johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Udało mi się dzisiaj wyjechać do Zieleńca . Śniegu jeszcze z pół metra mały minus , wyciągi działają prawie wszystkie , jazda nocna na Mieszku przy kościółku i na nowej kanapie . Karnet na cały Zieleniec 70 zł ( 22 wyciągi) . Pozdrawiam tych co w domach. Magres Nie wiem gdzie to jest... Chyba za daleko ode mnie. Pozdrawiam! ja tam też jakoś nie mam po drodze tylko bokiem mijam to widzę jeśli z drogi widać żółte plamy na stoku to jakoś mnie nie ciągnie żeby się przekonać czy to tylko ktoś nasikał czy też to wystaje ziemia i kamienie Myślałem,że Czantoria to dobry azymut... Może innym razem... :eek: z fajnych kanapek w okolicy to chyba pozostaje istebna ... no chyba ze macie czas i ochote na wypad do zawoi super swieze wiesci z mosornego mowia ze dosypalo i sniegu tam starczy do weekendu majowego /szczerze na to licze bo doroczny wymarsz na babia w majowy weekend na otwarcie sezonu treckingowego zamierzam poprzedzic zamknieciem sezonu narciarskiego na mosornym :)/ Niestety nasz początkujący nie specjalnie się tam czuł,więc pewnie Istebna będzie najlepsza.Mimo,że lubię ostre ścianki,jak na Skrzycznem,Istebna mi się spodobała!"Lajcik",ale całkiem fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Niestety nasz początkujący nie specjalnie się tam czuł,więc pewnie Istebna będzie najlepsza.Mimo,że lubię ostre ścianki,jak na Skrzycznem,Istebna mi się spodobała!"Lajcik",ale całkiem fajny! A może jednak RusinSki cały weekend ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Nie wiem gdzie to jest... Chyba za daleko ode mnie. Pozdrawiam! Z Wrocka 100 km na Pragę . Dla nas Karpacz , Szklarska , Zieleniec to najbliższe górki . Koło Twojego domu są wyższe tylko nie mają ,, tak wiele za tak niewiele '' . No i tu parking , wc itd. są za darmo Pozdrawiam Magres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Ja po 3-4 latach przerwy w tym roku odwiedziłem Czantorię i po tym co tam zobaczyłem to pewnie znowu długo tam nie zawitam To raczej przesądzone... A może jednak RusinSki cały weekend ?? Cały weekend nie ma szans,ale niedziela jak najbardziej możliwe! Muszę przegadać ekipę... Nie wiem gdzie to jest... Chyba za daleko ode mnie. Pozdrawiam! Z Wrocka 100 km na Pragę . Dla nas Karpacz , Szklarska , Zieleniec to najbliższe górki . Koło Twojego domu są wyższe tylko nie mają ,, tak wiele za tak niewiele '' . No i tu parking , wc itd. są za darmo Pozdrawiam Magres Trochę daleko ode mnie,może w przyszłym sezonie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Johny na Czantorie raczej bym sie nie wybierała, jak pisza że warunki trudne to raczej tak jest, oni tam jakos tej trasy nie potrafią przygotować. mimo wielu koszy na kamienie które tam posiadaja to chyba je tylko posiadaja a nie napełniają. wybierz coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Johny na Czantorie raczej bym sie nie wybierała, jak pisza że warunki trudne to raczej tak jest, oni tam jakos tej trasy nie potrafią przygotować. mimo wielu koszy na kamienie które tam posiadaja to chyba je tylko posiadaja a nie napełniają. wybierz coś innego Spróbuję przegadać ekipę. Mysiałek sugerował RusinSki,więc może tam? Do weekendu jeszcze trochę czasu,więc pogadam z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blesso Napisano 18 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 A może jednak RusinSki cały weekend ?? Chyba sie tam wybiorę ale w piatek nie byłem tam ale skoro tak zachwalasz to muszę spróbować w okolicy bedę w czwartek i w piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 Dziś wcześnie rano przejeżdżałem obok Czantorii,czerwona wyglądała dobrze... Jeśli ekipa się uprze,pewnie w niedziele tam zawitam.Najwyżej narty zostaną w samochodzie,a ja udam się na browary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 18 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 Dziś wcześnie rano przejeżdżałem obok Czantorii,czerwona wyglądała dobrze... Jeśli ekipa się uprze,pewnie w niedziele tam zawitam.Najwyżej narty zostaną w samochodzie,a ja udam się na browary... to może być droższe niż jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 to może być droższe niż jazda Zakładam,że nie liczymy regeneracji nart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 A ja właśnie sprzęt do auta załadowałem i rano lecę w rodzinne strony Kowalczyk Justyny czyli do Kasiny sprawdzić późnomarcowe warunki na Śnieżnicy. Liczę na pusty stok i na to, że nie będzie mokro bo raczej na twarde to nie liczę, no i na przyjemne 5 godzin jazdy non stop liczę. Piszą, że leży 1 metr śniegu, u mnie na termometrze poniżej -1 stopień więc sa nadzieje i oczekiwania. To chyba będzie mój ostatni raz w kraju w tym sezonie no chyba, że zima sie utrzyma jeszcze przez tydzień. W kwietniu jeszcze Tatry Zachodnie na Wielkanoc i tyle:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 ...To chyba będzie mój ostatni raz w kraju w tym sezonie no chyba, że zima sie utrzyma jeszcze przez tydzień. W kwietniu jeszcze Tatry Zachodnie na Wielkanoc i tyle:( Ja jeszcze nawet nie myślę o końcu... Zakładam,że koniec nastąpi początkiem maja,czyli jeszcze Pilsko bądź Kasprowy.Choć skoro taka piękna ta zima,to może jeszcze więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2009 Ja niestety mam ograniczone możliwości wyjazdowe, wekendy odpadają a w tygodniu muszę sie szybko wyrobić w ta i nazad więc wyjazdy gdzieś daleko od Krakowa odpadają - zwłaszcza,że przed muszę jeszcze dzieciaki porozwozić po "uczelniach" a wracając pozbierać. W zasięgu wiec mam same "niskopoziomowe pastwiska" gdzie ocieplenie sieje spustoszenie w ciągu kilku dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 moje plany sobbotnie tez wlasciwie wziely w leb ... goscie z krakowa nam sie do domku zwalaja ;/ nicto pozostaje niedziela i nadzieja ze snieg jeszcze troche polezy !! tym razem chcialabym przyhaczyc nowa ostade ... wiecie jak tam wyglada ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 czantoria jeśli na stronie czantorii oni sami napisali, że warunki trudne, to nawet gdyby było za darmo bym nie pojechał... w tym sezonie byłem tam 2 czy 3 razy, kiedy na www były podane warunki dobre (raz bardzo dobre) - wtedy poznałem nową definicję słowa "dobre" (w tej skali to na taką choćby nową osadę czy nawet stożek brakuje mi skali do określania warunków) także trzeba się mocno zastanowić czy nie warto minąć czantorii i udać się do wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Ponieważ tam dawno nie byłem nie czułem się upoważniony do wypisania osobiście, zacytowanych powyżej słów. A w pełni się z nimi zgadzam. Bo skoro w pełni zimy ciągle miałem info,że kamienie na trasie. To cóż dopiero przy tej pogodzie. Dzisiaj byliśmy z SB na Czantorii. I od razu zastrzegliśmy sobie jeden tylko zjazd jako rekonesans. Dzisiaj nart nie można byłoby zniszczyć na trasie (chyba ,że na parkingu jak SB). To,że nie było kamieni na trasie to fakt ale nie oznacza to dobrych warunków.(w moim zboczonym mniemaniu) Śniegu było pod dostatkiem do samego dołu ale ratraka to ta trasa dawno nie widziała. Muld dużych nie ma ,w związku z tym gestorzy nie puszczają ratraka bo i po co paliwo tracić. Tak to przynajmniej wygląda. Wcześniej byliśmy w Istebnej. Może SB wklei choć zdjęcia które zrobił.Powiedział,że pisać mu się nic nie chce. Na dodatek ma (mamy)żal do innych forumowiczów korzystających z "dobrodziejstw" tego ośrodka. Żal o to ,że nikt nie napisze o chu.....steczkowych warunkach jakie tam panują. Przecież chyba nie trafiliśmy na w/w warunki przypadkowo. I znów oczywiście jeździć się dało. Ale wiedząc co można by uzyskać z takiej warstwy śniegu odpowiednio pracując nad nią ratrakiem uznajemy panujące tam warunki za chu.....steczkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Dzisiaj byliśmy z SB na Czantorii. I od razu zastrzegliśmy sobie jeden tylko zjazd jako rekonesans. Dzisiaj nart nie można byłoby zniszczyć na trasie (chyba ,że na parkingu jak SB). To,że nie było kamieni na trasie to fakt ale nie oznacza to dobrych warunków.(w moim zboczonym mniemaniu) Śniegu było pod dostatkiem do samego dołu ale ratraka to ta trasa dawno nie widziała. Muld dużych nie ma ,w związku z tym gestorzy nie puszczają ratraka bo i po co paliwo tracić. Tak to przynajmniej wygląda. Wcześniej byliśmy w Istebnej. Może SB wklei choć zdjęcia które zrobił.Powiedział,że pisać mu się nic nie chce. Na dodatek ma (mamy)żal do innych forumowiczów korzystających z "dobrodziejstw" tego ośrodka. Żal o to ,że nikt nie napisze o chu.....steczkowych warunkach jakie tam panują. Przecież chyba nie trafiliśmy na w/w warunki przypadkowo. I znów oczywiście jeździć się dało. Ale wiedząc co można by uzyskać z takiej warstwy śniegu odpowiednio pracując nad nią ratrakiem uznajemy panujące tam warunki za chu.....steczkowe. Dzięki za info o Czantorii! Z tą Istebną mnie zaskoczyłeś! :eek: Byłem tam jakiś miesiąc temu(pisałem o tym),trasa była dobrze przygotowana-równiutko i twardo.Patrząc ile tam śniegu,to się mocno dziwię... Czyżby w tygodniu nie ratrakowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Byłem tam jakiś miesiąc temu(pisałem o tym),trasa była dobrze przygotowana-równiutko i twardo.Patrząc ile tam śniegu,to się mocno dziwię... Czyżby w tygodniu nie ratrakowali? To było ratrakowane, tyle że nie wiadomo chy słowa ratrakowane, przygotowane, równiutko, twardo... w Twojej i mojej mózgownicy oznaczają to samo:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 . Wcześniej byliśmy w Istebnej. Może SB wklei choć zdjęcia które zrobił.Powiedział,że pisać mu się nic nie chce. Na dodatek ma (mamy)żal do innych forumowiczów korzystających z "dobrodziejstw" tego ośrodka. . ja byłem w sobote to warunki i przygotowanie było idealne tak jak pisałem, w tygodniu nie było mi dane pojeździć , ale dla chętnych bardzo dobre warunki są w brennej na Świniorce - info z pierwszej ręki od seniora Race , a on to wybredny jest jeśli chodzi o śnieg:), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 (edytowane) Dzięki za info o Czantorii! Z tą Istebną mnie zaskoczyłeś! :eek: Byłem tam jakiś miesiąc temu(pisałem o tym),trasa była dobrze przygotowana-równiutko i twardo.Patrząc ile tam śniegu,to się mocno dziwię... Czyżby w tygodniu nie ratrakowali? Ratrakowane było. Tylko chu....steczkowo,bo przejechane to nie znaczy wyratrakowane. To tak jakbyś wstał rano nałożył pastę na szczoteczkę (odpalenie ratraka), potem przesunął szczoteczką po zębach raz w prawo,raz w lewo (ratrakowanie) i........gotowe. Gdyby ktoś zapytał czy myłeś zęby zgodnie z prawdą możesz odpowiedzieć, TAK. Ale czy z czystym sumieniem odpowiesz,mam umyte zęby? ja byłem w sobote to warunki i przygotowanie było idealne tak jak pisałem, w tygodniu nie było mi dane pojeździć , ale dla chętnych bardzo dobre warunki są w brennej na Świniorce - info z pierwszej ręki od seniora Race , a on to wybredny jest jeśli chodzi o śnieg:), Ja miałem takie odczucie właśnie na Czantorii. Na weekend jeśli będzie trzeba (tzn.będzie jeszcze śnieg)to się wyratrakuje. A w tygodniu dla tej garstki narciarzy to szkoda paliwa. Edytowane 19 Marzec 2009 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 To było ratrakowane, tyle że nie wiadomo chy słowa ratrakowane, przygotowane, równiutko, twardo... w Twojej i mojej mózgownicy oznaczają to samo:confused: Może ja się przyzwyczaiłem do polskich standardów i trochę inaczej widzę te warunki,ale wtedy na prawdę było dobrze!Nie mogę przecież teraz mówić,że jest świetnie,jeśli tam nie byłem od miesiąca... Jeździliśmy w sześciu i każdy był zadowolony.Daj jakieś fotki,bo ponoć coś tam pstryknąłeś,zobaczymy jak to wygląda. Wierzę Wam na słowo,że było chu...,skoro oboje jesteście tak zdegustowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Ratrakowane było. Tylko chu....steczkowo,bo przejechane to nie znaczy wyratrakowane. To tak jakbyś wstał rano nałożył pastę na szczoteczkę (odpalenie ratraka), potem przesunął szczoteczką po zębach raz w prawo,raz w lewo (ratrakowanie) i........gotowe. Gdyby ktoś zapytał czy myłeś zęby zgodnie z prawdą możesz odpowiedzieć, TAK. Ale czy z czystym sumieniem odpowiesz,mam umyte zęby? Różnicę rozumiem doskonale,czuję się to pod nartami od pierwszej jazdy,a po jakieś chwili nawet widać,czy ratrak przejechał turystycznie,czy też przygotował trasę.Jeszcze raz powiem,że wierzę Wam na słowo!Jestem zdziwiony postawą gestora,a nie Waszymi wypowiedziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Wierzę Wam na słowo,że było chu...,skoro oboje jesteście tak zdegustowani. Nam nie możesz wierzyć na słowo . Bo takich trzech jak nos dwóch to nima ani jednego :eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 A nie będzie ktoś jutro na RusinSki ? Mała relacja mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Nam nie możesz wierzyć na słowo . Bo takich trzech jak nos dwóch to nima ani jednego :eek:. Czy to oznacza,że na Czantorii były kamienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi