Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Warunki narciarskie 08/09

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

a w rybniku od wczoraj wali sniegiem !! mam nadzieje ze drogowcy jeszcze na mistrzostwa nie pojechali i uwineli sie z droga bo nie dojade do pracy ....

a wlasnie o ktorej startuje pilsko ?? bo nie wiem jak jutro zaplanowac wstawanie ... ile sie z rybnika do korbielowa pojedzie ??

a w rybniku od wczoraj wali sniegiem !! mam nadzieje ze drogowcy jeszcze na mistrzostwa nie pojechali i uwineli sie z droga bo nie dojade do pracy ....

a wlasnie o ktorej startuje pilsko ?? bo nie wiem jak jutro zaplanowac wstawanie ... ile sie z rybnika do korbielowa pojedzie ??

no z rybnika to różnie ;) jest w zależności od tego czy drogowcy zrobią to co do nich należy :( ale musisz liczyć co najmniej 2h a nawet trochę więcej, a warto tam byc przed 8 :)

Moje zdanie jest takie, że nigdy nie było tam idealnie przygotowanego stoku.

Po dwóch latach niebywania na Pilsku, w piątek zobaczymy zmiany.

Będzie fotorelacja być może :)

Zmiany?:P Na Pilsku,ha,ha,ha.

Jest taka piosenka :)...."Oj naiwny,naiwny,naiwny jak dziecko we mgle".

A mgłę na Pilsku nie trudno.

Jedyne prawidłowo przygotowane stoki jakie u nas mnie udało się trafić to była KOTELNICA BIAŁCZAŃSKA

http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=126&catid=member&imageuser=4500

i WIERCHOMLA

http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=131&c=member&imageuser=4500

nie byłem na Pilsku chyba z 5 lat ale lubię Pilsko i gdyby wykorzystać jego potencjał (chociaż tak jak to zrobiła Jaworzyna-ale o tym już była mowa.) to byłbym częstym gościem.

patrząc jakie warunki śniegowe tam teraz panują na pewno się tam wybiorę - bez względu jak przygotują trasy :eek:

pozdrawiam Torres

Edytowane przez Torres
poprawa błędu

Ja byłem na Pilsku 10 marca. Warunki były bardzo dobre i mimo padającego śniegu ratraki pracowały przed otwarciem tras. Zjeżdżało się 5 do samego parkingu na Polanie Strugi. Także moje wrażenia są pozytywne, choć modernizacja by się przydała. Jutro jadę do Korbielowa i jeśli czas pozwoli...;)

Ja byłem na Pilsku 10 marca. Warunki były bardzo dobre i mimo padającego śniegu ratraki pracowały przed otwarciem tras. Zjeżdżało się 5 do samego parkingu na Polanie Strugi. Także moje wrażenia są pozytywne, choć modernizacja by się przydała. Jutro jadę do Korbielowa i jeśli czas pozwoli...;)

Szkoda, że jutro a nie w piątek ;)

no to bedzie nas już troje jutro na Pilsku:)

miałem jechać w piatek , ale plany sie zmieniły i jutro rano kierunek Korbielów

oby tylko słoneczko dopisało

prognozy mowia ze bedzie ladnie :) oby :) planuje wykorzystac aparacik i przywiezc jakas sensowna relacje foto :D

Pilsko dzis :)

Relacja musi byc :)

Zajechalismy pod krzeslo o 8 z minutami ... mrozik - eleganckie -4st :)

zakupione karnety i wyjazd na hale szczawiny - lekko pruszyl snieg, troche wialo :) przesiadka na orczyk i na gore ... hala miziowa powitala nas pieknym sloncem ... przesiadka na orczyk pilskowy i wygwizdow jak ta lala :)

na poczatek 5 z pilska na miziowa - gora troche nierowna ... lekko zapruszona swiezym sniegiem ... ale ta zima !!! no w lutym ciezko taki widok uswiadczyc a co dopiero u progu kwietnia !!!! nizej juz rowniej ... nawet pod swiezym sniegiem resztki makaronu wystawalo ...

a na miziowej piździawka !!!

porazka nr 1 - nie zabralam stabilizatora na kolano - caly dzien asekuracyjna jazda i oczy dookola glowy :)

a jak oczy dookola glowy to i znajomych z forum latwo wypatrzec :) - prawda aklim ?? szczerze mowiac chcialam zamienic z toba dwa zdania ale pozostalo mi jedynie podziwiac technike jazdy :)

trasa z miziowej do szczawin chyba bardzo mi podeszla :) nie wialo, szeroko i rano twardo ...

jak bylam po praz pierwszy na pilsku to musialam przejechac sie trasami z kopca ... jestem na NIE ... bylo miekko i podejscie do wyciagu wyprowadzilo mnie z rownowagi na wstepie ... jeszcze opcja wjechania na pilsko i trawersem na kopiec w miare by dala rade ale potem trzeba tez troche podejsc zeby spod schroniska do wyciagu sie dostac ...

za ktoryms razem chcielismy sobie zobaczyc jak wyglada trasa ze szczawin do polany strugi no to teraz przynajmniej wiem od czego mnie bola rece :)

jedzonko zaliczylismy kolo 11.30 - grill na miziowej - uwielbiam kielbaske i oscypka z grilla, grzane wino moglo by byc lepsze ale nie mozna marudzic

podsumowujac jestem na TAK - gdybym miala troche blizej pewnie bylibysmy czestymi goscmi tego osrodka ... a jak go zrobia jakos z jajem to moze nawet odleglosc nie bedzie nas tak bolala.

aaa kolo poludnia szczyt pilska utonal we mgle !! ciezko bylo zobaczyc czubek swojego buta !!! dobrze ze dalo sie jakos ten kawalek pokonac bo nizej juz bylo ok :D

Edytowane przez mea
uzupelnienie

szkoda Mea , ze nie dałaś jakiegoś znaku;) , ja co prawda rozglądałem się , ale jakoś nie mogłem Cię (ani też Bończy - był??? ) dostrzec w tłumie:D

potwierdzam to wszystko co napisałaś na temat warunków , może tylko dodam że ostatni raz tyle sniegu ( tzn w cholerę:) ) na Pilsku to było chyba z 5 lat temu.Krajobrazy zimowe - bajkowe:)

a co do tras - to sporo świeżego sniegu , więc było troche miękawo , ale generalnie jazda przednia:) , nogi czuję do teraz

szkoda Mea , ze nie dałaś jakiegoś znaku;) , ja co prawda rozglądałem się , ale jakoś nie mogłem Cię (ani też Bończy - był??? ) dostrzec w tłumie:D

potwierdzam to wszystko co napisałaś na temat warunków , może tylko dodam że ostatni raz tyle sniegu ( tzn w cholerę:) ) na Pilsku to było chyba z 5 lat temu.Krajobrazy zimowe - bajkowe:)

a co do tras - to sporo świeżego sniegu , więc było troche miękawo , ale generalnie jazda przednia:) , nogi czuję do teraz

na pilskowym orczyku nawet wyjezdzales bezposrednio za mna :) a ze szczawin do miziowej to ze 3 orczyki przedemna :)