johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Właśnie jutro odbieram w Monachium osoby, które wsiadają w samolot w Warszawie i 2 godziny później są w Monachium, a w następne 2 godziny później w Karyntii... Więc odpada długi dojazd... Ceny też powalające: 72 dolary za bilet... W 4 godziny to się jedzie samochodem z Warszawy do Szczyrku... Ja wiem, że Ty z południa, ale Alpy to Alpy Rewelacja!To rzeczywiście nie drogo! No właśnie,dotychczas brakowało mi motywacji,ale jak widzę takie zdjęcia... łuuuuch!Koniecznie muszę tam pojechać!Tak swoją drogą mam znajomego w Austrii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 ...bidusie nie sa w stanie porządnie zratrakowac stoków przy takich ilościach śniegu no i ratrakując jak na stoku są jeszcze narciarze. Tylko wtedy ratrakują żeby byli "widziani" i tyle, a jak czytam Figo to się zastanawiam kto tym tam rządzi: tu wyratrakować, tu nie, a tam to tylko połową stoku.... przecież to wysoce skomplikowane nie prościej by było tam operatorom powiedzieć: ma być równo jak na stole od samiuśkij góry do samiuśkiego doła i od śmreka do śmerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcio Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 W 4 godziny to się jedzie samochodem z Warszawy do Szczyrku... Ja wiem, że Ty z południa, ale Alpy to Alpy z Wawki macie widać lepszą drogę w niedziele wracełem z Wisły od Stożka do Gołębiowskiego 2 h 10 minut 35 min z Gołębiowskiego do dwupasmówki :eek: prawie cztery godziny 95 km średnia 25 km/h to w Alpy bym jechał hmmm w październiku wyjade na sylwka zdąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Sniegu jest wszedzie w "pizdu" a nawet wiecej a miejscami za duzo. A do tego jeszcze w srodku tygodnia nie da rady sobie swobodnie pojezdzic bo sobie Wielkopolska z przyleglosciami ferie w Sudetach urzadzila Ale co zrobic, kazdy chce pojezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 pilsko na pilsku delikatnie mowiac kpina z przygotowaniem tras,z gotowoscia na klienta o rownej 8,a niby tak ma wszystko ruszyc itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 na pilsku delikatnie mowiac kpina z przygotowaniem tras,z gotowoscia na klienta o rownej 8,a niby tak ma wszystko ruszyc itp.. W weekend było dobrze,zwłaszcza biorąc pod uwagę opady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Najlepsze jest takie przejście bezpośrednio z narciarstwa do żeglarstwa,wędkarstwa,czy byczenia się na jeziorkiem. A co sądzisz o takim połączeniu? (patrz daty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Szczerze mowiac Mysiek, to.......... od 3 zdjecia kicha, malo sniegu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 20 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2009 Berry,ale cudnie!Chyba w przyszłym roku zrobię sobie wypad w Alpy. Zawsze jak planowałem wypad na urlop,to tylko w lecie,najlepiej do ciepłych krajów.Czas i zimę konkretnie zagospodarować! Coś ty sie chłopie dopiero obudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 20 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2009 Szczerze mowiac Mysiek, to.......... od 3 zdjecia kicha, malo sniegu ;) hehehheheheheh no faktycznie malo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2009 A co sądzisz o takim połączeniu? (patrz daty ) WOW!Lepiej się tego zrobić nie da! W zeszłym roku byłem 14 kwietnia na Pilsku,a 25 w Hiszpanii-mój najlepszy przeskok. Szczerze mowiac Mysiek, to.......... od 3 zdjecia kicha, malo sniegu ;) :D:D Narty wodne pozostały... Coś ty sie chłopie dopiero obudził. Dotychczas zadowalałem się moimi okolicznymi górkami ,ale jak oglądam te zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2009 (edytowane) A co sądzisz o takim połączeniu? (patrz daty ) :eek:A fe... odrażające....jeszcze w odwrotnej kolejności to może by mnie ktoś zmusił ale w takiej jak to zapodałeś to chyba by mnie szlak trafił jak bym sobie pomyślał że jeszcze 3 dni temu byłem ma pięknym śniegu, a teraz mi jakiś wstrętny piach do dupy włazi:D Na szczęście na nie ma takich mocnych co by mnie do czegoś takiego zmusili:D Edytowane 20 Luty 2009 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2009 :eek: jak bym sobie pomyślał że jeszcze 3 dni temu byłem ma pięknym śniegu, a teraz mi jakiś wstrętny piach do dupy włazi:D Bo to se Waldusiu slipki trzeba ubierać i nic nigdzie nie włazi :D no może oprócz slipek:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 20 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2009 stożek dzisiaj byłem na Stożku, warunki dobre (a rano do 10 nawet bardzo), nie padał śnieg więc jeździło się cały czas przyjemnie, ludzi przez godzine rano bylo może kilka osób...generalnie (jako, że wybrałem się naszą wspaniałą komunikacją publiczną) to wyjazd bardzo udany, w tygodniu polecam, ale uwaga właściciele nisko zawieszonych samochodów - słuchać tego co mówią miejscowi i parkingowi - stoi tam sobie na boku drogi wkopany w śniegu vw phaeton (właściciel w typie: co? Ja nie wyjadę???, z drogi!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 Nie lubię obwodnic wokół Monachium, szczególnie kierunku na Berlin... Kto to widział, żeby autostradą w Niemczech jechać na dwójce, albo stać, bo korek... Salzburgerland: nowe, duże opady śniegu... Autostrady białe, ale nawet na nich jest szybciej niż pod Monachium... Wokół Katschbergu również biało... Jeśli ja komuś polecałem przejazd przez Niemcy do Austrii to się wycofuję ... To co zyskuje się w innych częściach trasy, tam się traci stojąc... brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 a teraz mi jakiś wstrętny piach do dupy włazi:D Sorki za rozszerzenie offtopa ale... tam nie ma piasku I to jest jeszcze gorsze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 Sorki za rozszerzenie offtopa ale... tam nie ma piasku I to jest jeszcze gorsze ... Strach więc pomyśleć,co może tam wejść... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiantychy Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 Soszow dzisiaj Jesli ktos był dzisiaj na Soszowie to chetnie wysłucham jego zdania na temat przygotowania tego "osrodka" podczas dzisiejszej jazdy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 zbieraj złoto johny to pojedziesz:D my zaczeliśmy:D:Dalee kryzys je jakos zżarł Mi ciągle gdzieś to zżera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 Jesli ktos był dzisiaj na Soszowie to chetnie wysłucham jego zdania na temat przygotowania tego "osrodka" podczas dzisiejszej jazdy!!!! Będzie trzeba czekać pewnie do późnej nocy na pierwsze info . Nim nieszczęśnicy którzy się tam wybrali wykaraskają się z pomiędzy tych płotów zasypanych śniegiem :eek:. A potem "drogą szybkiego ruchu" dojdą z Wisły do domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 A potem "drogą szybkiego ruchu" dojdą z Wisły do domów. ta droga jest oznaczona jak trasa narciarska, ma kolor czerwony a nr 70:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 wrocilem z czantori, warunki hmm off piste ok:D ale na trasie ma sa kra ma sa kra powtarzam masakra:) lod i muldy ale co sie wyjeździłem to moje:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 Ja dzis i wczoraj trochę pośmigałem na Kiczerze w Puławach wczoraj beton i dość dużo małych kalfiorów ale takich do przeżycia... a dziś od rana struksik ale szybko sie zorientowaliśmy że to kiepski snieg do jazdy raczej jazda po proszku wiec trzeba było uważać z "wciskaniem", śniegu tyle że do połowy marca jazda pewna (dziś stałem w najdłuższej kolejce w tym sezonie, własciwie to pierwszy raz w sezonie stałem w kolejce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 Istebna dojazd: albo raczej :mad: ale mi to nie przeszkadzało, do godz.10.30 na bieżąco do krzesła potem kolejka na 5-7min trasa do 10 idealna, potem bardzo dobra do 11.30 później już tylko dobra ale przed 13 przez środek pokazało się trochę lodu zrobiło się tam pusto i narty fajnie trzymały , wyjazd: tragedia :mad:, 1godz żeby wyjechać od wyciągu do skrzyżowania:eek:, potem już poszło łatwo jutro powtórka ale jeszcze szybciej tak żeby być przed 9 gotowy przy krześle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre372 Napisano 21 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 dojazd: albo raczej :mad: ale mi to nie przeszkadzało, do godz.10.30 na bieżąco do krzesła potem kolejka na 5-7min trasa do 10 idealna, potem bardzo dobra do 11.30 później już tylko dobra ale przed 13 przez środek pokazało się trochę lodu zrobiło się tam pusto i narty fajnie trzymały , wyjazd: tragedia :mad:, 1godz żeby wyjechać od wyciągu do skrzyżowania:eek:, potem już poszło łatwo jutro powtórka ale jeszcze szybciej tak żeby być przed 9 gotowy przy krześle Byłem dzisiaj i potwierdzam, nawet widziałem kolege z liściem i jechałem za tobą na marginesie zmien sobie w profilu poziom umiejetności na conajmniej dobre 5 jak nie sześć miałem biede Cie do gonić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi