Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Warunki narciarskie 08/09

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie - tak byłem naprowadzony przez naszego Johnnego, za co jeszcze raz dzięki - i na tą stronę się nie pchałem w ogóle. Tak, jak piszesz Sławek, chyba słusznie - prawdziwe Pilsko to ten zjazd od góry.

Cieszę się,że mogłem pomóc! :) Płaj może tylko zniechęcić do pojeżdżenia na tej górze,choć da się znieść. :P Strona,którą jeździłeś,jest zdecydowanie najfajniejsza. :)

niestety moje plany wczoraj wziely w tzw łeb ... musialam wyrwac zeba (ósemke) i jakikolwiek wysilek fizyczny nie wchodzi w gre zamin sie to nie wygoi ... masakra !! nawet w pracy na dol nie moge zjechac bo roznica cisnien mnie zabija !!!

narty poczekaja do soboty /mam nadzieje ze juz bedzie dobrze/ ... myslimy jeszcze o istebnej ... tam zwykle dlugo snieg sie dobrze trzyma bo polnocne stoki ...

Wiem jak to jest,ale do soboty powinnaś wystarczająco dojść do siebie.Istebna-dobry wybór!Różnica wzniesień Cie nie "zabiję",a pojeździć się da.Ogólnie fajne miejsce,zwłaszcza żeby popracować nad techniką. :)

Dzis zrobiłem małe oględziny w okolicy szczyrku i wisły przejezdzałem tamtędy ok 18 i oczom nie wierzę w Szczyrku śniegu pełno więcej niż na podhalu było w weekend podjechałem na Golgote stok wyratrakowany z dołu wyglądał na dobrze przygotowany ludzi na nim mało . Jadąc dalej coraz mocniej padał śnieg wjechałem po drodze na moją ulubioną górkę pt. nowa osada:D i tam też warunki wyglądały na dobre, rozmawiałem z paroma osobami które tam jeżdziły i zazdnych przetarc nie zauważyli więc weekend zapowiada się na nartach w Beskidach chyba że umówimy się na Rusinowym Wierchu większą ekipą

Wiem jak to jest,ale do soboty powinnaś wystarczająco dojść do siebie.Istebna-dobry wybór!Różnica wzniesień Cie nie "zabiję",a pojeździć się da.Ogólnie fajne miejsce,zwłaszcza żeby popracować nad techniką. :)

johny a ile tam kosztuje karnet ?? i jakie sa opcje ?? bo my pewnie znowu na start wyciagu pojedziemy i posmigamy do poludnia i odwrot ...

nie moge doszukac sie stronki z cennikiem ... moze masz jakies info ?

a powiesz mi jeszcze o ktorej wyciag startuje ?? my lubimy byc gotowi z nartami na nogach w tym jakze milym momecie :) i pierwszy szus po sztruksie :D

wyciąg od 9 a kasa jakies 20 wcześniej najlepiej być koło 8.30 wtedy zaparkować można blisko i spokojnie kupić bilety, z wyjazdem o 13 warto chwile zaczekać bo niekiedy jest korek jak wszyscy ruszą a warunki na drodze są trochę trudniejsze :)

a powiesz mi jeszcze o ktorej wyciag startuje ?? my lubimy byc gotowi z nartami na nogach w tym jakze milym momecie :) i pierwszy szus po sztruksie :D

Ośrodek rusza o 9.00.Jeśli chodzi o karnety,to jest jeszcze bardzo fajna opcja na 8 godzin,od 9.00 do 17.00 za 50 zł.Tylko dycha więcej,a masz aż 8 godz.jazdy!Przynajmniej można trochę "luźniej" podejść do jazdy i np.zrobić sobie przerwę ok.południa na jedzonko(wtedy jest zazwyczaj największy tłok). :)

wyciąg od 9 a kasa jakies 20 wcześniej najlepiej być koło 8.30 wtedy zaparkować można blisko i spokojnie kupić bilety, z wyjazdem o 13 warto chwile zaczekać bo niekiedy jest korek jak wszyscy ruszą a warunki na drodze są trochę trudniejsze :)

z wyjazdem o 13 jest tak ze najpierw trzeba skonczyc jezdzic ... potem cos zjesc ... niekierowcy i cos wypic ... a dopiero potem siadac do auta w droge powrotna :)

a w sobote ide na koncert wiec na 16 musialabym dojechac do rybnika ... ale to chyba jest do zrobienia :D

z wyjazdem o 13 jest tak ze najpierw trzeba skonczyc jezdzic ... potem cos zjesc ... niekierowcy i cos wypic ... a dopiero potem siadac do auta w droge powrotna :)

a w sobote ide na koncert wiec na 16 musialabym dojechac do rybnika ... ale to chyba jest do zrobienia :D

w godzinkę jak się postrasz to da się zrobić :D jeśli w wiśle nie będzie korka :D

Ośrodek rusza o 9.00.Jeśli chodzi o karnety,to jest jeszcze bardzo fajna opcja na 8 godzin,od 9.00 do 17.00 za 50 zł.Tylko dycha więcej,a masz aż 8 godz.jazdy!Przynajmniej można trochę "luźniej" podejść do jazdy i np.zrobić sobie przerwę ok.południa na jedzonko(wtedy jest zazwyczaj największy tłok). :)

taka opcja z karnetem do 17 jest nieglupia !! tylko nie na sobote ... moze na niedziele ?? ... a moze na dzionek urlopu ...

a wlasnie kreci mnie wziac urlop i pojechac na race ... teraz potanialy karnety i mimo wysokiego euro wychodzi w miare rozsadnie ... karnet na jeden dzien kosztuje tyle co na pilsku :) albo i taniej !!

17.50 * 4,75= 84zl

taka opcja z karnetem do 17 jest nieglupia !! tylko nie na sobote ... moze na niedziele ?? ... a moze na dzionek urlopu ...

a wlasnie kreci mnie wziac urlop i pojechac na race ... teraz potanialy karnety i mimo wysokiego euro wychodzi w miare rozsadnie ... karnet na jeden dzien kosztuje tyle co na pilsku :) albo i taniej !!

17.50 * 4,75= 84zl

To rzeczywiście wygląda fajnie! :)

Na Pisku też mają promocję,ale tylko na karty od trzech dni wzwyż. :o Normalnie cały dzień to 65 zł.Ciekaw tylko jestem,czy te karty parodniowe można wykorzystać w dowolny sposób,np.co weekend po dwa dni... :rolleyes:

To rzeczywiście wygląda fajnie! :)

Na Pisku też mają promocję,ale tylko na karty od trzech dni wzwyż. :o Normalnie cały dzień to 65 zł.Ciekaw tylko jestem,czy te karty parodniowe można wykorzystać w dowolny sposób,np.co weekend po dwa dni... :rolleyes:

Zapytam jutro w kasie - to ci napiszę, ale raczej to wątpliwe - 3 dni pod rząd i koniec prawdopodobnie.

... nie moge doszukac sie stronki z cennikiem ... moze masz jakies info ?

Oto stronka:

http://www.nanarty.info/index.php?option=com_content&view=article&id=373%3Azagron&catid=6%3Alskie&Itemid=183

Tylko nie wiem czemu nie piszą nic o tym ośmiogodzinnym karnecie? :confused: W każdym razie na okienku kasy jest takowa wymieniona i ja właśnie z niej skorzystałem. :)

źle tam nie jest. tylko szkoda że oświetlenia nie ma, jak dla mnie trasa fajna, przynajmniej w 2/3 bo potem na krechę:D

Ośrodek całkiem wpożo,tylko mam tam niezbyt dogodny dojazd,do Szczyrku bliżej.Zresztą ostatnio najbardziej "leży mi" Czarna FIS na Skrzycznem. :) Tylko ciągle trafiam tam na kiepską pogodę-non stop mgła i zacinający śnieg lub deszcz. :eek::D

az wstyd sie przyznac ale ja jeszcze na skrzycznym nie bylam ... z reszta mi latwiej liczyc gdzie bylam ...

to do tego wstydu jest jesteśmy dwie:D;)ja sie tym krzesełkiem zraziłam ale może jakos jeszcze w tym sezonie uda się Skrzyczne zaliczyć:)

Ośrodek całkiem wpożo,tylko mam tam niezbyt dogodny dojazd,do Szczyrku bliżej.Zresztą ostatnio najbardziej "leży mi" Czarna FIS na Skrzycznem. :) Tylko ciągle trafiam tam na kiepską pogodę-non stop mgła i zacinający śnieg lub deszcz. :eek::D

ja akurat mam tam całkiem niezły dojazd, lepszy jak do Szczyrku, chociaz teraz jeździmy jak obok makro i przynajmniej nie pakujemy sie na największe korki

Edytowane przez KDZ

az wstyd sie przyznac ale ja jeszcze na skrzycznym nie bylam ... z reszta mi latwiej liczyc gdzie bylam ...

to do tego wstydu jest jesteśmy dwie:D;)ja sie tym krzesełkiem zraziłam ale może jakos jeszcze w tym sezonie uda się Skrzyczne zaliczyć:)

Ostatnim razem(nie licząc tego roku)byłem tam 4 lata temu i wtedy było jeszcze takie drewniane krzesełko.Teraz jest nowsze,ale równie wolne... :P Za to orczyk przy czarnej jest szybszy i to jedyna opcja,żeby pojeździć na niej na całej długości.Żeby powrócić na krzesełko,trzeba przybrać opcję czarno-czerwoną,ale wtedy traci się najfajniejszy fragment FIS-a. :o Zdecydowanie polecam,mimo różnych niedogodności! :)

Żeby powrócić na krzesełko,trzeba przybrać opcję czarno-czerwoną,ale wtedy traci się najfajniejszy fragment FIS-a. :o Zdecydowanie polecam,mimo różnych niedogodności! :)

a czy ta trasa jest "przejezdna" dla narciarki mego pokroju ?? bo jakos tak na czarne zapuszczam sie ciegle niechetnie ... a FIS brzmi groznie ...