Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Warunki narciarskie 08/09

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

No i powrót z weekendu na Rusin-Ski.

W odpowiednim dziale będzie fotorelacja.

Warunki - jak SKIer napisał.

Ludzi po 16.00 było UWAGA 25 osób !!!!

Warunki: 1 klasa. I mała obniżka posezonowa.

Szkoda, że płasko, ale za to można pojeździć w każdym, kierunku,. wzdłuż i wszerz, w poprzek ile wlezie ;)

Spotkałem,a raczej mnie spotkał Pax. Pozdrowienia :)

1. szeroko - TAK

2. płasko - bywa gorzej (Witów...)

3. krótko - bodajże 800m - naprawdę nie jest źle ;)

...nigdzie nie pisałem że źle :D generalnie fajny ośrodek, z resztą już tu pisałem: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=70519#post70519 Akurat mieliśmy wczoraj ochotę na trochę bardziej wymagającą jazdę. Co więcej to właśnie dziewczyny stwierdziły że tak tam jakoś płasko :eek: :rolleyes::D Jak dla mnie Rusin-Ski można porównać własnie do Witowa (może tylko poza tym denerwującym wypłaszczeniem na górze w Witowie) i Białki (trasa pod 6-tką z wyłączeniem płaskiego odcinka w środkowej części). Generalnie bardzo rekreacyjnie...

A jak było z twardością stoku po południu? Jak kończyłem ok 10:30 to słońce zrobiło już robotę i raczej było miękko. Potem w Jurgowie się mocno ochłodziło i słońce było za chmurami więc domniemam że i Rusin przestał puszczać.

A jak było z twardością stoku po południu? Jak kończyłem ok 10:30 to słońce zrobiło już robotę i raczej było miękko. Potem w Jurgowie się mocno ochłodziło i słońce było za chmurami więc domniemam że i Rusin przestał puszczać.

No no :)

Dokładnie tak samo było.

Najwazniejsze: zero muld, dziur i innych niespodzianek i te 25 osob na całym stoku i wyciągu ...

Plus powtórzę:można pojeździć w każdym, kierunku,. wzdłuż i wszerz, w poprzek ile wlezie ;)

Do zabawy i rekreacji prawie ideał.

Acha i kolejny pozytyw czy też różnica co do beskidów:

podjeżdżamy pod sam wyciąg,Pan popatrzał, machnął "jechać dalej".

Facet kolejny nas zatrzymał, przy karczmie dwa miejsca. Popatrzył na małe auta i pyta: chyba się Pan nie zmieści (w to mniejsze miejsc). Na co ja z przyzwyczajenia: no pewnie, że nie. A facet: to poproszę obok ...

Szczęka mi opadła.

Edytowane przez mysiauek

No cóż - trzeba nadać komunikat, że jeździć się nie da na nartach z powodu nadmiaru śniegu:) Chciałem gdzieś dzisiaj myknąć na narty, ale sypie od rana non stop. Jutro ma być podobnie. Dopiero środa, czwartek prawdopodobnie.

Niektóre stacje nieczynne z powodu wiatru (KW, MC).

Piekno latoś zima tej wiosny:D:D:D

wez sie naciesz w tym sezonie skrzycznym bo po alpach uznasz to miejsce za przezytek !!

:D Już teraz tak to oceniam,ale mimo wszystko da się dobrze pojeździć. :)

parking 10 pln tuz pod krzesłami, prywatna posesja przed serwisem w drewnanej budzie - tez byłem i własnie tyle za caly dzien zapłaciłem

a co do ludzi to byłem lekko zszokowany:eek::D, weekend a tu puste krzesła i orczyki przy fisie nawet w okolicach południa. a pogoda brzydka nie byla:confused:

Raz się załapałem pod jakimś pensjonacie,też skasowali dychę. :)

Właśnie z powodu mniejszej ilości ludzi,obecnie wolę Skrzyczne od Pilska,a na FIS-ie można wystarczająco się zamęczyć. :)

Według części naukowców,trend ocieplania klimatu został zachamowany,a nawet się odwrócił!Czyżby czekały nas sezony kończone w czerwcu,albo i w lipcu,jak było na jednym starym filmiku? :rolleyes:

chyba nie bede plakac ... :D

A może w piątek pilsko ? Mam ochotę na mały beskidzki masochizm.

w czwartek sie moijemu mezowi przytrafilo cos jakby "przymusowy urlop" z roznicy zmian ... nie wazne trzeba brac urlop to trzeba go dobrze wykorzystac :D

a z ciekawych informacji to w przeciagu 2 tygodni ma byc amplituda temperatur okolo 30 stC !!! :eek: teraz temp okolo -4 a z koncem przyszlego tygodnia +26 ... przechodzimy na tryb 2 por roku ??

Kotelnica Białczańska

Dzisiaj rano w Zakopanem śnieg padał tak intensywnie, że miałem obawy, czy dotrę do Białki. Okazało się, że już od Poronina pogoda się klaruje i kiedy dojechałem na parking pod Kotelnicą już świeciło słońce. Piękny widok trzech ratraków idących ławą:) uspokoił mnie, co do warunków. Świeży śnieg został ubity, a i trochę puchu zostało.

Jazda dzisiaj była bardzo przednia, pogoda w porządku, temperatura na małym plusie. Ludzi w sam raz. Dziubasik jeździł z żoną - miałem ochotę podjechać i wyściskać chłopa za to co on i inni zrobili.

Pierwszy raz jeździłem na Kotelnicy od 9 do 14;)

Tutaj mapka z danymi GPS

GPS włączyłem o 11tej, więc już idealnie nie było. Rano o 9tej na dziewiczym i zmrożonym było znacznie szybciej. Jaka jest dokładność - nie wiem, ale sprawdzę.

Jeśli mogę spytać,jakim sprzętem mierzyłeś prędkość?Kiedyś namierzyłem taki zegarek(chyba Sumto),za pomocą którego można taki pomiar zrobić,ale był strasznie drogi.Wiem,to nie ten temat,ale zainteresowało mnie to... :)