juice Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Dasz radę:)Musisz mieć dobre argumenty,jak w polityce i przekonać PRZYSZŁĄ do swoich RACJI;) Tak offtopowo to bylo lepiej zawrzec ten "punkt" w "kontrakcie" przedmalzenskim Jak nie to pozycja negocjacyjna duuuuuuzo gorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 12 cm śniegu na Kasprowym Wierchu 12 cm śniegu na Kasprowym Wierchu Prognozy meteorologów sprawdziły się. Na Kasprowym Wierchu pada śnieg. - Temperatura wynosi w tej chwili minus 5 st. C. i utrzymuje się na tym samym poziomie. Pokrywa śniegu sięga 12 cm i pada nadal - o godz. 8.30 powiedział Tygodnikowi dyżurny obserwator ze stacji meteo na Kasprowym Wierchu. W Zakopanem termometry wskazują plus trzy stopnie. Pada deszcz. Tatry zasłonięte są warstwą chmur. Pojawiają się tylko nieliczne prześwity. Widać, że śnieg padał od około 1200 metrów n.p.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 Gdyby tak PKL zrobiła prezent dla "dzieci" na 1 czerwca,to będę w Zakopanym! :eek: Zgodnie z decyzją Prezesa Zarzadu PKL S.A. w Dniu Dziecka 1 czerwca 2009 roku w godzinach 10:00 - 13:00 dla wszystkich dzieci i opiekunów przejazdy w jedną stronę w cenie 1,00 zł/os. Oferta dotyczy niżej wymienionych osrodków: - KL-T Gubałówka w Zakopanem - KL Butorowy Wierch w Zakopanem - KL-T Góra Parkowa w Krynicy - KL Palenica w Szczawnicy - KL-T Żar w Międzybrodziu Żywieckim :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 12 cm śniegu na Kasprowym Wierchu Prognozy meteorologów sprawdziły się. Na Kasprowym Wierchu pada śnieg. - Temperatura wynosi w tej chwili minus 5 st. C. i utrzymuje się na tym samym poziomie. Pokrywa śniegu sięga 12 cm i pada nadal - o godz. 8.30 powiedział Tygodnikowi dyżurny obserwator ze stacji meteo na Kasprowym Wierchu. W Zakopanem termometry wskazują plus trzy stopnie. Pada deszcz. Tatry zasłonięte są warstwą chmur. Pojawiają się tylko nieliczne prześwity. Widać, że śnieg padał od około 1200 metrów n.p.m. Na Onecie przeczytałem,że tak ma być jeszcze przez tydzień! Tak offtopowo to bylo lepiej zawrzec ten "punkt" w "kontrakcie" przedmalzenskim Jak nie to pozycja negocjacyjna duuuuuuzo gorsza :D Ona już wie,że z nartami nie wygra... Zgodnie z decyzją Prezesa Zarzadu PKL S.A. w Dniu Dziecka 1 czerwca 2009 roku w godzinach 10:00 - 13:00 dla wszystkich dzieci i opiekunów przejazdy w jedną stronę w cenie 1,00 zł/os. Oferta dotyczy niżej wymienionych osrodków: - KL-T Gubałówka w Zakopanem - KL Butorowy Wierch w Zakopanem - KL-T Góra Parkowa w Krynicy - KL Palenica w Szczawnicy - KL-T Żar w Międzybrodziu Żywieckim :) Ale narciarzom prezentu już nie dadzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 Witajcie po przerwie - tydzień temu miałam operację kolana. Niezbyt skomplikowany zabieg, artroskopię z usunięciem zniszczonych fragmentów chrząstki. Dość niespodziewanie się to odbyło - w środę usłyszałam pytanie, czy chcę być operowana w piątek. A że sezon 2009/10 się zbliża, to po co czekać? Pokrajali mnie, co sobie obserwowałam na ekranie z pewnym zaciekawieniem, i już wracam. A śnieg wciąż leży, i jeszcze sypie... Ech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 Witajcie po przerwie - tydzień temu miałam operację kolana. Niezbyt skomplikowany zabieg, artroskopię z usunięciem zniszczonych fragmentów chrząstki. Dość niespodziewanie się to odbyło - w środę usłyszałam pytanie, czy chcę być operowana w piątek. A że sezon 2009/10 się zbliża, to po co czekać? Pokrajali mnie, co sobie obserwowałam na ekranie z pewnym zaciekawieniem, i już wracam. A śnieg wciąż leży, i jeszcze sypie... Ech! Teraz tylko czekać na śnieg,co to te wideoskopowe zabiegi robią,niedługo konowały pujdą na bezrobocie;):DRozumie się,że ja też!! Powrotu szybkiego życzę do pełnej sprawności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 Witajcie po przerwie - tydzień temu miałam operację kolana. Niezbyt skomplikowany zabieg, artroskopię z usunięciem zniszczonych fragmentów chrząstki. Dość niespodziewanie się to odbyło - w środę usłyszałam pytanie, czy chcę być operowana w piątek. A że sezon 2009/10 się zbliża, to po co czekać? Pokrajali mnie, co sobie obserwowałam na ekranie z pewnym zaciekawieniem, i już wracam. A śnieg wciąż leży, i jeszcze sypie... Ech! Życzę,żeby następny sezon wynagrodził Ci te cierpienia! Śnieg sypnął,ale na Kasprowy już narciarzy nie puszczą... Teraz tylko czekać na śnieg,co to te wideoskopowe zabiegi robią,niedługo konowały pujdą na bezrobocie;):DRozumie się,że ja też!! Powrotu szybkiego życzę do pełnej sprawności:) Darek,koniecznie unikaj Onetu!!! Jesteś zbyt wartościowym człowiekiem,żebyś musiał czytać wypociny o "konowałach"!!!W każdym stadzie są czarne owce - jak pisał Misal - to nie znaczy,że należy tworzyć stereotypy,bo komuś na tym zależy,żeby ukryć swoją nieudolność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 : Darek,koniecznie unikaj Onetu!!! Jesteś zbyt wartościowym człowiekiem,żebyś musiał czytać wypociny o "konowałach"!!!W każdym stadzie są czarne owce - jak pisał Misal - to nie znaczy,że należy tworzyć stereotypy,bo komuś na tym zależy,żeby ukryć swoją nieudolność... Johnny/Maćku/jestem już zatwardziały "KONOWAŁ",żeby takie teksty robiły na mnie wrażenie.Jednak uważam,że trochę prawdy w tym jest/nie ukrywam/-w Polsce ochrona zdrowia to fikcja!!,ale to nie błąd pracowników-tylko ustawodawców.Na szczęście mam taką specjalizację,że mogę pracować wszędzie;)-ten Insbruck na razie nie chce anestezjologów w klinice,a to miejsce /z wiadomych przyczyn/najbardziej mi odpowiada.Niemcy,Szwecja itp stoją otworem!!.Ale tu jest moje miejsce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 Johnny/Maćku/jestem już zatwardziały "KONOWAŁ",żeby takie teksty robiły na mnie wrażenie.Jednak uważam,że trochę prawdy w tym jest/nie ukrywam/-w Polsce ochrona zdrowia to fikcja!!,ale to nie błąd pracowników-tylko ustawodawców.Na szczęście mam taką specjalizację,że mogę pracować wszędzie;)-ten Insbruck na razie nie chce anestezjologów w klinice,a to miejsce /z wiadomych przyczyn/najbardziej mi odpowiada.Niemcy,Szwecja itp stoją otworem!!.Ale tu jest moje miejsce!!! Najsmutniejsze jest to,że jak coś,obrywa się nie tym co trzeba! Chyba wielu z nas mogłoby wyjechać,ale powiem jak Ty - tu jest moje miejsce!!! Pracowałem w Niemczech,w Anglii,ale jakoś mnie tam nie ciągnie,mimo zdecydowanie lepszych warunków finansowych/bytowych... Już nie raz myślałem znów wyjechać - mogę podawać orczyk na lodowcu - ale jest coś,czego nie da się "wyplewić":umiłowania własnego kraju,własnych okolic dorastania i.t.d.... a zwłaszcza solidarności - nie raz pomagałem rodakom na obczyźnie i vice versa - potrafimy sobie radzić!Jest power! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Zimowy Dzień Dziecka,widać,że nie jest bezpiecznie;)Może Johnny gdzieś tam śmiga:) http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80291,6664954,Na_Kasprowym_zima_w_pelni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbych Napisano 1 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Warunki na Kitzsteinhorn nieciekawe na ten tydzieńhttp://www.kitzsteinhorn.at/aktuell/wetter.htm W Austrii nie obchodzi się tak Dnia Dziecka jak w Polsce. Są imprezy ale np. prezentów nie ma. Life is Live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbych Napisano 1 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2009 (edytowane) Mapka pogody w Europiehttp://www.zamg.ac.at/fix/sat_anim/Lsat_anim.php No i tak się kotłuje.Dobrze, ze to nie cos takiego:http://www.zamg.ac.at/wetter/sat_bilder/wirbelstuerme/wirbelsturm.php?title=Malaa&file=/fix/wetter/pictures/wirbel/malaa_25mai09_0300_small.gif ze strony:http://www.zamg.ac.at/wetter/sat_bilder/wirbelstuerme/?ts=1243858501 (znajdziecie pod tym linkiem huragany itp. na swiecie)Pozdrawiam Edytowane 1 Czerwiec 2009 przez Zbych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Zimowy Dzień Dziecka,widać,że nie jest bezpiecznie;)Może Johnny gdzieś tam śmiga:) Chciałbym... Pozostało mi tylko oglądanie kamerek internetowych z Kasprowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Jeszcz by pojeździł...Świstak do spania!Ale to już! Obraz z kamerki dzisiaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbych Napisano 6 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2009 KitzsteinhornPada, podsnieża no tak sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Pada, podsnieża no tak sobie No właśnie pada,też obserwuję kamerki i pogodę,nie zapowiada się przyszły tydzień upalny;)Ale dobrze,że śnieg pada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Pozdrawiam wszystkich forumowiczow z Dubrownika, warunki narciarskie tu raczej kiepskie no chyba, ze wodne narty. No i upal , lato sie chyba przelamalo bo w sobote bylo tu dosyc chlodno a co dzien teraz cieplej. Wiec ja z lodowca wskoczylem prosto w Adriatyk - ale aby nie bylo za fajnie to wlasnie wracam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Fajnie Cie nosi po okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Na Kasprowym dosypało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2009 10 m śniegu na lodowcu Kaunertal w Austrii Czy wiecie, że w tym sezonie na lodowcu Kaunertal spadło ponad 10 m śniegu? Nie źle co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 18 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Czy wiecie, że w tym sezonie na lodowcu Kaunertal spadło ponad 10 m śniegu? Nie źle co? Doświadczyłem w czerwcu zimy,ale :(idzie lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2009 (edytowane) Na Moelltalerze przybyło 30 cm śniegu Po przerwie otwarty został lodowiec Moelltaler. Jak było moje zdziwienie, kiedy uzupełniając warunki narciarskie, stwierdziłem, że na lodowcu przybyło śniegu. Pokrywa śniegu na lodowcu dochodzi do 330 cm! Śniegu przybyło na Kitzsteinhornie (teraz jest 322 cm) Z prognoz wynika, że w najbliższych dniach dalej będzie padać!!! W tym roku zima chyba nie zamierza odpuścić , a za dwa tygodnie ... jedziemy na narty!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 21 Czerwiec 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi