SKIer Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Dzisiaj od rana Białka - Skier przybył z grodu Kraka o 8.30 (szacun), ja byłem przed dziewiątą. Karnety (bez zniżek żadnych, bo z jakiej racji:)) zakupiwszy, zaczęlim jazdę. Śniegu dużo nasypali, rano trasa twarda, później wraz z ilością luda i z wzrostem temperatury robiła się miększa i jazda fajniejsza. Dojechał Hotrok z żoną i miło kontynuowaliśmy nartowanie. Do 6-cio osobowej kolei podchodziło się na bieżąco, dopiero koło 12.30 dobiło ludzi i trzeba było już kilka minut postać. Dzień bardzo miło spędzony na nartach wraz z miłym towarzystwem. Podziękował! Ja również bardzo dziękuję za miłe towarzystwo w sobotę. Jak to mówią - Bończa, Hotrok SZACUN!! Fajnie że można było się znowu spotkać, pogadać i co najważniejsze razem pośmigać!! A pojeździć się dało i to porządnie. Dzisiaj dopiero czuję że nogi mocno popracowały, bo zakwasy mam taaaaaakie że ciężko z krzesła wstać :eek: PS. Jak tylko "władze" forum zaakceptują zdjęcia dokleję je do postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 zakwasy mam taaaaaakie że ciężko z krzesła wstać :eek: To chyba te zakwasy masz od tańców na Andrzejkach , bo ja "staruch" nic nie czułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Chyba masz rację z tymi andrzejkami, bo prawa nóżka boli mnie jakoś bardziej A wracając do tematu: Na zdjęciu od lewej: Bończa, Hotrok i jego żona a poniżej ja, Bończa i Hotrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 zieleniecPojeździłem wczoraj trochę.Narty niestety mocno to odczuły:mad:Wszystko powoli spływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Warunki w Zieleńcu patrzac na Twoje zdjęcie wyglądają biednie. Nie lepiej jechać do Sp.Mlyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Warunki w Zieleńcu patrzac na Twoje zdjęcie wyglądają biednie. Nie lepiej jechać do Sp.Mlyna? Racja w 100%, ale dzisiaj rano musiałem coś załatwić w Kudowie, więc wybrałem wariant w niedzielę Zieleniec wraz z noclegiem, a potem Kudowa i powrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Pojeździłem wczoraj trochę. Narty niestety mocno to odczuły:mad: Wszystko powoli spływa Nie, no Hotel Szarotka, fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mala_mi Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Jeśli chodzi o Hintertux to możecie tutaj zobaczyc zdjęcia z 17-20 listopada: Hintertux - zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 No no chyba za tydzień będziemy mieli powrót zimy: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&kraj=Polska®ion=Gorce&wd=7 Serwisy pogodowe raczej w wiekszosci zapowiadają ochłodzenie, także jest się z czego cieszyć, mam nadzieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Nie, no Hotel Szarotka, fiu fiu Mają ludzie kasiore, oj mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2008 Jeśli chodzi o Hintertux to możecie tutaj zobaczyc zdjęcia z 17-20 listopada: Hintertux - zdjęcia Sympatycznie. Prawie tak ladne jak moje Mialem wiecej slonca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 No no chyba za tydzień będziemy mieli powrót zimy: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&kraj=Polska®ion=Gorce&wd=7 Serwisy pogodowe raczej w wiekszosci zapowiadają ochłodzenie, także jest się z czego cieszyć, mam nadzieje.... tez dzisiaj słyszałem ze od 8grudnia lekko sie ma ochłodzic a w rejonie gwiazdki krotki ale atak zimy:eek: CO TO ZIMA ? w Polsce dawno takiej prawdziwej zimy nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 (edytowane) W Zakopanem i na Podhalu +4 i słońce. Po nocnych opadach deszczu śnieg prawie zniknął. Nosal przerwał jazdę, Szymoszkowa jeździ. W Białce, chyba jeżdżą. Jedyny pozytyw, to nocny opad śniegu na Kasprowym - jest go tam teraz 25 cm. Natomiast po drugiej stronie Tatr w Strbskim Plesie, piękna zima, temperatura -2, słońce i puste trasy. Aż żal, że się nie pojechało. W czwartek ma padać śnieg! Oby. Edytowane 2 Grudzień 2008 przez Bończa zmiana informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-addicted Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Ludzie, dobre wieści niosę.. w MC biorą się ostro do roboty: http://www.maleciche.pl/?strona,doc,pol,glowna,1285,0,44,1,1285,ant.html ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Ludzie, dobre wieści niosę.. w MC biorą się ostro do roboty: http://www.maleciche.pl/?strona,doc,pol,glowna,1285,0,44,1,1285,ant.html ))) :D:D To wiadomość na topie, jak wszystkie które można znaleźć na stronie MC, tydzień temu można było przeczytać podziękowania za udany sezon:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 (edytowane) MC Małe Ciche - stronę aktualną mają teraz www.maleciche.com - tam są w miarę aktualne informacje. Edytowane 2 Grudzień 2008 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Nie, no Hotel Szarotka, fiu fiu Mają ludzie kasiore, oj mają . Panowie nie przesadzajcie to tylko 125,- od osoby ze śniadaniem. Fakt, że miałem farta i ze względu na to, że nie mogli dogrzać pokoju, który zamówiłem, przenieśli mnie za tą samą kasę do superioru:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 W Alpach (Karyntia) sypie ostro, drogi poblokowane. Moze do nas tez dojdzie:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 Na ten moment super ze sie choc ochlodzilo. U mnie za oknem + 2 albo i mniej. Czeskie Karkonosze wraca mrozik, czyli raz ze nie splynie, dwa moze dosnieza. Wiec moze piatek + weekend wypali. Tylko zeby nie padalo deszczem:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 W Alpach (Karyntia) sypie ostro, drogi poblokowane. Moze do nas tez dojdzie:confused: wątpię....Zieloni nie pozwolą,bo dzik kampinowski straci dostęp do runa leśnego co w konsekwencji odetnie go od smacznych robaczków:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 2 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2008 (edytowane) jesli kogoś to zainteresuje to tu jest ciekawa stronka z pogodą http://rp5.ru/town.php?id=7989 ciekawie się zapowiada chyba idzie zima Edytowane 2 Grudzień 2008 przez daco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 W Alpach (Karyntia) sypie ostro, drogi poblokowane. Moze do nas tez dojdzie:confused: Czy poblokowane to nie zauważyłem, choć byłem tylko na Aineck'u, Katschbergu i Turracher Hohe ale warto podkreślić że dojazd na Katschberg bez łańcuchów był NIEMOŻLIWY !!!. Do Turracher dało się dojechac bez uzbrajania opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 Do Turracher dało się dojechac bez uzbrajania opon. No bo choć Turracher Hohe leży na wys. ponad 1700 m. droga jednak pnie się do góry dość łagodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 3 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2008 No bo choć Turracher Hohe leży na wys. ponad 1700 m. droga jednak pnie się do góry dość łagodnie. Witam. Na Turracher byłem pierwszy raz i w rzeczy samej trasa pod góre dość długa i w miarę łagodna jednak trzeba podkreślić że też była porządnie odsypana no i z widocznym asfaltem czego zupełnie nie da sie powiedzieć o drodze na Katschi. No może ichnich drogowców usprawiedliwić mogłoby to że w poniedziałek niemal nonstop padał śnieg w dodatku wilgotny. Jakiś Włoch zjeżdżał na dół w łańcuchach i machał do Nas że nie damy rady. Ech, co tam, My dojechaliśmy :). Gorzej że na parkingu byliśmy jedyni i nikt tego parkingu wcale nie odsypywał. Pewnie dla kilku Polaków się nie chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 4 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2008 A na Miziowej Hala Miziowa 04.12.2008 21:15 +2,3 kurcze , trochę ciepło jak na tę porę roku i godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi