ski-addicted Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 jeszcze a propos obecnych warunkow na naszych stokach... macie jakies informacje co bedzie chodzic od piatku?? dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 jeszcze a propos obecnych warunkow na naszych stokach... macie jakies informacje co bedzie chodzic od piatku?? dzieki:) Od piątku (już działają)- to Szczyrk Salmopol, Stożek, Czantoria orczyk Faturka, Zieleniec Większość rusza w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-addicted Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 to ja doprecyzuje rejon mojego zainteresowania - chodzi mi o rejon małopolski:) Będzie działać BT, MC czy cosik podobnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 Przerwa na kawe, wiec skrobne co na Szymo. Jazda fajna, choć teraz miekko się robi-temp. 6. Ludzi niewiele, jazda za free. Z narciarskim pozdrowieniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 to ja doprecyzuje rejon mojego zainteresowania - chodzi mi o rejon małopolski:) Będzie działać BT, MC czy cosik podobnego?? Jaworzyna! To masz najpewniejsze. Będzie czynna trasa przy orczyku nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 Wyciagi czynne w weekend Informacje o wyciągach czynnych w najbliższy weekend znajdziecie tutaj PS Jeżeli macie wiadomości, że będą otwarte inne wyciągi proszę informację Wątek będzie po weekendzie połączony w Warunkami narciarskimi 08/09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 Jeśli chodzi o Słowacje to od soboty ruszy Velka Raca: "OTVÁRAME V SOBOTU 29. NOVEMBRA! Ahojte nedočkavci! Máme pre Vás všetkých dobrú správu. Konečne to vypuklo, a my v sobotu 29. novembra 2008 otvárame lyžiarsku sezónu 2008/2009 v SNOWPARADISE VEĽKÁ RAČA! V prevádzke bude časť Dedovka, prevádzková doba 8.30 - 16.00 hod. Keďže nebude otvorené celé stredisko, ZĽAVA na skipasy je 30%. Skibus zo Žiliny v sobotu a nedeľu o 8.00 hod. Tak neváhajte a HOR SA NA LYŽE ! A ešte jedna novinka, na Veľkú Raču sa dostanete cez: www.velkaraca.com " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 z tego co można wyczytać tu i tam oraz z informacji mniej oficjalnych, które gdzies tam do mnie docierają , w najbliższy weekend zapowiada się "spore" otwarcie sezonu . A ja , niestety;), mam imieninową imprezę w sobotę i pewnikiem w niedzielę raczej nie będę w stanie:o:eek: rozpocząć sezonu na rodzimych tudzież słowackich stokach:(. Ale w przyszły tydzień to już nie odpuszczę , chyba że przyjdzie jakieś większe tfu,tfu,tfu ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vieri Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 Jeśli chodzi o Słowacje to od soboty ruszy Velka Raca: "OTVÁRAME V SOBOTU 29. NOVEMBRA! Ahojte nedočkavci! Máme pre Vás všetkých dobrú správu. Konečne to vypuklo, a my v sobotu 29. novembra 2008 otvárame lyžiarsku sezónu 2008/2009 v SNOWPARADISE VEĽKÁ RAČA! V prevádzke bude časť Dedovka, prevádzková doba 8.30 - 16.00 hod. Keďže nebude otvorené celé stredisko, ZĽAVA na skipasy je 30%. Skibus zo Žiliny v sobotu a nedeľu o 8.00 hod. Tak neváhajte a HOR SA NA LYŽE ! A ešte jedna novinka, na Veľkú Raču sa dostanete cez: www.velkaraca.com " Hmmm z tego co tu czytam ma być 30% zniżka na karnety tak A wie ktoś jak będzie wyglądała sprawa z ilością tras i wyciagów ? Bo jak otworzą 2-3 trasy to pewno będzie więcej czekania w kolejkach niż jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 u czechów w vikendu rozpoczynają http://lyzovani.beskydy.cz/Content/lyze_list.aspx u słowaków http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/winter/downhill/ i tutaj http://www.ski.sk/warunki-sniegowe-a4-1--pl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2008 Nie dalej jak 3 godziny temu wizytowaliśmy z Witusiem Białkę i na nasze oko czorno to wygląda co by Białeczka miała w sobotę ruszyć, a nawet jeśli to będą to warunki mocno kontuzjogenne, ponieważ śnieg był robiony przy dość dużej amplitudzie temperaturowej i po rozgarnięciu przez ratraki nie rozsypuje się w pył tylko robią się z niego tak zwane kocie łby:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 28 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2008 (edytowane) Podhale rusza W Białce od jutra (sobota) będzie czynna 6-osobowa kanapa. Kluszkowce tez ruszają od jutra. Będzie czynny długi orczyk i krzesło i niebieska trasa. Edytowane 28 Listopad 2008 przez hotrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2008 Aktualizacja Aktualizacja: Informacje o wyciągach czynnych w najbliższy weekend znajdziecie tutaj PS Jeżeli macie wiadomości, że będą otwarte inne wyciągi proszę informację Wątek będzie po weekendzie połączony w Warunkami narciarskimi 08/09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 28 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2008 Na stronie Białeczki podają że jest 50 cm śniegu, temperatura na tą chwilę -5C !!! Rano może być fajnie Punkt dziewiąta melduję siępod wyciągiem. Czy ktoś jeszcze się wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2008 Ja powinienem być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 28 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2008 To powinno byc nas 3, a wlasciwie 4, bo moja zona tez bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 28 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2008 No to macie takie nieplanowane spotkanko:) udanej jazdy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Wczoraj byłem w Szczyrku. Jak by ktoś chciał sobie narty spieprzyć to niech jedzie do Szczyrku, GAT czy nowa spółka przygotowała dla narciarzy podłoże do jazdy z mieszaniny ziemi, kamieni i śniegu, proporcje ilościowe według takiej kolejności jak wymieniłem. Golgota wygląda biało czarna, czyli przy tym nachyleniu nie trzeba będzie długo czekać żeby zrobiło się czarno, a popularne Juliany na tych charakterystycznych trawersach co biegną w poprzek stoku nie ma śniegu prawie wcale, a kto zna stok to wie że trawersu nie da się ominąć tylko trzeba zacisnąć zęby i przejechać przez niego:eek:. Czyli wygląda na to że nowa spółka od GAT pierwsze co odziedziczyła to chęć zarobienia pieniędzy i w ogóle nie interesuje ich że narciarze uszkodzą sobie drogi sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koscoff Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Jakby ktoś byl dzisiaj na Jaworzycznie/Wierchomli/Kluszkowcach to bylbym wdzieczny jakby sie podzielił opinią o warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość glotox Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 http://www.holidayinfo.cz/zima/kamera.php?lang=7&ro=1&cntry=1&rg=2&loc=5&cat=7&cam=3010&pic=0&vid=0&gstart=0 Czesi są jak zawsze mądrzejsi i mają już sporą grupę wielbicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość glotox Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 http://www.holidayinfo.cz/zima/isnih.php?lang=7&ro=1&cntry=1&rg=0&loc=0&cat=45 Tu macie całe Czechy trochę dalej, ale można już nieżle poszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koscoff Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Ktoś byl moze dzisiaj na Wierchomli ? jak tak to prosze o opinie odnosnie warunkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Białka Dzisiaj od rana Białka - Skier przybył z grodu Kraka o 8.30 (szacun), ja byłem przed dziewiątą. Karnety (bez zniżek żadnych, bo z jakiej racji:)) zakupiwszy, zaczęlim jazdę. Śniegu dużo nasypali, rano trasa twarda, później wraz z ilością luda i z wzrostem temperatury robiła się miększa i jazda fajniejsza. Dojechał Hotrok z żoną i miło kontynuowaliśmy nartowanie. Do 6-cio osobowej kolei podchodziło się na bieżąco, dopiero koło 12.30 dobiło ludzi i trzeba było już kilka minut postać. Dzień bardzo miło spędzony na nartach wraz z miłym towarzystwem. Podziękował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 Wlasnie wrocilem z Julian, zatem sezon rozpoczety sniegu malo, warunki kiepskie ale lepszy rydz jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 29 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2008 ustroń, wisła i istebna nie działa, (tylko stożek do jazdy) ciepło i mokro:mad: w istebnej jeszcze nie ma liny na tych krzesłach ale cały czas pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi