Boogie Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 ustroń, wisła i istebna nie działa, (tylko stożek do jazdy) ciepło i mokro:mad: w istebnej jeszcze nie ma liny na tych krzesłach ale cały czas pracują jak nie ma liny to sie ją pociągnie i po problemie:D ale cos na mikołaja marcin trzeba już ujechać bo mnie nosi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Pojechaliśmy sobie spokojnie na Słowację. Po przyjeździe na miejsce o 11.45 na górce było ok. 9-ciu, w porywach 12-tu narciarzy. Warunki idealne, góra twarda, dół w sam raz. Koło 13 zaczął delikatnie spadać z nieba śnieżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Na Golgocie, warunki były moim zdaniem dość dobre - góra dobra, na samym dole było trochę kamieni, śnieg mokry (temperatura +3 stopnie), ludzi mało ( do 12 praktycznie jazda bez kolejki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Dzisiaj od rana Białka - Skier przybył z grodu Kraka o 8.30 (szacun), ja byłem przed dziewiątą. Karnety (bez zniżek żadnych, bo z jakiej racji:)) zakupiwszy, zaczęlim jazdę. Śniegu dużo nasypali, rano trasa twarda, później wraz z ilością luda i z wzrostem temperatury robiła się miększa i jazda fajniejsza. Dojechał Hotrok z żoną i miło kontynuowaliśmy nartowanie. Do 6-cio osobowej kolei podchodziło się na bieżąco, dopiero koło 12.30 dobiło ludzi i trzeba było już kilka minut postać. Dzień bardzo miło spędzony na nartach wraz z miłym towarzystwem. Podziękował! Ja tylko od siebi dodam ze tak od 14 to juz sie przy wyciagu pusto zrobilo i jazda byla na okraglo. Tak od 15 snieg na gorze troszke stwardl i ludzi mniej na stoku. Rozpoczecie sezonu bardzo udane, zwlaszcza ze w milym towarzystwie ze Skionline. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Tutaj możecie pooglądać dzisiejsze zdjęcia z Golgoty i Julianów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliany Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 a co sie w polsce dzieje? chlopaki też się już bawią, sprawdzicie www.snowpark.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość glotox Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Tylko pozazdrościć. A tak na marginesie, że w muzeum można jeszcze jeżdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Tam już raczej tylko fotki dla potomnych można robić - szkoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 NA Jaworzynie było bardzo mglisto i wiało jak jasna cholera:(. Rano twardo, dopiero koło południa bardziej miękko. Czynny tylko orczyk III na szczycie. Na dół tylko gondolą - ale GRATIS . Ludzi niezbyt dużo, ale parapety przez wywrotki na starcie tamowali ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Pojechaliśmy sobie spokojnie na Słowację. Po przyjeździe na miejsce o 11.45 na górce było ok. 9-ciu, w porywach 12-tu narciarzy. Warunki idealne, góra twarda, dół w sam raz. Koło 13 zaczął delikatnie spadać z nieba śnieżek. Z pełną premedytacja nie podałeś nazwy ośrodka?? Nie bądź żyła, na PMa chociaż zapodaj:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy_1500 Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 warunki Szczyrk Byłem dzisiaj w Szczyrku, można pojeździć na Białym Krzyżu ale to mała trasa. Z ciekawszych to Golgota warunki na 4+ rano ok 8-00 śnieżek był lekko zmrożony i się bardzo ładnie pomykało, inne trasy to nr 10 w miarę, tylko nieliczne miejsca wytarte. Na pozostałych to można narty uszkodzić. Niestety jest dość ciepło i według mnie to do poniedziałku na Golgocie da się śmigać. Niestety wyciągi słabo przygotowane - dziury, rozjechane ślady itp. a parkingi to szkoda słów w ogóle nie odśnieżone jak ktoś ma niskie autko to niech zapomni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Z pełną premedytacja nie podałeś nazwy ośrodka?? Nie bądź żyła, na PMa chociaż zapodaj:D to samo zaraz mnie naszło.... jakie PM ogół prosimy ! no chyba ze nie to tez poprosze PMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość glotox Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/winter/resorts/ może tu coś się znajdzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 (edytowane) to ja s.....e Edytowane 29 Listopad 2008 przez to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Tutaj możecie pooglądać dzisiejsze zdjęcia z Golgoty i Julianów Galerię mona by zatytułować "Carvingowi i nowoczesnemu stylowi jazdy mówimy stanowcze nie!":D A ogólnie rzecz biorąc to nie powinno się na początku sezonu chyba publikować tak przytłaczających zdjęć: zdezelowane i rozlatujące się orczyki, nie dośnieżone trasy, nie odśnieżone parkingi(pewnie płatne bo jak by inaczej), zardzewiałe pogięte tabliczki informacyjne i jeszcze jedno co się rzuca w oczy na tych zdjęciach, nie znalazłem ani jednej uśmiechniętej osoby:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 Halny W Białce o 7.45 temperatura +9 ! W Zakopanem +6. Halny wieje w porywach 20 m/s. Wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 W Beskidach ciepło i bardzo mocno wiele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 W Kaprun też śnieg poza stokami znika... Na stokach zresztą też jakichś wielkich ilości nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telemark Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 Ale sie pogoda popsuła, praktycznie wszędzie temperatura na plusie i to nawet do 10 stopni. Tylko Wierchomla jak zawsze oficjalnie utrzymuje że jest -1`C mimo że na kamerkach widać jak wszystko płynie a śniegu dookoła już nie ma. . Mrozy przynajmniej w nocy mają wrócić w przyszłym tygodniu to zawsze będą naśnieżać, ale obawiam się, że w przyszłym tygodniu to już dużo mniej czynnych stacji będzie, a chciałem rozpocząć sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 W Białce o 7.45 temperatura +9 ! W Zakopanem +6. Halny wieje w porywach 20 m/s. Wiosna! eeee nie, o 9 jak przyjechałem to było 3 stopnie, ale z każdą chwilą coraz cieplej o 12 było 10,5, nie mniej jednak udało się coś pojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koscoff Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 Telemark, mow co chcesz ale ja mam lepsze info gdyż dzis smigalem na wierchomli od 9 do 13 a z warunkami tak : temp ok 1 stopnia ( zimny wiatr, na krzesełku dosc uciązliwy ), momentami przebijalo sie słońce, a trasa...hmm trasa na 1600metrów całosci, to z 1200 w porzadku, na całosci przejezdne, natomiast końcówka z dziurami w sniegu, przebijała gleba. Przynajmniej tyle ze na całosci nie bylo kamieni. Ogolnie warto bylo jechac ( ponoć mialo byc czynne tylko w ten weekend ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 eeee nie, o 9 jak przyjechałem to było 3 stopnie, ale z każdą chwilą coraz cieplej o 12 było 10,5, nie mniej jednak udało się coś pojeździć Moze pomalu juz czas zalozyc watek o testach voelkl sl serwis i odczuciach i porownaniach do innych dech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picu Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 Coś tak czuję, że z moich planów rozpoczęcia sezonu początkiem grudnia nici. Jeszcze wczoraj prognoza wskazywała na ozimnienie się pogody od końca przyszłego tygodnia. Teraz już nie pozostawia żadnych złudzeń... eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 Moze pomalu juz czas zalozyc watek o testach voelkl sl serwis i odczuciach i porownaniach do innych dech Za wcześnie na razie, a może chcesz zacząć taki test od poznania tych desek organoleptycznie jutro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 30 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2008 Za wcześnie na razie, a może chcesz zacząć taki test od poznania tych desek organoleptycznie jutro?? Bardzo, bardzo chetnie. Dla mnie Zielonego to jak dotkniecie legendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi