mysiauek Napisano 8 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Szkoda słów... W Korbielowie i Szczyrku też mają takie plany. Też od lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2009 nie będzie już średniowiecza, z szuflady wyciągnie sie tajne plany, ruscy inwestorzy tylko czekają. Po wydzieleniu Krokwi i całej Doliny Bystrej z TPNu wytnie się troche lasu na Krokwi, dwa szybkie krzesła i zjazd na Rówienki Kondrackie, stamtąd Funitel na 2 linach taki jak w Arabbie na szczyt, kilka krzesełek tu i tam, 2-3 sztuczne zbiorniki, kilkaset armat...... A cóż to??? Skąd taką piękną mapkę masz??? Jak z mojego snu... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 8 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Pilsko dzisiaj dzisiaj co prawda miałem zamiar jechać na Słowację i w końcu w tym sezonie zaliczyć Rochacze , ale jak to zwykle bywa , trzeba było lekko skorygować plan i wylądowałem na Pilsku:eek: na "krzesło" wsiadłem przed 9-tą , a jakieś 25 minut później byłem na samej górze:). Śniegu od Szczawin w górę jest jeszcze naprawdę sporo , w miejscach zacienionych rano jest fajnie twardo:) , jedyny mankamet to kiepskie przygotowanie tras:mad:,taki "gatowski" standard. Niby to jest wyratrakowane , ale tylko niby.Wszedzie jakieś dziury , uskoki , bryły sniegu o srednicy pół metra:eek: i tym podobne "atrakcje". Przy takiej ilości sniegu , to rano stoki powinny być jak stół , a niestety nie były:confused:. No ale dosyć narzekań . Jazda mimo wszystko była niezła:) , narciarzy mało ,pogoda piękna, tak do 11-tej trasy były w miarę nierozjeżdżone , potem temperatura zrobiłła swoje i trzeba było już walczyć ze stokiem. Powoli pokazują się już przetarcia , ale śniegu może wystarczy tam do maja .Chociarz w południe to słońce na Miziowej grzało ,że hej , więc przy tych temperaturach trudno coś wyrokować. Ogólnie wyjazd Ok i mam nadzieję , że nie ostatni w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 8 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) nie będzie już średniowiecza, z szuflady wyciągnie sie tajne plany, ruscy inwestorzy tylko czekają. Po wydzieleniu Krokwi i całej Doliny Bystrej z TPNu wytnie się troche lasu na Krokwi, dwa szybkie krzesła i zjazd na Rówienki Kondrackie, stamtąd Funitel na 2 linach taki jak w Arabbie na szczyt, kilka krzesełek tu i tam, 2-3 sztuczne zbiorniki, kilkaset armat...... Zrobie sobie tapetę i wnukom pokaże jakby było pięknie gdyby nie TPN i zieloni pfu Edytowane 9 Kwiecień 2009 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 9 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2009 nie będzie już średniowiecza, z szuflady wyciągnie sie tajne plany, ruscy inwestorzy tylko czekają. Po wydzieleniu Krokwi i całej Doliny Bystrej z TPNu wytnie się troche lasu na Krokwi, dwa szybkie krzesła i zjazd na Rówienki Kondrackie, stamtąd Funitel na 2 linach taki jak w Arabbie na szczyt, kilka krzesełek tu i tam, 2-3 sztuczne zbiorniki, kilkaset armat...... jakze mi sie to podoba !!! marzenia to jednakze jedna z najfajniejszych umiejetnosci czlowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Rohace 9.04.2009 witam krótki opis z wczorajszego wyjazdu do Zuberca. Wyjazd o 7:00 ale z powodu dużego ruchu, objazdu w B-B i wszelkiej maści innych utrudnień przyjazd dopiero na 10-tą na Rohace. Około 30 samochodów na parkingu może trochę więcej Karnety dopołudniowe (od 9 do 12 = 12 euro dorosły) 3-godz=14 euro. Śniegu jeszcze dużo ale ze względu na temp. najlepiej być na 9-tą i opcja karnet dopołudniowy.Zdjęcia w albumie : http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=82 W ruchu był dolny talerzyk i kanapa. Niestety warunki szybko się pogarszały i na płaskim grzęzło się w rozjeżdżonym śniegu a na ostatniej ściance rosły muldy. (tam jeździło się najfajniej -moje subiektywne zdanie :D - reszta ekipy nie darzyła tej ścianki takim uczuciem ). Podsumowanie: jak ktoś się wybiera tam na narty to na pewno na Święta śniegu nie zabraknie . Z innych atrakcji mogę polecić knajpkę na górze (super widoki). Co do samej jazdy - pozostają chyba już tylko 2 miejsca : Pleso,Chopok i ew. Vratna -Chleb. Wracając z powrotem można zahaczyć o Oravice.(źródła) a wcześniej można zjeść dobrą pizzę w pizzerni Uno(Zuberec) pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Właśnie jadę tam na Święta więc pewnie będę gręzł w tym rozjechanym miękim śniegu - w sumie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 A ja sobie tak myślę, że po świętach jeszcze przyjdzie zimniejszy weekend i czekam na niego z utęsknieniem Oby nie poi świętach Bożego Narodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 A ja sobie tak myślę, że po świętach jeszcze przyjdzie zimniejszy weekend i czekam na niego z utęsknieniem A no pewnie że przyjdzie, powiem więcej on trwa i trwa i końca nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 tak jest od 6 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 berry a tobie tam nie za dobrze czasem jest ??? ja tu juz post od nart pełny a widze ze ty dalej zabawa na calego:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 No, ja mięsa nie jem :D Ale żeby nie było za dobrze... Przedwczoraj zacząłem tracić wzrok... To już drugi raz w życiu... Tym razem skończyło sie dobrze... Pamiętajcie na wiosnę o goglach lub okularach na lodowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Ale żeby nie było za dobrze... Przedwczoraj zacząłem tracić wzrok... To już drugi raz w życiu... Tym razem skończyło sie dobrze... Pamiętajcie na wiosnę o goglach lub okularach na lodowcu Czasmi sie uczysz wolniej ode mnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 11 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 (edytowane) Soszów witam dzisiaj Soszów Dojazd - na drogach pełen luz- wyjazd 7:10 parking 8:15 Karnet 2-godz. pierwszy wyjazd 8:30 -bajka stok fajnie przygotowany, ludzi tak ok. 20 samochodów ogólnie pełen luz i oby tak częściej. Słońce robi swoje +14*C na bramce w cieniu Jedna ze dziewczyn na desce w samej bieliźnie niestety nie mam foty pierwsze 5 zjazdów po równym a następnie po rozjeżdżonym,w sumie 13 na karnecie 2 godz. potem dokupiłem jeszcze zjazdy tak mi się spodobało foty w albumie : http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=83 sorry za jakość ale robione telefonem. Oglądać od tyłu -chronologicznie. pozdrawiam Torres P.S.- taki mały OT-(jechałem sam i nudziło mi się )ceny paliw na stacjach od Katowic do Ustronia Pb-95 Lotos-3,82 zł K-ce Piotrowice Lukoil-3,74 -Mikołów Orlen-3,95 -Mikołów Shell -3,95- Łaziska Lotos (były Minkus) 3,83 Lotos (przed Żorami) 3,82 Statoil 3,89 Żory Bliska 3,78 Żory Shell Żory nie pamiętam :eek: ale rewelacji nie było. Uniwar na wysokości Pawłowic 3,87 i stacja w Ustroniu przed skrzyżowaniem ze światłami 4,02 przegięcie. P.S.2-@mihumor- no niestety będziesz brnął ale widoki i świeże powietrze na 5+ pozdrowienia i miłego wypoczynku. Edytowane 11 Kwiecień 2009 przez Torres dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 (edytowane) Skrzyczne.Dziś ruszyłem tam gdzie mam najbliżej. Niestety ale już mocno wytopiło,nie zdziwię się,jeśli jutro zamkną ,ale może dotrwają do końca świąt.Otwarte były Ondraszek i FIS,tylko w górnej części.Na Ondraszku warunki super,przez długi czas twardo,jedynie przy końcówce lipka,ale tam tylko 2 razy zjechałem... FIS otwarty,ale niestety tylko do grzebienia i dalej Kaskadą do krzesełka(opcja czarno-czerwona była jedyną możliwą).Całości nie otwarli,bo ponoć za mało śniegu pod orczykiem. Szkoda tylko,że coś tam zaczęli robić/sprawdzać dopiero ok 10-ej... (ktoś zapił?).Auto zaparkowałem na chodniku,więc portfel nie jęczał,miejsca sporo.Ludzi bardzo mało,najwyżej 20 osób w szczycie.Co ciekawe,prawie wszyscy jeździli Ondraszkiem,więc na FIS-ie byłem praktycznie sam.Tylko z rana na czarną zapuściło się kilka osób.Warto wspomnieć,że niestety czarna była kiepsko przygotowana,jakieś żleby,schody itp.Było fajnie twardo,ale ciężko to wykorzystać przy takim przygotowaniu trasy... :mad:Podsumowując da się pojeździć,ale to wszystko co można powiedzieć... Edytowane 11 Kwiecień 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 11 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 torres widze ze soszow jeszcze troche pociagnie ale kiczera juz kaput ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 12 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2009 witam z nad świątecznej kawy @mea-Soszów pociągnie do jutra do 15-tej a Kiczera udostępniona jest dla skiturowców - ruch wahadłowy pozdrawiam świątecznie Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 12 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2009 witam z nad świątecznej kawy @mea-Soszów pociągnie do jutra do 15-tej a Kiczera udostępniona jest dla skiturowców - ruch wahadłowy pozdrawiam świątecznie Torres czyzby soszow konczyl sezon na poniedzialku wielkanocnym ?? jak tam tyle sniegu jeszcze jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 12 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2009 no niestety takie info podają tutaj pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2009 (edytowane) Warunki narciarskie? Zdarza mi się otrzymywać emaile z wieloma niewyszukanymi epitetami dotyczące podawanych na naszej stronie warunków narciarskich. Dzisiaj chciałbym Wam dać przykład warunków do jakich mamy wszyscy dostęp, a ja na tej podstawie muszą ocenić co zastanie narciarz na stoku. Na tapetę biorę ON Czorsztyn Ski w Kluszkowcach. Na stronie przeczytamy, że trzy wyciągi są czynne, a na trasach jest 40 cm śniegu - czyli nie najgorzej. Jednak ja zadałem sobie trud i sprawdziłem obraz z kamer, a tu ... sami zobaczcie poniżej Górna stacje Dolana stacja Edytowane 13 Kwiecień 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 13 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2009 (edytowane) Kasprowy Wierch Wyjątkowo dużo ludzi dzisiaj było - podczas, kiedy wczoraj o 10-tej do kasy w Kuźnicach nie było nikogo, tak dzisiaj o 7-mej stałem już na schodach. Kasa niedługo potem została otwarta i kolejka posuwała się szybko. O 8-mej zacząłem jazdę. W Zakopanem mgła, a u Góry słońce. Śniegu jest wciąż bardzo dużo. Trasy w Goryczkowej przygotowane, ale nie bardzo dobrze, twarde bardzo, pozostawione kalafiory i muldy po ratrakach. Dużo "jeźdźców bez głowy" - jak zjeżdżałem nartostradą do Kuźnic leciało już śmigło na Goryczkową. Na Kalatówkach dzisiaj zawody o Wielkanocne Jajo na starym sprzęcie. Ludzi wchodzących na Kalatówki bardzo dużo. Po Świętach zapowiada się narciarski raj na Kasprowym. Edytowane 13 Kwiecień 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 13 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Pilsko dzisiaj ok do 10.30 potem zaczęło płynąć.Najlepiej przygotowane trasy na Kopcu, od Miziowej do Szczawin dość dobrze w cieniu i do 10.00 potem bagienko i muldy-sezon zakończony:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2009 (edytowane) No i pożegnaliśmy Soszów witam dziś krótki wypad na Soszów- przyjazd na 8:10 ludzi tak sobie, kupno karnetu i na górę. Tam zaskoczenie- w nocy musiało być chłodniej niż ostatnio bo stok twardy a w cieniu lasu b.twardy. Przez 1 godzinę jazda b.fajna, ludzi przybywało ale stok trzymał (warunki o 9-tej zdecydowanie lepsze niż w sobotę.Można powiedzieć że do 10 -tej warunki dobre potem się rozjechało ale zjeżdżając o 11:30 dało radę pojeździć. Na parkingu ludzie o 12 jeszcze dojeżdżali i ubierali narty. Nie sądziłem że to napiszę ale przy tych warunkach szkoda że jutro już nie pojedzie pozdrawiam Torres. P.S-pogoda oczywiście pełna lampa-więc nawet to zakończenie się udało P.S.2-szybkie foty (niestety z komórki) tutaj P.S.3-hehe chyba ich za szybko pogrzebałem:D teraz patrzę na stronę :eek: a tam zapraszają na weekendowe jazdy patrz Edytowane 13 Kwiecień 2009 przez Torres P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 13 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Zdarza mi się otrzymywać emaile z wieloma niewyszukanymi epitetami dotyczące podawanych na naszej stronie warunków narciarskich. Dzisiaj chciałbym Wam dać przykład warunków do jakich mamy wszyscy dostęp, a ja na tej podstawie muszą ocenić co zastanie narciarz na stoku. Na tapetę biorę ON Czorsztyn Ski w Kluszkowcach. Na stronie przeczytamy, że trzy wyciągi są czynne, a na trasach jest 40 cm śniegu - czyli nie najgorzej. Jednak ja zadałem sobie trud i sprawdziłem obraz z kamer, a tu ... sami zobaczcie poniżej No to powiem, że mnie zaskoczyłeś.:eek: Każdej zimy odwiedzam Czorsztyn-ski i co do warunków nigdy nie mogłem mieć zastrzeżeń. Mało tego, z początku sezonów na stronce pisze że czerwona trasa jest zamknięta a na miejscu okazuje się że jest na tyle wystarczająco śniegu że można jeździć. Tak jak pisałem, jeżdżę tam praktycznie każdego sezonu i od początku powstania stacji, zawsze miałem dobre zdanie, jednak z każdym sezonem miejsce to stawało się coraz bardziej popularne, a co za tym idzie... więcej nartujących. Mam nadzieję że będzie tam można jeszcze spokojnie pojeździć, a ta wpadka z warunkami będzie jednorazowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 13 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2009 na stożku też kamera nr 1 pokazuje pełnie zimy a kamera nr 2 chyba aktualny podgląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi