Keszelski Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Najlepsze jest to Zapewnił też, że Ammann nie zostanie dopuszczony do sobotniego konkursu na dużym obiekcie, jeśli będzie miał wiązania bez homologacji FIS zatem dlaczego go dopuścili do konkursu na małej skoczni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) Niezła afera z tymi wiązaniami.... Austriacy zapowiadają złożenie protestu,jeśli Ammann wystąpi w tych wiązaniach na dużej skoczni.Wszystkie ekipy dostały szczegółową dokumentację od nich na ten temat.No ciekawe co to będzie... Powiem jeszcze tak: 1.Mam nadzieję,że nie odbiorą Ammannowi złotego medalu. 2.Czemu Austriacy nie złożyli protestu wcześniej? Przecież Ammann startował na tych wiązaniach już w Pucharze Świata.Stratował też na nich już w treningach IO - tego też nie widzieli? Czyżby taki as w rękawie?"Jak naszym nie pójdzie,to zwrócimy na to uwagę i jeśli nie odbiorą medalu Ammannowi,to i tak będzie się musiał w ostatniej chwili przestawić na te normalne,a co za tym idzie,może to go osłabić choć na ten jeden najważniejszy konkurs..." Moim zdaniem to taka taktyczna zagrywka trochę poniżej pasa. Edytowane 19 Luty 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 A ja troszkę na inny temat: Oglądałam wczoraj (poza superkombinacją której nie chcę komentować) biatlon i muszę stwierdzić że mimo iż ten sport mnie nie kręci zupełnie to komentatorzy, Panowie Jaroński i Wyrzykowski to jak dla mnie fenomenalny zespół. Siedziałam wsłuchana w to co mówią tak jakbym sidziała z Nimi w knajpce przy piwie. Rewelacyjnie się ich słucha, mają dar przekazywania zarówno tego co się aktualnie dzieje na trasie jak i różnych anegdotek i informacji na temat zawodników i zawodów. Super się dogadują (przynajmniej tak ja ich odbieram), nie próbują sie przekrzykiwać i prześcigać w wiedzy, nawzajem się uzupełniają i mają fajne poczucie humoru. Są rewelacyjni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 A ja jestem pod wrażeniem Piotra Dębowskiego, który z zachwytem opisywał panczenistkę czeską mniej więcej tak: "ma wspaniale rozwinięte narządy wewnętrzne" (cytat z głowy, jak zapamiętałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) Petra jedzie do domu-przynajmniej tak tutaj podają: http://www.eurosport.pl/biegi-narciarskie/vancouver-2010/2009-2010/majdic-wraca-do-domu_sto2227252/story.shtml 4 żebra złamane oj lekarze - nawet nie myślę jaki miała ból w tych biegach sprinterskich. ale co najgorsze nawet po jej wypadku nie zabezpieczono tego fatalnego zakrętu a delegat techniczny ze Słowenii pozdr.Torres P.S.- Kaszelski też to słyszałem -chociaż Sablikowa wygląda jakby ją trener głodził z pół roku-w porównaniu do Kanadyjek czy Holenderek:D Edytowane 19 Luty 2010 przez Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 P.S.- Kaszelski też to słyszałem -chociaż Sablikowa wygląda jakby ją trener głodził z pół roku-w porównaniu do Kanadyjek czy Holenderek:D Keszelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Ja Wam powiem, że cieszę się jak nie wiem co... z dwóch srebrników JM. Normalnie moja ulubienica dała z siebie wszystko w slalomie. Zuch dziewczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 2.Czemu Austriacy nie złożyli protestu wcześniej? Przecież Ammann startował na tych wiązaniach już w Pucharze Świata.Stratował też na nich już w treningach IO - tego też nie widzieli? Czyżby taki as w rękawie?"Jak naszym nie pójdzie,to zwrócimy na to uwagę i jeśli nie odbiorą medalu Ammannowi,to i tak będzie się musiał w ostatniej chwili przestawić na te normalne,a co za tym idzie,może to go osłabić choć na ten jeden najważniejszy konkurs..." Moim zdaniem to taka taktyczna zagrywka trochę poniżej pasa. No dokładnie, zazdrośnicy jedni ewidentnie, a fe. I cieszę się, że złoto jednak nie zostanie mu odebrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 A ja troszkę na inny temat: Oglądałam wczoraj (poza superkombinacją której nie chcę komentować) biatlon i muszę stwierdzić że mimo iż ten sport mnie nie kręci zupełnie to komentatorzy, Panowie Jaroński i Wyrzykowski to jak dla mnie fenomenalny zespół. Siedziałam wsłuchana w to co mówią tak jakbym sidziała z Nimi w knajpce przy piwie. Rewelacyjnie się ich słucha, mają dar przekazywania zarówno tego co się aktualnie dzieje na trasie jak i różnych anegdotek i informacji na temat zawodników i zawodów. Super się dogadują (przynajmniej tak ja ich odbieram), nie próbują sie przekrzykiwać i prześcigać w wiedzy, nawzajem się uzupełniają i mają fajne poczucie humoru. Są rewelacyjni:) w sezonie letnim polecam ten duet komentatorów podczas wyscigów kolarskich a przede wszystki Tour de France:) etapy trwaja kilka godzin ale z nimi nie mozna sie nudzic hehe, godni sa:) ogldam dalej super-G:D zaraz Bode Miller:D eh trasa bardzo wymagajaca jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 1. Svindal 2. Miller 3. Weibrecht (postaral sie chłopak) widowiskowy super-g, nie bylo zawodnika ktory by pojechal na czysto skrety.. szkoda Jaerbyna, czerpie radosc z jazdy a tu taki wypadek.. oby nic powaznego mu sie nie stalo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) A ja jestem pod wrażeniem Piotra Dębowskiego, który z zachwytem opisywał panczenistkę czeską mniej więcej tak: "ma wspaniale rozwinięte narządy wewnętrzne" (cytat z głowy, jak zapamiętałem) Początek relacji z biegu łączonego , komentator TVP : "Temperatura śniegu niewiele przekracza minus zero ":rolleyes: Edytowane 19 Luty 2010 przez Nightgale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) YYYEEEHA!!! Mamy kolejny medal!!! Brawa dla Justyny!!! To chyba najlepsze Nasze Zimowe IO!!!Nigdy nie mieliśmy jeszcze trzech medali,a to nie koniec!!! Edytowane 19 Luty 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Brawo, gratulacje - ta dziewczyna jest wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Ale narty do klasyka to miała posmarowane licho. No i potem Norweżki taktycznie załatwiły sprawę, Steira przyblokowała Justyne i było pozamiatane, dobrze,że ten brąz nadludzkim wysiłkiem obroniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) Ale narty do klasyka to miała posmarowane licho. No i potem Norweżki taktycznie załatwiły sprawę, Steira przyblokowała Justyne i było pozamiatane, dobrze,że ten brąz nadludzkim wysiłkiem obroniła. To prawda!To jej klasa,inaczej byśmy znów odliczali,ile brakło... Edytowane 19 Luty 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 (edytowane) Żałowałem,że nie poszedłem spać wcześniej i nie dowiedziałem się wyniku rano. Tak mi się pikawka rozkołysała ,że nie potrafiłem potem zasnąć. Jak Justynę w te kleszcze wzięły, Szwedka z przodu przeszkadzała ,Steira z tyłu mocno naciskała. Justyna zwykle pod górkę robi sobie troszkę przewagi a tu z każdym krokiem Steira była parę cm bliżej. I to cholerne oczekiwanie na foto-finisz. Już pomijam to,że były smaki na Gold Medal. Ale medal jest i to najważniejsze. Brawo Justyna. Jeszcze chcieli Justynę zdyskwalifikować. Jak dobrze,że to przeczytałem dopiero rano:http://sport.onet.pl/imprezy/vancouver-2010/polacy/kowalczyk-chcieli-mnie-zdyskwalifikowac,1,3180153,wiadomosc.html Edytowane 20 Luty 2010 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Transmisje alpejskich konkurencji Jak się Wam podobają okna informacyjne z odczytami podczas transmisji konkurencji alpejskich, bo różnią się od tych które widzimy w PS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Są do bani. Mało informacji to raz i na mniejszym tv niż 42" to ni chuchu nie widać. Jak bym się cofnął do lat 80-tych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Takie amerykańskie gorolskie wynalazki. Nie podobają mi się wcale,są mało czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Najbardziej chyba brakuje informacji o miejscu zawodnika przed drugim przejazdem. Na razie można to było zauważyć tylko przy kombinacji. Jest różnica czasowa, ale informacji o zajmowanym miejscu nie ma. Bardzo daleko są od siebie oddalone dane o zajmowanym o miejscu (jest na początku) od uzyskanego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Są do bani. Mało informacji to raz i na mniejszym tv niż 42" to ni chuchu nie widać. Jak bym się cofnął do lat 80-tych. Pozdrawiam. No to gratuluję, widzisz lepiej ode mnie:D, ja na 42" też nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Ale narty do klasyka to miała posmarowane licho Justyna w wywiadzie, który dziś czytałem na jednym z portali stwierdziła, że narty w klasyku były świetnie posmarowane do podjazdów, a troszkę gorzej do zjazdów. Narty do łyżwy były idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Justyna Kowalczyk po zajęciu trzeciego miejsca w biegu łączonym znalazła się w gronie dziesięciu multimedalistów igrzysk w Vancouver. Wcześniej była druga w sprincie. Do tej pory trzema medalami - dwoma złotymi i brązowym - może się pochwalić jedynie norweska biegaczka Marit Bjoergen. Pozostała dziewiątka zdobyła po dwa krążki. Lista multimedalistów: mężczyźni Aksel Lund Svindal (Norwegia), narciarstwo alpejskie - 1 złoty, 1 srebrny Emil Hegle Svendsen (Norwegia), biathlon - 1 złoty, 1 srebrny Tae-Bum Mo (Korea Płd.), łyżwiarstwo szybkie - 1 złoty, 1 srebrny Vincent Jay (Francja), biathlon - 1 złoty, 1 brązowy Bode Miller (USA), narciarstwo alpejskie - 1 srebrny, 1 brązowy kobiety Marit Bjoergen (Norwegia), biegi narciarskie - 2 złote, 1 brązowy Magdalena Neuner (Niemcy), biathlon - 1 złoty, 1 srebrny Anastasija Kuzmina (Słowacja), biathlon - 1 złoty, 1 srebrny Julia Mancuso (USA), narciarstwo alpejskie - 2 srebrne Justyna Kowalczyk (Polska), biegi narciarskie - 1 srebrny, 1 brązowy:) źródło PAP/onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Justyna w wywiadzie, który dziś czytałem na jednym z portali stwierdziła, że narty w klasyku były świetnie posmarowane do podjazdów, a troszkę gorzej do zjazdów. Narty do łyżwy były idealne. Bo co to za ptak co własne gniazdo kala:D Może nie źle ale gorzej od konkurentek. Troche biegi oglądam od lat i widać było na zjazdach, że gorzej jej jechały przy klasyku, w łyżwie było ok. A w Liberu jak na mistrza szla miała najlepiej posmarowane co też było widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Po pierwszej serii Małysz jest drugi i traci niewiele do Ammanna - trochę ponad 6 punktów. Oby tak dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi