JC Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Właśnie oglądam kolejną prognozę pogody i ... dawno nie było takiej zimy! Na każdym kanale powtarzają: zima wraca, przewidujemy ochłodzenie i opady śniegu oraz mróz ... Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Właśnie oglądam kolejną prognozę pogody i ... dawno nie było takiej zimy! Na każdym kanale powtarzają: zima wraca, przewidujemy ochłodzenie i opady śniegu oraz mróz ... Rewelacja! Śledzę tą pogodę od wczoraj i własnym oczom nie wierzę!Czyżby sezon do końca maja? A może do lipca,jak to było kiedyś? "Laminaty" zapodają: http://wiadomosci.onet.pl/1934573,11,pogoda_w_polsce_jest_zle_bedzie_gorzej,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Jak byłem młodszy to wjeżdżało się na "Grzebień" z jako takprędkością i kto się nia bał ten walił na krechę na "Lewy" i tam było ciekawie bo tam zawsze ktoś wypada na plecy po długim locie Kwestia poznania trasy i można ją całą na krechę przejechać... ale to dawne młode doświadczenia No na krechę,przynajmniej obecnie,raczej by ją nie machnął... :eek: Chyba ktoś przede mną próbował,bo GOPR miał pełne ręce roboty... :eek: Ale po kilku dniach tam spędzonych,zacząłem myśleć o nartach do giganta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Ktoś w weekend na Rusińskim albo w okolicy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Gdzie jest Rusuinski ?? Bede kolo Andrychowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Bukowina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 (edytowane) Gdzie jest Rusuinski ?? Bede kolo Andrychowa. http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8195 Będę spał jak zwykle na Słowacji w bardzo fajnym pensjonaciku: www.pensionvasko.sk 60pln ze śniadaniem i obiadokolacją dla mnie w całkiem fajnej cenie - PM Dojazd stamtąd na Rusiński : http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=Rusin+Ski&daddr=Zdiar+631,+05955+Zdiar,+Slovakia+(Pension+Vasko)&hl=pl&geocode=CRAFaB7ZruOwFWUQ8QIdKZsyASEdCCRqbJt_7w%3BFcTp7wIdiqk0ASHJeuMSaPo8Vg&mra=pe&mrcr=0&rtol=1&sll=49.313709,20.157509&sspn=0.164058,0.30899&ie=UTF8&ll=49.319304,20.160942&spn=0.16404,0.30899&z=12 To 1/2h to chyba jednak ciut przesadzone, odległośc chyba też. Ale jak będzie dobrra pogoda to widoki przepiękne !! Ja lubię tam dojeżdżać bo żarełko w pensjonaciku 1 klasa, czysto, przyjemnie, nie za drogo jak na standard. W pobliżu: www.strednica.sk - 300m www.skibachledova.sk 2km ? Łomnica też nie za daleko A po polskiej stronie Jurgów, Czarna Góra, Białka no i Rusin! A ktoś mi kiedyś jeszcze browarka za cenę kasku obiecał Jakby co - numer masz. Edytowane 16 Marzec 2009 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 ja w sobote planuje dojechac do andrychowa poweszyc jak na zawodach skiforum jest a niedziela chcemy sie wybrac na pilsko ale jakby co to pojedziemy na rusin numer mam do ciebie mysiu wiec jak co to dzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Rusin! ktoś mi kiedyś jeszcze browarka za cenę kasku obiecał Nie jednegi i nie tylko za kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 ja w sobote planuje dojechac do andrychowa poweszyc jak na zawodach skiforum jest a niedziela chcemy sie wybrac na pilsko ale jakby co to pojedziemy na rusin numer mam do ciebie mysiu wiec jak co to dzwonie to może sobie spróbujesz na laserach ale gs w długości 182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 Jaki maja promien 27 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 (edytowane) 24,4 takie też mam a mają 19,7 przy 176długości ] a do tych nie mam na razie wiązań więc ich nie wezme mają 184dł Edytowane 16 Marzec 2009 przez 1973marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2009 (edytowane) Ufffff....... wymagajaca Jakie plany na testy ?? Ktos pisal, ze tam jest stosunkowo wasko, to i tak byc moze nie rozwinalbys zagli w dynkach. Edytowane 16 Marzec 2009 przez juice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Marcin jesli tylko bedzie ku temu okazja to bardzo chetnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 znowu pada śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 niedziela chcemy sie wybrac na pilsko Samobójcy czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Ustroń Czantoria. Wie ktoś może,jak tam wygląda sytuacja?Piszą,że warunki trudne,choć śniegu sporo. Znajomi chcą mnie tam wyciągnąć. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Wie ktoś może,jak tam wygląda sytuacja?Piszą,że warunki trudne,choć śniegu sporo. Znajomi chcą mnie tam wyciągnąć. Z góry dzięki! jak masz jakieś narty do zniszczenia to jak najbardziej miejsce godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Wie ktoś może,jak tam wygląda sytuacja?Piszą,że warunki trudne,choć śniegu sporo. Znajomi chcą mnie tam wyciągnąć. Z góry dzięki! kumpel byl wczoraj i twierdzi ze jest ok ale ja w to do konca nie wierze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 jak masz jakieś narty do zniszczenia to jak najbardziej miejsce godne polecenia Ponieważ tam dawno nie byłem nie czułem się upoważniony do wypisania osobiście, zacytowanych powyżej słów. A w pełni się z nimi zgadzam. Bo skoro w pełni zimy ciągle miałem info,że kamienie na trasie. To cóż dopiero przy tej pogodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Chyba jednak przekonam ich do zmiany planów... :eek: Tym bardziej,że tam drożyzna. Mamy jeden problem,otóż jedna osoba uczy się jeździć na snowboardzie,nie umie jeździć na orczykach,więc tylko krzesło wchodzi w rachubę.Zabrałem go do Szczyrku na Skrzyczne,ale tam dla niego za stromo,a Ondraszek ma zbyt wiele wypłaszczeń i "podchodzeń".Więc może Istebna?Tam dobrze sobie radził.Myślałem jeszcze o Wiśle Soszów,ewentualnie Korbielów BABA,ale tam ta baba z ryjem... Dzięki śliczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Zieleniec Udało mi się dzisiaj wyjechać do Zieleńca . Śniegu jeszcze z pół metra mały minus , wyciągi działają prawie wszystkie , jazda nocna na Mieszku przy kościółku i na nowej kanapie . Karnet na cały Zieleniec 70 zł ( 22 wyciągi) . Pozdrawiam tych co w domach. Magres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Ponieważ tam dawno nie byłem nie czułem się upoważniony do wypisania osobiście, zacytowanych powyżej słów. A w pełni się z nimi zgadzam. Bo skoro w pełni zimy ciągle miałem info,że kamienie na trasie. To cóż dopiero przy tej pogodzie. ja tam też jakoś nie mam po drodze tylko bokiem mijam to widzę jeśli z drogi widać żółte plamy na stoku to jakoś mnie nie ciągnie żeby się przekonać czy to tylko ktoś nasikał czy też to wystaje ziemia i kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 Chyba jednak przekonam ich do zmiany planów... :eek: Tym bardziej,że tam drożyzna. Mamy jeden problem,otóż jedna osoba uczy się jeździć na snowboardzie,nie umie jeździć na orczykach,więc tylko krzesło wchodzi w rachubę.Zabrałem go do Szczyrku na Skrzyczne,ale tam dla niego za stromo,a Ondraszek ma zbyt wiele wypłaszczeń i "podchodzeń".Więc może Istebna?Tam dobrze sobie radził.Myślałem jeszcze o Wiśle Soszów,ewentualnie Korbielów BABA,ale tam ta baba z ryjem... Dzięki śliczne! z fajnych kanapek w okolicy to chyba pozostaje istebna ... no chyba ze macie czas i ochote na wypad do zawoi super swieze wiesci z mosornego mowia ze dosypalo i sniegu tam starczy do weekendu majowego /szczerze na to licze bo doroczny wymarsz na babia w majowy weekend na otwarcie sezonu treckingowego zamierzam poprzedzic zamknieciem sezonu narciarskiego na mosornym :)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aries7 Napisano 17 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2009 ja tam też jakoś nie mam po drodze tylko bokiem mijam to widzę jeśli z drogi widać żółte plamy na stoku to jakoś mnie nie ciągnie żeby się przekonać czy to tylko ktoś nasikał czy też to wystaje ziemia i kamienie Ja po 3-4 latach przerwy w tym roku odwiedziłem Czantorię i po tym co tam zobaczyłem to pewnie znowu długo tam nie zawitam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi