obal Napisano 2 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2009 Pewnie malo kto wierzył jak mówiłem że przyjdzie ochłodzenie, a tu masz w Tatrach sypnęło śniegiem! P.S. Eh, mogliby ten przegląd przesunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 3 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2009 Pewnie malo kto wierzył jak mówiłem że przyjdzie ochłodzenie, a tu masz w Tatrach sypnęło śniegiem! P.S. Eh, mogliby ten przegląd przesunąć ee... ja wierzyłem wczoraj Chopok - temperatury super, w nocy na minusie, rano w okolicach zera, do 12-tej dało się jeździć po lekko zmrożonym śniegu, potem lekko puszczało, od 14 puściło już na całego i na górze też ciężki mokry śnieg.Słońce od rana do 14-tej potem się zachmurzyło i ponownie wyszło jak zjeżdżaliśmy na parking tj.ok 15:45 Ogólnie pustki, większość polskich rejestracji zjeżdżała do Tatralandii.Najwięcej ludzi jeździło pod 2-os. krzesłem tj. po jego lewej stronie,pod nim i po jego prawej stronie Trochę wychodzi kosodrzewina ale do trawersu -FIS ok.Trasy takie jakie zostawiliśmy w poprzedni weekend tj. nie ratrakowane -oczywiście, ale tego się spodziewałem i większość osób które tutaj przyjechały także .Z czynnych punktów gastronomicznych to można polecić Lukową bo w Snackbarze przy 6-os. krześle już tylko kawa. Czynna była chyba także Kamienna Chata ale tam nie dotarliśmy.Generalnie b.udany wyjazd - jak ktoś chce się poślizgać na śniegu to Chopok będzie działał w przyszły weekend- śnieg będzie bo ma się trochę jeszcze ochłodzić, warunki to zależy co kto lubi- na pewno na sztruks nie ma co liczyć.pozdrawiam TorresP.S.-kilka zdjęć - na razie tylko z komórki-potem postaram wrzucić z aparatu.[ATTACH]575[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2009 Na www.holidayinfo.sk, o Łomnicy stoi tak: Działanie: w eksploatacji Wysokość n.p.m.: 1751 - 2189 m Temperatura: -1.3 °C Infolinka: 00421 (0)903 11 22 00 V Lomnickom sedle sa stále lyžuje - podmienky veľmi dobré, 170 cm snehu. Aktuálne info o prevádzke lanoviek: 0903 11 22 00. Hmmm, brzmi nieźle. Nie wiem, czy akurat mnie to dotyczy, ale może warto rozważyć? Wiele dalej niż Kasprowy nie jest, a i do Kuźnic nie trzeba się dostawać. Mam zdjęcia z dołu i na 150mm 3/4 (czyli całkiem niezłe powiększenie) wygląda super. Natomiast to sam stok. A problem ze śniegiem zawsze mają na końcowym odcinku przy dojeździe z góry do stacji krzesełka... i tego nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2009 Będzie padał śnieg Według prognozy pogody na najbliższe dni czeka nas mocne ochłodzenie i ... opady śniegu (oczywiście wysoko w górach, ale zawsze) W najbliższy weekend w nocy temperatura może spaść do 2C, a w górach poniżej zera i może padać śnieg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2009 A dla zainteresowanych pogodą w tym momencie : http://www.sat24.com/frame.php?html=homepage http://www.blids.de/ - widać co dzisiaj czeka zachód naszego pięknego kraju http://www.meteox.com/gmapstatic.aspx?zoom=6&type=zoom&x=459&y=189 i tu także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 26 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2009 Jacek wiesz jak sie nazywo żganie psa w budzie patykiem? Tak , tak nazywa się nażyranie, i ja sie własnie tak teraz czuję jak ten pies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2009 Dziś patrzyłem na kamerki z Kasprowego... na upartego jeszcze by pojeździł! Jakby jeszcze solidnie dosypało,to PKL powinien dzieciom(tym małaym i... dużym) zrobić prezent na pierwszego czerwca i otworzyć choć jedną traskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2009 W Alpach sypie! Temperatura spadł znowu poniżej zera. Na Kitzsteinhornie jest jeszcze 303 cm śniegu PS ... a Polskie Dni coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2009 Właśnie siedzę nad pogodą w Alpach od 2 dni i patrzę, może w sobotę albo w niedzielę zaczne jeździc na lodowcu Stubai i mogą być warunki zimowe - i to niestety też te kiepskie zimowe z mgłą i opadami. Ruszam w piątek lub w sobotę rano - jutro decyzja po zaznajomieniu sie z meteo. Niestety nie mam wyboru i do tego malo czasu 3-4 dni na miejscu. Będzie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Właśnie siedzę nad pogodą w Alpach od 2 dni i patrzę, może w sobotę albo w niedzielę zaczne jeździc na lodowcu Stubai i mogą być warunki zimowe - i to niestety też te kiepskie zimowe z mgłą i opadami. Ruszam w piątek lub w sobotę rano - jutro decyzja po zaznajomieniu sie z meteo. Niestety nie mam wyboru i do tego malo czasu 3-4 dni na miejscu. Będzie dobrze:) zalicz jeden zjazd z mysla o mnie ... pojezdzilo by sie jeszcze choc ciut ciut ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Właśnie siedzę nad pogodą w Alpach od 2 dni i patrzę, może w sobotę albo w niedzielę zaczne jeździc na lodowcu Stubai i mogą być warunki zimowe - i to niestety też te kiepskie zimowe z mgłą i opadami. Ruszam w piątek lub w sobotę rano - jutro decyzja po zaznajomieniu sie z meteo. Niestety nie mam wyboru i do tego malo czasu 3-4 dni na miejscu. Będzie dobrze:) Też obserwuję,trochę mi żal ,że w tym roku nie mogę być na "Polskich Dniach" w Kaprun,sezon mam zamiar zakończyć na Tux-ie w czerwcu.Ale w przyszłym roku/oczywiście jak się coś nie zmieni/będę na pewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Właśnie siedzę nad pogodą w Alpach od 2 dni i patrzę, może w sobotę albo w niedzielę zaczne jeździc na lodowcu Stubai i mogą być warunki zimowe - i to niestety też te kiepskie zimowe z mgłą i opadami. Ruszam w piątek lub w sobotę rano - jutro decyzja po zaznajomieniu sie z meteo. Niestety nie mam wyboru i do tego malo czasu 3-4 dni na miejscu. Będzie dobrze:) Też obserwuję,trochę mi żal ,że w tym roku nie mogę być na "Polskich Dniach" w Kaprun,sezon mam zamiar zakończyć na Tux-ie w czerwcu.Ale w przyszłym roku/oczywiście jak się coś nie zmieni/będę na pewno:) Ech... chciałbym jeszcze coś planować w tym sezonie... Może przyszły będzie bardziej "wypasiony"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Ech... chciałbym jeszcze coś planować w tym sezonie... Może przyszły będzie bardziej "wypasiony"? Będzie,jak jeszcze będą lodowce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 No wlaśnie - mieliśmy ruszać jutro rano ale sie przesunęło z przyczyn zdrowotno-organizacyjnych na sobotę, 4 dni na miejscu bo w czwartek wieczorem musimy być ju z tu. Pogoda teraz tam jest marcowa (w odmianie garncowej). Szkoda, że nie jedziemy jutro bo meteo na sobotę wygląda najlepiej. W niedzielę za to moze być trochę świeżego śniegu i ogólnie codziennie coś ma padać i chmury. Patrząc optymistycznie czyli przez szklankę pełną do połowy to bedzie dosyc chłodno przez co da sie pojeździć calodniowo w sprzyjających warunkach i po w miarę twardym stoku. Patrząc pesymistycznie : mgła, chmury, mżawka. Na razie idę szykować sprzęt bo mam narty ciekawe do pojeżdrzenia tylko je sobie do butów muszę "przypasowac". Mam nadzieję, że pogoda da pojeździć to i relacyjkę skrobnę, no i narty testowane opiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Ech... chciałbym jeszcze coś planować w tym sezonie... Może przyszły będzie bardziej "wypasiony"? Johnny jak twoja przyszła żona naprawdę podziela twoją/naszą pasję to możesz być dobrej mysli:) , ale jeśli nie:o , to lepszych sezonów możesz nie mieć przez dłuuuuuuższy okres czasu:eek: życzę Ci oczywiście tego pierwszego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 No wlaśnie - mieliśmy ruszać jutro rano ale sie przesunęło z przyczyn zdrowotno-organizacyjnych na sobotę, 4 dni na miejscu bo w czwartek wieczorem musimy być ju z tu. Pogoda teraz tam jest marcowa (w odmianie garncowej). Szkoda, że nie jedziemy jutro bo meteo na sobotę wygląda najlepiej. W niedzielę za to moze być trochę świeżego śniegu i ogólnie codziennie coś ma padać i chmury. Patrząc optymistycznie czyli przez szklankę pełną do połowy to bedzie dosyc chłodno przez co da sie pojeździć calodniowo w sprzyjających warunkach i po w miarę twardym stoku. Patrząc pesymistycznie : mgła, chmury, mżawka. Na razie idę szykować sprzęt bo mam narty ciekawe do pojeżdrzenia tylko je sobie do butów muszę "przypasowac". Mam nadzieję, że pogoda da pojeździć to i relacyjkę skrobnę, no i narty testowane opiszę. Michał przygotuj się na wszystko:rolleyes:Najlepiej,żeby było dużo śniegu,lampa to dodtek do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Johnny jak twoja przyszła żona naprawdę podziela twoją/naszą pasję to możesz być dobrej mysli:) , ale jeśli nie:o , to lepszych sezonów możesz nie mieć przez dłuuuuuuższy okres czasu:eek: życzę Ci oczywiście tego pierwszego:D Wciągam ją powoli,ale jeszcze nie załapała na całego ,oby wyszło! :eek: Powoli do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Ale po co Ty lecisz w Alpy;) skoro jutro w Tatrach zima, a na dole śnieg z deszczem i ok 0 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Wciągam ją powoli,ale jeszcze nie załapała na całego ,oby wyszło! :eek: Powoli do przodu... Dasz radę:)Musisz mieć dobre argumenty,jak w polityce i przekonać PRZYSZŁĄ do swoich RACJI;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Będzie,jak jeszcze będą lodowce;) Patrząc na tegoroczne opady i zimę,nie powinny się stopić. Podobno ma przyjść oziębienie klimatu w naszym regionie(wielu minie skarci) - oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Ale po co Ty lecisz w Alpy;) skoro jutro w Tatrach zima, a na dole śnieg z deszczem i ok 0 stopni. Bo W Tatrach narciarze nie są mile widziani;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Kitzsteinhorn dziś... niski pułap chmur... czynne tylko 2 trasy, jakiś udający padanie śnieg.... ludzi trzeba było szukać ... teraz w Kaprun pada deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Patrząc na tegoroczne opady i zimę,nie powinny się stopić. Podobno ma przyjść oziębienie klimatu w naszym regionie(wielu minie skarci) - oby! Omijając temat klimatu,to jednak lodowce w Alpach topnieją i robią się coraz mniejsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Ale po co Ty lecisz w Alpy;) skoro jutro w Tatrach zima, a na dole śnieg z deszczem i ok 0 stopni. Gdyby tak PKL zrobiła prezent dla "dzieci" na 1 czerwca,to będę w Zakopanym! Omijając temat klimatu,to jednak lodowce w Alpach topnieją i robią się coraz mniejsze;) Nawet nie chcę myśleć,że mi stopnieją,zanim się wybiorę! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2009 Nawet nie chcę myśleć,że mi stopnieją,zanim się wybiorę! :eek: Nie ,tak żle chyba nie będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi