Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Warunki narciarskie 08/09

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety, to pokazuje ile są warte takie stacje. Nie można być tam niczego pewnym, choć wydawać by się mogło, że nawet przy naciąganiu podając że jest 90cm przetarcia nie mają prawa się pojawić, a tu 2 cieplejsze dni i ziemia na trasie. Rozumiem, że byłoby to na dodatkowej trasie przy orczyku, ale nie na głównej. Z resztą wiemy jakie są zimy (choć od konca grudnia sytuacja dla stacji była rewelacyjna, można było śnieżyć ile wlezie, choc sniegu naturalnego fakt - mało), i nawet słabe warunki byłyby do zniesienia, gdyby jasno było o tym napisane. Najbardziej śmieszy mnie podawanie w przy każdej możliwej okazji, czy to w tv czy to w internecie jakiż to wspaniały mikroklimat jest w Wierchomli. Mówienie, że jest tam 4 stopnie mniej niż w okolicy to robienie z ludzi idiotów i jedo wielkie oszustwo. Rewelacyjny mikroklimat Wierchomli nie istnieje! Jest podobnie jak wszędzie na tych wysokościach.

Przy takich mrozach, jakie były przez ostatni czas, każda ze stacji powinna mieć idealne warunki śniegowe. To, że ich nie ma, to zwykłe chciejstwo - i tak barany przyjadą i lina się będzie kręcić.

Jako przeciwstawny przykład mogę podać Małe Ciche, gdzie ostatnio zamknięto nawet część górnego odcinka, po to, aby zmagazynować tam śnieg, który zapewne teraz zostanie wykorzystany do zapewnienia dobrych warunków.

Arriach dzis - deszcz,

Bad Kleinkirchheim - na dole deszcz, na gorze snieg,

Nassfeld - jak podaje Juice - wszedzie deszcz...

BKK opanowane przez Polakow... Tylko obsluga mowi w jakims innym :D jezyku...

Pozdrawiam z Villach

Arriach dzis - deszcz,

Pozdrawiam z Villach

W sobotę tam dołączę będę w Turracherhoehe ale do BKK wpadnę na termy.

Tam gdzie będę jest wysoko bo 1768 mnpm i nawet dzisiaj tam pada śnieg

W sobotę tam dołączę będę w Turracherhoehe ale do BKK wpadnę na termy.

Tam gdzie będę jest wysoko bo 1768 mnpm i nawet dzisiaj tam pada śnieg

Ja w sobote juz w Nassfeld... Tez sobie pomachamy ze szczytow...:D:D

Na Golgocie też wyszło szydło z worka ile mają śniegu- dół już zrobił się czorny:mad:.

Kamery i czujniki temperatury na stokach to powinny mieć odbiory UDT i powinny być plombowane przez nie, żeby przy nich nie można było nic majstrować.

Sławek albo ja jestem ślepa(co nie jest wykluczone)albo jakos światło pada dziwnie bo stok wygląda całkiem nieźle nic czarnego nie widac.....a może to obraz sprzed dwóch dni:D

przy tej temp która podają to może byc tyle śniegu co w moim ogródku czyli prawie 10cm:D

Sławek albo ja jestem ślepa(co nie jest wykluczone)albo jakos światło pada dziwnie bo stok wygląda całkiem nieźle nic czarnego nie widac.....a może to obraz sprzed dwóch dni:D

przy tej temp która podają to może byc tyle śniegu co w moim ogródku czyli prawie 10cm:D

Na Golgocie jest dobrze,ale tak do 10-ej,no może 11-ej.później zostaje rozjeżdżona.Kiedyś przyjechałem tam po 16-ej,kupiłem 10 wyjazdów i nieźle się wkurzyłem.Przy górze lód(łatwiej by na łyżwach było),a im niżej tym większe muldy i więcej kamieni. :mad: Po czterech zjazdach miałem dość i już miałam sobie pojechać... a tu cud!Na chwilę zamknęli trasę i puścili 4 ratraki!Może pół godz.to trwało no i warunki wyśmienite!W tym momencie miałem ochotę dokupić jeszcze trochę... ;):D

: Po czterech zjazdach miałem dość i już miałam sobie pojechać... a tu cud!Na chwilę zamknęli trasę i puścili 4 ratraki!Może pół godz.to trwało no i warunki wyśmienite!W tym momencie miałem ochotę dokupić jeszcze trochę... ;):D

my na Golgote jeździmy tak żeby zjechac kilka razy przed ratrakiem potem wjeżdżaja ratraki a my na herbatke a potem z 10 razy ale trzeba szybko zjeżdżać bo rozjeżdżą. ale ciekawi nie jak teraz tam bedzie:confused: po tej odwilży

my na Golgote jeździmy tak żeby zjechac kilka razy przed ratrakiem potem wjeżdżaja ratraki a my na herbatke a potem z 10 razy ale trzeba szybko zjeżdżać bo rozjeżdżą. ale ciekawi nie jak teraz tam bedzie:confused: po tej odwilży

Lepiej dać cynk drogowcom... :D Coś czuję,że teraz przez najbliższy czas,trzeba będzie jeździć powyżej 1000 m.n.p.m.Choć jak zwykle robię swoją korektę prognozy pogody - w Bielsku deszcz i deszcz ze śniegiem,na Pilsku śnieg,w Szczyrku też taka szansa. :)

u mnie nie pada nawet trochę słońce próbuje wyjrzeć ale śniegu to jak na lekarstwo:mad: a chciałam na narty jechać.tragedia znów będziemy się modlić o lepszą dla nas pogodę jak po halnym w grudniu:mad:

Edytowane przez KDZ

Arriach dzis - deszcz,

Pozdrawiam z Villach

dzis jedna zmiana... w Arriach nie padalo :D... rano :D :D

A ja byłem dzisiaj i nie powiem ... nawet się wyjeździłem a na pewno odstresowałem ;) Fakt, pogoda do bani, w Rybniku śniegu jak na lekarstwo, przed wyjazdem +6 stopni heh nie napawało optymizmem. Pojechaliśmy do Wisły, najpierw Nowa Osada, z rana fajnie, o 9.00 pojeździliśmy ale ludzi masa się zjechała to dywersja na Stożek gdzie nie ma na szczęście uczniaków i zawalidróg :D Warunki średnie, mokro, prawa strona 0, nartostrada 0, jedynie środek, co prawda lekko wydarty ale po ok 12 zjazdach nie mam ani jednej ryski co mnie bardzo zdziwiło a serwisowałem nartki przed wyjazdem :eek:

W każdym razie jak uciekliśmy ok 14 zaczął padać deszczyk więc moim zdaniem w Beskidy nie ma co jechać puki na nowo temperatury nie spadną.

Ale nie było źle, myślałem że nigdzie nie popykamy a to surpsise ;)