Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Warunki narciarskie 08/09

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

dojazd::D albo raczej :mad::mad: ale mi to nie przeszkadzało, do godz.10.30 na bieżąco do krzesła potem kolejka na 5-7min trasa do 10 idealna, potem bardzo dobra do 11.30 później już tylko dobra ale przed 13 przez środek pokazało się trochę lodu :D zrobiło się tam pusto i narty fajnie trzymały , wyjazd: tragedia :mad::mad::mad:, 1godz żeby wyjechać od wyciągu do skrzyżowania:eek:, potem już poszło łatwo

jutro powtórka ale jeszcze szybciej tak żeby być przed 9 gotowy przy krześle

Prawdopodobnie jutro tam pojadę z całą ekipą. :) Po raz pierwszy,jeszcze tam nie byłem. :)

Spotkanie w isteblej hehe ja się wybieram właśnie albo tam albo do Brennej .. się okaże ile aut będzie jechało ze strony śląska i gdzie będą skręcać ;)

Swoja drogą ma ten ośrodek jakieś www bo nie raz szukałem info o cenach i warunkach i nic..

Spotkanie w isteblej hehe ja się wybieram właśnie albo tam albo do Brennej .. się okaże ile aut będzie jechało ze strony śląska i gdzie będą skręcać ;)

Swoja drogą ma ten ośrodek jakieś www bo nie raz szukałem info o cenach i warunkach i nic..

strone ma ale taką ubogą :Dhttp://www.istebna.org/ ceny za pół dnia od 9 do 13 35zł do 17 50zł tylko jak po 17 wyjechać z tej istebnej:eek:

ja jutro będę poznać mnie łatwo :D (żółta kurtka i kask z awatara) :D

http://www.nanarty.info/index.php?option=com_content&view=article&id=373%3Azagron&catid=6%3Alskie&Itemid=183 - takie coś znalazłem. :)

To może już tam zrobimy zlot skionline.pl? :rolleyes::D

a czy to tam w Istebnej to sławetne krzesełko?!:D ubierzcie sie ciepło:D

Weźmiemy flachę... :D

Wisła- Nowa osada

Wisła- Nowa Osada.

Jako, że ciut żem się podkurował, pomyślałem więci o narciarstwie.

5:30 budzik

6:00 wygrzebanie się z łóżka

6:45 chwila grozy - autko dopiero za drugim razem załapało ufff

6:46 kuwa ale zimno !!! -13 ...o shit ...

6:50 zapakowany i jazda

8:30 Wisła - Nowa Osada. Dalej zimno ale za to stok ....mniam...

Cudownie płaściutko, cudownie wyratrakowane. Pomyślałem: eeee ale to chyba nie Polska???Warunki przecudowne. Zero lodu. Twardo i trzymająco :)

9:00 start

I tak do 13 pojeździłem... jako, że brak kondycji to zjechałem z 10 razy i do dom.

Ale warunki niesamowite !!

Niedziela na mosornym

Mosorny dzien trzeci :)

- wstaje rano a to co wiedze ?? AUTA NAM NIE ZASYPAŁO !!! /co bylo nowoscia dnia/

- zajezdzamy na parking i co widze ?? tlum taki ze mozg sie lasuje !!! ale za to sztruksik zmrozony ze hoho !!

- wyjezdzamy kanapa na góre i dech zapiera !!! dla tych widokow warto zyc !!!

ogolnie mosorny ocenami wzorowo:

- parking bezpłatny

- dobra przepustowosc wyciagu

- swietie przygotowana trasa, twarda wyratrakowana niezaleznie od tego czy lampa była czy walilo sniegiem z nieba :)

- jest co zjesc /choc nie tanio/

w galerii mojej kilka fotek z weekendu

Wisła- Nowa Osada.

I tak do 13 pojeździłem... jako, że brak kondycji to zjechałem z 10 razy i do dom.

chyba az takiego strasznego braku kondycji po tej chorobie to nie masz.chyba że na jakimś dopalaczu?!:Dtypu rosołek

A czy ktoś się może wybiera na Kasprowy we wtorek?!

Edytowane przez KDZ

Gość berry

Katschberg...

od dwóch dni naprzemiennie, śnieg, słońce, chmury...

Jakaś posucha, bo są momenty, że w zasiegu wzroku nie ma nikogo... znaczy, mało ludzi...

Czasem odnoszę wrażenie, że przydałaby się jakaś akcja promująca korzystanie z usług instruktorskich przez naszych rodaków...

Dlaczego ?

W zeszłym roku (stąd wziął się pomysł tego co robię dziś) kilkanaście razy zwoziłem na kijach naszych rodaków, ponieważ nie potrafiąc zjechać schodzili w butach narciarskich w dół kilkukilometrowego stoku, z nartami w rękach, bo "jest stromo", a język niemiecki do najlepiej znanych przez nas języków nie należy...

W zeszłym roku to byli głównie dorośli ludzie.. Pal licho... Dorośli mają tą przewagę nad dziećmi, że decydują sami za siebie...

Dziś jeżdżąc po czarnej trasie w Katschbergu z 6 letnią Polą (nota bene byliśmy na stoku serwisem pomocy narciarskiej ?najbardziej spektakularne :D było zatrzymanie Niemki, która zdążyła po wywrotce przejechać prawie 300 metrów głową w dół/, bo orzeł siał się gęsto:D, a Pola pod względem techniki jazdy mieści się raczej w czołówce stokowej) zobaczyliśmy w pewnym momencie jak pewien Pan wiezie między nogami małe dziecko, które najwyraźniej bardzo się boi... Zjeżdżając z góry spotkaliśmy ich niemal w tym samym miejscu... Sytuacja powtórzyła się jeszcze 3 razy... Dopiero kiedy zobaczyliśmy, że Pan zdjął narty sobie i dziecku i oboje zamierzają rozpocząć wędrówkę "na nogach" (a zostało im jeszcze ...set metrów po dużej stromiźnie), a przy tym nachyleniu po każdym kroku następował ślizg :D, podjechaliśmy z Polą i po angielsku zaproponowaliśmy pomoc. Wówczas dopiero okazało się, że my rodacy :D, a chłopczyk jest pierwszy dzień na nartach... Zwiozłem małego na dół i zaproponowałem Panu, żeby może wynajął w miejscowej szkółce instruktora, ale odpowiedź nie była jakaś entuzjastyczna, więc nie sądzę, żeby rzecz miała w najbliższym czasie miejsce.

I tu właśnie żal mi dzieci... Takie wydarzenia nie nastrajają optymistycznie na przyszłe nartowanie dzieciaka...

Jeśli Pan spotkany na stoku, to jakiś nieznany mi forumowicz, to proszę, żeby nie brał do siebie mojej tu pisaniny...

Użyłem tego wydarzenia jedynie jako przykładu na zobrazowanie pewnego rodzaju - brak mi słowa - trendu... Ze "sami sobie poradzimy"...

Nie jest to pierwsze dziecko spotkane przeze mnie w sytuacji dla niego dość ekstremalnej...

Trochę mi się off top zrobił z pogody, ale musiałem :D

dzisiaj dojazd i wyjazd bez porównania droga odgarnięta , trasa z rana idealnie prawie sztruksik ale twardo i w miare równo, -15 na dzień dobry a potem coraz cieplej, ludzi podobnie jak w sobote, pogoda dzisiaj idaelna :D

Potwierdzam,pogoda idealna! :) Jeśli się nie mylę,widziałem Cię tylko raz z krzesełka,ten kask z listkiem-nieźle sunąłeś. :rolleyes: Później próbowałem Cię wypatrzyć w tłumie oczekujących do wyciągu(tam normalna dzicz! :eek: ),ale się nie udało.Później jeszcze kolega wypatrzył grupkę z naklejkami skionline.pl i... na tym koniec.Ale do rzeczy!Kolejka koło południa masakryczna,trzeba było swoje odstać.Krzesełko fajne,ale niezbyt szybkie i do tego ten start-krzesełko potrafiło już po "zamknięciu" przycierać o podłoże i sporo ludzi gubiło narty! :eek: Stok bardzo dobrze przygotowany,nawet o 17.00 trudno było mówić o muldach!Parking bezpłatny,toalety też-kolejny plusik! :) Karnet od 9.00 do 17.00 pięć dych,jak dla mnie bardzo rozsądna cena! :)

No i dojazd... :eek: Od strony Żywca tragedia!Zjeżdżając z "czerwonej" drogi trafiamy no coś,co tylko ją przypomina.Owszem,jest odśnieżona,ale jest spora warstwa lodu i tak nierówna,że nie ma szans się rozpędzić.Ale to jeszcze nic,jakoś dojechaliśmy... Zaczynamy odwrót,zjeżdżamy na tą samą drogę,a tu nagle korek,jakoś dziwnie poustawiane auta i stoimy.Co się okazało?Jakaś ciućma stanęła w połowie podjazdu i już ruszyć nie umiała,nie mówiąc już o stylu cofania! :eek: Totalny chaos,wreszcie ruszamy... a raczej próbujemy... W tym miejscu bez szans ruszyć,nawet z "pchaczami"!Odwrót,jedziemy dalszą drogą,tam nie lepiej,ale przynajmniej nikt nas nie blokuję.Co podjazd rozpęd i z czuciem,bo inaczej trza będzie szukać noclegu!A ile pensjonatów po drodze... :D Udało się,ale niezły horror!