johnny_narciarz Napisano 11 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2009 No właśnie - tak byłem naprowadzony przez naszego Johnnego, za co jeszcze raz dzięki - i na tą stronę się nie pchałem w ogóle. Tak, jak piszesz Sławek, chyba słusznie - prawdziwe Pilsko to ten zjazd od góry. Cieszę się,że mogłem pomóc! Płaj może tylko zniechęcić do pojeżdżenia na tej górze,choć da się znieść. Strona,którą jeździłeś,jest zdecydowanie najfajniejsza. niestety moje plany wczoraj wziely w tzw łeb ... musialam wyrwac zeba (ósemke) i jakikolwiek wysilek fizyczny nie wchodzi w gre zamin sie to nie wygoi ... masakra !! nawet w pracy na dol nie moge zjechac bo roznica cisnien mnie zabija !!! narty poczekaja do soboty /mam nadzieje ze juz bedzie dobrze/ ... myslimy jeszcze o istebnej ... tam zwykle dlugo snieg sie dobrze trzyma bo polnocne stoki ... Wiem jak to jest,ale do soboty powinnaś wystarczająco dojść do siebie.Istebna-dobry wybór!Różnica wzniesień Cie nie "zabiję",a pojeździć się da.Ogólnie fajne miejsce,zwłaszcza żeby popracować nad techniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 11 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2009 Dzis zrobiłem małe oględziny w okolicy szczyrku i wisły przejezdzałem tamtędy ok 18 i oczom nie wierzę w Szczyrku śniegu pełno więcej niż na podhalu było w weekend podjechałem na Golgote stok wyratrakowany z dołu wyglądał na dobrze przygotowany ludzi na nim mało . Jadąc dalej coraz mocniej padał śnieg wjechałem po drodze na moją ulubioną górkę pt. nowa osada:D i tam też warunki wyglądały na dobre, rozmawiałem z paroma osobami które tam jeżdziły i zazdnych przetarc nie zauważyli więc weekend zapowiada się na nartach w Beskidach chyba że umówimy się na Rusinowym Wierchu większą ekipą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 Wiem jak to jest,ale do soboty powinnaś wystarczająco dojść do siebie.Istebna-dobry wybór!Różnica wzniesień Cie nie "zabiję",a pojeździć się da.Ogólnie fajne miejsce,zwłaszcza żeby popracować nad techniką. johny a ile tam kosztuje karnet ?? i jakie sa opcje ?? bo my pewnie znowu na start wyciagu pojedziemy i posmigamy do poludnia i odwrot ... nie moge doszukac sie stronki z cennikiem ... moze masz jakies info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 johny a ile tam kosztuje karnet ?? i jakie sa opcje ?? bo my pewnie znowu na start wyciagu pojedziemy i posmigamy do poludnia i odwrot ... nie moge doszukac sie stronki z cennikiem ... moze masz jakies info ? 40zł za pół dnia dla dzieci -10% ale się trzeba upomnieć w kasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 40zł za pół dnia dla dzieci -10% ale się trzeba upomnieć w kasie a powiesz mi jeszcze o ktorej wyciag startuje ?? my lubimy byc gotowi z nartami na nogach w tym jakze milym momecie i pierwszy szus po sztruksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 a powiesz mi jeszcze o ktorej wyciag startuje ?? my lubimy byc gotowi z nartami na nogach w tym jakze milym momecie i pierwszy szus po sztruksie wyciąg od 9 a kasa jakies 20 wcześniej najlepiej być koło 8.30 wtedy zaparkować można blisko i spokojnie kupić bilety, z wyjazdem o 13 warto chwile zaczekać bo niekiedy jest korek jak wszyscy ruszą a warunki na drodze są trochę trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 a powiesz mi jeszcze o ktorej wyciag startuje ?? my lubimy byc gotowi z nartami na nogach w tym jakze milym momecie i pierwszy szus po sztruksie Ośrodek rusza o 9.00.Jeśli chodzi o karnety,to jest jeszcze bardzo fajna opcja na 8 godzin,od 9.00 do 17.00 za 50 zł.Tylko dycha więcej,a masz aż 8 godz.jazdy!Przynajmniej można trochę "luźniej" podejść do jazdy i np.zrobić sobie przerwę ok.południa na jedzonko(wtedy jest zazwyczaj największy tłok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 wyciąg od 9 a kasa jakies 20 wcześniej najlepiej być koło 8.30 wtedy zaparkować można blisko i spokojnie kupić bilety, z wyjazdem o 13 warto chwile zaczekać bo niekiedy jest korek jak wszyscy ruszą a warunki na drodze są trochę trudniejsze z wyjazdem o 13 jest tak ze najpierw trzeba skonczyc jezdzic ... potem cos zjesc ... niekierowcy i cos wypic ... a dopiero potem siadac do auta w droge powrotna a w sobote ide na koncert wiec na 16 musialabym dojechac do rybnika ... ale to chyba jest do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 z wyjazdem o 13 jest tak ze najpierw trzeba skonczyc jezdzic ... potem cos zjesc ... niekierowcy i cos wypic ... a dopiero potem siadac do auta w droge powrotna a w sobote ide na koncert wiec na 16 musialabym dojechac do rybnika ... ale to chyba jest do zrobienia w godzinkę jak się postrasz to da się zrobić jeśli w wiśle nie będzie korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 Ośrodek rusza o 9.00.Jeśli chodzi o karnety,to jest jeszcze bardzo fajna opcja na 8 godzin,od 9.00 do 17.00 za 50 zł.Tylko dycha więcej,a masz aż 8 godz.jazdy!Przynajmniej można trochę "luźniej" podejść do jazdy i np.zrobić sobie przerwę ok.południa na jedzonko(wtedy jest zazwyczaj największy tłok). taka opcja z karnetem do 17 jest nieglupia !! tylko nie na sobote ... moze na niedziele ?? ... a moze na dzionek urlopu ... a wlasnie kreci mnie wziac urlop i pojechac na race ... teraz potanialy karnety i mimo wysokiego euro wychodzi w miare rozsadnie ... karnet na jeden dzien kosztuje tyle co na pilsku albo i taniej !! 17.50 * 4,75= 84zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 taka opcja z karnetem do 17 jest nieglupia !! tylko nie na sobote ... moze na niedziele ?? ... a moze na dzionek urlopu ... a wlasnie kreci mnie wziac urlop i pojechac na race ... teraz potanialy karnety i mimo wysokiego euro wychodzi w miare rozsadnie ... karnet na jeden dzien kosztuje tyle co na pilsku albo i taniej !! 17.50 * 4,75= 84zl To rzeczywiście wygląda fajnie! Na Pisku też mają promocję,ale tylko na karty od trzech dni wzwyż. Normalnie cały dzień to 65 zł.Ciekaw tylko jestem,czy te karty parodniowe można wykorzystać w dowolny sposób,np.co weekend po dwa dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 To rzeczywiście wygląda fajnie! Na Pisku też mają promocję,ale tylko na karty od trzech dni wzwyż. Normalnie cały dzień to 65 zł.Ciekaw tylko jestem,czy te karty parodniowe można wykorzystać w dowolny sposób,np.co weekend po dwa dni... Zapytam jutro w kasie - to ci napiszę, ale raczej to wątpliwe - 3 dni pod rząd i koniec prawdopodobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 Zapytam jutro w kasie - to ci napiszę, ale raczej to wątpliwe - 3 dni pod rząd i koniec prawdopodobnie. Z góry dzięki! Też tak myślę,ale gdyby było inaczej,to z pewnością kupiłbym na całe 7 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 ... nie moge doszukac sie stronki z cennikiem ... moze masz jakies info ? Oto stronka: http://www.nanarty.info/index.php?option=com_content&view=article&id=373%3Azagron&catid=6%3Alskie&Itemid=183 Tylko nie wiem czemu nie piszą nic o tym ośmiogodzinnym karnecie? W każdym razie na okienku kasy jest takowa wymieniona i ja właśnie z niej skorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 Z góry dzięki! Też tak myślę,ale gdyby było inaczej,to z pewnością kupiłbym na całe 7 dni... tak to na stożku można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2009 tak to na stożku można :eek::D Czemu akurat tam? Jakoś mnie tam nie ciągnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 :eek::D Czemu akurat tam? Jakoś mnie tam nie ciągnie... źle tam nie jest. tylko szkoda że oświetlenia nie ma, jak dla mnie trasa fajna, przynajmniej w 2/3 bo potem na krechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 źle tam nie jest. tylko szkoda że oświetlenia nie ma, jak dla mnie trasa fajna, przynajmniej w 2/3 bo potem na krechę Ośrodek całkiem wpożo,tylko mam tam niezbyt dogodny dojazd,do Szczyrku bliżej.Zresztą ostatnio najbardziej "leży mi" Czarna FIS na Skrzycznem. Tylko ciągle trafiam tam na kiepską pogodę-non stop mgła i zacinający śnieg lub deszcz. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 az wstyd sie przyznac ale ja jeszcze na skrzycznym nie bylam ... z reszta mi latwiej liczyc gdzie bylam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) az wstyd sie przyznac ale ja jeszcze na skrzycznym nie bylam ... z reszta mi latwiej liczyc gdzie bylam ... to do tego wstydu jest jesteśmy dwie:D;)ja sie tym krzesełkiem zraziłam ale może jakos jeszcze w tym sezonie uda się Skrzyczne zaliczyć Ośrodek całkiem wpożo,tylko mam tam niezbyt dogodny dojazd,do Szczyrku bliżej.Zresztą ostatnio najbardziej "leży mi" Czarna FIS na Skrzycznem. Tylko ciągle trafiam tam na kiepską pogodę-non stop mgła i zacinający śnieg lub deszcz. :eek: ja akurat mam tam całkiem niezły dojazd, lepszy jak do Szczyrku, chociaz teraz jeździmy jak obok makro i przynajmniej nie pakujemy sie na największe korki Edytowane 13 Marzec 2009 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 Był może ktoś na Pilsku dzisiaj ? Jakie warunki? Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 az wstyd sie przyznac ale ja jeszcze na skrzycznym nie bylam ... z reszta mi latwiej liczyc gdzie bylam ... to do tego wstydu jest jesteśmy dwie:D;)ja sie tym krzesełkiem zraziłam ale może jakos jeszcze w tym sezonie uda się Skrzyczne zaliczyć Ostatnim razem(nie licząc tego roku)byłem tam 4 lata temu i wtedy było jeszcze takie drewniane krzesełko.Teraz jest nowsze,ale równie wolne... Za to orczyk przy czarnej jest szybszy i to jedyna opcja,żeby pojeździć na niej na całej długości.Żeby powrócić na krzesełko,trzeba przybrać opcję czarno-czerwoną,ale wtedy traci się najfajniejszy fragment FIS-a. Zdecydowanie polecam,mimo różnych niedogodności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 Żeby powrócić na krzesełko,trzeba przybrać opcję czarno-czerwoną,ale wtedy traci się najfajniejszy fragment FIS-a. Zdecydowanie polecam,mimo różnych niedogodności! a czy ta trasa jest "przejezdna" dla narciarki mego pokroju ?? bo jakos tak na czarne zapuszczam sie ciegle niechetnie ... a FIS brzmi groznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 a czy ta trasa jest "przejezdna" dla narciarki mego pokroju ?? bo jakos tak na czarne zapuszczam sie ciegle niechetnie ... a FIS brzmi groznie ... spróbuj najpierw na Golgocie jest czerwona. bedziesz wiedziała czy dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 13 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 a czy ta trasa jest "przejezdna" dla narciarki mego pokroju ?? bo jakos tak na czarne zapuszczam sie ciegle niechetnie ... a FIS brzmi groznie ... jak chcesz żeby cie ktoś opisał na forum każda trasa jest do jazdy chyba że jest zamknieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi