Gość berry Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 W radiu podali że w południowej Austrii spadło do 1,5 m śniegu w ciągu ostatniej doby Za to następny weekend zapowiada się baaaardzo słoneczny... Z tą baaaardzo dużą ilością śniegu, to znowu raj będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Ponoć w Austrii są już pierwsze ofiary lawin wsród narciarzy:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Właśnie mi kolega proponuje wyjazd jutro na Kronplatz, ale nie wiem, czy śnieg tam będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 W Sudetach tez cieplej i mokrzej na chwile ale bez tragedii - wszystko powinnio sie utrzymac o lekkie schlodzenie ponoc juz tuz tuz. A w Nassfeld 2,5 metra + wszystko otwarte :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alison Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Jak Warunki W Białce I Bukowinie? Witam! Czy ktos sie orientuje jakie warunki sa obecnie w Białce i Bukowinie? Czy da sie tam jezdzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Właśnie mi kolega proponuje wyjazd jutro na Kronplatz, ale nie wiem, czy śnieg tam będzie Spokojnie,już jest 140 cm śniegu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) Witam! Czy ktos sie orientuje jakie warunki sa obecnie w Białce i Bukowinie? Czy da sie tam jezdzic ? W Bukowinie nie jeździłem jeszcze w tym roku, bo chyba jeszcze nic tam nie chodzi?? Pewności nie mam. Co do Białki to zajżyj do postu nr 396 w tym wątku, masz tam moją relacje z wczorajszego wieczora. Oprócz tego Małe Ciche, też masz o warunkach łącznie z filmikiem post 388 autrostwa Bończy. Pisał on też przed chwilką że jutro rusza Jurgów: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=57458#post57458, to rzut beretem z Białki. Miłej jazdy! P.S. Witaj na forum. Uzupełnij swój profil użytkownika, będzie nam łatwiej w przyszłości Ci coś doradzić. Edytowane 12 Grudzień 2008 przez SKIer P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 A ktoś wie jak na Pilsku? Jutro chcemy się wybrać i nie wiem, czy brać szrotówy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 A ktoś wie jak na Pilsku? Jutro chcemy się wybrać i nie wiem, czy brać szrotówy. korbielow.net Z tego co ja wiem: powyżej miziowej dzisiaj dało się pojeździć, ale miękko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Natomiast ciągle nie otwarli najwyżej położonej trasy na Solisku. Największą zaletą tej trasy są moim zdaniem walory widokowe, bo jest płaskawa i narciarsko nie najciekawsza. Najfajniejsza - Interski - fajnie nachylona, tyle, że krótka, jest czynna. I jest alternatywny zjazd Esiczkiem. Wydaje mi się, że na takie warunki, jakie mamy, to całkiem niezłe. Mam nadzieję wyskoczyć tam w poniedziałek i też się wyszaleć. No właśnie nie chodzi najdłuzsza trasa a chcemy jechac na kilka dni i troche poszaleć. z tego co oglądałam dzisiaj na stronie jasnej to chodzi Chopok pd i pn i są tam dłuzsze trasy, może widoki nie tak piękne jak w tatrach wysokich ale więcej tras.teraz to juz zgłupiałam bo w planie było Szczyrbskie a teraz zastanawiam się nad Chopokiem a mam mało czasu na decyzje:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) Nie byłam jeszcze teraz w Szczyrbskim, ale z doświadczenia z lat poprzednich wiem, że to miejsce ma tę miłą cechę, że warunki tam są prawie zawsze dobre, niezależnie od tego, co dzieje się z pogodą w innych miejscach. Myślę, że obraz z holidayinfo.sk jest miarodajny - utrzymuje się tam chłodek. Natomiast ciągle nie otwarli najwyżej położonej trasy na Solisku. Największą zaletą tej trasy są moim zdaniem walory widokowe, bo jest płaskawa i narciarsko nie najciekawsza. Najfajniejsza - Interski - fajnie nachylona, tyle, że krótka, jest czynna. I jest alternatywny zjazd Esiczkiem. Wydaje mi się, że na takie warunki, jakie mamy, to całkiem niezłe. Mam nadzieję wyskoczyć tam w poniedziałek i też się wyszaleć. No właśnie nie chodzi najdłuzsza trasa a chcemy jechac na kilka dni i troche poszaleć. z tego co oglądałam dzisiaj na stronie jasnej to chodzi Chopok pd i pn i są tam dłuzsze trasy, może widoki nie tak piękne jak w tatrach wysokich ale więcej tras.teraz to juz zgłupiałam bo w planie było Szczyrbskie a teraz zastanawiam się nad Chopokiem a mam mało czasu na decyzje:confused: najlepiej pojeździmy tu i tu:) Edytowane 12 Grudzień 2008 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 Kluszkowce Czy ktos moze byl w tygodniu w Kluszkowcach i moglby kilka zdan napisac jak sie jezdzilo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 13 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2008 Hot jak znam Mariusza, który odpowiada za trasy i ośrodek w Kluszkowcach, to skoro piszą, że jazda jest, to jest OK. Tym bardziej, że noc była mroźna i zapowiada się dobry narciarski dzień w tych stacjach, które mają przygotowany śnieg na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 13 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2008 w planie było Szczyrbskie a teraz zastanawiam się nad Chopokiem confused: najlepiej pojeździmy tu i tu:) To podobno teraz całkiem możliwe, bo dzięki niedawno oddanej autostradzie, można się z Tatrzańskiej Łomnicy przemieścić na Chopok w Niskie Tatry w kilkadziesiąt minut. Zbudowała ją firma z Czech, która ma swoją bazę w Popradzie i prawdopodobnie będzie też modernizować drogi prowadzące z Zakopanego na Łysą Polanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 13 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2008 Najnowszy filmik z Livigno: http://www.skipasslivigno.com/ita/video/video.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2008 Wprost bajecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 Hot jak znam Mariusza, który odpowiada za trasy i ośrodek w Kluszkowcach, to skoro piszą, że jazda jest, to jest OK. Tym bardziej, że noc była mroźna i zapowiada się dobry narciarski dzień w tych stacjach, które mają przygotowany śnieg na trasach. Miales racje Rafal. Stok przygotowany bardzo dobrze. Na szczescie przyjechalismy wczesnie rano i tak do 12 warunki byly na prawde dobre. Potem zjechalo sie kilka szkolek i rodzin z dziecmi. Stok zrobil sie miekki i szybko ulegl 'rozjechaniu'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 BiałkaChyba wszyscy do Białki dzisiaj zjechali :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 Chyba wszyscy do Białki dzisiaj zjechali :eek: albo znowu jest tak, że wszyscy jeżdżą na tym jednym krześle... Kiedy jeszcze jeźziłem do Białki, to zdarzało się, że wszystkie inne wyciągi (a najbardziej nowa czerwona) były puste, natomiast przy tym krześle stało się dziesiąt minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 :D Chyba w całych alpach nie ma tylu narciarzy dzisiaj co w tej jednej Białce. albo znowu jest tak, że wszyscy jeżdżą na tym jednym krześle... Kiedy jeszcze jeźziłem do Białki, to zdarzało się, że wszystkie inne wyciągi (a najbardziej nowa czerwona) były puste, natomiast przy tym krześle stało się dziesiąt minut... Bo porucz krótkiego krzesła na Bani to tylko ta 6 chodzi na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 (edytowane) Chyba wszyscy do Białki dzisiaj zjechali :eek: Chyba tak bo w Malym Ciche bez kolejki do krzesla, w Kluszkowcach tez bez szalu. Patrzac na kamery w Wierchomli to rewelacji sniegowych tam nie ma. A na stronie pisza o 30cm. Edytowane 14 Grudzień 2008 przez hotrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luceks Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 Chyba wszyscy do Białki dzisiaj zjechali :eek: W Jurgowie tylko orczyk chodzi, ale lepsze to niż stanie w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemi1 Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 Brat cioteczny właśnie wrócił z Livigno. jeździł tylko 3 dni bo sie nie dało tyle śniegu spadło. jka po 5 dniach poszli po samochód to n ie mogli znaleźć bo prawie 2 m śniegu. Podobno w histortii Livigno najwiecej śniegu spadło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 Luceks, a może byłeś tam i możesz napisać coś o warunkach? Mam nieodpartą ochotę pojechać tam jutro na pół dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2008 Luceks, a może byłeś tam i możesz napisać coś o warunkach? Mam nieodpartą ochotę pojechać tam jutro na pół dnia... Eee no, toż to jutro chyba takiej ekstremy w Białce nie będzie jak dzisiaj:eek:, w końcu to poniedziałek, a Bończy to i tak się nie udało uchwycić widoku z kamerki pod tytułem "Fala kulminacyjna":D, w każdym razie lubią ludziska te narty ja aż tak bardzo chyba nie, bo na pewno nie stał bym tam ani w 6 razy mniejszej kolejce:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi