenil za bardzo. Ale do Twojej ceny to .........- no chyba ze podasz walute Też żadnego zamiaru kłócić się nie mam lecz buty jakie w linku zaprezentował mysiauek były, jak napisałem wyżej, w sklepach Trójmiasta tyle że w małych rozmiarach. Waluta jaką się posługiwałem w opisie to polski złoty. Nie umiem odpowiedzieć, bo nie wiem, skąd one się wzięły ani też dlaczego taka cena ich była ale w listopadzie i grudniu '07, 2-3 razy w tygodniu chadzałem do sklepów i szukałem butów dla siebie, więc pamiętam właśnie te Atomic'i tyle że to nie były modele z serii M (jak piszesz) a raczej RT czy RS jak we wskazanym powyżej linku. No cóż może jest i tak że gdzieś w okolicach Białej Podlaskiej w jakimś zapyziałym sklepie są do dostania jakieś ekstra wypasione nartki. No bo skąd można wiedzieć gdzie się taki TIR trafi ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 28 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2008 To dobre!! Ten patent na formowanie butów na ciepło ufffff, pozazdrościć samozaparcia!! ... widzisz Soczek na co by Ci przyszlo Zawsze można tak spróbować. http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6788 Patent mojego autorstwa, ale sprawdzony będzie dopiero w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi