Gość berry Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 robić mi tam chłopaki pogodę,robić żeby mi na sobote i cały przyszły tydzień było OK sie robi... sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Warunki w Szczyrku a dokładnie na Golgocie jak na ta pogodę i temperature dobre. wiadomo nie ma miodu -śnieg jak cukier:) troche wolny,ale po ratraku jeździło sie fajnie. ludzi jak na lekarstwo.jakoś nie widać tych ferii ludzie chyba w Alpach jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Warunki w Szczyrku a dokładnie na Golgocie jak na ta pogodę i temperature dobre. wiadomo nie ma miodu -śnieg jak cukier:) troche wolny,ale po ratraku jeździło sie fajnie. ludzi jak na lekarstwo.jakoś nie widać tych ferii ludzie chyba w Alpach jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma:) potwierdzam... Alpy stoja polskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Warunki w Szczyrku a dokładnie na Golgocie jak na ta pogodę i temperature dobre. wiadomo nie ma miodu -śnieg jak cukier:) troche wolny,ale po ratraku jeździło sie fajnie. ludzi jak na lekarstwo.jakoś nie widać tych ferii ludzie chyba w Alpach jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma:) No to bardzo się cieszę! Może w weekend też tłoku nie będzie? Choć to raczej pobożne życzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 potwierdzam... Alpy stoja polskim To mi nic a nic nie przeszkadza. Ale nie daj boże jakby mi się tam jakieś kolejki tworzyły. Wtedy wracam sprzęt sprzedaje ... no co na szachy wystarczy . A w kolejkach stoł nie bede,...nie bede i jus.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Dziś mimo %^^&ej pogody potrenowalismy w Strzyżowie. warunki jak dla mnie baardzo dobre mrozu nie ma od tygodnia a na stoku zero przetarć nasypane porządnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 To mi nic a nic nie przeszkadza. Ale nie daj boże jakby mi się tam jakieś kolejki tworzyły. Wtedy wracam sprzęt sprzedaje ... no co na szachy wystarczy . A w kolejkach stoł nie bede,...nie bede i jus.:eek: Pozostają jeszcze turówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Może ktoś wie jak jest w Zawoji - jedę tam w sobotę na kulig i nie wiem czy brać sprzęt ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Tradycyjnie jak co czwartek odwiedzilem Laskowa-Kamionna. Warunki jak na odwilz bardzo dobre. Stok w miare twardy, a po 18 to juz twardy (temp. spadla ponizej zera). Zadnych przetarc, sporo nawet jeszcze naturalnego sniegu poza trasa. No i co najwazniejsze praktycznie pusty stok. Gdyby nie mgla to warunki wrecz wysmienite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Ja czwartkowy wieczór spędziłem w Białce na Kotelnicy i po przeczytaniu relacji Hotroka teraz pluję sobie w brodę Ludzi kupa, choć jako takich kolejek do wyciągów nie było, szło na bieżąco i to w zasadzie jedyny plus. Stok miękki, śnieg breja, mokry i wolny, muldy praktycznie na całej długości szóstki, o trasie FIS i tej nowej z nr 13 nawet nie wspomnę :eek:. Ostatecznie po prawie godzinnym rekonesansie stwierdziłem że chyba najlepiej pod 6-stką i tam się trochę pomęczyłem, tak pomęczyłem, bo jazdą nie można tego było nazwać. Zagęszczenie początkujących narciarzy ogromne, średnio co 20 metrów ktoś leżał i zbierał porozrzucane zabawki ze stoku, dopero po 21-szej zrobiło się trochę luźniej, ale i tak nie dało się swobodnie jeździć. Do tego wszystkiego mgła!! Widoczność na max 30 mertów. Dodatkowo mgła osadzała się na goglach i podczas jazdy trzeba było kombinować z przecieraniem szybki . A w połączeniu z i tak już ograniczoną widocznością, muldami i slalomem pomiędzy wywrotowcami, nie było to komfortowe. Na wieczorne wypady zdecydowanie lepsza Laskowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Oj Michal, zamiast fajnie w Laskowej posmigac to Ci sie kurortow podhalanskich zachcialo:p Z wymienionych przez Ciebie szeregu 'atrakcji' w Laskowej to tylko mgla byla;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 To chyba trochę moja wina;) - Michał dzwonił, aby zasięgnąć języka o Podhalu i chyba wywnioskował, że jest w miarę (choć mówiłem, że nawet psa z domu nie chciałoby się wygnać). No, ale prawdziwemu narciarzowi, i tak to nie przeszkodziło - szacuneczek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Lungau słoneczko mrozik i WIEJE... ludzi tez jakos wywialo pozdrawiam przy okazji miłośników czapeczek wolności i wentylacji byliby wniebowzięci bez kijkow ciezko się doczlapac do orczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 U mnie za oknem 9 stopni słoneczko i bezchmurne niebo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Może ktoś wie jak jest w Zawoji - jedę tam w sobotę na kulig i nie wiem czy brać sprzęt ??? Brać oczywiście ,że brać Sprzęt na kulig nie zajmuje dużo miejsca To tylko kieliszek ,ale pamiętaj żeby był z grubego szkła :D:D Na kuligach cuda się dzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poor Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 (edytowane) cześć, wczoraj byłem na veczerne lyżowanie , na VR, ludzi 0, dosłownie kilka aut na parkingu. temperatura na dole jakies +1 na górze moze koło 0. trasa b. dobrze przygotowana (ta przy krześle- tylko tam świecą) jedynie na ostatnim odcinku ( nazwijmy to ścianka) snieg ciezki i konkretnie mokry i w jednym miejscu male przetarcie. Generalnie warunki b. dobre, na przykład w porownaniu ze Szczyrkiem ( byłem w niedziele). Ale jak mróz niezetnie to szybko sie skończy jazda. pozdr! Edytowane 23 Styczeń 2009 przez poor gramatyka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Zima wrocila do Bad... znaczy temperatury wreszcie ujemne, a odczuwalne z powodu wiatru jeszcze ujemniejsze ... Od jutra relacje z Nassfeld.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Zima wrocila do Bad... znaczy temperatury wreszcie ujemne, a odczuwalne z powodu wiatru jeszcze ujemniejsze ... Od jutra relacje z Nassfeld.. Od jutra sprawdzam to osobiście na miejscu :D:D. Dzięki berry za MMs-a ,choć przez pośrednika ,ale widoczek z tamtych stron zawsze jest miły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Od jutra sprawdzam to osobiście na miejscu :D:D. Dzięki berry za MMs-a ,choć przez pośrednika ,ale widoczek z tamtych stron zawsze jest miły. tylko zaraz po zdjeciu przyszly chmury ... ale ogolnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 24 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 grossarl/dorfgastein warunki znakomite dol -6 pełna lampa zyc nie umierać jutro bad gastein pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateoDG Napisano 24 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 Witam Wszytskich Mam pytanie, gdzie polecieli byscie aby wybrać sie na narty zeby nauczyć sie jeździć ???? gdzieś na ślasku w Tą niedziele. zeby były dobre warunki miałem jechac do szczyrku ale jak patzre za okno to sam nie wiem czy tam jest jeszcze snieg. prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 (edytowane) Harenda Po wczorajszych i nocnych opadach deszczu, halnym i dodatniej temperaturze w Zakopcu nastąpiła mała panika:D feriowiczów i korek na zakopiance jest już od McDonalds:eek: - wszystkie chcą uciec od razu! Także z niejaką obawą dałem się ponieść wenie:) dzisiaj rano i poleciałem na Harendę. Obok mnie było jeszcze paru kursowiczów ze Szkoły Narciarskiej Mietka Berezika (polecam) i drużyna speedway Unii Tarnów pod wodzą wielkiej postaci żużla w Polsce Romana Jankowskiego. Miło powspominaliśmy stare czasy walki w Częstochowie, kiedy Roman Jankowski urywał nam punkty, słynąc z atomowych startów:D. Całkiem dobrze chłopaki radzą sobie też na nartach i snowboardach, ale to u nich normalne. Sławek Drabik (Indywidualny Mistrz Polski i Drużynowy Mistrz Świata), jak zjeżdża na desce, to po prostu strach patrzeć eek:. No ale do rzeczy - warunki dobre ze wskazaniem na bardzo dobre, bacząc na pogodę w nocy (deszcz i dodatnia temp); Śnieg miejscami zmienił kolorek na żółtawy i są też miejscowe przetarcia, ale są też całe połacie bardzo dobrze utrzymanego stoku i dość twardego. Jazda slalomowa bardzo wymagająca - jak już pisałem Harenda zdecydowanie powinna znaleźć się w naszym rankingu trudnych stoków i to na samej górze. No i ten współczynnik jakości jazdy (10 w skali trudności) do ceny 35 zł (za 3 godz. Karnet) i ilości zjazdów (w moim przypadku 14 razy w 2 godziny) daje kwotę 2,5 zł za zjazd - to tak chyba już gdzie indziej niema. A przecież ktoś przyjezdny zrobiłby tych zjazdów znacznie więcej. Ale to tak mi się pomyślało jeżdżąc na krześle samemu:). Od godziny 11 tej zaczął padać śnieg, tak więc głowy do góry - zima powraca! Z narciarskim pozdrowieniem:) Edytowane 24 Styczeń 2009 przez Bończa orto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 Witam Wszytskich Mam pytanie, gdzie polecieli byscie aby wybrać sie na narty zeby nauczyć sie jeździć ???? gdzieś na ślasku w Tą niedziele. zeby były dobre warunki miałem jechac do szczyrku ale jak patzre za okno to sam nie wiem czy tam jest jeszcze snieg. prosze o pomoc pozdrawiam Gdzie by cię tu wysłać - mówisz na Śląsku chcesz się uczyć? Warunki się mocno pogorszyły, jak pisał szparaa wczoraj o Korbielowie. Poczekajmy, jak koledzy zjadą z nart, to coś powinni polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateoDG Napisano 24 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 OK poczekam, moge pojechać nawet w poniedziałek jeśli gdzies bedzie dało sie pośmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcio Napisano 24 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 Właśnie wróciłem z Soszowa od 8 jak na dodatnią temperaturkę oki potem robiło się gorzej, za mostkiem przetarcia z paroma kamiorami ale dało się wyminąć koło 11 jak kończył mi się karnet trochę zmuldziło ale ludków było raczej mało i do krzesła ruch na bieżąco, Jak nie lunie to jutro z rana powinno być fajnie. Co do nauki na śląsku to jak zaczynasz to polecam stoki DSD (bytom sosnowiec) są łatwe dobre warunki i blisko idzie wyskoczyć po pracy i codziennie 2 godzinki pokulać się po stoku :cool: z góralskim pozdrowieniem pięć złoty:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi