1973marcin Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 (edytowane) Marcin a dziury w nartach wyryłeś? Acha jeszcze jedno jak nóżka i ile kosztuje karnet? omeglassy całe bo przeleżały cały wyjazd w boksie na dachu , jeździłem na starych nordicach takich do funa które już dożywają swoich dni więc ich nie szkoda, ale i tak nie poniosłem większych strat , noga trochę boli :mad:szczególnie w kolejce , . I tak sobie myślałam o wypadzie do Mostów u Jablunkova w Czechach. Tylko szukam, szukam i nigdzie nie umiem znaleźć informacji jakie tam warunki aktualnie panują. Czy ktoś był i zda relację? Albo może polecicie mi jakieś inne miejsce w Czechach gdzie śniegu pod dostatkiem i nie byłoby za daleko od granicy? tu są warunki z mostów http://lyzovani.beskydy.cz/content/beskydy-ski-areal-mosty-slezske-beskydy.aspx Edytowane 28 Grudzień 2008 przez 1973marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Marcin, dobrze ze nie dojechałes do Istebnej, bo bys toche wymarzł...:eek: mam już wprawe kiedyś wisiałem na mosornym ponad 3godziny , ale dzisiaj wolałem pojeździć Dzięki Marcin. Ta trasa to chyba taka łatwa?!?:)dzieci tam wezmę trasa jest i dla dzieci i dla dorosłych wszyscy dają rade, a jakby była za trudna to można z boczku na małym talerzyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Kasprowy dzisiaj Kasprowy dzisiaj Bałem się dzisiaj, że dużo ludzi będzie i nie pojechałem - teraz żal. Może jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 Ruszylo krzeslo w Limanowej i trasa niebieska 1100m - sniegu ok. 50cm - warunki sa bardzo dobre, zaczeto nasniezac juz trase FIS i w niedlugim czasie ruszy i ona. Stok przygotowany naprawde swietnie, bez przetarc i kamieni, a snieg dobrze ubity. Nic tylko szusowac! Postaram sie wrzucic fotki w najblizszym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesztof23 Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 szczyrk-solisko witam.byłem dziś i troche pojeżdziłem,warunki różne:trasa 10,7 dobre,golgota złe,9,8,2,3,6,4 trzeba uważać na kamienie.ale za paking na salmopolu 8zł to przesada!:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 dzięki za informację Grzesztof jutro się wybieram. myślałam że Golgota się poprawi:(trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 ale za paking na salmopolu 8zł to przesada!:eek: Nawet 1zł to przesada. W cywilizowanym świecie nie pobiera się opłat za parkingi przy stacjach narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekk100 Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 Witam. Orientuje się ktoś może jak wyglądają warunki na Szrenicy? Bo z tego co widze na kamerce to na dolnej stacji kolejka do wyciągu jest bardzo świąteczna niestety. Mam też płomyk nadziei że pomimo zamkniętej trasy FIS da sie na niej pojeździć... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMYKI Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 Na Wieżycy (Kaszuby) zaczęli naśnieżanie, może coś mrozik przytrzyma i te parę dni da się "pośmigać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 Znowu dzis odwiedzilem Laskowa. Warunki do 12 niemal idealne - twardo, sztruks, mroz (brakowalo tylko slonca). Piersze zjazdy to ekstaza i 100% zadowolenie (pusty stok, sztruks):D:D Po poludniu na stoku robi sie tloczno i w stromszych miejscach wystaje lod ale jezdzic sie da (ja i tak spitolilem ze stoku o 13). Sporo poczatkujacych i slabo aczkolwiek szybko:eek: jezdzacych narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 Pomorze - Mazury Krzyżowa Góra w Lidzbarku Warmińskim w trakcie naśnieżania. Dzwoniłem, podobno ruszają w Sylwestra. W tym roku na żaden bal nie idę więc gotowość na poranek Nowego Roku 100%. Ośla łączka Unisław od 28-12-2008 otwarty. Oby mrozik trzymał to sobie troszkę poudaję, że na nartach jeżdżę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 29 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2008 Bydgoszcz W dzielnicy Myślęcinek w niedzielę ruszył wyciąg . Stok czynny codziennie od 11 do 20. Karnet 3 godzinny 30 zł , parking 3 zł . Pozdrawiam Magres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzordzyk Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Kasprowy dzisiaj Bałem się dzisiaj, że dużo ludzi będzie i nie pojechałem - teraz żal. Może jutro... A o ktorej trzeba byc na dolnej stacji, zeby na gore dojechac o w miare przyzwoitej godzinie ? Bylem na Pilsku w sobote - nie polecam. Kolejki wpizdu i do tego mi sie orczyk zerwal... jak mi sieklo po nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 O 7 z minutami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Krynica - Słotwiny dzisiajJak widać na zdjęciu . Po prostu rewelacja. Równo, twardo (ale bez lodu) do 10:00 praktycznie prosto do orczyka, lub na krzesło. W stosunku do zatłoczonej Wierchomli (w niedzielę katastrofa:(:eek:) bajka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Krzyżowa Góra w Lidzbarku Warmińskim w trakcie naśnieżania. Dzwoniłem, podobno ruszają w Sylwestra. W tym roku na żaden bal nie idę więc gotowość na poranek Nowego Roku 100%. Ośla łączka Unisław od 28-12-2008 otwarty. Oby mrozik trzymał to sobie troszkę poudaję, że na nartach jeżdżę. Pozdrawiam. Z miejscówek na pomorzu to obiecująco zapowiada się Wieżyca. Mróz trzyma i cały czas naśnieżają armatkami. W weekend moze być już całkiem całkiem. http://www.wiezyca.pl/modules.php?name=camPortal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzordzyk Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 A gdzie proponujecie sie wybrac (niedaleko Bielska) w czwartek ? Bo nie mam zamiaru jechac wiecej niz 140 km, a do samego bielska mam 90-100 km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 A gdzie proponujecie sie wybrac (niedaleko Bielska) w czwartek ? Bo nie mam zamiaru jechac wiecej niz 140 km, a do samego bielska mam 90-100 km... No ja mam tyle samo do Bielska Jadę do Zdiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Laworta Ustrzyki Dln. Shit !!! Odradzam wybieranie się w najbliższym czasie a może i w ogóle na Lawortę. Zajechałem dzisiaj z młodym o 9-ej żeby załapać się na pierwsze krzesełka i sztruksik i co ?! Góra totalnie nie ruszona, lód, zamarznięte muldy i kamienie. Na dole żywcem lód z krawężnikami po ratraku. Goprowiec nie dopuścił stoku do użytku i ponoć dopiero po 13-ej mieli uruchomić. Pomimo 18-sto stopniowego mrozu nie pracowały w ogóle armatki.Tam, zapewne nie ma albo nadzoru jakiegokolwiek albo pracownicy zamiast w nocy pracować na stoku piją w ratraku. Gromadzyń nieco lepszy ale mnóstwo kamieni i przetarć a poza tym wszyscy z LAworty przeniesli się dodatkowo na Gromadzyń... żal mi ludzi z Warszawy i centralnej Polski którzy przyjechali na przerwę świąteczno-noworoczną i są zdani na takie gówno ! Wstyd !!! Dla smaczku zobaczcie informację z ich strony... www.ustrzyki-narty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Z ostatniej chwili: Mosorny działa, ale wielkie muldy -7.5, Zubrzyca -15.5, okolice Czarnego Dunajca -18.5, Polana Sosny -12.5 intensywnie sypią i jeżdżą ratraki. To wszystko. Dziękuję za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2008 Odradzam wybieranie się w najbliższym czasie a może i w ogóle na Lawortę. Zaje......... ich strony... www.ustrzyki-narty.pl Bo w Polsce jest inne pojęcie warunków bardzo dobrych na stoku Zwykle jest "bdb-", co oznacza "prawie bardzo dobre". A co znaczy "prawie" to my już wszyscy wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 31 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2008 Pierwsza część sezonu na Podhalu Koniec roku - czas podsumować pierwszą część sezonu; jeździ się na Podhalu od około 22 listopada (ja zacząłem w tym dniu, a na pewno nie był to pierwszy dzień jazdy). Takiego sezonu nie pamiętam od dawna, mróz spowodował, że prawie wszystkie stoki pracują na całej długości i szerokości. Trzeba pochwalić zarządzających stacjami, że zapewniają bardzo dobry serwis narciarzom. Jedyny problem, to nadmiar ludzi w okresach weekendów i tak jak teraz sylwestrowych. Natomiast, po wyjeździe sylwestrowiczów zapowiada się raj narciarski. Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku 2009! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 31 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2008 Koniec roku - czas podsumować pierwszą część sezonu; jeździ się na Podhalu od około 22 listopada (ja zacząłem w tym dniu, a na pewno nie był to pierwszy dzień jazdy). Takiego sezonu nie pamiętam od dawna, mróz spowodował, że prawie wszystkie stoki pracują na całej długości i szerokości. Trzeba pochwalić zarządzających stacjami, że zapewniają bardzo dobry serwis narciarzom. Jedyny problem, to nadmiar ludzi w okresach weekendów i tak jak teraz sylwestrowych. Natomiast, po wyjeździe sylwestrowiczów zapowiada się raj narciarski. Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku 2009! chyba nie na długo bo zaraz będą ferie i na początek są te najbardziej przez wszystkich lubiane:D:D a potem my mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 31 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2008 Do 19 stycznia to jeszcze szmat czasu, damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 31 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2008 17.01 będzie już tłok:D:eek:...choc ja wam go nie zrobię....juz będę w ZaS:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi