hotrok Napisano 24 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2008 Chcialbym nabyc narty wymienione w tytule watku. Moje pytanie dotyczy glownie dlugosci. Moje rozmiary: 188cm, 84kg Racetiger RC - najdluzsze jakie spotkalem to 178 Racetiger GS - sa 180 a nawet 185 Wolalbym latwiejsze RC ale nie wiem czy nie sa 178cm za krotkie? Jezeli GS to 180, czy 185? Czy ktos jezdzil na GS-ach, bo RC probowalem, tylko ze za krotkie byly - 173. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2008 A co to za model RC dylemat? Co do długości to jeżeli chcesz je traktować jako gigantki to -10 cm to za krótko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2008 Tiger-y gs 185 pasuja do ciebie najlepiej jezeli chcesz "troche pogigantowac". Tylko wez pod uwage ze volkl sie nie "pierdzieli" z promieniem jak fischer i head w odpowiednikach tylko tam juz lapiesz promien pod 20 metrow. Cwiczylem na Tuxie gs-a 170 cm (chcialem 175 ale akurat nie mieli - mam 173/76) - narta wysmienita, ale jak ja rozpedzisz to trzeba trzymac mocno pod noga. Ale tu to akurat ameryki nie odkrylem, decha jest po to aby ja rozpedzac i mocno trzymac Poza tym wysmienita:D. Wzielem sobie taka na ten sezon do porownan z head-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2008 Dzieki za odzew. Chyba jednak bede szukal dlugosci 185, to nie maja byc allroundy tylko gigantki. Tak sie jeszcze zastanawiam czy 180 by nie oblecialy:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2008 Powiedzialbym tak: jak bedziesz mial na oku 185 to nie "pekaj" na te 5 cm, bo to juz i tak idziesz w gs-ie i tak (zajebiscie madrze mi to wyszlo :D). No chyba ze juz cie sezon zastanie, 185 nie ma a tu nagle wypasna 180 z wiazaniem 6-16 no to moze wtedy lykaj. Jakby co to moze mi odsprzedaz jak juz dobra 185 znajdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2008 Jak sie czujesz na siłach to bierz 185 ja jezdziłem na 180 i było okej ale potwierdzam w 100% to co napisał soku tutaj promien jest spory i to narta którą nie łatwo poskromić ja jak by sie udało ( $ ) to w tym sezonie kupił bym zestawa slalomke i gigante Volkla po zeszło rocznych jazdach byłem baardzo zadowolony ale nie wiem jak z budżetem wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2008 Homek - cisniej sponsorow, cisniej !!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2008 Ja tam twardych nart sie jakos nie boje - swoje waze to i narte docisne. A ze duzy promien - pusty w miare stromy stok, sztruks i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 25 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2008 Ja tam twardych nart sie jakos nie boje - swoje waze to i narte docisne. A ze duzy promien - pusty w miare stromy stok, sztruks i... .........i do Białki w czasie ferii:D:D:D pozdr;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2008 Daj spokoj stary - jak sobie Bialke w ferie przypomne to jeszcze mam nawroty traumy :eek:; To co sie luzowalo to od okolo 18.00 w gore No chyba ze "boczne" stoki orczykowe mozna bylo posmigac, tylko ze takie-owakie pagorki na sanki i inne "mazurki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 .........i do Białki w czasie ferii:D:D:D pozdr;) Taa, wtedy to trzeba być 'gigantem' zeby na jakichkolwiek nartach zjechac, nie mowiac o takich z radiusem 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 Jak mam radzić , to ja bym wybrał GS 185cm i jak jest możliwość bierz serwisową. Napewno będzie dobrze trzymać na lodzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 przy takim wzroście to można by popatrzyć za 190 , też będzie dobrze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2008 TAk, no to jak sobie "zlamiesz" rejsa/marcina to bedziesz mial radius 27 metrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack_2 Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Racetiger GS Dwa sezony już jeżdzę na Racetiger GS Racing 180 cm (czyli sklepowa nie serwisowa). Mam 180 cm/84 kg i mogę jedynie wyrazić zdziwienie stwierdzeniami "sztywna, trudna, trzeba docisnąć" bo ta narta po prostu taka nie jest. Te narty po prostu płyną, a jak masz troche techniki, siły i kodycji to protrafią prowadzić całkiem ciasne skręty, o daleko mniejszym promieniu od katalogowego 19,1m dla tej długości. Bardzo pewnie się prowadzą przy dużej prędkości. Dziś kupiłbym chyba 185 cm. Ale polecam z czystym sumieniem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 a jak masz troche techniki, siły i kodycji to protrafią prowadzić całkiem ciasne skręty no wlasnie jak to masz a jak nie to co? tu wlasnie o te 3 pkt sie rozchodzi:) nie ujmując nikomu tych 3 aspektow tak tylko czysto teoretycznie napisalem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Prowadza sie plynnie, wysmienicie i maja trzymanie ze hej ! Ale doswiadczylem w swoim pryzpadku ze przy ostrym skrecie na wiekszej predkosci wpadala mi w pewne "wibracje" gorna narta i musialem dokonywac korekty obciazenia gora/dol. Jednakze w moim przypadku to moze byc "troche" za malo "masz techniki" niestety Trzeba cwiczyc w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi