wojtekk100 Napisano 26 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2008 TOPR podaje: Mamy bardzo zimowy koniec lata w Tatrach. Na Kasprowym ponad 50 cm śniegu, ujemne temperatury. Śnieg leży już od wysokości 1100 m. Dawno już nie było tak głębokiego i długiego załamania pogody. Leje i Sypie już prawie cały tydzień. W związku z dużą ilością śniegu, który nie jest związany z podłożem w dniu 20.09. TOPR ogłosił I stopień zagrożenia lawinowego, czego nie czynił o tak wczesnej porze już dawno. Oczywiście, to nie warunki narciarskie. Ale niespotykany chłodek, to już coś . Nie piszę dalej, żeby nie zapeszyć... No to bierzemy starszy sprzęt i śmigamy:D Jeździł ktos kiedyś w Polsce we wrześniu na nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2008 No to bierzemy starszy sprzęt i śmigamy:D Jeździł ktos kiedyś w Polsce we wrześniu na nartach? W listopadzie najwcześniej na działajacym już wyciągu I to nie w Tatrach a na Pilsku Wysmienite warunki na gorze były ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Idzie zima!!! Indianie zbierają chrust, niedźwidzie już śpią, a w Ustroniu i Wiśle wyciągnięto już armaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 27 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Ten śnieg nie jest związany z podłożem, nie nadaje się do jazdy i pewnie szybko go szlag trafi. Ale październik za pasem, przy chłodkach może sezon się zacznie wcześniej? Dwa ostatnie listopady zaczynałam już na deskach (około 10), a w kronikach tatrzańskich odnotowano jazdę w październiku, co prawda, dawno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80829,5744111.html Patrzcie na 6 zdjęcie. Albo mu się nartka wypięła albo freeheel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80829,5744111.html Patrzcie na 6 zdjęcie. Albo mu się nartka wypięła albo freeheel To pewnie Gąsior, mistrz 'luźnej pięty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 30 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2008 O żeszzzzz!!!!!! Niemożliwe! W pysk! No, no.... Ja ... (nie mogę)! Jakie są jeszcze cenzuralne wykrzykniki? Czy to wytrzyma do weekendu?! Bo podobno na Goryczkowej bez kamieni do "patelni", a dalej trza uważać (do dolnej, było, nie było, stacji...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 1 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2008 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80829,5744111.html Patrzcie na 6 zdjęcie. Albo mu się nartka wypięła albo freeheel a moze chciał zrobic backflipa jak na deskorolce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość scatman_wawa Napisano 1 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2008 Po powrocie z Molltala zapewniam Was że jest śnieg i można pojeździć. http://skionline.pl/forum/gallery/browseimages.php?do=member&imageuser=2889 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 1 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2008 Ja wiem, że w innym wątku domagałem się relacji z Twojego wyjazdu. Ale jakbyś cós napisał słowami to by tak nie wzbudzało zazdrości i tęsknoty za górami jak te zdjęcia. I żeby mi to było przedostatni raz:D:D:D O jest już relacja więc drugie zdanie odwołuję, ale z tymi zdjęciami to i tak przegiąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 3 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 (edytowane) W Alpach opady śniegu poniżej 2000m.:D:D:D:D http://summer.skigastein.com/wetter/live_webcams/ Albo tu: http://ext.soelden.com/livecams/livecam3_r.gif_shot.jpg Edytowane 3 Październik 2008 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 W Alpach opady śniegu poniżej 2000m.:D:D:D:D http://summer.skigastein.com/wetter/live_webcams/ To masz złe informacje, bo śnieg pada już od 1500 m:D, z prognoz na kilka dni wynika że to jednak nie jest jeszcze ten właściwy atak zimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 To masz złe informacje, bo śnieg pada już od 1500 m:D, z prognoz na kilka dni wynika że to jednak nie jest jeszcze ten właściwy atak zimy... Napisał ,że poniżej 2000 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Napisał ,że poniżej 2000 metrów. No wiem, ale po niżej to jest 1999, a 1500 już nie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 No wiem, ale po niżej to jest 1999, a 1500 już nie:D to 1500 jest powyzej 2000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 to 1500 jest powyzej 2000 ? Myślę, że to już trzeba pozostawić SB do wytłumaczenia co miał na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 No wiem, ale po niżej to jest 1999, a 1500 już nie:D hmmm.......SB cos w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 to tak jak z tymi plusami : są plusy dodatnie i plusy ujemne czyli 1500 nie zawsze musi być mniejsze od 2000:eek: , kwestia podejścia do tematu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 to tak jak z tymi plusami : są plusy dodatnie i plusy ujemne czyli 1500 nie zawsze musi być mniejsze od 2000:eek: , kwestia podejścia do tematu:D Księgowość też może być kreatywna SB może księgowy to Twoja druga natura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Kilka minut temu dzwonił Koleszka, nartuje na Hintertuxie. W nocy spadło na lodowcu 40 cm śniegu. Mało tego wybrał się na letnich oponach, a dolina w Madseit również zasypana i poniżej zera.:eek::eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 (edytowane) No to mamy pierwszy atak zimy na południu Europy,w Hiszpani śnieg,w Włoszech odśnieżją autostradę,a na lodowcach niezły mróz-tak trzymać.. Edytowane 4 Październik 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Fajnie, ale niestety zapowiadają odwilż Myślę, że powyżej 2000 m śnieg się utrzyma. Mamy w końcu pażdziernik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Fajnie, ale niestety zapowiadają odwilż Myślę, że powyżej 2000 m śnieg się utrzyma. Mamy w końcu pażdziernik. witam po tygodniu pauzy- wiem fajnie bylo jak mnie tu ine byo:D ale no mowisz w koncu październik a ja na krecie mialem po 35 stopni...a mialo być po 25 takze jeszcze niewiadomo co bedzie, ale no oby sie utrzymalo bo jak nie to dubai ski center trzeba będzie jechac:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 witam po tygodniu pauzy- wiem fajnie bylo jak mnie tu ine byo:D ale no mowisz w koncu październik a ja na krecie mialem po 35 stopni...a mialo być po 25 takze jeszcze niewiadomo co bedzie, ale no oby sie utrzymalo bo jak nie to dubai ski center trzeba będzie jechac:d Bede miał miedzyladowanie w Dubaiu w listopadzie Jesli jest gdzies kolo lotniska ta hala to zrobie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 4 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2008 Hale widac z daleka. Mam nadzieje zagoscic w niej w nast. roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi