JC Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Cześć gdyby ktos tak przez przypadek był przez sobote i niedziele niech się podzieli informacjami bo planuje w poniedziałek gdzieś wyskoczyć na jeden dzień Piotrek Byłem wczoraj - zobacz ja było http://www.skionline.pl/galerie/index.php?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=514&g_numer_zdj=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koscoff Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Mam pewna wiedze ze zrodeł zblizonych i nie wierzylbym tak latwo, w to co jakis Pan Ci opowiada przez telefon-mieszkam w Gorlicach... Oj tam bądz dobrej wiary jestem tuż po świtach, niech strace i zaufam gościowi oby miał racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Dzięki JC, widze że chyba musze coś innego poszukać heh chyba Czechy lub Słowacja mi pozostają? jest Zwardoń z Dużym Rachowcem ale jedna trasa i do tego ze 400m wypłaszczenia po 10 zjazdach staje się trochę nudne trza coś wymysleć na poniedziałek ,tak do 130km od Raciborza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 trza coś wymysleć na poniedziałek ,tak do 130km od Raciborza:) ja jutro jade do wisły , i do istebnej bo podobno dzisiaj miał wyciąg wystartować a jak nie będzie gdzie zjeżdżać to pewnie jeszcze o mosty w czechch zachaczymy , podobno już działają http://lyzovani.beskydy.cz/Content/lyze_list.aspx http://www.skimosty.cz/zima/pl_aktuality.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Marcin daj znać jak było w Istebnej bo w Wiśle jutro bedzie raczej masakra zobacz sobie fotki od JC z Julian heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Zobaczcie jak było na Soszowie A tu przeczytacie mój opis warunków na Soszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Laskowa-Kamionna. Zgodnie z obietnica zdaje relacje. Stok ruszyl dopiero o 14. Bylismy przed 14 i na parkingu juz sporo samochodow. Do kasy juz solidna kolejka. Spojrzenie na stok: stok galdki, niestety zwezony od 'zakretu' - fatalna sprawa, zwlaszcza ze to najstromsze miejsce. Na dodatek w tym miejscu chodzily armatki, co utrudnialo jazde. Pierwsze 2 zjazdy jeszcze ok. Ludzi na stoku sporo. W miare twardo. Ale od godz. 15 to juz sie zrobil horror na stoku. Ilosc ludzi zjezdzajacych na do byla po prostu ogromna. Z szybszej, czystej jazdy nici. Ja jak ostatni idiota wzialem na dodatek 'gigantki', czyli przyjemnosc z jazdy prawie zerowa. Stok slabo 'ubity' szybko sie 'rozjechal', co nie przeszkadzalo niektorym kamikadze zapieprzac w dol na oslep:eek: W ogole na stoku dosc duzo poczatkujacych, dzieci i jezdzacych na kreche. Dzisiaj sobie nie pojezdzilem:( dlatego jade w poniedzialek lub wtorek od rana i wtedy jeszcze raz zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picu Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 No wreszcie mi się sezon zaczął Byłem w stacji Lesko Ski Weremień. Mały stok, ale przyjemnie się na jego początkowym odcinku jeździ slalom. Jak pozwolą postawić No więc nie pozwolili, bo niedzielni narciarze trochę powyrywali kamieni z pod śniegu. Było jak było, jeździło się nawet fajnie, dobrze że jeszcze nie kupiłem nowych nart, chociaż miałem to zrobić dawno temu. Przynajmniej mi nie było bardzo szkoda... Tak więc relacja taka: Jak zarząd stoku mówi że ocenia stan na 7 w 10 stopniowej skali, to znaczy że jest na 5. W takich najbardziej przysypanych miejscach to było ze 20cm śniegu, w bardzo rzadko było gdzieś widać trawę, ale niestety powydzierali kamienie z pod śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 jeszcze o mosty w czechch zachaczymy , podobno już działają czy ja dobrze widze ze calodzienny "listek" kosztuje 300korun ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2008 Dziś o 9.00 zameldowaliśmy sie w stacji DwieDoliny... od strony Wierchomli najpierw stanie w prawie godzinnej kolejce po karnety pozniej po wyjechaniu na góre a po drodze podziwianiu stoku wielkie zdziwienie cały stok zasiany kamieniami warunki gorsze jak dzien wczesniej :eek:wydaje mi sie że to goscie podczas ratrakowania rozwiezli te kamienie po całym stoku... dzis znow wszystkie armaty chodziły skutecznie uprzykrzając życie jadącym na krzesłach narciarzom -4 stopnie, kiepska widoczność (sztuczna mgła wytworzona przez milion armatek!) i dość lodowaty wiatr sprawiły że przyjemność z jazdy na górnym odcinku stoku była nikła. Osob też wiecej niż wczoraj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Otwarto trasę przy orczykach w Limanowa-ski i warunki są naprawde świetne, śniegu bardzo dużo (50cm) - zero przetarć i kamieni - stok idealnie równy, w poniedziałek rusza krzeseło i niebieska trasa, a już teraz naśnieżyli tam bardzo dużo śniegu, a cały czas armaty chodzą na pełnych obrotach, także wtedy się już pośmiga, później ruszy trasa FIS! Tłumów nie ma, także można się wyjeździć, zwłaszcza jak ruszy krzesło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesztof23 Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 On "czyrna Solisko" - Szczyrk witam.mam pytanie do JC,czy na Pośrednim też są złe warunki(kamienie) czy tylko na 2 części(Małe Skrzyczne)?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Slotwiny Bylem dzis rano,od 8 do 10 mozna sie najezdzic,kamieni wystaje barzdo niewiele,po 10tej zwala sie tlum.Zdaje sie,ze i tak jest lepiej ,niz na Jaworzynie,bo wlasnie na Slotwinach rano krynickie kluby stawialy giganta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 (edytowane) byłem dzisiaj w wiśle nowa osada, wyciąg dzisiaj pierwszy raz jeździł, , na stoku byliśmy po 8 (mieliśmy być przed 8 ale dzieci musiały jeszcze buty wymienić), tem. -14 stopni i słoneczko, kolejki brak aż do 9, potem na ok10min, a o 11 jak już było dużo ludzi to pojechaliśmy do domu, śniegu nie za dużo ale wszystko równo wyratrakowane i zbite na beton, armatki cały czas sypały, przetarcia tylko w górnej części stoku na 1 ściance tam trzeba było uważać na kamienie, w porównaniu ze stożkiem:mad: gdzie byłem w 2 święto to ....... nie ma czego porównywać zdjęcia i filmik będą później, do istebnej już nie dojechałem musiałem na obiad wracać , [YOUTUBE]Oc1en4DZrMk[/YOUTUBE] Edytowane 28 Grudzień 2008 przez 1973marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 (edytowane) Golgota Wczoraj byliśmy na Golgocie ok 19. Ludzi mało, kolejki prawie wogóle. a trasa:( mało śniegu, dużo lodu i kamieni. nie pamiętam kiedy tyle gleb zaliczyłam. gdyby jeszcze dosypało byłoby super. są dwie armatki, które sypią w ludzi a nie na trasę, ale one raczej nie wystarczą. Marcin a jak dojechać na ta nową osadę bo wyglądało to całkiem całkiem, w którym miejscu Wisły jest zlokalizowana?! Edytowane 28 Grudzień 2008 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 (edytowane) Marcin a jak dojechać na ta nową osadę bo wyglądało to całkiem całkiem, w którym miejscu Wisły jest zlokalizowana?! http://www.wyciag-nowa-osada.republika.pl/ na rondzie jak skręca się na szczyrk albo do skoczni i cały czas w tamtym kierunku wyciąg będzie po lewej stronie, są duże drogowskazy , ale najlepiej być tam na 8.00 i wtedy jest godzina za darmo i ludzi nie ma i miejsce na parkingu jest żeby nie było że wszystko było idealnie oto kamienie:( ale nie było ich za dużo przynajmniej do 11 http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=1198&c= Edytowane 28 Grudzień 2008 przez 1973marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 (edytowane) dzięki. a wiecie co się dzieje w Istebnej?! na pasku w TV widziałąm że wyciąg się zepsuł a na dworze -15 stopni fajnie bo z tego zo piszą na pasku to wyciąg uległ awarii o 16 a jest na nim 140 osób. nie chciałabym tam być, oby nie było im aż tak zimno. Edytowane 28 Grudzień 2008 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Istebna dzięki. a wiecie co się dzieje w Istebnej?! na pasku w TV widziałąm że wyciąg się zepsuł a na dworze -15. tam jest krzesło?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Marcin a dziury w nartach wyryłeś? Acha jeszcze jedno jak nóżka i ile kosztuje karnet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Cześć Podzieli się ktoś wiadomościami jakie były dzisiaj warunki na Pilsku? Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 karnet 35 zl za 10 zjazdow tez tam dzis bylem zadnych uszkodzen slizgu tylko ok 15 orczyk sie zepsul i nie jezdzil ok 30 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheninn Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 To mój pierwszy post na forum więc witam serdecznie We wtorek mam zamiar wyciągnąć brata na narty pierwszy raz tej zimy. Hm, pozostaje tylko najważniejsze pytanie - gdzie? Jeżdżę dopiero 3 sezon więc zaliczam się do grona początkujących. I tak sobie myślałam o wypadzie do Mostów u Jablunkova w Czechach. Tylko szukam, szukam i nigdzie nie umiem znaleźć informacji jakie tam warunki aktualnie panują. Czy ktoś był i zda relację? Albo może polecicie mi jakieś inne miejsce w Czechach gdzie śniegu pod dostatkiem i nie byłoby za daleko od granicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Cześć Podzieli się ktoś wiadomościami jakie były dzisiaj warunki na Pilsku? Piotrek Ja byłem na Pilsku. Zerknij tutaj: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=58912#post58912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMYKI Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Marcin, dobrze ze nie dojechałes do Istebnej, bo bys toche wymarzł...:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 28 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2008 Dzięki Marcin. Ta trasa to chyba taka łatwa?!?:)dzieci tam wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi