Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Warunki narciarskie 08/09

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj Golgota i Juliany. O 8.00 warunki ok wyratrakowane :D i twardo, później słońce i potrzeba było chwili aby to wszystko zaczęło powoli płynąć. Tragedii nie ma :) sniegu póki co pod dostatniem bez przetarć i kamieni. Parking za 8 zł :eek: na Julianach jedno błoto, zauważyłem że jesli parkingowemu wsuniesz w rękę 2 lub 5 zł to bez problemu i kwitu fiskalnego możesz spokojnie parkować :D:D, coprawda nie praktykowałem tego bo łapówkarstwem się brzydzę, ale widziałem :D

Maria, rozumiem że miałaś na myśli Polczakówkę / Zaryte? W takim razie muszę tam pojechać któregoś wieczora.

Tak, Polczakówkę. Ostatni raz byłam przedwczoraj, wczoraj już nie, ale za 1 dzień nie mogło drastycznie się zmienić. Może uda mi się dziś po południu wyskoczyć, napiszę o warunkach. A w ogóle, cała nadzieja, że do niedzielnego ochłodzenia śnieg wytrzyma.

prosiłbym o relację z Jaworzyny:D Planuję wypad poniedziałek-czwartek i zastanawiam się między Jaworzyną, a Zakopcem.. na Jaworzynie kusi mnie "5", bo już chyba 3 lata na czynnej nie jeździłem, no ale jakby były kiepskie warunki to raczej Zakopane. Był ktoś ostatnio na Nosalu? lub będzie?:)

prosiłbym o relację z Jaworzyny:D Planuję wypad poniedziałek-czwartek i zastanawiam się między Jaworzyną, a Zakopcem.. na Jaworzynie kusi mnie "5", bo już chyba 3 lata na czynnej nie jeździłem, no ale jakby były kiepskie warunki to raczej Zakopane. Był ktoś ostatnio na Nosalu? lub będzie?:)

Nic z tego,Ja też chyba dopiero od poniedziałku,no może nocną w niedzielę zaliczę na Wierchomli-k... jak będzie śnieg lub coś podobnego;)

Ludzi na stokach rzeczywiscie coraz mniej. Dzisiaj delikatnie na nizinach pokropilo a w gorach nie padalo i stoki puste.

Tradycyjnie w czwartek odwiedzilem Laskowa.

Warunki calkiem dobre. Wiadomo, snieg miekki ale stok dosc dobrze utrzymany i nie rozjechany. Jedynym minusem byla gesta mgla utrzymujaca sie na polowie trasy.

Co wazne, sniegu jeszcze sporo i jakby rzeczywiscie sie ochlodzilo to jazdy jeszcze nawet ze dwa tygodnie.:D

Są sytuacje,których nie przewidzisz;)Ja już tego doznałem,oj było ciężko:D

Też doznałem(choć przynajmniej nie był to uszczerbek na zdrowiu),raz musiałem wyjechać i śnieg mi stopniał w międzyczasie :mad:,innym razem kumpel przyleciał z Anglii i musiałem sobie odpuścić zakończenie sezonu na Pilsku... :( Oby w tym roku wszystko poszło jak trza! ;)

hejka

ktos planuje niedziele spedzic w laskowej na stoku?

pozdr.

P

Niedziele??:eek: w Laskowej??:eek: to chyba tylko żeby się poopalać:D Pewnie znów będzie "zatrzęsienie podgrzybków".

Ja w tamtą niedziele byłem w Limanowej. Warunki nawet dosyć dobre, tylko stok kiepsko przygotowany (garby od ratraków, w poprzek niebieskiej trasy), później trochę rozjeżdżony, niewielkie muldy od lepiącego śniegu, ale pod spodem twardo. Ludziska które później przyjeżdżały to gadały, że w Laskowej na stoku nie ma gdzie kijka wbić. Wracając do domu sam to doświadczyłem organoleptycznie;)

od 9 - 11 mozna w miare fajnie pojezdzic.. jezdzic na nie stac na stoku i odpoczywac bo sie sily nie ma czy podziwiac widoczki;))) poza tym mysle, ze przy tej pogodzie nie bedzie tak strasznie.. przy poprzedniej odwilzy bylem tam w sobote przy slonecznej pogodzie.. bardzo malo ludzi, zero kolejek etc.. (tydzien pozniej o tej samej porze ostro walilo sniegiem:) )

pozdr.

P

A czy macie jakieś doświadczenia ostatnio z Zawoją? To znaczy, z niedzielą na Mosornem? Chętnie bym się tam wybrała, tyle że stok południowy, więc wiadomo, ze nie wiadomo jak będzie. No, i czy tłumy? Teraz na kamerach pustki, pisze, że firn, ale widać że śnieg obok trasy znika...

Na razie wsiadam w autko i zasuwam do Rabki, dam znać, jakie warunki.

A czy macie jakieś doświadczenia ostatnio z Zawoją? To znaczy, z niedzielą na Mosornem? Chętnie bym się tam wybrała, tyle że stok południowy, więc wiadomo, ze nie wiadomo jak będzie. No, i czy tłumy? Teraz na kamerach pustki, pisze, że firn, ale widać że śnieg obok trasy znika...

Na razie wsiadam w autko i zasuwam do Rabki, dam znać, jakie warunki.

ze swiezych informacji wiem ze jest tam po czym jezdziac ale w miare sensownie jest tylko z samego rana ... jak sie slonce oprze to snieg klei sie do nart ... kumpel odradzal wlasnie dlatego ze to poludniowa gorka ...

ja bylam w niedziele 2 tyg temu w zawoi /22.02/ i o 9.15 juz byla kolejka !!! o 11 stalo sie konkretnie a potem zebralam sie do domu bo to co tam siedzialo to mozg sie lasuje !! ale wtedy jeszcze zima w pelni byla ... teraz pewnie narciarzy mniej bo i halny daje sie we znaki ...

od 9 - 11 mozna w miare fajnie pojezdzic.. jezdzic na nie stac na stoku i odpoczywac bo sie sily nie ma czy podziwiac widoczki;))) poza tym mysle, ze przy tej pogodzie nie bedzie tak strasznie.. przy poprzedniej odwilzy bylem tam w sobote przy slonecznej pogodzie.. bardzo malo ludzi, zero kolejek etc.. (tydzien pozniej o tej samej porze ostro walilo sniegiem:) )

pozdr.

P

Mnie nie chodziło o to, że może brakować śniegu, bo o to raczej jestem spokojny, nawet hotrok pisał wczoraj że mają spore zapasy. O kolejki przy wyciągach też się nie martwię z tego względu, że mają bardzo dużą przepustowość, ale niestety, ta przepustowość nie idzie w parze z wielkością stoku, a jeżdżąc slalomem pomiędzy ludzikami albo początkującymi snowboardzistami( nie wiem skąd ich się tam tyle bierze, chyba 70% wszystkich osób na stoku) jakoś nie uśmiecha mi się.