SKIer Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 No i powrót z weekendu na Rusin-Ski. W odpowiednim dziale będzie fotorelacja. Warunki - jak SKIer napisał. Ludzi po 16.00 było UWAGA 25 osób !!!! Warunki: 1 klasa. I mała obniżka posezonowa. Szkoda, że płasko, ale za to można pojeździć w każdym, kierunku,. wzdłuż i wszerz, w poprzek ile wlezie Spotkałem,a raczej mnie spotkał Pax. Pozdrowienia 1. szeroko - TAK 2. płasko - bywa gorzej (Witów...) 3. krótko - bodajże 800m - naprawdę nie jest źle ...nigdzie nie pisałem że źle generalnie fajny ośrodek, z resztą już tu pisałem: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=70519#post70519 Akurat mieliśmy wczoraj ochotę na trochę bardziej wymagającą jazdę. Co więcej to właśnie dziewczyny stwierdziły że tak tam jakoś płasko :eek: Jak dla mnie Rusin-Ski można porównać własnie do Witowa (może tylko poza tym denerwującym wypłaszczeniem na górze w Witowie) i Białki (trasa pod 6-tką z wyłączeniem płaskiego odcinka w środkowej części). Generalnie bardzo rekreacyjnie... A jak było z twardością stoku po południu? Jak kończyłem ok 10:30 to słońce zrobiło już robotę i raczej było miękko. Potem w Jurgowie się mocno ochłodziło i słońce było za chmurami więc domniemam że i Rusin przestał puszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 (edytowane) A jak było z twardością stoku po południu? Jak kończyłem ok 10:30 to słońce zrobiło już robotę i raczej było miękko. Potem w Jurgowie się mocno ochłodziło i słońce było za chmurami więc domniemam że i Rusin przestał puszczać. No no Dokładnie tak samo było. Najwazniejsze: zero muld, dziur i innych niespodzianek i te 25 osob na całym stoku i wyciągu ... Plus powtórzę:można pojeździć w każdym, kierunku,. wzdłuż i wszerz, w poprzek ile wlezie Do zabawy i rekreacji prawie ideał. Acha i kolejny pozytyw czy też różnica co do beskidów: podjeżdżamy pod sam wyciąg,Pan popatrzał, machnął "jechać dalej". Facet kolejny nas zatrzymał, przy karczmie dwa miejsca. Popatrzył na małe auta i pyta: chyba się Pan nie zmieści (w to mniejsze miejsc). Na co ja z przyzwyczajenia: no pewnie, że nie. A facet: to poproszę obok ... Szczęka mi opadła. Edytowane 23 Marzec 2009 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 No cóż - trzeba nadać komunikat, że jeździć się nie da na nartach z powodu nadmiaru śniegu:) Chciałem gdzieś dzisiaj myknąć na narty, ale sypie od rana non stop. Jutro ma być podobnie. Dopiero środa, czwartek prawdopodobnie. Niektóre stacje nieczynne z powodu wiatru (KW, MC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 No cóż - trzeba nadać komunikat, że jeździć się nie da na nartach z powodu nadmiaru śniegu:) Chciałem gdzieś dzisiaj myknąć na narty, ale sypie od rana non stop. Jutro ma być podobnie. Dopiero środa, czwartek prawdopodobnie. Niektóre stacje nieczynne z powodu wiatru (KW, MC). Piekno latoś zima tej wiosny:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 od srody zapowiadaja ocieplenie ... czyzby czwartkowy wypad na pilsko mial byc zatopiony w sloncu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 A w piąteczek gdzie ktoś będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 U mnie na prognozie ocieplenie dopiero od Soboty a noce jeszcze na minusie. W piątek zaliczę chyba jakieś Beskidy czy tez może Gorce - zależnie od pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 wez sie naciesz w tym sezonie skrzycznym bo po alpach uznasz to miejsce za przezytek !! Już teraz tak to oceniam,ale mimo wszystko da się dobrze pojeździć. parking 10 pln tuz pod krzesłami, prywatna posesja przed serwisem w drewnanej budzie - tez byłem i własnie tyle za caly dzien zapłaciłem a co do ludzi to byłem lekko zszokowany:eek:, weekend a tu puste krzesła i orczyki przy fisie nawet w okolicach południa. a pogoda brzydka nie byla:confused: Raz się załapałem pod jakimś pensjonacie,też skasowali dychę. Właśnie z powodu mniejszej ilości ludzi,obecnie wolę Skrzyczne od Pilska,a na FIS-ie można wystarczająco się zamęczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 Gdzie w piątek na narty? Witam Prawdopodobnie Soszów - bo chcę nartki przed zakupem przetestować Miała być Vratna ale mają techniczny dozór i chodzą tylko Pasieki pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bike Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 A w piąteczek gdzie ktoś będzie ? jeśli aura pozwoli to nowa osada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 w piatek jak dobrze pojdzie bede lizac rany /miesnie znaczy sie/ po czwartkowym pilsku ale kto wie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 w piatek jak dobrze pojdzie bede lizac rany /miesnie znaczy sie/ po czwartkowym pilsku ale kto wie ... A może w piątek pilsko ? Mam ochotę na mały beskidzki masochizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 Idzie globalne ochłodzenie!!! Według części naukowców,trend ocieplania klimatu został zachamowany,a nawet się odwrócił!Czyżby czekały nas sezony kończone w czerwcu,albo i w lipcu,jak było na jednym starym filmiku? http://wiadomosci.onet.pl/1939257,12,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 A może w piątek pilsko ? Mam ochotę na mały beskidzki masochizm. brzmi zachęcająco:) w srodę/czwartek będę wiedział na 100% wtedy więc potwierdzę czy będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 Według części naukowców,trend ocieplania klimatu został zachamowany,a nawet się odwrócił!Czyżby czekały nas sezony kończone w czerwcu,albo i w lipcu,jak było na jednym starym filmiku? chyba nie bede plakac ... A może w piątek pilsko ? Mam ochotę na mały beskidzki masochizm. w czwartek sie moijemu mezowi przytrafilo cos jakby "przymusowy urlop" z roznicy zmian ... nie wazne trzeba brac urlop to trzeba go dobrze wykorzystac a z ciekawych informacji to w przeciagu 2 tygodni ma byc amplituda temperatur okolo 30 stC !!! :eek: teraz temp okolo -4 a z koncem przyszlego tygodnia +26 ... przechodzimy na tryb 2 por roku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 Kotelnica Białczańska Dzisiaj rano w Zakopanem śnieg padał tak intensywnie, że miałem obawy, czy dotrę do Białki. Okazało się, że już od Poronina pogoda się klaruje i kiedy dojechałem na parking pod Kotelnicą już świeciło słońce. Piękny widok trzech ratraków idących ławą uspokoił mnie, co do warunków. Świeży śnieg został ubity, a i trochę puchu zostało. Jazda dzisiaj była bardzo przednia, pogoda w porządku, temperatura na małym plusie. Ludzi w sam raz. Dziubasik jeździł z żoną - miałem ochotę podjechać i wyściskać chłopa za to co on i inni zrobili. Pierwszy raz jeździłem na Kotelnicy od 9 do 14;) Tutaj mapka z danymi GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 Max Speed: 70.20 km/h Ile w tym dokładnośći? Warunki musiały być bardzo dobre skoro dało się tak szybko pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 Ile w tym dokładnośći? Warunki musiały być bardzo dobre skoro dało się tak szybko pojeździć. GPS włączyłem o 11tej, więc już idealnie nie było. Rano o 9tej na dziewiczym i zmrożonym było znacznie szybciej. Jaka jest dokładność - nie wiem, ale sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 ktos slyszal plotki o pilsku ?? wiecie jak tam ze zniegiem ?? bo jak sypie to nie wiem czy przygotowuja dobrze traski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 GPS włączyłem o 11tej, więc już idealnie nie było. Rano o 9tej na dziewiczym i zmrożonym było znacznie szybciej. Jaka jest dokładność - nie wiem, ale sprawdzę. Jeśli mogę spytać,jakim sprzętem mierzyłeś prędkość?Kiedyś namierzyłem taki zegarek(chyba Sumto),za pomocą którego można taki pomiar zrobić,ale był strasznie drogi.Wiem,to nie ten temat,ale zainteresowało mnie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 GPS i program My Tracks w telefonie G1 (Google Phone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 GPS i program My Tracks w telefonie G1 (Google Phone). a czy ten telefon G1 jest tylko w erze dostepny ?? bo coraz bardziej mi sie podoba a niedlugo konczy mi sie umowa /taka dygresja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 Obok Ery, w II kw 2009 ma być w Play. Zawsze możesz kupić na wolnym rynku, tak jak ja zrobiłem i używać w swojej sieci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 Obok Ery, w II kw 2009 ma być w Play. Zawsze możesz kupić na wolnym rynku, tak jak ja zrobiłem i używać w swojej sieci:) good mi sie w lipcu w play konczy umowa a jak dotad dobrze nam sie wspolpraca uklada i ceny ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 ktos slyszal plotki o pilsku ?? wiecie jak tam ze zniegiem ?? bo jak sypie to nie wiem czy przygotowuja dobrze traski ... Tam nigdy nie ma dobrze przygotowanych tras ... taka prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi