blesso Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Wczoraj Golgota i Juliany. O 8.00 warunki ok wyratrakowane i twardo, później słońce i potrzeba było chwili aby to wszystko zaczęło powoli płynąć. Tragedii nie ma sniegu póki co pod dostatniem bez przetarć i kamieni. Parking za 8 zł :eek: na Julianach jedno błoto, zauważyłem że jesli parkingowemu wsuniesz w rękę 2 lub 5 zł to bez problemu i kwitu fiskalnego możesz spokojnie parkować :D, coprawda nie praktykowałem tego bo łapówkarstwem się brzydzę, ale widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Za to wieczorem Golgota byla dosc miekka i po 30minutach od ratrakowania wieczornego stok zaczal przybierac wlasny ksztalt. sniegu duzo,byle sie ochlodzilo bo mokro.. ale milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Maria, rozumiem że miałaś na myśli Polczakówkę / Zaryte? W takim razie muszę tam pojechać któregoś wieczora. Tak, Polczakówkę. Ostatni raz byłam przedwczoraj, wczoraj już nie, ale za 1 dzień nie mogło drastycznie się zmienić. Może uda mi się dziś po południu wyskoczyć, napiszę o warunkach. A w ogóle, cała nadzieja, że do niedzielnego ochłodzenia śnieg wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blesso Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Był ktos w Istebnej? jak tam wygląda sytuacja? przetarcia? kamienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 A w ogóle, cała nadzieja, że do niedzielnego ochłodzenia śnieg wytrzyma. na stokach jest go tyle ze do niedzieli na pewno wytrzyma. bardziej bym sie martwil o to ochlodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Mnie JC pocieszał,że jeszcze wróci zima,a tutaj deszcz i halny,aż się boję jechać w te nasze góry w niedzielę:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 A GDZIE dARKU ZAMIERZASZ NARTOWC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Wojtek-Jaworzyna,Wierchomlia,czyli Beskid Sądecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 to na jaworzynie zastaniesz narty do testow blizzarda ja jade wna podhale wiec niestety nie pojezdzimy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 to na jaworzynie zastaniesz narty do testow blizzarda ja jade wna podhale wiec niestety nie pojezdzimy razem Szkoda:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Mnie JC pocieszał,że jeszcze wróci zima,a tutaj deszcz i halny,aż się boję jechać w te nasze góry w niedzielę:eek: Pewnie wielu się przestraszy i będzie nartowanie bez kolejek. Spokojna głowa,śniegu nie braknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 prosiłbym o relację z Jaworzyny:D Planuję wypad poniedziałek-czwartek i zastanawiam się między Jaworzyną, a Zakopcem.. na Jaworzynie kusi mnie "5", bo już chyba 3 lata na czynnej nie jeździłem, no ale jakby były kiepskie warunki to raczej Zakopane. Był ktoś ostatnio na Nosalu? lub będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 prosiłbym o relację z Jaworzyny:D Planuję wypad poniedziałek-czwartek i zastanawiam się między Jaworzyną, a Zakopcem.. na Jaworzynie kusi mnie "5", bo już chyba 3 lata na czynnej nie jeździłem, no ale jakby były kiepskie warunki to raczej Zakopane. Był ktoś ostatnio na Nosalu? lub będzie? Nic z tego,Ja też chyba dopiero od poniedziałku,no może nocną w niedzielę zaliczę na Wierchomli-k... jak będzie śnieg lub coś podobnego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Ludzi na stokach rzeczywiscie coraz mniej. Dzisiaj delikatnie na nizinach pokropilo a w gorach nie padalo i stoki puste. Tradycyjnie w czwartek odwiedzilem Laskowa. Warunki calkiem dobre. Wiadomo, snieg miekki ale stok dosc dobrze utrzymany i nie rozjechany. Jedynym minusem byla gesta mgla utrzymujaca sie na polowie trasy. Co wazne, sniegu jeszcze sporo i jakby rzeczywiscie sie ochlodzilo to jazdy jeszcze nawet ze dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 ....Co wazne, sniegu jeszcze sporo i jakby rzeczywiscie sie ochlodzilo to jazdy jeszcze nawet ze dwa tygodnie. Ja liczę na jazdę do początków maja... Ciężko mi się rozstać z nartkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Ja liczę na jazdę do początków maja... Ciężko mi się rozstać z nartkami. Są sytuacje,których nie przewidzisz;)Ja już tego doznałem,oj było ciężko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Są sytuacje,których nie przewidzisz;)Ja już tego doznałem,oj było ciężko:D Też doznałem(choć przynajmniej nie był to uszczerbek na zdrowiu),raz musiałem wyjechać i śnieg mi stopniał w międzyczasie ,innym razem kumpel przyleciał z Anglii i musiałem sobie odpuścić zakończenie sezonu na Pilsku... Oby w tym roku wszystko poszło jak trza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 ... Ciężko mi się rozstać z nartkami. Michał-bardziej o tą część wypowiedzi chodziło;)-czyli kradzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Michał-bardziej o tą część wypowiedzi chodziło;)-czyli kradzież :eek: Chyba bym się zapłakał! Oby nigdy więcej czegoś takiego! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 hejka ktos planuje niedziele spedzic w laskowej na stoku? pozdr. P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 hejka ktos planuje niedziele spedzic w laskowej na stoku? pozdr. P Niedziele??:eek: w Laskowej??:eek: to chyba tylko żeby się poopalać Pewnie znów będzie "zatrzęsienie podgrzybków". Ja w tamtą niedziele byłem w Limanowej. Warunki nawet dosyć dobre, tylko stok kiepsko przygotowany (garby od ratraków, w poprzek niebieskiej trasy), później trochę rozjeżdżony, niewielkie muldy od lepiącego śniegu, ale pod spodem twardo. Ludziska które później przyjeżdżały to gadały, że w Laskowej na stoku nie ma gdzie kijka wbić. Wracając do domu sam to doświadczyłem organoleptycznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 od 9 - 11 mozna w miare fajnie pojezdzic.. jezdzic na nie stac na stoku i odpoczywac bo sie sily nie ma czy podziwiac widoczki;))) poza tym mysle, ze przy tej pogodzie nie bedzie tak strasznie.. przy poprzedniej odwilzy bylem tam w sobote przy slonecznej pogodzie.. bardzo malo ludzi, zero kolejek etc.. (tydzien pozniej o tej samej porze ostro walilo sniegiem:) ) pozdr. P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 A czy macie jakieś doświadczenia ostatnio z Zawoją? To znaczy, z niedzielą na Mosornem? Chętnie bym się tam wybrała, tyle że stok południowy, więc wiadomo, ze nie wiadomo jak będzie. No, i czy tłumy? Teraz na kamerach pustki, pisze, że firn, ale widać że śnieg obok trasy znika... Na razie wsiadam w autko i zasuwam do Rabki, dam znać, jakie warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 A czy macie jakieś doświadczenia ostatnio z Zawoją? To znaczy, z niedzielą na Mosornem? Chętnie bym się tam wybrała, tyle że stok południowy, więc wiadomo, ze nie wiadomo jak będzie. No, i czy tłumy? Teraz na kamerach pustki, pisze, że firn, ale widać że śnieg obok trasy znika... Na razie wsiadam w autko i zasuwam do Rabki, dam znać, jakie warunki. ze swiezych informacji wiem ze jest tam po czym jezdziac ale w miare sensownie jest tylko z samego rana ... jak sie slonce oprze to snieg klei sie do nart ... kumpel odradzal wlasnie dlatego ze to poludniowa gorka ... ja bylam w niedziele 2 tyg temu w zawoi /22.02/ i o 9.15 juz byla kolejka !!! o 11 stalo sie konkretnie a potem zebralam sie do domu bo to co tam siedzialo to mozg sie lasuje !! ale wtedy jeszcze zima w pelni byla ... teraz pewnie narciarzy mniej bo i halny daje sie we znaki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 od 9 - 11 mozna w miare fajnie pojezdzic.. jezdzic na nie stac na stoku i odpoczywac bo sie sily nie ma czy podziwiac widoczki;))) poza tym mysle, ze przy tej pogodzie nie bedzie tak strasznie.. przy poprzedniej odwilzy bylem tam w sobote przy slonecznej pogodzie.. bardzo malo ludzi, zero kolejek etc.. (tydzien pozniej o tej samej porze ostro walilo sniegiem:) ) pozdr. P Mnie nie chodziło o to, że może brakować śniegu, bo o to raczej jestem spokojny, nawet hotrok pisał wczoraj że mają spore zapasy. O kolejki przy wyciągach też się nie martwię z tego względu, że mają bardzo dużą przepustowość, ale niestety, ta przepustowość nie idzie w parze z wielkością stoku, a jeżdżąc slalomem pomiędzy ludzikami albo początkującymi snowboardzistami( nie wiem skąd ich się tam tyle bierze, chyba 70% wszystkich osób na stoku) jakoś nie uśmiecha mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi