dzordzyk Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 Oj, cos czuje, ze jutro w szczyrku utone w puchu... http://www.gat.pl/pogoda/szczyrk.php Konkretnie wali, takze o ubitych stokach mozemy zapomniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 Oj, cos czuje, ze jutro w szczyrku utone w puchu... http://www.gat.pl/pogoda/szczyrk.php Konkretnie wali, takze o ubitych stokach mozemy zapomniec Będzie freeride w puchu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 Wyjechaliśmy do góry i Bieńkulą w dół.....a tam miłe rozczarowanie.Cała szerokość była ratrakowana ale chyba w poniedziałek wieczorem.Oczywiście obfite opady śniegu skutecznie przykryły efekt pracy ratraka. Mimo tego zjazd równą choć grubo puchem pokrytą trasą był przyjemny.Przyjemny do tego stopnia,że mieliśmy ochotę na jeszcze jeden raz. ? Kurcze to gdzie się jutro wybrać. Golgota zamknieta, na Czantorii muldy:eek: myśleliśmy o Bieńkuli ale teraz to juz sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 tez mam dylemat gdzie jechac,ale chyba sprawdze jak wyglada pilsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 Kurcze to gdzie się jutro wybrać. Golgota zamknieta, na Czantorii muldy:eek: myśleliśmy o Bieńkuli ale teraz to juz sama nie wiem. To może na Żar? Przypuszczam,że chcesz się wybrać na wieczorną jazdę? Karnet na ostatnie 3 godziny(17.00-20.00) kosztuję 30 zł.Da się fajnie pojeździć,ale jak będzie wyglądała trasa po całym dniu,to już trudno przewidzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 To może na Żar? Przypuszczam,że chcesz się wybrać na wieczorną jazdę? Karnet na ostatnie 3 godziny(17.00-20.00) kosztuję 30 zł.Da się fajnie pojeździć,ale jak będzie wyglądała trasa po całym dniu,to już trudno przewidzieć... no tylko czy ja tam moim samochodem dojadę, dzisiaj jechalismy 60 na godz do Bielska. kurcze Wy tam chyba ekologiczne utrzymanie dróg macie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 noo.. drogi nieprzygotowane a my wymagamy zeby trasy narciarskie byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 nie straszcie mnie bo ja jutro chce do zawoi dojechac !!! o twardym i rownym stoku tez chyba moge zapomniec ... ale ciagle mam nadzieje wystarczy o 9 byc pod wyciagiem i moze cos da sie zdzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 Drogi to jakaś tragedia! Dziś nie widziałem żadnego pługa.Chyba oszczędzają,bo ponoć kasa im się kończy na odśnieżanie.Ale jakoś jeździć się da,jakoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 Drogi to jakaś tragedia! Dziś nie widziałem żadnego pługa.Chyba oszczędzają,bo ponoć kasa im się kończy na odśnieżanie.Ale jakoś jeździć się da,jakoś... Nie ma śniegu żle,za dużo też żle..:rolleyes:To chyba czas na hale w Karpaczu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbu Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 tez mam dylemat gdzie jechac,ale chyba sprawdze jak wyglada pilsko. Pilsko we wtorek było tragiczne. Od rana metrowe muldy, jedynie na dole dało się pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 19 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Opady w Alpach Niech sobie pada to przynajmniej jest pewność na koniec sezonu, że będzie dużo śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 wstaje z lozka - wygladam za okno - co widze ?? drogi czarne, auto nie zasypane optymistycznie ale zaspy w rybniku siegaja juz ponad metr !! koniec sezonu w tym roku przewiduje na kwiecien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Hehehe ja również, z ta różnicą ze .. wstaję, patrzę za okno, a tam już ławek z placu zabaw nie ma (wczoraj jeszcze było trochę widać ), wychodzę z bloku auto nie zasypane, tylko jakiś debil przejechał pługiem przez moja osiedlową ulicę i zasypał wszytkie auta na poboczu, czyt. śnieg prawie do wys górnej części nadkoli. Rzuciłem kilka zgrabnych #%@#$%@#$ poszedłem po czapke i rekawiczki i z buta hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 ... koniec sezonu w tym roku przewiduje na kwiecien A ja na początek maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Drogi to jakaś tragedia! Dziś nie widziałem żadnego pługa.Chyba oszczędzają,bo ponoć kasa im się kończy na odśnieżanie.Ale jakoś jeździć się da,jakoś... Kasa im sie kończy ale tak naprawdę zima zaczeła się dopiero teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Będzie freeride w puchu! Jak pojedziesz do Szczyrku to będzie także skicross na trasie. Pewnie jak zwykle w takich przypadkach tłumy będą nieprzeniknione ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 A ja na początek maja. w czerwcu jade na 2 tyg do turcji ... zima do maja a od czerwca lato ... podoba mi sie ten plan !!! narazie rekordowo na nartach jezdzilismy 5 kwietnia na soszowie /zima z przed 3 lat bodaj - ta taka konkretna/ znajomi potem jeszcze kasprowego zaliczyli ale ja sie wczesniej kontuzjowalam /wrzatek na stope poszedl byl/ i musialam odpuscic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzordzyk Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Czyrna-Solisko No to wrocilem wlasnie z Czyrnej. Jestem konkretnie wymeczony ! Dzisiaj jezdzilismy z Czyrnej. Z Malego Skrzycznego na Hale Skrzyczenska bardzo dobre warunki. Ponizej Hali do Czyrnej tez w porzadku - zwlaszcza czerwona 1. Jednakze juz przy samym dole widocznie lekkie przetarcia na 2 i 3 (na 1 jakies nieliczne na samym dole tez). Na Suche z HS tez warunki ok - w porzadku wygladala 7 czerwona do samego soliska. Bieńkula - zamuldzona jak ja pier*** Mase nieubitego sniegu - hardcore jak malo. 3 zjazy i bylismy detki Na wiekszosci tras byl nieubity snieg, ale nie bylo go bardzo duzo. My jezdzilismy do 13, wiec z samego rana to wygladalo w miare. Wspolczuje tym, ktorzy jezdza od 13... Ja na Skrzyczne uderzam chyba jeszcze w sobote, bo jezdzilo sie bardzo pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Kasa im sie kończy ale tak naprawdę zima zaczeła się dopiero teraz Co by było,gdyby cała ta zima taka śnieżna była? :eek: Jak pojedziesz do Szczyrku to będzie także skicross na trasie. Pewnie jak zwykle w takich przypadkach tłumy będą nieprzeniknione ... To będzie połączenie jazydy po muldach,skicrossu i slalomu między narciarzami... :eek: Znając życie,jutro kumpel będzie mnie ciągnął na Skrzyczne. w czerwcu jade na 2 tyg do turcji ... zima do maja a od czerwca lato ... podoba mi sie ten plan !!! narazie rekordowo na nartach jezdzilismy 5 kwietnia na soszowie /zima z przed 3 lat bodaj - ta taka konkretna/ znajomi potem jeszcze kasprowego zaliczyli ale ja sie wczesniej kontuzjowalam /wrzatek na stope poszedl byl/ i musialam odpuscic ... Najlepsze jest takie przejście bezpośrednio z narciarstwa do żeglarstwa,wędkarstwa,czy byczenia się na jeziorkiem. Mój rekord to koniec sezonu ok.20 kwietnia na Pilsku.Oby ten był dłuższy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 No to wrocilem wlasnie z Czyrnej. Jestem konkretnie wymeczony ! :)Dzisiaj jezdzilismy z Czyrnej. Z Malego Skrzycznego na Hale Skrzyczenska bardzo dobre warunki. Ponizej Hali do Czyrnej tez w porzadku - zwlaszcza czerwona 1. Jednakze juz przy samym dole widocznie lekkie przetarcia na 2 i 3 (na 1 jakies nieliczne na samym dole tez). Na Suche z HS tez warunki ok - w porzadku wygladala 7 czerwona do samego soliska.Bieńkula - zamuldzona jak ja pier*** Mase nieubitego sniegu - hardcore jak malo. 3 zjazy i bylismy detki :DNa wiekszosci tras byl nieubity snieg, ale nie bylo go bardzo duzo. My jezdzilismy do 13, wiec z samego rana to wygladalo w miare. Wspolczuje tym, ktorzy jezdza od 13... :rolleyes:Ja na Skrzyczne uderzam chyba jeszcze w sobote, bo jezdzilo sie bardzo pozytywnie a ja akurat byłam tam po 13. Bieńkula zamuldzona na maksa, ja się męczyłam i pewnie wyglądałam jak na szkółce niedzielnej za to mojemu sie podobało, testował nowe narty i bardzo bardzo zadowolony. mnie osobiście bardziej przynajmniej dzisiaj podobała się trasa numer 1, najbardziej gdy jechałam 40 m za ratrakiem:D, troszke tonąc w sniegu. bidusie nie sa w stanie porządnie zratrakowac stoków przy takich ilościach śniegu no i ratrakując jak na stoku są jeszcze narciarze.wyjazd mimo muld uważam za bardzo udany.po 16 zaczęła robic sie piękna pogoda. najlepsze sa zaspy przy drodze i w Bielsku i w Szczyrku szok w trampkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 (edytowane) Tak było wczoraj... Dziś różniło się od wczoraj mniejszą ilością chmur i niższą temperaturą... na dole -17st. i na osłodę: żeby nie było zbyt sielankowo... Niestety takie kolejki tylko przy głównych traktach i tylko między 11 a 12.30... Takie dzis mnie coś spotkało... O ósmej rano, kiedy byłem na spacerze z psem, a termometr pokazywał -17, spotkałem w szczerym polu grupkę przedszkolnych dzieci na sankach (z opiekunami oczywista)... Bardzo mi się to podobało... Nie ma żadnych kloszy... Mróz nie zabija jak widać. Edytowane 19 Luty 2009 przez berry ainternetowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Berry,ale cudnie!Chyba w przyszłym roku zrobię sobie wypad w Alpy. Zawsze jak planowałem wypad na urlop,to tylko w lecie,najlepiej do ciepłych krajów.Czas i zimę konkretnie zagospodarować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 zbieraj złoto johny to pojedziesz:D my zaczeliśmy:D:Dalee kryzys je jakos zżarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Berry,ale cudnie!Chyba w przyszłym roku zrobię sobie wypad w Alpy. Zawsze jak planowałem wypad na urlop,to tylko w lecie,najlepiej do ciepłych krajów.Czas i zimę konkretnie zagospodarować! Właśnie jutro odbieram w Monachium osoby, które wsiadają w samolot w Warszawie i 2 godziny później są w Monachium, a w następne 2 godziny później w Karyntii... Więc odpada długi dojazd... Ceny też powalające: 72 dolary za bilet... W 4 godziny to się jedzie samochodem z Warszawy do Szczyrku... Ja wiem, że Ty z południa, ale Alpy to Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi