lokiec3 Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 Ludzie patrzta co się dzieje na lodowcach: http://www.kitzsteinhorn.at/aktuell/livecam.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 Raport śniegowy 08/09 Zima idzie wielkimi krokami. więc startujemy z Raportem śniegowym 08/09! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 u mnie piekna pogoda za oknem 2 dni leje moze sie zamieni w śnieg kto wie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 Na lodowcach zima Na lodowcach zima. Na Hintertuxie temperatura spadła do -6 C i pada śnieg. Wszystkie lodowce pokryte są ok 10 cm warstwą świeżego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 KasprowyNo to jak zima, to zima - na tej dzisiejsze fotce z Kasprowego też widać już (jeszcze) śnieg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 Jak zdjęcia to zdjęcia ze śniegiem http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=14&pictureid=51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 Zima idzie wielkimi krokami. więc startujemy z Raportem śniegowym 08/09! Popieram! Gorąco (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 Bo nam koleżanka roztopi lodowce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 Na lodowcach zima. Na Hintertuxie temperatura spadła do -6 C i pada śnieg. Wszystkie lodowce pokryte są ok 10 cm warstwą świeżego śniegu. Do konca to nie dziwi - skoro ja mam za oknem + 10 to szczyty alp powinny zlapac cos ponizej 0. A do tego jak pada to ponizej zera nie jest to deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 16 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2008 Bo nam koleżanka roztopi lodowce!!! Postaram się uważać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 17 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2008 No to jak zima, to zima - na tej dzisiejsze fotce z Kasprowego też widać już (jeszcze) śnieg! No teraz trochę tak wiosennie to wygląda ale mam nadzieje że ta zima będzie znacznie bardziej "narciarska" i ten cały temat raportowy zostanie zamknięty postem "wszędzie jest śnieg i cały czas" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2008 Prosze jeszcze do tego mrozik srednio wahajacy sie od -5 do -10 Choc wtedy niezle wydupie na wegiel :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 17 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2008 Przy takim mroziku to ja gdzie wydupie samochodem jak będę bokami zamiatał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 18 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2008 Na lodowcach zima. Na Hintertuxie temperatura spadła do -6 C i pada śnieg. Wszystkie lodowce pokryte są ok 10 cm warstwą świeżego śniegu. Przeczytałem i z radości aż mnie zmroziło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Pierwszy raz Pierwszy raz odkąd wprowadzam warunki narciarskie w Alpach na lodowcu Kitzsteinhorn koło Kaprun podano pokrywę śniegu równą ZERO. W Austrii dla narciarzy czynny jest tylko Hinetrtux, ale i tam warunki są raczej "żwirowe" choć ostatni opad śniegu był 7. września. To czekamy na śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 A Pitztala piszą, że w Sobotę otwierają. Ale po czym tam można będzie jeździć to nie wiem. Na kamerce nie wygląda to obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 (edytowane) W zeszłym roku dokładnie w tym czasie Alp spod śniegu nie było widać, na 1500 m stały zszokowane krowy w 20 cm warstwie puchu:D Edytowane 10 Wrzesień 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Jestem bardzo ciekawy/zaniepokojony o ten sezon zimowy. Kadry już mają problemy, jak Jacek pisał na głównej skionline.pl - chłopaki nie mają gdzie trenować, bo w Hinter warunki niewystarczające. U mnie w Tatrach widoczne ocieplenie w tym lecie,gorąco, mało opadów, poza incydentami powodziowymi; także zobaczymy co jesień/zima przyniosą. Podkreślam, że zeszły sezon narciarski na Podhalu był bardzo dobry - mimo stosunkowo małych opadów śniegu, temperatura pozwalała utrzymywać stoki w dobrych warunkach do późnej wiosny. Oby tak było w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Jest jednak nadzieja, że wszystko wróci do normy. Sprawdziłem w kilku źródłach i najbliższe dni przyniosą ochłodzenie. Druga połowa września ma być dużo chłodniejsza, będzie tez padać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Jest jednak nadzieja, że wszystko wróci do normy. Sprawdziłem w kilku źródłach i najbliższe dni przyniosą ochłodzenie. Druga połowa września ma być dużo chłodniejsza, będzie tez padać. Jacek!! To są wszystko półśrodki, masz jechać na narty i koniec:D ....wiecie co wtedy w Alpach będzie:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Jacek!! To są wszystko półśrodki, masz jechać na narty i koniec:D ....wiecie co wtedy w Alpach będzie:eek: Popieram. Niech w ciągu tygodnia objedzie Tyrol, Karyntię i Salzburgerland. Będziemy wtedy mogli na nartach jeździć już we Wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 tia jak JC pojedzie to znowu burza śnieżna stulecia albo cos z tych klocków:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Oj to Was zasmucę, bo w planach mam wyjazd na PS w Soelden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Oj to Was zasmucę, bo w planach mam wyjazd na PS w Soelden Nie chcesz się dla dobra sprawy poświęcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Oj to Was zasmucę, bo w planach mam wyjazd na PS w Soelden To chyba ja będę miał ok bo będę tam 2 tygodnie po tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi